Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המסקנה שלך שגויה. הבדיקה שלך מראה אך ורק שאתה לא הצלחת להביא למצבים המתוארים (כמו שמראש צפיתי שיקרה).

יש עובדות בשטח שמראות אחרת. גם אם הן סטטיסטית נדירות וקשות לשחזור הן עדיין הוכחה חד משמעית לכך שמערכת ABS יכולה לעבוד בצורה תקינה לחלוטין גם עם נורה דוקלת ותקלה אקטיבית רשומה במחשב הABS, וגם לכך שמערכת הABS יכולה לשבש בצורה קשה את יכולת הבלימה של הרכב, עם או בלי נורת ABS דולקת.

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברור שזה מה שציפינו שיקרה.

ממה שהספקתי להבין מכמה בעלי מיקצוע בענף - כשנורית ה ABS דולקת, המערכת מנוטרלת.

הבעייה מתחילה כשיש בעייה והנורית לא דולקת, ואז כפי שטוען חנן, ובצדק, יש סיכון.

*שוב,אני חוזר ואומר - ABS הינה מערכת בטיחותית והיא חייבת לפעול, וההמלצה שלי להוציא את הנורה היתה מוטעית, למרות שעם מערכת מנוטרלת אפשר לנוע ללא שום בעייה בטיחותית*

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני מברך על מה שכתבת על עניין הוצאת נורת הABS וחשיבות השמשת מערכת ABS תקולה.

דייני בכך, ולכך חתרתי. המשך הדיון, אם מישהו מעוניין בו, הוא מבחינתי רק בשביל הכיף שבדיון והרחבת הידע. גם אתה וגם דניאל הם אנשים מוערכים בעיני, גם אם האמוציות כאן גלשו.

אתה בוודאי גולש בפורום TT, שם מפורטת בדיוק תקלת ABS שהדליקה נורת ABS, רשמה תקלה אקטיבית קבועה במחשב הABS ועם זאת, מערכת הABS פעלה באופן רגיל ותקין.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=201433&highlight=%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%9C%D7%95%D7%9D

בעלי המקצוע שהתייעצת איתם טעו. אלא אם הם התכוונו אך ורק למערכת הספציפית שהם מכירים. קביעה גורפת כזו על כלל מערכות הABS היא שגויה, עובדתית.

פורסם

(ובמקרים אחדים דובר אפילו בתקלות פעוטות כגון חיישן מהירות גלגל רחוק מהזר) שגרמו למחשב הABS לחשוב שנוצרה נעילת גלגלים ולשחרר את הלחץ בכל הבלמים בעת בלימה..

אני קורא את כל השירשור הזה ועדיין לא מבין על מה המהומה,

מערכת הABS הינה מערכת אשר מונעת את נעילת הגלגלים בעת לחיצה על דוושת הבלם.

המערכת הזאת מאפשרת (בעיקבות מניעת נעילת הגלגלים) היגוי טוב יותר מאשר מצב שבו גלגלי הרכב הקידמיים ננעלים.

בעבודתי אני נתקל בהמון מקרים שבהם החיישן התרחק מהזר ומעולם לא קרה מצב שבו המחשב "חושב" שנוצרה נעילת גלגלים.

ברגע שנורת הABS דולקת המערכת מנוטרלת!!!

מחד גיסא אני לא מצדד בנסיעה ברכב שנורה זו דולקת ללא כל רצון לתקנה.

ומאידך מערכת זאת אינה קיימת ברכבים ישנים.

כך שניתן לנסוע עם הרכב ללא כל בעיה לתיקון במוסך הקרוב.

כלומר זאת לא תקלה שמחייבת נסיעה על גרר.

ירון מאיר

פורסם

אני חושב שאתה מבין היטב על מה המהומה, ובכל זאת העדפת להביא את נסיונך, שלא נתקל במצב שבו מיסב גלגל משוחרר גורם למערכת ABS להתבלבל ולפגוע קשה בפעולת הבלימה.

עם כל הטענות שרצו כאן והמסקנות הלוגיות שבסופן, אני חושב ששווה להסביר עניין לוגי פשוט:

כשבן אדם אחד טוען שבמיליון פעם שהוא ערך בדיקה לא אירע אירוע X

ובן אדם אחר טוען שבפעם אחת שהוא ערך בדיקה כן אירע אירוע X

בהנחה שאף אחד מהצדדים לא משקר, המסקנה החד-משמעית היא שאירוע X יכול להתקיים. אולי זה לא פייר, זה מקרה אחד מול רבים, אבל חבריי, זה המצב.

פורסם
אתה מצחיק. היתה בעיה בטיחותית ברכב ועכשיו נתקת ABS ועדיין הנורה דולקת וכעת אין בעייה בטיחותית?

אז בטוח שאתה וחנן לא מדברים על אותו הדבר ואין בסיפור שלך שום מסקנה שמצודדת בחנן אלא להפך.

אולי לא הבנתי לגמרי מהי הנק' הספציפית של הדיון, אבל מה שכן הבנתי הוא:

עלתה טענה, שבעת תקלה במערכת ABS לרבות נורה דולקת, ה-ABS מנוטרל, ולמעט זה אין שום בעיה ושום סכנה בנהיגה, כמו גם השפעה על איכות הבלימה של הרכב.

הבאתי דוגמה אישית בה: מערכת ה-ABS היתה תקולה, נדלקה נורה, וכן איבדתי יכולת בלימה , ואף נכנסתי במישהו (דוושה רועדת מאוד + יכולת בלימה מזערית ולא אפקטיבית).

האסון הזה קרה לי אך ורק בגלל מערכת ה-ABS, ומרגע שניתקתי אותה, "בא לציון גואל" והבלמים מצויינים.

סה"כ : מערכת תקולה + נורה דולקת + מערכת לא מנוטרלת. לא זו היתה בדיוק נקודתו של חנן?

נ.ב- לא טרחתי לתקן את המערכת, גם כי זה לא כלכלי, וגם כי ה-ABS של הקוואליר גם ככה זוועתי ולא שווה הרבה.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אני חושב שאתה מבין היטב על מה המהומה, ובכל זאת העדפת להביא את נסיונך, שלא נתקל במצב שבו מיסב גלגל משוחרר גורם למערכת ABS להתבלבל ולפגוע קשה בפעולת הבלימה

מייסב משוחרר זה שלעצמו תקלה בטיחותית יותר מאשר תיפקוד ה ABS.

חנן אתה מפספס את הנקודה העקרונית או מנסה להתעלם ממנה.

נורת ABS דולקת שמשביתה את המערכת זו לא תקלה בטיחותית חמורה כמו שהתעקשת על זה בחריפות בתחילה.

יתכנו הרבה בעיות נוספות שקשורות או לא ל ABS שעלולות להביא למצב בטיחותי אך כך הדבר עם הרבה מערכות נוספות ברכב עם או בלי מנורה דולקת בלוח השעונים

הבאתי דוגמה אישית בה: מערכת ה-ABS היתה תקולה, נדלקה נורה, וכן איבדתי יכולת בלימה , ואף נכנסתי במישהו (דוושה רועדת מאוד + יכולת בלימה מזערית ולא אפקטיבית).

האסון הזה קרה לי אך ורק בגלל מערכת ה-ABS, ומרגע שניתקתי אותה, "בא לציון גואל" והבלמים מצויינים.

סה"כ : מערכת תקולה + נורה דולקת + מערכת לא מנוטרלת. לא זו היתה בדיוק נקודתו של חנן?

נ.ב- לא טרחתי לתקן את המערכת, גם כי זה לא כלכלי, וגם כי ה-ABS של הקוואליר גם ככה זוועתי ולא שווה הרבה.

לא טרחת לתקן את המערכת ולכן אתה ואנחנו לא יודעים מה בדיוק הבעיה שגרמה לבלימה לקוייה אצלך.

חנן כתב שנורה דולקת זה תקלה בטיחותית חמורה, אני לא רוצה לצוטט אותו שוב שלא יתרגז אז דפדף אחורה , אצלך הנורה דולקת ואתה בטוח שאין זו תקלה בטיחותית ולמרות זאת אתה מסכים עם חנן... ולכן דעתך "הצחיקה" אותי במקצת.

פורסם

דניאל, אתה אגוז קשה (אבל לפחות אני מצחיק אותך).

התקלה שלי נבעה בוודאות ממערכת ה-ABS. גם אני חקרתי לעומק והגעתי למסקנה זו, וגם 2 מוסכים אישרו שהיא גורמת לי לאבד בלימה, ואם זה לא מספיק, הנסיון מראה שמאז ניתוקה הכל נוסע (או בולם) על מי מנוחות.

אצלי הנורה דולקת, ואני כן בטוח שתקלה ב-ABS עלולה להיות בטיחותית וחמורה (כדברי חנן), ואני שם לצידי כלקח את המקרה שקרה לי, זה מספיק לי ומשכנע אותי שיש דברים בגו..

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אוף, גם אתה לא תופס? יש הבדל בין עלולה להיות תקלה בטיחותית חמורה ובין נורה דולקת זה תקלה בטיחותית חמורה.

קולט?

הרבה דברים ברכב עלולים להיות חמורים בטיחותית לעומת דברים מסוימים שממש לא. פה הניואנס ומהות הדיון.

פורסם

מיסב משוחרר ברמות הנמוכות שאני מדבר עליהן לא מהווה סיכון משמעותי. עובדה היא שבהוצאת נתיך מחשב הABS הרכב חזר לבלום בצורה תקינה לגמרי.

לגבי הנורה, כשהיא דולקת ואתה יודע באיזו תקלה מדובר ואתה יודע שהמערכת מתריעה ומנוטרלת, זה דבר אחד. אפשר להתווכח על הסכנות שבנסיעה ללא ABS אבל על זה אפשר להתפשר בדיון. שיהיה.

אבל, מצב שבו נורה דולקת ואתה לא יודע על מה עלול להיות מצב שבו אין לנהג מושג בבלימה הבאה אם הABS יפעל או לא, זה מצב חמור בהרבה מאשר נסיעה ברכב שלא צויד מלכתחילה בABS והנהג מודע לזה ובולם בהתאם.

בנוסף, בהצטרף תקלה כפי שתיארתי למצב של נורה דולקת, באם מחשב הABS ירצה להתריע על תקלה תפקודית בו, הוא לא יוכל לעשות זאת שכן הנהג כבר רואה נורה דולקת מולו ממילא. זה מצב שבו הנהג יפספס התרעה קריטית על תקלה חמורה במערכת הABS שעלולה לגרום לחוסר יכולת לבלום את הרכב ולאיבוד שליטה בו.

פורסם

תקלה נוספת שנתקלתי בה בהקשר הזה, מופיעה לעיתים בבלימה חלשה מאוד לקראת רמזור. כל המערכת מתחילה להתחרפן, ולבלום את הרכב בעוצמה ולסירוגין כך שכל הקבינה קופצת בטירוף ואיתה הנהג המבועת והמופתע שבחלק מהמקרים עף מהכיסא ואיתו הרגל שלו שעפה מדוושת הבלם.

ואם זה לא "תקלה בטיחותית חמורה" אז אני נותר ללא מילים. ככה פשוט.

התקלה הזו נבעה, אגב, ממחשב ABS תקול. רכב מודל 2007. הוצאת הנתיך העלימה את התקלה, עד להחזרת הנתיך למקומו.

פורסם

אתה כתבת בשרשור הזה כמדומני וגם אני שיכול להיות מצב שבו לא נדלקת כלל נורת ה ABS והבלימה עלולה להוות אסון אמיתי.

אין לנו שליטה על תקלות כאלו, אך ינראה לי שיש סוף סוף קונסנזוס איתך, חן ואני. יש לטפל ללא דחיות כאשר הנורה דולקת ומתריאה על תקלה אך בו לא נכריז על מצב DEFCON-1 במקרים אלו.

אגב, שהתכוונתי שמייסב משוחרר זו בעיה בטיחותית התכוונתי לכך שהגלגל עלול להתנתק ממקומו בסופו של דבר ולא לבעיית הבלימה.

פורסם

מנסיון בתקלת ABS שהיתה לי בפולו 97 , כאשר הנורה דולקת המערכת מנוטרלת (בדקתי זאת עשרות פעמים במגרשים רטובים וסתם בשטחים פתוחים) , ועל כך הסתמכתי בהמלצתי - רק לגבי הרכב הספציפי הזה ולא באופן כללי.

הייתי קצת נמהר בהמלצה שלי, מהסיבה הפשוטה שלקחתי בחשבון רק מצב של שחור או לבן ולא ציינתי שאני מתייחס רק לרכב ספציפי

שחור - אם הנורה דולקת, הרכב בולם כאילו לא היתה מותקנת בו מערכת ABS.

לבן - ABS תקין לחלוטין.

ברור שישנם מצבים אפורים בהם הנורה דולקת אבל המערכת עדיין עובדת, וכנראה שגם יכול לקרות מצב הפוך,

על כן בכל מצב של נורת ABS דלוקה, הייתי נכנס למוסך בהקדם האפשרי, אני לא יודע אם ברמה של לדומם את הרכב ולעלות על גרר, אבל ברמה מיידית דחופה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...