Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[BMW E32 730I 1991] נדלקה נורית EML - מה התקלה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באמצע הנסיעה נדלקה לי נורית צהובה - EML. מיד עם הדלקת הנורית הרכב התחיל להגיב חלש יותר לגז.

לא ניסיתי לכבות מנוע ולהניע שוב.

כמובן שנסיעה הבאה תהיה למוסך, לאבחן ולתקן את זה, אבל בכל זאת הייתי שמח, אם למישהו יש רעיונות, איזה תקלה זו יכולה להיות.

בספר רכב רשום, במידה ונדלקת נורית הזאת אפשר להמשיך במסע. זאת נורית חיווי של ELECTRONIC ENGINE OUTPUT CONTROL.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מנסיון שלי על 528 97 ,מדובר או בתקלת מצערת/חיישן מצב מצערת.

או ממיר קטליטי.

בעקרון הבעיה מצביעה על תקלה במערכת הפליטה - זהה לנורת CHECK ENGINE .

פורסם

תודה רבה לך, maxizem.

זה כניראה באמת מצערת או חיישן. גיר אוטומטי אצלי מעביר הילוכים תמיד לפי מצב דוושת גז, בנסיעה הזאת הוא העביר לי הילוכים על 1700-2100 סלד אפילו בעלייה והייתה תחושה שרכב לא מגיב לגז.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
תודה רבה לך, maxizem.

זה כניראה באמת מצערת או חיישן. גיר אוטומטי אצלי מעביר הילוכים תמיד לפי מצב דוושת גז, בנסיעה הזאת הוא העביר לי הילוכים על 1700-2100 סלד אפילו בעלייה והייתה תחושה שרכב לא מגיב לגז.

אהה! יפה!

זה למה? מכיוון שהגיר נכנס למצב "LIMP MODE" מצב שאמור לשמור עליו מונדליזם שלך הנהג :wink:.

בטח ישנה סחיבה ירודה כרגע?

פורסם

יחסית לסיבובי מנוע הסחיבה בסדר. התגובה לדוושת גז לא בסדר.

אם נותנים הרבה גז, הרכב מתנהג כרגיל וגיר מושך הילוכים עד 4000סל"ד למשל, הבעייה היא תגובה בטווח בין 2000-3000סל"ד. אני אוהב כשגיר מעביר הילוכים על 2400~2500 סל"ד, במצב כזה יש מספיק סחיבה ותאוצה של זרימת מכוניות.

אני חושד שזה חיישן מצערת, כי יש לי או הרבה גז או מאט, יש כאילו טווח שבו דוושה לא מגיבה.

פורסם
יחסית לסיבובי מנוע הסחיבה בסדר. התגובה לדוושת גז לא בסדר.

אם נותנים הרבה גז, הרכב מתנהג כרגיל וגיר מושך הילוכים עד 4000סל"ד למשל, הבעייה היא תגובה בטווח בין 2000-3000סל"ד. אני אוהב כשגיר מעביר הילוכים על 2400~2500 סל"ד, במצב כזה יש מספיק סחיבה ותאוצה של זרימת מכוניות.

אני חושד שזה חיישן מצערת, כי יש לי או הרבה גז או מאט, יש כאילו טווח שבו דוושה לא מגיבה.

בהחלט יכול להיות,ולפי התיאור שנתת נשמע ככה.

תעדכן אותנו בפתרון הבעיה :wink:

פורסם

אני מבטיח לעדכן. נסיעה הבאה עם הבימר, היא למוסך. :-)

אבל זה היה ביום שישי הבא (אם יביאו שאר חלקים שאני מחליף).

פורסם

עדכון קצר. החלטנו בינתיים לא לגעת בחיישן מצב מצערת, הנורית לא נדלקה יותר מאז והאוטו מושך מעולה בכל טווח סיבובי מנוע.

אם הבעייה תחזור, נאבחן ונטפל בה. חיישן חדש מקורי, עולה בערך 1000ש"ח.

בינתיים החלפתי בוקסות במתלים קדמיים. אף פעם לא ראיתי שמחליפים אותן בארץ בצורה כ"כ מקצועית. למוסך יש משאבה מיוחדת שמוציאה את הבוקסות ודוחפת אותן חזרה. בלי שום פטישים, מכות וכד'. החלפה אלגנטית ביותר. פשוט מדהים!

הוחלף צינור ואקום של בוסטר ברקס לאחד חדש במקום הישן והייבש.

טיפול הבא, החלפת קרדן ואטם בית פילטר שמן. זה למעשה סיום של יישור קו מלא לאוטו - החלפה של כל הדברים שיש להם פוטנציאל להתקלקל בקרוב. :-)

פורסם

אני חייב להגיד לך, כל הכבוד.

אבל אל תטעה לרגע, ותחשוב שאתה מכיר את כל הרכב ומונע את קלקולו.

אני לא מדבר על סטרטר וכו', שלא בשליטתך, אלא על גומיה כזו או אחרת

שתמיד תתייבש באיזה מקום או צינור ואקום או צינור דלק שיסדק...

הייתי עושה את אותם הדברים שעשית אם היה לי רכב כזה, אבל לפעמים פשוט צריך לשכוח מהכל,

ללחוץ על הגז ולהנות.

פורסם

בבמוו הזו אין חיישן מצב מצערת רגיל, יש מתג מצערת. בעייה כמו שאתה מתאר יכולה לנבוע מחיישן כמות אויר או חיישן קרנק.

LAREDO-PERFORMANCE

• תוכן חדש...