Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6492 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

discover- כיום כל חייל בשירות חובה הינו רכוש צה"ל!

נכון העלויות של הצבא לא מתבססות רק על משכורות חיילים, אך אין צורך בכל כך הרבה חיילים בצה"ל, כוח האדם בשירות סדיר הינו כפול ואף משולש ממה שצריך באמת.

כמו כן, רק 10% מהחיילים בסדיר הם לוחמים, צבא בשכר ייתן את האפשרות לצ'פר אותם.

המיון של החיילים למי יתגייס ומי לא ייעשה על ידי בחירה של האזרח אם להיות חייל בצה"ל או לא, כך יתקבל מצב שיהיו חיילים בעלי מוטיבציה לשרת ולתרום, והם יתוגמלו בהתאם, יישארו הרבה שנים במערכת, יהיו מקצועיים וישפרו את צה"ל. כיום המצב הפוך, כמפקד וקצין בשירות חובה בצה"ל אני נתקל בחיילים שנמצאים בשירות מתוך חובה ופחד מעונש ונידוי חברתי, הם לא רוצים לעשות כלום, ורק מחכים לרגע שאני ישחרר אותם הביתה.

ייעול של הצבא והפיכתו לצבא שכר ומקצועי יביאו לצבא טוב הרבה יותר, ואין צורך בהגדלת תקציב הביטחון, קיצוץ בכוח האדם יישאיר המון כסף בקופה, כל חייל עולה ה-מ-ו-ן כסף למערכת, גם אם כחייל בשירות סדיר זה לא נראה לעין, זהו המצב.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חיילים אינם רכוש צה"ל, וזה לא משנה אם הם בחובה, קבע זוטר או קבע מתקדם.

בתור מפקד וקצין הייתי מצפה ממך לדעת את זה.

בישראל מספיק אנשים בשביל לאפשר שירות צבאי מרצון.

הצבא צריך שמינימום של X חיילים שילכו כל שנה ליחידות קרביות בתור לוחמים.

(אני יודע את המספר הפחות-או-יותר מדוייק, אם כי הוא מסווג).

מתוך כלל פוטנציאל המתגייסים (אלו שמקבלים צו ראשון) - X הוא אמנם לא מספר גדול במיוחד.

אבל אם תוריד מהפונטציאל את בחורי הישיבה, בעלי הפטור הרפואי, בעלי הפטור הנפשי ובעלי הפטור מסיבות אחרות - המספר קטן בהרבה.

X הופך להיות נתון הרבה יותר משמעותי מכמות המתגייסים. ואני בכלל לא מדבר על כמות החיילים שנפלטים מהצבא לאחר שעברו חיול בבקו"ם.

נכון שבממוצע על כל חייל קרבי יש בין 8 ל9 חיילים "עורפיים" - ונכון שיש הרבה חיילים עורפיים שלא ממש בקטע של שירות והתפקיד שלהם מיותר לחלוטין,

אבל יש גם לא מעט חיילים עורפיים עם תפקידים חשובים לא פחות.

חיילים שאם היו מבצעים תפקיד דומה למה שהם עושים בצבא, היו מקבלים עליו הרבה כסף באזרחות.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

ואם תראה לי סימוך אחד רציני לזה שחייל הוא רכוש אני מאוד אודה לך

(אין שום הגדרה אמיתית כזו )

הויכוח על צבא מיקצועי הוא ישן מאוד ,ורבות כבר נכתב בעיניין , כנראה שכיום המערכת לא מוכנה לזה .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

התחלתם את השירשור כ הטבה לחיילי מילואים והגעתם לשווי שימוש של חייל סדיר למדינה.

כמו שכתב יאשה והפיצפוצים ,הדורהקודם [ של לפני 8 שנים] עשה סדיר באהבה והתקיים מ 300 ש"ח ללא עזרה מהמשפחה,אף אחד לא חשב על רכב פרטי או דירה מושכרת אלא על התרומה למדינה שהיא יחידה לנו ומוקפת אויבים ,אני כיום עושה מילואים ולא מבין את המישתמטים או את חברי שצוחקים שאני הולך לשבועיים מילואים ומשאיר את האישה והילד לבד,אך כמו שכתבתי זאת מדינתנו אחת היא לנו.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

גם בדור הזה יש שעושים סדיר באהבה .

וגם בדורות הקודמים היו משתמטים .

רק שהיום זה מקובל לדבר נגד וזו הבעיה .

בקיצור , צבא זה לא חומוס ,עושים גם בלי אהבה .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

פורסם
חיילים אינם רכוש צה"ל, וזה לא משנה אם הם בחובה, קבע זוטר או קבע מתקדם.

בתור מפקד וקצין הייתי מצפה ממך לדעת את זה.

בישראל מספיק אנשים בשביל לאפשר שירות צבאי מרצון.

הצבא צריך שמינימום של X חיילים שילכו כל שנה ליחידות קרביות בתור לוחמים.

למעשה דבריך תומכים במה שאמרתי, עש נספיק חיילים שישרתו מרצון, ואותם יש לשאוב לתוך המערכת ולצ'פר אותם בשכר נאה, ולשמר אותם לאורך שנים. חייל קרבי לא יכול לעשות עבודה טובה ללא מוטיבציה, לכן קח את החיילים הללו תן להם שכר וקיבלת חיילים עם מוטיבציה טובים יותר.

(אני יודע את המספר הפחות-או-יותר מדוייק, אם כי הוא מסווג).

מתוך כלל פוטנציאל המתגייסים (אלו שמקבלים צו ראשון) - X הוא אמנם לא מספר גדול במיוחד.

אבל אם תוריד מהפונטציאל את בחורי הישיבה, בעלי הפטור הרפואי, בעלי הפטור הנפשי ובעלי הפטור מסיבות אחרות - המספר קטן בהרבה.

X הופך להיות נתון הרבה יותר משמעותי מכמות המתגייסים. ואני בכלל לא מדבר על כמות החיילים שנפלטים מהצבא לאחר שעברו חיול בבקו"ם.

נכון שבממוצע על כל חייל קרבי יש בין 8 ל9 חיילים "עורפיים" - ונכון שיש הרבה חיילים עורפיים שלא ממש בקטע של שירות והתפקיד שלהם מיותר לחלוטין,

אבל יש גם לא מעט חיילים עורפיים עם תפקידים חשובים לא פחות.

חיילים שאם היו מבצעים תפקיד דומה למה שהם עושים בצבא, היו מקבלים עליו הרבה כסף באזרחות.חד משמעית כן! וכאלה חיילים צריך בצה"ל, לא חיילים שלא רוצים לשרת מסיבות שונות ונמצאים מתוך חובה.[/quote]

בנוגע לזה שחייל בחובה הוא רכוש הצבא, הדבר מתבטא בכך שמבחינת הצבא פגיעה בחייל הינו פגיעה ברכוש צה"ל, לדוגמה, חייל שהשתזף, והגיע שרוף ליחידה לאחר חופשה יוכל לעלות למשפט על ידי מפקדו, בטוענה לפגיעה ברכוש צה"ל.

שנה טובה לכולם, לחיי מדינת ישראל וצבא הגנה לישראל.

פורסם

תראה לי בבקשה סימוך לטענה שלך שאפשר לעלות על זה משפט .

עד כמה שידוע לי מדובר באגדה .

פורסם

להעלות חייל למשפט על זה שהוא נשרף בשמש? בבקשה תגיד לי שאתה לא רציני.

אם הייתי נשפט כל פעם שנשרפתי בשמש, הייתי נשאר בצבא עד גיל 30 בגלל הדפוק שהיה לי :roll:.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

חבר שלי ששירת תקופה בשיזפון סיפר לי שחייל שם נפל מהרמפה בחימוש, שבר יד/רגל, היה איזה חודש עם גבס, חזר ליחידה ושפטו אותו.

פורסם

tomshi ,

אין קשר למה הצבא צריך לעשות או להתייעל .

כרגע יש מצב נתון וצריך להתמודד איתו . הצבא כרגע הוא לא "צבא מקצועי" ואין מה לעשות , מה כדאי או לא כדאי זה לא נתון לשיקולנו .

חבל על הויכוח העקר הזה .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

חיילים היו פעם "רכוש צה"ל" אבל המצב השתנה לאחר חוק יסוד:כבוד האדם וחירותו וכיום המצב החוקי הוא שאין עבדוּת בישראל (אדם לא יכול להיות רכוש)

כמובן שאם מפקד רוצה לכתוב תלונה לחייל על משהו כמו שיזוף, הוא כבר לא יכול להשתמש בסעיף שעוסק ברכוש צה"ל אבל יש מספיק סעיפים אחרים שאפשר להשתמש בהם ("פגיעה במשמעת" למשל).

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

עזרה קטנה...

החוק נכנס לתוקף החל מה1 לנובמבר.

יום הולדתי חל באמצע אוקטובר ולכן חידוש הרשיון שלי חל באמצע אוקטובר גם.

כמובן שנפלתי בין הכיסאות של קבלת החוק והכנסתו לתוקף.

רציתי לדעת אם יש למישהו רעיון איך לעקוף את זה (המצב הכי טוב הוא לדחות את חידוש הרשיון בשבועיים ואז הכל יסתדר).

כמה נקודות למחשבה:

האם יש אופציה להוצאת רשיון זמני לתקופה של שבועיים/חודש בלבד?

אם אכן יש אופצ' כזאת... האם כשאני אוציא את הרשיון הקבוע התאריך החדש הוא זה שיתפוס?

האם אני יכול פשוט לא להוציא שבועיים רשיון, לא לנהוג בתקופה הזאת ושהתאריך החדש לחידושו יהיה אחרי תחילת נובמבר?

תודה מראש

פורסם

שווה לך לא לנהוג שבועיים בשביל לחסוך 300 שקל?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...