Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מכיר הרבה אנשים שעובדים באותו גוף בטחוני, מחליפים רנו ברנו ומבסוטים. חלקם אפילו קנו כאלו כרכב פרטי.

יש קצת בעיות פה ושם, אבל מה אכפת להם.

נותנים להם רכב חלופי.

אז למה להם לקחת קורולה?

בתור רכב משפחתי המגאן סדאן היא אחת האופציות הטובות, אם לא הטובה ביותר בקבוצה 2, הסתייגות בגלל סקודה רומסטר שאני לא מכיר ונראית שימושית מאוד.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

במקרה אבא של אישתי עובד באותו גוף ואי לא כל כך מבין למה לא אומרים את שם המוסד במפורש, זה לא סודי , יש שילוט אשר מפנה למקום בצורה גלויה וברורה..רפא"ל.

למעט חריגים, הרבה מאוד אנשים מרוצים מהמאגאן שלהם, ורבים אכן אף החליפו לאחת חדשה, חלק מהאנשים לקחו קורולות, מציע לך לפנות אלהם ישירות על מנת לשמוע חוויותעל הרכב.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

יש קצת בעיות פה ושם, אבל מה אכפת להם.

נותנים להם רכב חלופי.

אז למה להם לקחת קורולה?.

זה לא אמירה חכמה כלכך, נראה אותך קונה (או מקבל - אבל משלם כל חודש) רכב חדש ונתקע איתו על כל מני שטויות.

קמת בבוקר ואתה צריך לקחת את הילד לבית הספר, המפתח ה"חכם" לא מזדהה עם הרכב ואתה נאלץ לארגן תחליף (או גרירה), אחרכך לדאוג שהודיע למי שצריך, ללכת לתת לו את המפתחות ולהסביר את הבעיה, הוא מבטיח לך שעד 16:00 העניין מסודר, השעות נוקפות, כבר 15:30 ועדיין אין אות חיים, אתה כבר מכין את כל העולם ואישתו שאתה לא יודע מתי תגיע הביתה, ב16:15 מודיעים לך שהרכב מוכן (לא מצאו כלום כמובן).

אתה מאחל לו שנתראה בעוד כמה ימים.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

ואם הוא יקח קורולה אתה יכול להבטיח לו שהוא יניע תמיד?

יש רק רכב אחד שאני מכיר שמעולם לא אכזב, וזה סובארו לאונה בבעלות משפחתי כבר 9 שנים,תמיד מניע מכה ראשונה.

במגאן אכן יש את המפתח החכם, שבדגמים של לפני מתיחת הפנים אכן היה בעל נטיה לעשות צרות. בדגם לאחר מתיחת הפנים עוד לא שמעתי.

רוב הבעיות שאני מכיר נוגעות לגיר האוטומטי.

הייתה גם סדרת מצברים דפוקה ב2004.

אז מה עדיף לחטוף עמוד בראש בקורולה? לקשור את העגלה על הגג ביונדאי? או לקבל רכב חלופי?

פורסם

עדיף רכב שבסבירות גבוהה יניע לך בבוקר, אם את זה הוא לא יכול לספק אז בשביל מה קנינו אותו.

אתה צריך להבין שרכב ליסינג בדר"כ נלקח ע"י אנשים שלא רוצים או לא יכולים להרשות לעצמם להתקע, אם הם היו יכולים הם היו לוקחים רכב בן 10-5 שנה שהיה עולה להם חצי מחיר להחזיק אותו.

הרי כיום אין הרבה הבדל בין רכב בן 10 לרכב חדש, כולם כבר קיבלו 4-5 כוכבים, לכולם יש ABS כריות אוויר ושאר שיכלולים, הדבר המרכזי שמשתנה זה העיצוב ואולי עוד כרית אוויר למשהו שלא היה מוגן (בירכיים !).

לא הבנתי את ה"עמוד בראש" בקורולה, אתה מתכוון לטילטול? בכל מקרה אתה יכול להקטין את התופעה כמעט לגמרי ע"י נסיעה בצורה מסויימת.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

לפותח השרשור, נהגתי בכל אחת מהמכוניות הללו, אם בבודדות ואם בהשוואה ישירה.

אתה מונה מספר תחומים רב בהעדפות שלך (מנוע, בטיחות, מרווח, אמינות, נוחות). קודם כל בוא ננסה לצמצם או לפחות לדרג את סדר החשיבות ונראה איך ממשיכים משם.

מעבר לכך, הסדר בעיני (ובהתחשב שהמדובר במכונית חברה בה נושא התחזוקה אינו מכיסך) הוא:

1. פוקוס- בזכות הנוחות, התנהגות, בטיחות, מרווח

2. i30- בזכות הבטיחות, האבזור, מנוע, מרווח (למעט תא המטען שמטבע תצורת ההאצ'בק מעט פחות גדול)

3. מגאן- בזכות הבטיחות, הנוחות והמרווח

במידה ואתה פתוח להצעות, שזוף עינך בסקודה רומסטר.

אגב, כבעל משפחה פלוס תינוקת ומכונית בתצורת האצ'בק. את הפתרון לקונפליקט בין עגלת הילדים המגודלת המעולה והאופנתית שלנו לגודל תא המטען, פתרנו ברכישת טיולון קטן ופשוט לצורכי נסיעות. על אף הפשרה, זהו פיתרון עדיף על פסילת מכונית טובה רק על סמך התאמת העגלה ל"כרכה".

יום שיגעון

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

אני רואה שזורקים פה לא מעט על הרומ סטאר , אז ככה : הרכב אינו יציב כ"כ, פה ושם הרגשה של זריקה והסיבה לכך לדעתי היא הגלגלים הדקים לאומת הרכב הגבוה וה"רזה".

הכיסאות מאחורה ממש אבל ממש לא נוחות החלקה גם אם את עם חגורה ואי נוחות בגב התחתון, הכיסא האמצעי בכלל לא נכנס לקטגוריה של מושב , ללא ספק אחד הרכבים הפחות נוחים בספסל האחורי . לאמות זאת הוא מתקפל לשיטת 40/100 (משהו כזה) שהכיסאות הופכות להיות באותו הגובה עם התא מטען וכך נוצר תא מטען גדול ומרווח .

המתלים לא רעים והESP והABS עובדים לא רע, המנוע חמוד ומתפקד לא רע .

ההגה מעביר במעט את מה שהולך על הכביש והמנוע אינו מנוע של מסחרי כמו הטולדו וכו', 1600 סמ"ק שלפי דעתי אינו מספיק לרכב שמיועד למשקל כבד .

לסיכום :

אם אתה לא איש משפחה / עם צורך במושבים האחוריים ואתה איש עבודה שמחפש מקום גדול מאוד מאחורה הרגשת הנהיגה והכוח החזק של הרחבים המסחריים לא חשובה לך הרומסטאר הוא רכב בשבילך .

אני אישית הייתי בוחר רכב אחר .

בהצלחה

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם
לפותח השרשור, נהגתי בכל אחת מהמכוניות הללו, אם בבודדות ואם בהשוואה ישירה.

אתה מונה מספר תחומים רב בהעדפות שלך (מנוע, בטיחות, מרווח, אמינות, נוחות). קודם כל בוא ננסה לצמצם או לפחות לדרג את סדר החשיבות ונראה איך ממשיכים משם.

מעבר לכך, הסדר בעיני (ובהתחשב שהמדובר במכונית חברה בה נושא התחזוקה אינו מכיסך) הוא:

1. פוקוס- בזכות הנוחות, התנהגות, בטיחות, מרווח

2. i30- בזכות הבטיחות, האבזור, מנוע, מרווח (למעט תא המטען שמטבע תצורת ההאצ'בק מעט פחות גדול)

3. מגאן- בזכות הבטיחות, הנוחות והמרווח

במידה ואתה פתוח להצעות, שזוף עינך בסקודה רומסטר.

אגב, כבעל משפחה פלוס תינוקת ומכונית בתצורת האצ'בק. את הפתרון לקונפליקט בין עגלת הילדים המגודלת המעולה והאופנתית שלנו לגודל תא המטען, פתרנו ברכישת טיולון קטן ופשוט לצורכי נסיעות. על אף הפשרה, זהו פיתרון עדיף על פסילת מכונית טובה רק על סמך התאמת העגלה ל"כרכה".

יום שיגעון

סדרי העדיפות שלי הם:

1. בטיחות = 6 כריות אויר ו- ESP.

2. תצורת סדאן (בגלל העגלה)

3. מנוע

4. נוחות

5. אמינות

6. איבזור

בסופו של דבר, אני נשאר עם שתי אופציות:

1. רנו מגאן

2. פורד פוקוס

שוב פעם עשיתי היום נסיעה של כחצי שעה על שני הרכבים והגעתי למסקנה שאני לא מתחבר לפוקוס ולכן אין טעם לחכות לה עוד 4 חודשים.

ברנו מאוד הפריעה לי האיבזור, או יותר נכון העדר שלו. אפילו מראה ימנית לא חשמלית.

בסופו של דבר אני הולך להזמין מחר את המגאן ומקווה שהרכב יהיה אמין ולא יאכזב :-D.

תודה רבה לכולם על עזרה והתמיכה :wave:. כשאקבל את הרכב, ארשום לכם את התרשמותי.

פורסם

לדעתי, עשית בחירה נכונה, בהתחשב באופציות הקיימות.

בדיוק היום נהגתי בפוקוס 2008 ליסינג של אחי, וגם אני לא מתחבר לרכב הזה, לי לא היה נוח לשבת, מושבים קשים, ועל ביצועים אני בכלל לא מדבר.

חבר שלי שיושב איתי בחדר עם רנו מגאן שנת 2007 יצא לאכיפה ובאמצע נכבה לו המנוע. אני אפילו לא מוכן לקחת סיכון שזה יקרה לי.

יש שתי סטירות במשפט הזה :

1. ממתי מתנדבים במשטרה יוצאים למשמרת עם הרכב שלהם ?

2. למרות שאתה לא מוכן לקחת סיכון, בסוף בחרת במגאן.

:-):-)

פורסם

היום רציתי לשנות את ההזמנה למגאן, אבל בחברת הליסינג בקשו לחכות שבוע, כי יתכן שיצליחו להשיג את הפוקוס.

נניח גם הפוקוס וגם המגאן במלאי.

מה עדיף על סדר עדיפויות הגדרתי קודם לכן?

פורסם
הדירוג שלי לקטגוריה הוא הולך ככה :

1. קורולה.

2.I30.

3.פוקוס.

ולמה? אל הקורולה הכי הרבה התחברתי מבין שאר המכוניות בקטגוריה .

הI30 הוא רכב חזק , מתקדם, לפי כל המבחנים הוא הרכב הנכון לבחירה ועם כל מי שדיברתי איתו והוא בעל הרכב הנ"ל פשוט מרוצה על הראש.

הפוקוס גדולה מרווחת , ויש בה המון פינוקים והכל מהכל , אבל חיסרון אחד בולט והוא המנוע החלש , לאומת זאת אם יש לך בן/בת שטרם עת הוציאו רשיון האמלצה שלי על הפוקוס הופכת להיות מספר 1 ברשימה וכאן המנוע החלש משחק לטובתו של הפוקוס , ולבטיחות שלך!

בהצלחה

יעקב

עריכה:

אני דיי בטוח שעגלת של הילד נכנסת לI30 , תנסה נראה לי שאתה אומר זאת רק בגלל הצורה .

לגבי הB3 הגלגל של העגלה בקושי יכנס , תא מטען קטן מאוד![/qu

אם

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

1. קורולה.

2.I30.

3.פוקוס.

הI30 הוא רכב חזק , מתקדם, לפי כל המבחנים הוא הרכב הנכון לבחירה ועם כל מי שדיברתי איתו והוא בעל הרכב הנ"ל פשוט מרוצה על הראש.

הפוקוס גדולה מרווחת , ויש בה המון פינוקים והכל מהכל , אבל חיסרון אחד בולט והוא המנוע החלש , לאומת זאת אם יש לך בן/בת שטרם עת הוציאו רשיון האמלצה שלי על הפוקוס הופכת להיות מספר 1 ברשימה וכאן המנוע החלש משחק לטובתו של הפוקוס , ולבטיחות שלך!

בהצלחה

יעקב

עריכה:

אני דיי בטוח שעגלת של הילד נכנסת לI30 , תנסה נראה לי שאתה אומר זאת רק בגלל הצורה .

לגבי הB3 הגלגל של העגלה בקושי יכנס , תא מטען קטן מאוד!

אם יש לך בן/בת שטרם הוציאו רשיון, ההמלצה שלי היא שלא תיתן להם לנהוג... אחרת יבוא שוטר! (ההוא מהאכיפה...)

מעבר לזה, אם הילד שלי היה נוהג ויוצא לעקיפה (או לאכיפה, מה שבא קודם) בלי כוח מנוע לסיים אותה, או בלי יכולת "לברוח" מצומת במהירות במדית הצורך, אני לא בטוח שהייתי ישן כ"כ טוב. מצד שני, הבת הגדולה שלי בת 3.5 והקטנה בת שנה, אז ממילא אני לא ישן בלילה!

שנה טובה. מיקי

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

1. קורולה.

2.I30.

3.פוקוס.

בהצלחה

יעקב

עריכה:

לגבי הB3 הגלגל של העגלה בקושי יכנס , תא מטען קטן מאוד![/qu

אם

טעות קשה. המנוע של הפוקוס לא מספיק חלש, כמו אף מנוע ברכב מודרני למעשה, בכדי שלא להביא את הרכב למהירויות שהינן גם בלתי חוקיות וגם מסוכנות לנהג שאינו מנוסה. מצד שני הוא מספיק חלש בכדי שלא ניתן יהיה לצאת באמצעותו ממצבים שאותו חוסר נסיון עלול להביא.
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

נשארתי על הפוקוס - התקשרו אלי מחברת הליסינג ואמרו שהצליחו להשיג לי רכב שמגיע בשבוע הבא לארץ.

כנראה שאקבל אותו בסוף החודש.

• תוכן חדש...