Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ בקניית פיגו 306

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי חיפוש בפורום ורק ראיתי המלצות על הגרסא 1.4 ידנית, ואני מעדיף לקנות אוטומט.

חלק אומרים כי ההחזקה מאוד יקרה וחלק אומרים שחלקים זולים.

אז הרכב שאני מעוניין לקנות הוא 306 1.6 אוטומטית 5 דלתות שנת 2001, האם כדאי לקנות את הרכב?

האם עלויות ההחזקה שלו גבוהות? אמינות?

וראיתי בפורום שמישהו אמר שהאוטו צורך 1-12,האם זה נכון? כמובן בנסיעה רגועה.

ומישהו רשם שהגיר לא ממולץ.. משהו כמו סדרת AL4 אפשר לפרט?

תודה רבה לעוזרים

ערן

פורסם

עלויות האחזקה ממוצעות. מחירי החלפים ממוצעים.

בניגוד למה שרב-סרן שמועתי אוהב לספר, מחירי החלפים הסטנדרטיים ועלויות האחזקה השוטפת של רוב המכוניות דומים מאוד.

1:12 היא צריכת דלק בהישג יד מרכב כזה. תלוי מאוד באופי הנהיגה ובאופי השימוש (בעיר יהיה קשה יותר).

הדעות על גיר AL4 רבות ומגוונות. רבים מסתייגים ממאפייני התנהגות שלו שנועדו לנהגים אירופאים המורגלים בגיר ידני.

אישית, אני חושב שמאפייני ההתנהגות האלה עושים אותו לאחד הגירים האוטומטיים הטובים ביותר שבנמצא לנהג שאוהב לנהוג (להבדיל מזה שרוצה רק להגיע ליעד).

אשר לאמינות - שוב, דעות רבות ומגוונות.

בשנותיו הראשונות הותקנו בו שסתומים אלקטרו-הידראוליים שנטו לגרום לתקלות. הבעיה הזו אובחנה, יצרן השסתומים הוחלף, וככל הנראה הבעיה באה על פתרונה.

ברכבים בהם לא הוחלפו והתקלה תופיע, עלות תיקונה ~2000 ש"ח.

מעבר לבעיית השסתומים שהשפיעה רק על גירים משנתון יצור מסויים, עושה רושם שמדובר בגיר שאמינותו ממוצעת. לא טובה מהרגיל, אך כנראה גם לא גרועה כמו שרב-סרן שמועתי אוהב לספר.

אמינות - כמו כל מכונית משומשת, היסטוריית טיפולים מפורטת תלמד הרבה יותר על האמינות הצפויה ממה שדגם המכונית יכול ללמד.

פורסם

אם הרכב תוחזק ברמה סבירה ומעלה הוא יוכיח אמינות טובה מאד עלויות האחזקה נמוכות בהרבה מהממוצע אני אמנם מטפל לבד ברכב אבל מחירי החלקים זולים. איכות הנסיעה והנהיגה מעולים ללא תחרות ממכוניות מקבילות שנמכרות היום כחדשות.הגיר ב306 al4 מוציא את המכסימום מהמנוע והרכב מרגיש זריז. צריך לשים לב שהקפידו על החלפת נוזל קירור כל שנתיים ומומלץ להחליף את השמן גיר פעם בשלוש שנים מתכון מוכח למניעת תקלות בגיר.

פורסם

אני בעלים של רכב כזה - ממליץ מאוד על אחת כזאת.

ההנאה שלי מנהיגה היא מעל ומעבר. לצורך השוואה יש לנו בבית 407 חדשה, הייתה לנו לפניה 406 (שהוצאנו אנחנו מהחברה), ותמיד שהייתי חוזר לנהוג על ה-306 החיוך היה חוזר ביחד עם התחושה בנהיגה.

צריכת דלק אצלי היא בסביבות 1:13-14. לא יורד מזה (רק אם נוסע פרוע יחסית ואז מגיע ל-1:12).

אני מטפל טיפולים גדולים במורשה, קטנים במוסכים קטנים - עלות אחזקה לא בשמיים.

אני מהגיר שלי מרוצה. החלפת שסתומים לפני שנתיים (40,000 ק"מ), והגיר נוסע כמו חדש.

הרכב באמת מרגיש זריז, המנוע הוא 100 כ"ס (NFT).

מראה הרכב "קרבי" - חצאיות צד, פגוש קידמי ואחורי כמו בדגמי בספורט.

אם תרצה לקבל עוד פרטים (יש מצב שאני רוצה אולי להחליף ל-307 ידנית - רק כי אני רוצה להתקדם בשנתון, באמת), שלח הודעה פרטית

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תוכן חדש...