Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

הרכב כפי שאתם יודעים - וולוו 940 2 ליטר טורבו, 97, 155 סוסונים.

מאז שאני מכיר את האוטו, יש דבר שמציק לי - תחילת הנסיעה, כאשר אני לוחץ בעדינות על הגז (רבע דוושה) הרכב קופץ חזק יותר מדוושה מלאה, כאשר אני מוריד את הדוושה לריצפה מכה אחת הרכב בעצם יוצא לאט מהמקום ומרגיש חנוק, יצא לי לנסוע במאזדה 3 1.6 ושם זה בדיוק ההפך (או יותר נכון - כפי שצריך להיות) - גם במצב של עמידה, אם לוחצים מכה אחת - הרכב יצא הכי חזק שהוא יכול.

אני מחפש זריזות, הטורבו נכנס לפעולה רק מעל 4K סל"ד (מה שאומר שמנוע 2 ליטר "לא מודגש" אמור להזיז בהמה כבדה למדי, אלא אם נוסעים באגרסיביות ואז העניין משתנה יחסית).

הממיר הקטליטי הוחלף לחדש לא מזמן, הטורבו לפני שנה (גם לפני שהוחלף טורבו זה היה ככה, הרכב פשוט מרגיש חנוק בבעיטה ממהירויות 0 -40, צריך ללחות באופן מבוגר ולאט לאט להוריד את הדוושה מטה), גילו שהממיר היה סתום, הוא הוחלף ואין בכלל שינוי, אולי ממש קצת.

אני יודע שהרכב שלי לא דומה למאזדה 3 בשום מובן, וודאי שהמנוע של המאזדה זריז יותר ונמרץ הרבה יותר, אך אני חושב שהרכב שלי אמור להגיב באוטו אופן - כמה שתלחץ יותר - תקבל יותר.

מה יכולה להיות הבעיה?

*אני מזכיר - 155 כ"ס, אני לא אמור לקבל יותר?

פורסם

לדעתי התיבת הילוכים של הרכב שלך מרגישה כאילו היא מסרסת.

זאת אומרת הרכב לא מוריד להילוך 1.

שמע יכול להיות שהוולבו שלך גם יותר מהירה מהמאזדה אבל מבחינת תחושה אתה עדיין מרגיש כמו נגמ"ש.

פורסם

אתה אומר בעצם שאני מתחיל מהילוך שני ?

לא סביר, בטוח שלא, יש לי ברכב 4 הילוכים ואני מרגיש את הרבעתם.

בקשר למהירות - המאזדה והוולוו עומדות אחת ליד השניה מ0 ל80, אצלי ברכב טווח המהירות הזה הוא הילוכים 1-2 (ב80 הרכב מעביר ל3)

פורסם
אתה אומר בעצם שאני מתחיל מהילוך שני ?

לא סביר, בטוח שלא, יש לי ברכב 4 הילוכים ואני מרגיש את הרבעתם.

בקשר למהירות - המאזדה והוולוו עומדות אחת ליד השניה מ0 ל80, אצלי ברכב טווח המהירות הזה הוא הילוכים 1-2 (ב80 הרכב מעביר ל3)

לא הבנת אותי בכלל,אני פשוט אומר בוא נניח התחלת נסיעה בעדינות ואז במהירות של כ 30-40 לחצת לחיצה מלאה,והרכב לא מרגיש חזק.

זה כנראה כי הרכב לא מוריד הילוך ל1 כמו המאזדה.

פורסם

הוולוו הוא רכב כבד משאר ה 1600 הרגילות, ולכן בהאצה מהמקום אני מאמין שיקח לו יותר זמן מלמאזדה 3 והדומים לה

בכלל לאור השרשורים שלך במדור השיפורים וכאן יש לי הרגשה שבקרוב יפתח שרשור בנושא: מחפש גיר + טורבו שהלכו לעזאזל בוולוו, אתה נהג חדש, אתה צריך להתרגל לרכב, הוולוו הוא לא רכב למאוצי רמזורים, כל "פתיחה" שלך ברמזור מקזזת באורך החיים של התיבה האוטומאטית, ולכן בסוף במקום לחפש צ'יפ תצטרך לחפש גיר.

עריכה: יכול להיות שברכב שלך יש מערכת למניעת פרפור שמעלה לשני מיד עם לחיצה חזקה מידי על הדוושה.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

יכול להיות שברכב שלך יש מערכת למניעת פרפור שמעלה לשני מיד עם לחיצה חזקה מידי על הדוושה.

סביר בהחלט, אני חושב שאתה צודק, בוולוו מרגישים כל העברת הילוך, מה גם שבדקתי פעם לחיצה עד הסוף ממהירות 0 והרכב עבר הילוך רק ב80 :shock:(כנראה הוא התחיל מהילוך 2, אין מצב שבעולם שהילוך ראשון ימשוך ל80).

יש אפשרות לבטל את המערכת הזו ?

נ.ב

כשאני מתכוון שהרכב מרגיש חנוק בבעיטה בדוושה אני מתכוון גם כאשר הוא בניוטרל, אם אני בועט אותה עד הסוף לחצי שניה הסל"ד "קופץ" לאט מחצי דוושה.

פורסם

הצעה שאוליי אפשר לנסות היא לדעתי ניקוי בית מצערת, גם משהו שפעם עשינו לפולו שהייתה לנו, אוליי זה יעזור במשהו,

פורסם

MOSHE18 לך למוסך ותתיעץ, נראה לי שיש לך בעיה כלשהיא, בכל מקרה אם אין אז יסבירו לך למה אין.

אני ממליץ על מוסך זיסו אצלו אני מטפל (אגב הוא גם פה בפורום)- בחור נחמד שיסביר לך כל דבר שרק תרצה בלי לחץ, נמצא בדרום ת"א\יפו.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

• תוכן חדש...