Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רובר 200 שנת 1999 - מה עדיף 1.4 או 1.6

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב מצויין לכולם.

רציתי לשמוע את דעתכם לגבי שני הרכבים האלה.

ומה שחשוב לי בעיקר:

הפרש הספקים בינהם (לא על נייר אלה בפועל)

הפרש צריכת דלק

הבדלי אמינות, איזה מבין במנועים מוצלח חותר

ה1600 מגיע עם סנרוף ואבזור מלא, בנוסף לזה יש שינוים במערכות חיוניות כמו

ברקסים, בולמים, גיר, בודי וכו'

תודה מראש, ולילה טוב!

פורסם

לפי דעתי עדיף לקחת סיויק. כפי שהבנתי יש בעיות עם זמינות חלקים לרובר ולא כל המכלולים המכאניים של הונדה מתאימים 1 ל-1.

זמינות חלקים לסיויק טובה יותר, שוק טוב יותר, ששמירות ערך וכד'. אני חושב שעל זה כדאי לשלם אקסטרא ג'ובות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ערב נהדר ולילה טוב,

מי קונה היום רובר ? המפעל פשט רגל, כל הדגמים מלאים מחלות,

מה כ"כ מושך ברכב הזה ?

אם היית אומר 620 לוקס טורבו סלון עור הייתי מבין אותך...

בכל אופן אני הייתי הולך על ה-1.6.

כשיש לך את אותו המרכב, עם שני מנועים, שההפרש ביניהם הוא 200-300 סמ"ק,

בד"כ עדיף ללכת על הגדול יותר. כמו במאזדה לאנטיס.

בהצלחה

פורסם
לפי דעתי עדיף לקחת סיויק. כפי שהבנתי יש בעיות עם זמינות חלקים לרובר ולא כל המכלולים המכאניים של הונדה מתאימים 1 ל-1.

זמינות חלקים לסיויק טובה יותר, שוק טוב יותר, ששמירות ערך וכד'. אני חושב שעל זה כדאי לשלם אקסטרא ג'ובות.

אבל - אם הוא שאל על רובר - כנראה שזה מה שמתאים לפותח השרשור/מה שהוא רוצה/מה שנכנס לו בתקציב.

alfa 156 2.5.

פורסם
ערב נהדר ולילה טוב,

מי קונה היום רובר ? המפעל פשט רגל, כל הדגמים מלאים מחלות,

מה כ"כ מושך ברכב הזה ?

אם היית אומר 620 לוקס טורבו סלון עור הייתי מבין אותך...

בכל אופן אני הייתי הולך על ה-1.6.

כשיש לך את אותו המרכב, עם שני מנועים, שההפרש ביניהם הוא 200-300 סמ"ק,

בד"כ עדיף ללכת על הגדול יותר. כמו במאזדה לאנטיס.

בהצלחה

בוא נענה לך לאט שתבין מהר.

1. רובר קונה מי שמעריך רכב מעבר להיותו רכב - המפעל פשט את הרגל נכון אבל מה לעשות ויש מלאי חלפים ולא נתקלתי בחלק שלא מצאתי ותאמין לי שהמחירים סטנדרטים לגמרי בארץ ואם יש חלק שאתה ממש רוצה והוא קצת לא סטנדרטי כמו מצערת 56MM במקום 48MM פלסטיק או סעפת יניקה VVC ששייך לMGF או ל MGZR אפשר להזמין מEBAY אנגליה. מעבר לעובדה שה620 טורבו אוטו מעולה ישנה בעיה קטנה ומה לעשות שהדלק שהוא צורך הוא בכמויות מסחריות.

2. מה שמושך באוטו הזה זה התנהגות הכביש המצוינת שיש לו, המראה, האבזור שמגיע איתו והמחיר האטרקטיבי שמושפע מאנשים כמוך שלא היה להם מעולם רובר אבל יודעים להשמיץ, אז נכון הייתה בעיה באטם ראש אבל היא נפתרה ויש אטם מחוזק וחוץ מזה עוד לא ראיתי אוטו שאם לא תשים לו מים כמו שדורשים בחברה ישרוד.

3. ה1.6 עדיפה רק בגלל האבזור שלה סאנרופ, חלונות חשמל, מראות חשמל, ג'אנטים מגזניום וכו' היא גם צורכת יותר דלק אבל אפשר לחיות עם זה.

מקווה שתקנה את האוטו שאתה מחפש הרוברים אחלה רכבים ועם השקעה נכונה בהם לא חייבים אחרי קניה לשפוך עלייהם יותר מדי כסף.

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

פורסם

טוב, ברור שפגעתי פה בנקודה חלשה. אם מצאת רובר אחת מלוקקת ואתה שומר עליה ככה, תמשיך עם זה. כל הכבוד.

אתה צודק, לי לא היה רובר וגם בחיים לא יהיה. אבל היה לאנשים סביבי, ואני לא רוצה לראות את הבחור הזה סובל כמו שהם סבלו.

אני לא צריך להשמיץ, בנאדם נכנס ליד 2 ורואה בכמה הן נמכרות, באיזה מצב ואיפה המחירון שלהן. ברצפה.

אגב, תמיד רציתי שיהיה לי 827 סטרלינג, אבל התרחקתי כמו מאש כי ראיתי שזה בור ללא תחתית.

שימו לב לתגובה הראשונה בשרשור.

פורסם

לא היה לך ואתה לא מכיר את הרכב אז אל תדבר! כנראה שהאנשים סביבך חשבו שזה סובארו ורכבם לא טופל לפי דרישות החברה

ורכב שטופל במוסך שלא מתמחה ברוברים לא ישרוד.

המחירון שלהם נמוך בגלל שהחברה פשטה את הרגל ומי שקונה מקבל תמורה מצוינת לכספו אבל צריך לקחת בחשבון אחזקה יקרה.

Peugeot 208GTI

פורסם
לא היה לך ואתה לא מכיר את הרכב אז אל תדבר! כנראה שהאנשים סביבך חשבו שזה סובארו ורכבם לא טופל לפי דרישות החברה

ורכב שטופל במוסך שלא מתמחה ברוברים לא ישרוד.

המחירון שלהם נמוך בגלל שהחברה פשטה את הרגל ומי שקונה מקבל תמורה מצוינת לכספו אבל צריך לקחת בחשבון אחזקה יקרה.

נו, זה מה שאמרתי. אתה יכול ללכת סביב, אבל בסוף אתה קורא לילד בשמו. אחזקה יקרה. אמרת בעצמך.

והמחירון שלהם היה על הפנים עוד לפני שהמפעל פשט רגל, אני לא ילד, לא צריך לספר לי סיפורים.

פורסם

לא שאלתי לגילך , ואתה הוא זה שמספר סיפורים (לחברים היה רובר , סבלו מבעיות וכו) , אני מציין עובדות ולא מכחיש שהאחזקה יקרה .

היתה לי 214 רכב מצויין במידה ומטופל כראוי ואטם ראש מוחלף לחליפי מחוזק, יש לי 416 ו620 TI ככה שהנסיון שלי עם רוברים להבדיל ממך הוא אישי ולא ניזון משמועות.

יום טוב.

Peugeot 208GTI

פורסם

מהתנסות שלי (אומנם מזערית) אם 620 TI. לא ממש חיובית. הרכב מעולה. נוסע פשוט מדהים לטעמי והמחיר מצחיק. אבל לא סתם אומרים שקשה לתחזק אותה. זה התרשמות שלי. ואם היה אפשר לסדר את הרכב בקלות כנראה לא הייתי רואה את שני רוברים ממול כבר כמה שבועות צוברים אבק.

פורסם

יכול להיות שנתקלת באקזמפלר שלא טופל כראוי וכמו שציינתי לא אחת ברגע שמזניחים אותם טיפה מתחילות בעיות יקרות.

אפשר לסדר ובקלות אבל זה יקר , מאוד יקר ואת זה גם ציינתי.

שתי רוברים שצוברים אבק מול הבית שלך זה לא מדד לאמינות או חוסר אמינות, לשיטתך אם אני רואה שתי סובארו מוזנחות וצוברות אבק זה אומר שסובארו לא רכב אמין ושזה בעיה לתקן אותן ?

Peugeot 208GTI

פורסם

מבלי להיכנס לויכוחים מיותרים, במידה ותמצא רכב שמטופל במוסך מורשה, ולא ב"אחזקת שבר", כלומר בזמן שצריך, עם נוזל קירור ייעודי (במוסך מורשה יבדקו לך את זה בשניות עם מודד PH), אני מניח שנכונות לך הנאות רבות. לא הייתי קונה משהו שלא טופל במוסך שמבין או מתמחה ברובר. לטעמי, הרכבים האלה הם תמורה גבוהה מאוד לשקל שלך, ומהנים. אגב, לדעתי גם ה- 25 וה- 45 הם בין הרכבים היפים יותר שעלו על כבישי ארצנו (בטווח המחירים שלהם, כמובן).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
יכול להיות שנתקלת באקזמפלר שלא טופל כראוי וכמו שציינתי לא אחת ברגע שמזניחים אותם טיפה מתחילות בעיות יקרות.

אפשר לסדר ובקלות אבל זה יקר , מאוד יקר ואת זה גם ציינתי.

שתי רוברים שצוברים אבק מול הבית שלך זה לא מדד לאמינות או חוסר אמינות, לשיטתך אם אני רואה שתי סובארו מוזנחות וצוברות אבק זה אומר שסובארו לא רכב אמין ושזה בעיה לתקן אותן ?

אתה באמת רוצה שאני יענה לך:shock:

סתם מיותר כל הוויכוח. זאת דעתי על הרכב.

מדדים מדיוקים לא עשיתי. אם אתה ביצעת מוזמן לפרסם לכולנו. וכן אם אני מדבר אם הבן אדם והוא אומר לי שאין לו איך לסדר. שצריך להזמין חלקים מחו"ל. אז כנראה זה משקף משהו, לפחות לי.

פורסם

תענה לי על מה ? לא שאלתי אותך שום שאלה.

אין פה שום ויכוח זו דעתך וזו דעתי , זה שהבן אדם אומר שאין לו מה לסדר זו זכותו והחלטתו אבל

כל החלקים קיימים אצל היבואן ואלו שלא במלאי מוזמנים .

Peugeot 208GTI

פורסם

תודה לכל התגובות , חברים יקרים

כנאה לא הייתי ברור בשאלה, ואני חוזר

תגובות כמו, "לך על סיווק" וכו', לא ממש מספקות אותי. (אך תודה גם על זה)

יש שני רכבים, שמורים לפי הספר, שנהם יד שניה ומצבם נדיר!

מחירם דומה, ויש מקור אמין לחלקים במחיר זיל הזול.

ידוע לי לגבי חולשה באטם ראש, ובשנהם הוחלף,

ידוע לי גם לגבי אמינות של מערכות החשמל. (בסיסית ומתה)

איזה מבינהם אמין יותר?

האם יש הפרש משמעותי בתצרוכת הדלק?

האם יש הפרש רצני בבצועים?

כל טיפ לגבי אחזקה נכונה (בר72 וכל מי שבאמת יודע) אתקבלו בשימחה

שוב תודה, ויום טוב

• תוכן חדש...