Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה לא להתעסק עם המכס :-)

Guest רונאלדיניו
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

USHOPS יקרים , אפילו במשלוח ימי.

האמת השבוע בדקתי משלוח של מצלמה מB&H ומאוד השתעשעתי שEMS עולה 15 דולר יותר מUPS כאשר הוא בזמן שילוח כמעט כפול.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

FEDEX סיוט.

אם לא מספיק שאתה משלם להם מחיר מופרז גם ככה על המשלוח, הם לוקחים לך עמלה על שחרור מהיר ממכס (מוצר שאין עליו בכלל מכס! ובמחיר של פחות מ50$!!), עמלת השד-יודע מה,

ועלות משלוח מהמרכז שלהם הביתה.

ס-י-ו-ט!

חבילות שאין מכס = EMS.

חבילות שיש מכס = DHL.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אני לא מבין את ההיגיון בשילוח דרך חברות כמו UPS, המחיר שלהם גבוהה פי 2 מ-USPS וזה הופך את הקניה ללא כדאית מול קניה בארץ.

ומה זה בכלל EMS?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

EMS זהו משלוח אקספרס של חברות הדואר. למשל USPS EXPRESS MAIL, על המשלוחים הנ"ל אתה תאלץ לשלם עמלת מכס (בסך 35 ש"ח) גם אם המוצר עולה דולר אחד, ותקבל אותם עם שליח הביתה דרך חברת הדואר, בניגוד לPRIORITY MAIL שבהן אתה נדרש לבוא לסניף הדואר כדי לקבל את המשלוח (ועליהן לא תצטרך לשלם 35 ש"ח עמלת מכס).

ROOONEEYY

פורסם

הבינותי

האמת פעם אחת הזמנתי מאיביי דרך USPS ואספתי את החבילה מהדואר ולא שילמתי גרוש מעבר למה ששילמתי למוכר והחבילה היתה על סך של יותר מ-50 דולר.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

פדקס!

ומי שמשום מה מוסיף על המשלוח מהמרכז שילוחים לבית מראה כמה שאין לו מושג מה זה לעבוד עם שילוח בין לאומי

בחיים לא שמעתי קשקוש יותר גדול, בטח שהקבלת שילוח מציינת DOOR TO DOOR.

אם לא הזמנת ככה מדלת לדלת אל תתפלא שאם אתה צריך להוסיף כדי שיגיע אלייך.

כל הניסיון שלי עם החברה הזאת , תמיד עמדו בזמנים ומחירים.

אז כן בשביל שירות טוב משלמים.

במכס יש עמלות שלא קשורות לפדקס או שאתה מצפה שפדקס ישאו עבורך בנטל של עיכוב במכס ובדיקת מכון תקנים וכו'

ק-י-ש-ק-ו-ש

פורסם

סבבה. אין לי שום מושג מה זה לעבוד עם שילוח בין לאומי.

אבל בשורה התחתונה, בתור אדם פשוט מן השורה, כשנשלח אלי מוצר מארה"ב, שעלה כמה עשרות דולרים,

התקשרו אלי ואמרו שהחבילה הגיעה ושהשליח יהיה אצלי אחרי הצהריים ואני צריך להכין כ150 ש"ח.

כששאלתי למה, היא הקריאה לי את הסעיפים עליהם נדרשתי לשלם.

בין היתר שחרור מהמכס, דמי טיפול ומשלוח אלי הביתה.

חשוב להדגיש שהמוצר שהיה בחבילה לא היה מחוייב במכס/מע"מ.

לחבילה שהבאתי לא היה שום עניין במכס.

המחיר שלה היה מתחת ל50 דולר (איזור ה40) ולא היה שום צורך באישור משרד התקשורת או בדיקת מכון התקנים.

ועבור המשלוח שילם שולח החבילה כבר בארה"ב.

מה זה לא להזמין מדלת לדלת? יש דרך אחרת שFEDEX עובדים בה?

טוב שלא ביקשו ממני לבוא אליהם לקחת את החבילה.

בשביל מה אני משלם על משלוח כלכך הרבה כסף אם הם לא מביאים לי את החבילה?

ראוי לציין שאחרי מאות משלוחים עם DHL, בשווי של עשרות ומאות אלפי שקלים (כאשר האחרון, לפני פחות מחודש, כלל למעלה מ300 יחידות של אותו מוצר),

מעולם לא נדרשתי להוסיף שקל על מחיר המשלוח (פרט למקרים בהם היה חיוב של מע"מ).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

עם מאות שילוחים כמו שאתה מתאר מוזר שאתה לא מכיר עיכובי משלוח בנתב"ג שכרוכים בעמלות מחסן באדיבות ממשלת ישראל, בין היתר.

פדקס גם עובדים לא דור טו דור.

אני לא אומר רק פדקס אולי גם DHL טובים אבל להגיד שפדקס הם גרועים זה לא להכיר את השוק ולהטעות במיוחד שאתה מדבר על שילוח שכרוך בלוח זמנים מצורף בו אתה מחליף שילוח אווירי בנמל וכו'

פורסם

נצל"ש

מה הדרך הבטוחה ביותר לשלוח Valentine1 לארץ?

האם אפשר להימנע מפרוצדורת ה"עמלת-מחשב-פלוס-מס-שקר-כלשהו" ולגרום לחבילה להגיע לארץ בלי "הפתעות"

(ולא אכפת לי לחכות לחבילה הזו גם חודשיים במשלוח יבשתי)

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

אני קיבלתי את הוולנטיין שלי דרך USPS EXPRESS MAIL, הגיע תוך 4-5 ימים, ונדרשתי לשלם רק 35 ש"ח (כי זה משלוח EMS). על החבילה המוכר רשם Refurbished Radio, והצהיר על שווי של 10 דולר. המוכר היה זה שהומלץ כאן בפורום: ElectronicsNetwork101 או משהו כזה...

ROOONEEYY

פורסם

תודה.

ביצעתי חיפוש ע"מ למצוא את שם המוכר ב-eBay ומה שמצאתי זה קישורים למכירות שכבר לא קיימות (נסגרו מזמן (מזמן (מזמן)))

האם מישהו שמר את שם המוכר על מנת שאוכל להזמין ממנו? (יש מספר מצומצם של מוכרים ב-eBay, ולרובם מחיר דומה, אבל הייתי מעדיף להזמין מבחור עם "קבלות" על אמינות ושירות בהתחשב ברגישות המוצר והמחיר הגבוה)

תודה לעוזרים!

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
ביקשתי מהמוכר שיציין מחיר נמוך ויתייג את תוכן החבילה כמוצר המסווג כפטור ממכס (שחל עליו תשלום מע"מ בלבד).

התוצאה: החבילה עלתה לבדיקה. ביליתי שם 3 שעות + עברתי חקירה (יש שם יס"מ. WTF?!) + השחילו לי מע"מ + מכס שהסתכם ביותר מעלות המוצר עצמו + קיבלתי מכתב אזהרה. בדיעבד כבר עדיף היה שיחרימו... ולא - זה לא מקרה פרטי. שמעתי שם אנשים שביקשו לשלוח את החבילה חזרה לשולח בגלל גובה המסים אבל לא נתנו להם. פשוט החרימו כעונש.

כמה נמוך 50$?

פעם היה קל יותר לעבור את המכס. היום הם יושבים בודקים ואם נעצרתה במקרה הטוב אתה תשלם במקרה הפחות טוב תצא מופסד.

על ציוד ספורט יש מכס? או שיש רק מע"מ?

• תוכן חדש...