Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עם כל הכבוד למכונאי שדיברת איתו, ע"פ מה שכתבת, נראה לי שיש שם מעט "בעיות"...

השיפור הראשון בהתנהגות הוא צמיגים - אם אתה במידה 16", תישאר איתה ותבדוק באוטו-דאטה מה מידת המקסימום שמותרת לך, בכל מקרה, צמיג מעל 205 יהיה סתם אוברקיל לרכב, כאן כדאי להשקיע בצמיג הכי טוב שכסף יכול לקנות, מכיוון שזהו אביזר בטיחות ראשון במעלה, והבנתי שהרכב חדש יחסית - שים סט חדש.

שדרוג שני הוא מתלים - לכזה רכב אין צורך בבילשטיין, עדיף "להסתפק" בסט מתלים של יצרן איכותי וזול יותר, כמובן שסט ספורט ולא קוילאובר, למשל קוני-אייבך, KW, WEITEC, במחירים של כ 4K לסט, כל הסיפור של קפיצים משומשים נראה לי חשוד ....

מוטות מייצבים וכל מיני "חיזוקים" למתלה - עשה לעצמך טובה, תתרחק מזה לפחות עד שתעבור את שני השלבים שציינתי, רק אם תרגיש זוויות גלגול משמעותיות, או רצון לשנות עוד, ספר מה הבעיות ומה אתה רוצה לשפר, ותוכל לקבל כאן כיוון לשינוי.

מנוע - חוטי הצתה וכל מה שסיפרו לך, ישפרו את מאזן חשבון הבנק של "המשפר" ולא יתנו לך כלום, ניהול מנוע ברכב אטמוספרי מוסיף בקושי 5% ולא בטוח ששוה את הכסף, כנ"ל פילטר פתוח, דחה את זה לסוף ...

my 2 cents

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

או בכלל לרדת מזה? כי אני רואה תגובות לא כאלה הולמות על הרכב , למרות שהוא סימפטי ויכול להיות בעל פוטנציאל לרכב מהנה.

מה שאתה רואה הן תגובות של אנשים שחושבים שיש להם רכב ספורט מטורף בידיים. :?

אני אישית מעדיף רכב יחודי ששופר בצורה טובה, אבל זה כבר שיקול שלך. בהצלחה.

פורסם

לדעתי קפיצת ראש לתוך הסלט של פילטר-צ'יפ-אגזוז למתחילים היא קפיצה מאוד עיוורת, אתה עלול להמצא מובהל ע"י המילים היפות של המכונאי המשפר, אך דא לך שבמידה ותרצה להתקין את כל השיפורים הללו במסגרת תקציבך אתה תסתפק בחלקים באיכות ירודה (לפחות במחירים של הארץ, באיביי היית עושה חגיגה),צ'יפ קסטום מייד לרכבך אמור לעלות סביב ה 2000+ שקלים, פילטר איכותי עם צנרת שמגיעה למקום הנכון גם סביב ה1000 (ולרוב יותר, תלוי בצנרת) שקלים, סעפת פליטה + כל האגזוז + ממיר פתוח + דוד אחורי גם הם יסגרו לך את התקציב לפני שתספיק להגיד מה!? במידה ומדובר בחלקים איכותיים מאוד.

לכן,תתחיל מדבר אחד ואל תמהר!, החלטת צמיגים? אוקיי! ג'אנטים קלים מחברה ידועה ללא בעייה יכולים לעבור את מסגרת התקציב שלך, מצד שני צמיגים מצויינים על ג'אנטים רגילים סתם יכבידו על הרכב, החלטת קפיצים ובולמים? מזל"ט! סט טוב מאוד של קפיצים + בולמים גם מכסה את כל התקציב שלך, החלטת לשפר את הצנרת שלך? כל הכבוד! סעפת + ממיר +צינורות + דוד אחורי, בקלות סוגרים לך את התקציב.

אבל, בחרת בחלקים טובים, שיעמדו במבחן המעשי, ולא יגרמו לך להצטער.

עצתי לבעל הרכב היא בחן את רכבך, בחן את חולשותיו ורק אותן תשפר בהתחלה, ואם עוד מדובר באוטו חדש הרי שאין צורך ביישור קו לפני השיפור שזה פלוס גדול.

בהצלחה, ועדכן אותנו!

פורסם

ניהול מנוע ברכב אטמוספרי משפר גם ב10 אחוז.

כיום: סקודה סופרב 2013 (שטים לנו בהנאה)

רנו קליאו ספורט 2.0

סיאט איביזה Turbo 20v

פורסם
צמיגים מצויינים על ג'אנטים רגילים סתם יכבידו על הרכב

אתה רוצה להבהיר את ההערה התמוהה הזאת?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בשמחה.

בעל הרכב הגדיל מידה ל 16 אכן?

ג'אנטים רגילים במידה 16 ישקלו יותר מג'אנטים רגילים מידה 15 אכן?

לא מודבר על ג'אנט קל מיוחד, אלא על ג'אנט רגיל, אכן?

פורסם

שלום לחברי הפורום!

הרכב נכנס למוסך היום ובאמת אני מעדיף לעשות שלב,שלב כפי שחלקכם אמר.

היום הוחלפו הקפיצים והבולמים(בילשטיין חדשים), וגלגלים למידה 205/55 R16 עם צמיגי FALKEN כמעט חדשים

הרכב צריך לעבור כיוון פרונט מחר עקב ההחלפה וגם החרטום שלו נוטה על הצד הימין- צריך שוב כיוון במכון לכיוון פרונט.

אני חייב להגיד שהנסיעה פשוט מזכירה לי את הקושי כמו רכבי קארטינג :-)

זווית הגלגול הרבה פחות מוחשת והחרטום פשוט פונה!! כשאתה מסובב את ההגה! משהו שלא היה לפני מרוב הרכות.

לגבי שיפור המתלים ו והוספת צירים בסרן הקידמי לתובת היגוי טוב יותר ומתקשר, המכונאי שלי צריך להזמין את החלקים שייתאימו במיוחד וזה ייקח קצת זמן לפי הערכתו.

בינתיים הוא אמר שלאחר כל הכיוונים למינהם, הוא ירכיב פילטר פתוח,יוסיף לי צ'יפ , חוטי הצתה זהב, וישנה את תוכנית ניהול המנוע ומבטיח לי שיפור של כ 20 כ"ס יותר בהתחייבות.

פורסם

מזל טוב על ההחלפה והשיפור, שמח שאתה נהנה מהתוצאה.

אם המכונאי שלך מתחייב של שיפור של 20 כ"ס ומוכן לעמוד מאחורי העניין במדידת דינו לפני ואחרי, לך על זה.

לי הנתון של 20 כ"ס נשמע אפאעס, אה ביסאלה אופטימי (מדבר יידיש?) אבל אם הוא מתחייב, מי אנחנו שנלין.

VOLK,

לא ממש הבנתי, אבל לא משנה.

בכל מקרה, שיפור איכות הצמיגים לעולם יראה שיפור בהתנהגות ולא "הכבדה על הרכב".

פורסם

זהו רכב חדש, לא?

קח בחשבון שכל התערבות במנוע תגרום לאובדן אחריות (תחליט אתה עד כמה זה שווה באמת).

חוטי הצטה מזהב?

למה זהב?

לנחושת מוליכות חשמלית עדיפה בכ-30% לעומת זהב.

או במילים אחרות - זה נשמע קצת לא רציני כל הסיפורים שמספרים לך.

אם אתה שואל אותי - תבדוק ותשקול טוב לפני שאתה נפרד מכספך.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

שלום לכולם,

ביצעתי את הפינישים- הרכב עבר פרונט והכל בסדר.

תחושת הנסיעה נוקה ודי מדוייקת.

הרכבנו בנוסף היום פילטר פתוח של "סימוטה רייסינג"

הרכבנו צ'יפ של אפסולוט תוצרת גרמניה, הרכב לאחר מכן לא הניע.. היה צורך באיפוס המחשב :shock:

המליצו לי לא לבצע שינוי בתכנות מע ניהול מנוע.

חוטי ההצתה לא התאימו למנוע, בינתיים מעדיף לוותר על זה.

שורה תחתונה העלות היא:

4 גלגלים +צמיגים עלו לי 2000 ש"ח (לאחר זיכוי הגלגלים של השבי).

4 קפיצי OMP משומשים - 1800 ש"ח

4 בולמי בילשטיין (על גז) 3500 ש"ח

הזמנתי גם מוט מייצב של OMP (קידמי)700 ש"ח.

פילטר פתוח - 400 ש"ח

צ'פ- 800 ש"ח

עבודה -1400 ש"ח.

אני חייב להדגיש שהמנוע מושך ועולה טורים בקלות רבה יותרויש צליל מגניב.

אני חושב שיש הבדל ענק וזה כרגע מספיק לי :wink:

אפרסם תמונות בקרוב!

פורסם

שוב, מזל טוב.

נראה לי שהשרשור הזה הוא דוגמא קלאסית למטרתו הראשונית של הפורום מלכתחילה ואם בעל הרכב מאושר, מי אנחנו שנתלונן.

זאת גם דוגמא קלאסית למה למנטרה הדבילית "אחי, חרה אוטו לשיפורים, תמכור ותקנה GTI/STI/SXR" אין מקום בפורום הזה.

פורסם

מזל טוב,אני בעד שיפור מכוניות אטמוספריות וטוב לראות שאתה מרוצה

כיום: סקודה סופרב 2013 (שטים לנו בהנאה)

רנו קליאו ספורט 2.0

סיאט איביזה Turbo 20v

פורסם

שלום חברים אני חדש כאן שמי תמיר.

קראתי בעיון רב את השרשור הנ"ל. אני שמח שבחור מרוצה ואני חושב שכך צריך להיות כאשר רוצים ומאמינים במשהו.

עכשיו לשאלתי

ברשותי אותו דגם וראיתי שהבחור הגדיל את גודל הצמיד ל16 מידה 205\55 ,עכשיו עולים לי מספר שאלות והם:

1.בהתחשב ממה שאני מכיר (ויכול להיות שאני טועה) הגודל המרבי לרכב מהסוג שיש לנו זה 195/55/15 ,העם השינוי הינו חוקי? (רישום בטופס הרשיון של הרכב)

2.ביצעתי חישוב דרך מחשבון חישוב שינוי צמיג והגעתי לכך שיש לך סטיה של

Difference in Diameter = %

Actual diameter change = mm

זאת אומרת שישנה סטייה די רצינית בקריאה הנכונה של הסיפידומטר של הרכב

Your speedometer will be 6.0% too slow.

When your speedo reads 60 mph, your actual speed will be 63.6 mph

עם אפשר תשובה רצינית לגודל המקסימלית לרכב הנ"ל

תודה מראש

פורסם
שוב, מזל טוב.

נראה לי שהשרשור הזה הוא דוגמא קלאסית למטרתו הראשונית של הפורום מלכתחילה ואם בעל הרכב מאושר, מי אנחנו שנתלונן.

זאת גם דוגמא קלאסית למה למנטרה הדבילית "אחי, חרה אוטו לשיפורים, תמכור ותקנה GTI/STI/SXR" אין מקום בפורום הזה.

האמת יניב? עקבתי אחרי השרשור, והייתי סקפטי, (אתה יכול להבין למה...) ואני חייב להגיד

אני מוריד בפניו את הכובע.

הבחור גם עושה, לא רק מדבר.

פורסם
ברשותי אותו דגם וראיתי שהבחור הגדיל את גודל הצמיד ל16 מידה 205\55 ,עכשיו עולים לי מספר שאלות והם:

1.בהתחשב ממה שאני מכיר (ויכול להיות שאני טועה) הגודל המרבי לרכב מהסוג שיש לנו זה 195/55/15 ,העם השינוי הינו חוקי? (רישום בטופס הרשיון של הרכב)

עם אפשר תשובה רצינית לגודל המקסימלית לרכב הנ"ל

יש שרשור של שינויי מידות צמיגים בפורום הטכני .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

• תוכן חדש...