Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיילים בשירות קבע? זאת העבודה שלהם.

הם מרוויחים משכורת, בחלק מהתפקידים/דרגות אפילו משכורת מכובדת למדי, והם כמעט ולא משלמים מס בכלל.

לגבי חיילים בשירות חובה, השירות הצבאי שלהם הוא פחות מחצי מתקופת הרשיון. הרוב בציבור מתגייס לצבא, משמע אתה רוצה לתת פטור מהתשלום לרוב הציבור?

מה גם שחיילים מקבלים הטבות אחרות, כמו האפשרות לעשות תאוריה בצבא, קורסי רענון נהיגה בצבא וכו'.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אולי במקום לתת הטבות למי שמשרת, דבר שנראה לי כמובן מאליו וזכות גדולה. פשוט נשיט תשלום גבוה יותר על המשתמטים והאוכלוסיות שלא משרתות. אולי דרך הכיס הם יבינו שהם צריכים להיות מהחברה.

פורסם

רוב האוכלוסיות שלא מתגייסות לצבא, הן אוכלוסיות שהצבא פוטר מסיבותיו הוא (בין אם אינם יהודים ולכן אינם חייבים בשירות, בין אם בחורי ישיבה ובין אם מסיבות רפואיות פיזיות/מנטליות).

מה הרעיון להעניש אנשים אשר מבחינה חוקית אינם יכולים/צריכים לשרת בצבא? :roll:

פורסם

לדעתי אתה צודק,

הבעיה היא שקשה להגדיר מי משתמט ומי לא.

חיילים בשירות קבע? זאת העבודה שלהם.

הם מרוויחים משכורת, בחלק מהתפקידים/דרגות אפילו משכורת מכובדת למדי, והם כמעט ולא משלמים מס בכלל.

כל מקרה לגופו, יש חיילים ביחידות מובחרות שחתמו קבע שנה מתוך חובה, וגם הרבה נגדים וכאלה שהמשכורות שלהם לא בשמיים.

לפני שאני או מישהו אחר יקבל אזהרה בואו נסגור את הנושא.

גי גי גי גי גי גי גיטרה!

פורסם

מה זו הצרות עין הזאת ?

אנשים עוצרים את החיים שלהם פעם פעמיים בשנה , מקבלים הטבה סימלית וישר כולם פותחים עיניים.

אני הפסדתי בצד החומרי 25 אלף שקל במלחמה האחרונה , לא קיבלתי ולא אקבל רבע מזה חזרה ( ולא אני לא עובד שחור ).

(בצד האחר חיילי חובה הפסידו כמוני ...)

תשמחו בשביל מי שמקבל ותעזבו אותנו במנוחה .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
מה זו הצרות עין הזאת ?

אנשים עוצרים את החיים שלהם פעם פעמיים בשנה , מקבלים הטבה סימלית וישר כולם פותחים עיניים.

אני הפסדתי בצד החומרי 25 אלף שקל במלחמה האחרונה , לא קיבלתי ולא אקבל רבע מזה חזרה ( ולא אני לא עובד שחור ).

(בצד האחר חיילי חובה הפסידו כמוני ...)

תשמחו בשביל מי שמקבל ותעזבו אותנו במנוחה .

אומי, אני כמעט פשטתי רגל בעקבות המלחמה.

כמי שחי בחו"ל ומגיע באופן סדיר למילואים ביחידה קרבית, הגעתי תוך פחות מ24 מרגע שהיה צו 8. הרבה פרוייקטים שהיו לי אז נקברו והלקוחות לא הבינו איך אני פתאום נעלם. יתר על כן בטוח לאומי לא מפצים על הכנסות בחו"ל. אני גובה $180 לשעה מלקוחות ועל ימי המילואים קיבלתי 110ש"ח ליום. (סה"כ 34 ימי מיל בתקופת המלחמה) אני לא מתלונן ואמשיך לשרת באהבה. אולם המלחמה גרמה לי נזק (ישיר, עקיף ומתמשך) של עשרות אלפי דולרים.

אם נותנים הטבה, אז שלא תהיה סמלית. שתהיה הטבה משמעותית. למרות שאז כל היתר יתחילו לצעוק קיפוח ואפליה מתקנת.

מה רציתי להגיד כאן אני כבר לא זוכר, אה כן . אני לא מצפה לתודה על מה שאני עושה. אני כן חושב שאת מי שמתחמק ומשתמט מחובתו לחברה צריך להוקיע.

פורסם

שוקה אתה מחזק את מה שאני אומר .

נתתי דוגמא להקרבה של מילואימניקים , בשביל לסבר את האוזן לצרי העין.

כל מה שאני באמת מבקש מצה"ל זה שפעם הבאה יהיו כדורים ,נשקים, קסדות, אפודים ,פקודות סבירות ומשהו לאכול .

אני לא בא בשביל ה110 שקל ליום ולא בשביל רשיון ב10 שקל.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

פורסם

אתם לא אמורים לקבל החזר על הפסד ימי העבודה שלכם במילואים?

שלא תבינו לא נכון, אני חושב שמגיע הרבה יותר לחיילים, בין עם בשירות חובה ובין אם הם בשרות מילואימניקים.

שוקה, אני מסכים איתך, ומחזק כל מילה שלך, רק חבל שקשה בימים כאלה להגיד מי משתמט ומי לא.

גי גי גי גי גי גי גיטרה!

פורסם

אנחנו מקבלים לפי ממוצא של שלושת התלושי שכר שקדמו לתעסוקה .

ככה שאם למשל אתה משלים בגרויות ומחליט לדחות את העבודה לקיץ כי אתה יודע שיש לך עבודה בחו"ל ,ותעשה שם מספיק בשביל לכסות את כל התקופה הזו .

נקבעת לך טיסה לפרוייקט ביום רביעי ב10:00 בבוקר , ובאחת הלילה שלפני זה אתה מוקפץ, אתה מקבל שכר מינימום על התקופה שתהייה בשירות, כמובן שלא טסתי.

ושוב אני מדגיש , צה"ל קורא אומי יוצא , כל מה שאני באמת מבקש זה ציוד ושיתנו לי לעשות את העבודה שאני יודע לעשות.

מאור על מה יש לך פטור?

אם אתה רציני אני מכיר כמה שמתנדבים

פורסם

הדבר העיקרי שלא ברור לי הוא למה מגיעה הטבה של 35.7 שקל לשנה (כמעט 3 שקלים לחודש!) דווקא למילואימניקים בעלי רשיון נהיגה ולא לכלל המילואימניקים.

היה הרבה יותר הגיוני פשוט לתת בונוס של כמה עשרות שקלים עבור כל שנה של שירות מילואים דרך מנגנוני התשלום הרגילים למילואימניקים, לא ברור למה צריך לערבב בזה את אגרת רשיון הנהיגה.

ואני מסכים עם מי ששאל לגבי חיילי החובה. זה בזיון שמצפים מהם להתקיים על 300 שקל לחודש.

הצבא (ברוב המקרים) מונע מהם לעבוד למחייתם, ולכן הם נאלצים לגור אצל ההורים, לא להחזיק רכב ובאופן כללי לחיות הרבה מתחת לרמת החיים שמתאפשרת אפילו ממשכורת מינימום.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

תכניסו לראש שלכן שאין למדינה/צבא יכולת לממן משוכרת מינימום לחיילי הסדיר .

אי אפשר .

תפסיקו לבכות כמו ילדות קטנות . זה ההבדל בין הדור הזה וקצת לפניו לבין הדור הישן יותר .

אז נותנים מענקים לאנשים שעוזבים הכל , אם משפחה אם עבודה או מה שלא יהיה ויוצאים לשמור עלינו (!) .

זה התחיל במענק של 2000+ ש"ח . תענוג . ממשיך ב 374 ש"ח או משהו כזה . ת-ע-נ-ו-ג !

אז נכון , אף אחד לא מתעשר מזה , אבל עצם זה שזה נותן חיוך או איזו שהיא הרגשה טובה אצל ההוא ששומר עלינו למרות שבתכלס הוא רק מפסיד מזה , זה כבר שווה הכל .

קיבינימט איתכן , כמה שיטחיות יכולה להיות אצל הדור הזה ?

היום , זו תקופה שרואים אצל החברה' הצעירים את הקטע של "פחחחחח אתה בצבא ואני לא , איזה פראייר אתה..." . ( רק שאפילו את המשפט הזה הם מצליחים לבטא עם שגיאות כתיב )

אנו מדור לדור רק מצליחים להיהרס מבחינת עקרונות או תרבות או הבנה של מה מותר ומה אסור , אתם לא מבינים כמה אנשים מנסים לברוח ממילואים כי נמאס להם או כי חלק כבר ברחו ונוצר עליהם יותר לחץ עקב מחסור באנשים , אז לפנק מעט את אלה שעושים מילואים וכן תורמים - אסור ?

אני בעד ההטבה הזו ועוד , גם אם זה בא על חשבוני בצורה מסויימת .

תתחילו להבין שאתן לא חיות בשוויץ . תפסיקו קצת עם ההתעסקות בעצמכן או ב MTV וכל הג'אנק הזה ותתחילו לקרוא וללמוד מה קרה כאן במדינה מאז קום המדינה , קצת ציונות לא תזיק לכן .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
אתם לא אמורים לקבל החזר על הפסד ימי העבודה שלכם במילואים?

שלא תבינו לא נכון, אני חושב שמגיע הרבה יותר לחיילים, בין עם בשירות חובה ובין אם הם בשרות מילואימניקים.

שוקה, אני מסכים איתך, ומחזק כל מילה שלך, רק חבל שקשה בימים כאלה להגיד מי משתמט ומי לא.

אני נמצא באופן זמני בחו"ל, (בעקבות לימודי דוקטורט של רעייתי) מה שאומר שאין לי הכנסות בארץ, ולכן מקבל את המינימום ללא קשר לכמה אני מרויח בחו"ל. בימים רגילים אני יודע על המיל מבעוד מועד ודואג שהלקוחות ידעו שאני ב"חופש" ובעצם טס ארצה לשרת. אבל הצו 8 והמלחמה הפילה אותי לקרשים.

פורסם

------

תכניסו לראש שלכן שאין למדינה/צבא יכולת לממן משוכרת מינימום לחיילי הסדיר .

אי אפשר .טעות בידייך!!! אם כיום אתה מעניק לכל חיילי הסדיר משכורת מינימום למדינה תהיה עלות של 3.5 מיליארד שקל, וברגע שיהיה צבא בשכר , ניתן יהיה לקצץ כ-50% מכוח האדם בצה"ל (לא צריך להחזיק מערכת שירותי פרט, בריאות, וכו' עצמאיות של הצבא בלבד, כי העובדים לא יהיו רכוש צה"ל) ואז הגעת לעלות של 1.75 מיליארד שקל, שזה פחות או יותר מה ששס יקבלו כשהם יצטרפו לקואליציה, אז אפשר או אי אפשר?

(מדובר רק בנתונים תקציביים כללים, ניתן לחסוך עוד כסף במערכת הצה"לית בעלויות של מיליארדים, ויש לשים לב שלא ניתנה התייחסות לכך שכוח האדם יהיה הרבה יותר איכותי כשהוא יהיה בשכר=צבא טוב יותר).

תפסיקו לבכות כמו ילדות קטנות . זה ההבדל בין הדור הזה וקצת לפניו לבין הדור הישן יותר .

אז נותנים מענקים לאנשים שעוזבים הכל , אם משפחה אם עבודה או מה שלא יהיה ויוצאים לשמור עלינו (!) .

זה התחיל במענק של 2000+ ש"ח . תענוג . ממשיך ב 374 ש"ח או משהו כזה . ת-ע-נ-ו-ג !

אז נכון , אף אחד לא מתעשר מזה , אבל עצם זה שזה נותן חיוך או איזו שהיא הרגשה טובה אצל ההוא ששומר עלינו למרות שבתכלס הוא רק מפסיד מזה , זה כבר שווה הכל .

קיבינימט איתכן , כמה שיטחיות יכולה להיות אצל הדור הזה ?

היום , זו תקופה שרואים אצל החברה' הצעירים את הקטע של "פחחחחח אתה בצבא ואני לא , איזה פראייר אתה..." . ( רק שאפילו את המשפט הזה הם מצליחים לבטא עם שגיאות כתיב )

אנו מדור לדור רק מצליחים להיהרס מבחינת עקרונות או תרבות או הבנה של מה מותר ומה אסור , אתם לא מבינים כמה אנשים מנסים לברוח ממילואים כי נמאס להם או כי חלק כבר ברחו ונוצר עליהם יותר לחץ עקב מחסור באנשים , אז לפנק מעט את אלה שעושים מילואים וכן תורמים - אסור ?

אני בעד ההטבה הזו ועוד , גם אם זה בא על חשבוני בצורה מסויימת .

תתחילו להבין שאתן לא חיות בשוויץ . תפסיקו קצת עם ההתעסקות בעצמכן או ב MTV וכל הג'אנק הזה ותתחילו לקרוא וללמוד מה קרה כאן במדינה מאז קום המדינה , קצת ציונות לא תזיק לכן .

פורסם

tomshi - גם היום החיילים אינם רכוש צה"ל.

ובכל מקרה, העלויות של הצבא לא מתבססות רק על משכורות לחיילים.

קיצוץ של 50%? אלו ביחידות העורפיות. אבל ביחידות השדה דרושים הרבה יותר חיילים.

ואיך בדיוק תחליט מי מתגייס ומי לא?

אין לנו מספיק אזרחים במדינה שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו גיוס לפי בחירה.

• תוכן חדש...