Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אני שוקל לשכור או (קרוב לוודאי) לקנות רכב מחברת ליסינג.

שמעתי שחברות הליסינג המובילות מתחזקות כראוי את צי הרכבים שברשותם. ( יש כאלו, לא ? )

בגוגל מצאתי די הרבה חברות ליסינג אבל אני לא יכול להבחין בין המובילות וההוגנות יותר לבין כל השאר כי אני לא מכיר עדיין את כל עולם הליסינג ואת השחקנים המובילים בה.

זה השירשור האחרון שמצאתי בחיפוש:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=8040

אפשר לקבל המלצות נכון להיום - סוף 2008 ?

פורסם

היה לי נסיון עם אוויס, אלדן, פרי ושלומו סיקסט. התרשמתי לטובה מאלדן - טיפולים לקונקטים כל 10K מול 25K באוויס וכל 5K לפריבטים.

בכל מקרה הייתי מעדיף רכב מפרטי.

פורסם

גם חברות השכרה לא בוחלות-ממקרים של חברים התקשרו לתאם טיפולים לרכבים חדשים עם טיפול ראשון-שהוא הכי קריטי עקב כמות שבבים גדולה בשמן בריצה הראשונה של המנוע-במקרה אחד דחו את טיפול 15 אלף עד 22 אלף!!

הרכב היה בשימוש יום יומי מאוד מסיבי לחיצות חזקות על הגז ועליות של י"ם מ"ס פעמים ביום!

הרכב-מאזדה 3 1.6 שאני מרחם על החמור שקנה אותו...

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם
היה לי נסיון עם אוויס, אלדן, פרי ושלומו סיקסט. התרשמתי לטובה מאלדן - טיפולים לקונקטים כל 10K מול 25K באוויס וכל 5K לפריבטים.

בכל מקרה הייתי מעדיף רכב מפרטי.

א. החברות שאמרת (אוויס, אלדן, פרי ושלומו סיקסט) נחשבות חברות מובילות בשוק הליסינג ?

דרך אגב שלמה סיקסט וניו קופל זאת אותה חברה ?

ב. למה אתה מעדיף פרטי ? למה אתה חושב שיש יותר סיכוי שפרטי: השקיע יותר בתיקונים ? עשה את הטיפולים בזמן ?

מאשר רכב ליסינג ? הרי גם פרטי רוצה לחסוך כסף.

פורסם
גם חברות השכרה לא בוחלות-ממקרים של חברים התקשרו לתאם טיפולים לרכבים חדשים עם טיפול ראשון-שהוא הכי קריטי עקב כמות שבבים גדולה בשמן בריצה הראשונה של המנוע-במקרה אחד דחו את טיפול 15 אלף עד 22 אלף!!

הרכב היה בשימוש יום יומי מאוד מסיבי לחיצות חזקות על הגז ועליות של י"ם מ"ס פעמים ביום!

הרכב-מאזדה 3 1.6 שאני מרחם על החמור שקנה אותו...

אני רואה (גם משירשור אחר) שיש לך ידע בקומבינות המכאניות שעושות חברות הליסינג.

איזה דברים הן עושות ?ציינת שהם דוחים טיפולים, ציינת שהם שכצריך להחליף חלקים - הם מחליפים לחלקים לא מקוריים - הכי זולים שיש, יש עוד משהו שהם עושים ? הם שמים מים רגילים ברדיאטור במקום מים ירוקים בגלל שהם חושבים רק על הטווח הקצר ?

פורסם

א. חברה "מובילה" בשוק הליסינג היא חברה עם צי רכב גדול, כלומר מסוגלת להציע תנאים מסחריים טובים ללקוחותיה.

אפשר להניח שיש לזה קשר גם להוצאות השוטפות ולכן על פניו נראה שדווקא חברת ליסינג שתתחזק את מכוניותיה בצורה מדוקדקת (ויקרה) לא תוכל להציע מחירים אטרקטיביים, ולא תהיה גדולה במיוחד.

ב. נכון, גם לקוח פרטי רוצה לחסוך, אבל לקוח פרטי רוצה גם לשמור על ערך הרכוש שלו, וככל הנראה לא יחסוך טיפול שוטף בעלות של 1500 ש"ח, שיוביל לאובדן אחריות היצרן על מכונית שעלותה 120,000 ש"ח.

להבדיל מלקוח פרטי, חברת ליסינג מתעניינת רק בשורת הרווח\הפסד בתחתית הדו"ח השנתי.

הנזק המצטבר בגלל התחזוקה הירודה יפגע רק בחלק מהמכוניות שבבעלותה במהלך שלוש שנות השימוש בהן.

תיקון הנזק במוסכים שעובדים עבור חברת הליסינג (ואינם מורשים על ידי היבואן) יתקזז עם החסכון שברכישת שמנים וחלפים זולים ממקורות מוטלים בספק.

באחרות הנזק המצטבר יבוא לידי ביטוי רק אחרי שימכרו ללקוח הבא.

פורסם
א. חברה "מובילה" בשוק הליסינג היא חברה עם צי רכב גדול, כלומר מסוגלת להציע תנאים מסחריים טובים ללקוחותיה.

אפשר להניח שיש לזה קשר גם להוצאות השוטפות ולכן על פניו נראה שדווקא חברת ליסינג שתתחזק את מכוניותיה בצורה מדוקדקת (ויקרה) לא תוכל להציע מחירים אטרקטיביים, ולא תהיה גדולה במיוחד.

ב. נכון, גם לקוח פרטי רוצה לחסוך, אבל לקוח פרטי רוצה גם לשמור על ערך הרכוש שלו, וככל הנראה לא יחסוך טיפול שוטף בעלות של 1500 ש"ח, שיוביל לאובדן אחריות היצרן על מכונית שעלותה 120,000 ש"ח.

להבדיל מלקוח פרטי, חברת ליסינג מתעניינת רק בשורת הרווח\הפסד בתחתית הדו"ח השנתי.

הנזק המצטבר בגלל התחזוקה הירודה יפגע רק בחלק מהמכוניות שבבעלותה במהלך שלוש שנות השימוש בהן.

תיקון הנזק במוסכים שעובדים עבור חברת הליסינג (ואינם מורשים על ידי היבואן) יתקזז עם החסכון שברכישת שמנים וחלפים זולים ממקורות מוטלים בספק.

באחרות הנזק המצטבר יבוא לידי ביטוי רק אחרי שימכרו ללקוח הבא.

האינטרס של חיסכון בעלויות תיקון בליסינג לעומת פרטי ברור לי עכשיו.

האם הנזק המצטבר שנגרם לרכב הוא זה שגורם לירידה של 15% במחירון של לוי יצחק ?

ועוד שאלה לגבי הנזק:

האם הנזק שעובר הרכב בליסינג הוא בר זיהוי והפיך ?

כלומר (לדוגמא):

נאמר שיש לנו את ספר הטיפולים של הרכב בתקופת הליסינג, אנחנו רואים שהחליפו חלקים מסויימים באוטו, אנחנו פותחים מכסה מנוע ורואים ששמו חלקים לא מקוריים. אפשר להחליף את החלקים הלא מקוריים במקוריים ובכך למנוע את הנזק העתידי במקרה הזה ?

פורסם

המחירון משקלל ירידת ערך כיוון שמדובר במכונית שלא ניתן לדעת מי נהג בה וכיצד.

יש שיאמרו שההבדלה שעושה המו"ל של המחירון בין רכבי ליסינג לרכבים מהשכרה היא מלאכותית וחסרת בסיס, כיוון שיש רכבים מליסינג שחוו חיים קשים הרבה יותר מאחיהם המושכרים.

הנזק הנובע מתחזוקה לקויה או מחוסר תחזוקה אינו בר זיהוי בקלות, ובוודאי אינו הפיך בקלות.

שמן מנוע מאיכות ירודה שאינו מתאים לתקנים מודרניים המוגדרים על ידי היצרן יגרום לבלאי מוגבר במנוע, למשל.

כך גם שמן שנמנעו מהחלפתו.

תוצאות הבלאי הזה יכולות בהחלט להיות מורגשות רק אחרי מספר שנים.

פורסם

אז רכב מלסיניג בהכרח לא מתוחזק כראוי: אם זה משימוש פרוע או פשוט לא ידוע של הנהג או אחזקה (טיפולים\תיקונים) גרועה של החברה.

והמסקנה היא שאת מה שתרוויח בקניה של רכב מליסינג תשלם בזמן וכסף במוסך, אם זה קצת אחרי הקנייה או כמה שנים אחרי - המוסך שלך ירויח, אתה "תרוויח" כאב ראש. אני הבנתי נכון ?

יש מקרים יוצאי דופן ? למשל רכבים בשנתון מתקדם או עם קילומטראז' נמוך שלא הספיקו עוד לנהוג עליהם בפראות או לעבור טיפולים "חסכוניים" לחברה המתחזקת ?

יש עוד סיבה לא לקנות בליסינג שאני צריך לדעת עליה ? חבל שאין לפרטיים ליסיניג תפעולי אני כל כך שונא מוסכים

פורסם

אני מאמין שרכבים בשנתון מתקדם או עם קילומטראז' נמוך זה הרע במעוטו.

תודה על התגובות ארנון.

דרך אגב יש עוד מישהו חוץ מארנון שרוצה להביע דעה בעניין ?

פורסם

למרות שהשרשור עוסק בצורת הטיפול של חברות ליסינג, אני רוצה להוסיף משהו שונה - יש הבדלים גדולים בין רכב לרכב בצורת השימוש בו ע"י הנהגים.

מה שיכול לעזור - זה מידע פנימי על רכב ספציפי (מי, איך וכמה נהגו על הרכב, תאונות, תקלות ועוד).

אם אין לך מידע כזה- אתה קונה חתול בשק.

אני יודע גם שלפעמים , לאחר תקופה של 3 שנים ,מי שהרכב היה ברשותו ורק הוא נהג בו, יכול לרכוש את המכונית במחיר מפתה. ואנשים רוכשים את הרכבים האלה (אם הם במצב טוב).

לאחר מכן בא מי שיש לו נגישות למידע שדיברתי עליו וקונה רכבים יותר שמורים (או ממליץ לחברים ).

כך שמבחר של רכבים שמורים ולא קרועים למכירה מליסינג לא נשאר כל כך גדול (וכל זה נוסף לאופן הטיפול ע"י חברות ליסינג שכבר תוארה ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יש לי טיפ:

אין "מציאות היסטריות" בליסינג. כלומר, אם מציעים לך מכונית יד ראשונה מליסינג, עם קילומטרז' נמוך מאוד

וללא תאונות (בד"כ זה יהיה במגרש ולא ישירות מהחברה) - הכי כדאי להתרחק.

זה לא שאין מכוניות שמסימות שירות ליסינג עם מעט קילומטרז' וללא תאונות. יש, אבל מכוניות אלו ייקנו על ידי נהגי הליסינג

שלהן, או חבריהם לעבודה (שיודעים באמת מה היתה ההיסטוריה של הרכב) או מקורבי העובדים בחברת הליסינג.

:turn-l:
  • תוכן חדש...