Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי דעת הקהל היתה דורשת הסבר ענייני מהשר לבטחון פנים לגבי אוזלת היד המוחלטת של המשטרה, שלא מצליחה להגן על רכושם של אזרחי המדינה.

אצלנו, במקום זאת, קיבלנו שוב הפרטה של חובות המדינה.

"לא רוצים שיפרצו לכם? אין בעיה. קנו אקדח ופוצצו את ראשו של הגנב".

אתה צודק שמדובר בפתרון אינסטנט פופוליסטי, אבל פתרון. פתרון אלים, לא ראוי למדינה כמו שלנו, לא ראוי מוסרית - אבל פתרון.

פתרון לאלו שהמשטרה לא מגינה עליהם.

המשטרה והפרקליטות יכלו להמנע מכל כאב הראש הזה (בשבילן) אם לא היו עושות לדרומי עוול, אבל החליטו לעשות ממנו דוגמא לאיך מטפלים בקאובוי, כששכחו שהשריף כבר מזמן לא מתפקד. עכשיו השריף יתפקד או שהקאובויז ידאגו לעצמם, כי לתת לחלאות לחיות חופשי זה גם לא דרך לחיות במדינה מתוקנת.

החוק הזה שם גם את רשויות החוק בלחץ. עכשיו או שהן תעשינה מעשה או שהאזרח ישמור על שלו ויהיה פה בלאגן, בלאגן.

לכולם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לרגע חשבתי שאני היחידי שחושב שהחוק הזה מוגזם ומעוות (מעניין אם הוא ישרוד את מבחן בג"צ הזכות לחיים מול הזכות לרכוש).

וכן, פרצו לבית של ההורים שלי וגם פרצו לי לאוטו - ועדיין אני חושב שהחוק הזה לא הגיוני או מוסרי.

במקום לתת לכל אדיוט לנהוג באלימות הדרישה הייתה צריכה להיות פעילות משטרתית אינטנסיבית יותר יותר. מעניין אם עכשיו יקומו חברות אבטחה שיציעו לתפוס את הפורץ ולירות לו בראש גם אחרי שהוא יצא מהבית של הקורבן שלו.

והערת אגב, בתקופה הנוכחית אל מול התקופה הקודמת כמות הפריצות ירדו בכמעט 20% - וזה בלי שהתחלנו לירות אחד בשני.

(ואני כבר יכול לדמיין את המקרה בו הילד של השכנים נכנס לחצר של מישהו בשביל לגנוב תפוחים מהעץ והמישהו הזה חובט בו בלי הפסקה).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

בדיוק בשביל שלא יהיו את ההגזמות האלה יש את הסעיף (שאני לא מסכים איתו)

"החוק לא יתן הגנה אם מעשה ההגנה היה לא סביר בעליל בנסיבות העניין".

ככה שאם מישהו נכנס אליי הביתה, אני לא ישר ייקח אקדח וירה בו, אלא יפעיל מה שנקרא "כח סביר" בשביל לפתור את הבעיה, יזהיר אותו לברוח, יתפוס אותו פיזית ויעיף אותו מהמקום, וכו'.

עדיין החוק הזה עוזר לי, עד היום אם מישהו היה פורץ לי לבית, המקסימום שהייתי יכול לעשות, זה להציע לו כוס קפה / תה.

החוק הזה פותח אפשרות להגיב, אולי לא אופטימלי אבל לא רע.

אני טוען שמי שפושע מגיע לו העונש המכסימלי, אני עובד קשה בשביל כל מה שיש לי, ומי הבן ז**ה שיכנס לי לבית וייקח לי את זה כי בא לו.

באמת חסר לי העניין של פגיעה ברכוש פרטי במקום ציבורי, אנחנו בפורום רכב בכל זאת, לא לכולם יש חניה פרטית, מה קורה אם מישהו מנסה לפרוץ לי לרכב ברחוב, החוק הזה מאפשר לי לעשות משהו? או שעדיף שאני יתן לו את המפתח שלא יהרוס לי את המנעול או ישבור את החלון.

פורסם

ואולי איזה הומלס חסר בית, חסר כסף, חסר משפחה, שיפרוץ בחיפוש אחרי אוכל וישלם על כך בחייו? (כי עכשיו מותר על פי חוק)

בשביל זה יש "פה" לאנשים.

אין לך בית, כסף, משפחה, אוכל? תבקש.

בטח יהיו אנשים שהתנגדו, אבל יש אנשים טובים בדרך, תבקש ואנשים (כמוני) יישמחו להביא לך כסף/אוכל, רק לא לאלה שמתחזים ל"עניים" או ל"חולים".

ובכלל, אתם מסתכלים על מבטם של אלה שפרצו להם הבייתה.

אם תחשבו על אלה שפורצים אולי פעם הבאה הם יחשבו פעמיים לפני שהם יילכו לפרוץ, כי אולי בעל הבית ידפוק לי כדור בראש.

אולי מצב הפריצות בארץ תרד בזכות החוק הזה.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

peter כתב:

בדיוק בשביל שלא יהיו את ההגזמות האלה יש את הסעיף (שאני לא מסכים איתו)

"החוק לא יתן הגנה אם מעשה ההגנה היה לא סביר בעליל בנסיבות העניין".

ככה שאם מישהו נכנס אליי הביתה, אני לא ישר ייקח אקדח וירה בו, אלא יפעיל מה שנקרא "כח סביר" בשביל לפתור את הבעיה

בעולם אוטופי זה אולי נכון, אבל לא בישראל 2008. גם בלי החוק הזה אנשים היום הורגים ופוצעים על שטויות. למי שאינו בקיא במשפטים, או שאשכרה מפעיל את הראש וחושב, החוק הזה נראה כמו מתן סמכות להתנהג כמו רמבו בתחומי הבית או העסק. הסייג שבחוק הוא בעיקר כסעד שלאחר המעשה, ככה שאם באמת יהיה ניצול של החוק, יוכלו להעניש אותו.

סתם כנק' למחשבה - אם היום מישהו פורץ לביתך, אפילו אם הוא חמוש בסכין, תוקף אותך ואתה ירית בו, זו יכול להחשב תחת נסיבות מסויימות (מקרה דרומי למשל) כמעשה לא סביר (למשל, אם תירה בו פעמיים במקום פעם אחת). מושג הסבירות הוא מאוד נזיל, וממש לא ניתן לקביעה מראש.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

והערת אגב, בתקופה הנוכחית אל מול התקופה הקודמת כמות הפריצות ירדו בכמעט 20% - וזה בלי שהתחלנו לירות אחד בשני.

זה מה שאולי המשטרה אומרת. בפועל? אנשים פשוט מפסיקים להתלונן כי גם ככה המשטרה לא עושה כלום.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם
ומה תגידו על מי שיקום באמצע הלילה לקראת פורץ, יקח את אקדחו הטעון (כי עכשיו מותר על פי חוק) וכך, מוצף אדרנלין בשילוב היותו הלום שינה, יקטול את בנו שחזר בדיוק מבילוי?

.

כבר קרה בנחלים ,אח ירה באחיו שכח מפתח ונכנס מהחלון .

לגבי כל שאר מה שכתבת ,אני לא יודע אם יש לך מושג כמה גניבות יש בחקלאות

וכמה חסרי אונים החוואים , זה חוק שקיים בעולם ,ואין יותר צודק ממנו .

אין שום סיבה להגן על הפורץ.

לגבי תאונות ,בן אדם צריך לחשוב לפני שהוא יורה .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
זה לא מה שהחוק אומר.

לא אמרתי שזה מה שהחוק אומר.

זאת נקודת המבט שלי, ואם החוק עבר כנראה גם של עוד המון אזרחים במדינה שסובלים.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

מעצבן אותי כל אלה שגרים בעיר ששם אחוז הגניבות הרבה פחות מכאן במושבים.

אתם חושבים כמה כבר פורצים, רק שתדעו שכאן אצלנו במושבים לייד איזור אשדוד כל יום יש כמעט פריצה.

זה ממש בלתי נסבל ולאף אחת מהרשויות לא איכפץ ובידיוק בשביל זה החוק הזה אושר.

הבדואים פה חוגגים עלינו ועוד צוחקים עלינו כל הדרך, גם כאשר עוצרים אותם הם משתחררים אחרי 24 במדינת חלם הזאת.

פורסם

הכותרת של השרשור צרמה לי מאוד.

עדכון קצר לפני שנתחיל: הכנסת הינה הרשות המחוקקת, והממשלה הינה הרשות המבצעת.

חלק מתפקיד הרשות המבצעת הוא ביצוע פעולות שיטור ואכיפה של החוק באמצעות המשטרה והפרקליטות. כרגע הממשלה מועלת בתפקידה ולא מבצעת זאת.

תפקיד נוסף של הממשלה הוא לדאוג לרווחתם של אזרחיה באופן שוויוני. גם את התפקיד הזה הממשלה אינה מבצעת כראוי, ובכך יוצרת כיסי מצוקה אשר בתורם ממררים את החיים סביבם (ע"ע הבדואים).

הכנסת לעומת זאת, אמורה לחוקק חוקים, אשר מגדירים את כללי המשחק. במקרה זה, מה שקרה הוא שהכנסת התחילה לפעול למען האזרח (גם אם היעילות/מוסריות של הפעולה מוטלת בספק), היות והממשלה לא בצעה את תפקידה.

יש במשחק הזה גם את בתי המשפט כרשות הנוספת, והם אלו שיקבעו פחות או יותר לאן ילך החוק הזה.

השאלה של ארנון זכתה להתעלמות גורפת, אבל שווה לתת עליה את הדעת:

במדינה מתוקנת יותר, דעת הקהל היתה דורשת להבין מה בדיוק מתרחש בדרום הארץ, שגורם לאוכלוסיה הבדואית לפרוץ שוב ושוב (ושוב ושוב) למשקים חקלאיים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מה שגורם להם זה שהם לא מוכנים להיכנס ליושבי קבע ,לכן אין להם תנאי מחייה נורמאלים ,מכאן ועד פשיעה המרחק קצר, את רובם לא מעניין שום חוק ושום כלל ,במיוחד לא איך לנהוג ובמה.

מאוד קל לשבת בת"א לצדק אותם ,תגור איתם תעבוד איתם ותדבר, אנשים שגונבים מ"חברים" שלהם ומדברים כל הזמן על כבוד.

כמובן שתמיד יש את היוצאים דופן שהם אחלה אנשים ,אבל לא פעם מגלים שההוא שהיה בסדר איתך פשוט גנב מהמושב ליד.

אסף מידע בשביל חבר, או סתם סיפר לא שיש סובארו יפה במושב מסוים.

דבר נוסף שמעודד אותם ,זה שרשויות החוק לא מצליחות לעשות להם כלום ,כי אין להם כתובת .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

בתור אחד שעבד בפארק שעשועים, ברגע שיש קבוצה של ילדים בני דודים אנחנו היינו נכנסים ללחץ - זה מתחיל עוד משם, תור? מה זה? להקשיב למה שאומרים? רק בכח.

כשזה מה שאתה גדל עליו - אתה מסיים בגניבות.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

השאלה של ארנון זכתה להתעלמות גורפת, אבל שווה לתת עליה את הדעת:

ארנון כתב:

במדינה מתוקנת יותר, דעת הקהל היתה דורשת להבין מה בדיוק מתרחש בדרום הארץ, שגורם לאוכלוסיה הבדואית לפרוץ שוב ושוב (ושוב ושוב) למשקים חקלאיים.

כפי שכולנו יודעים, במדינה מתוקנת כמו שלנו לא היינו דורשים לבדוק מה מתרחש בדרום הארץ, פשוט כי זה מסובך לנו מידי.

למה לדעת הקהל לסבך את עצמה עם שאלות דמוגרפיות, לאומיות, העוסקות בחובות האזרחים למדינה וחובות המדינה לאזרחים?

למה לנו לעסוק בשאלה מהי הביצה ומהי התרנגולת - האם הקיפוח הביא את הבדואים לפשיעה, או שמא חוסר רצונם לנהוג כאזרחי מדינה הביא לקיפוח?

הרבה יותר קל לתת למי שיש לו את הביצים ללכת לגור שם - גם את היכולת החוקית "להסתדר" איתם.

ולדעתי, הקבוצה שסובלת הכי הרבה מחוסר האכיפה וחוסר האכפתיות של המדינה בדרום, היא הבדואים עצמם.

גם ילד קטן זקוק לגבולות. לא כל שכן, חבל ארץ שלם.

פורסם

עניין הסייג נוצר בשביל דבר אחד בלבד, שמחר בבוקר לא נתעורר ונמצא את עצמנו עם שלל גנבים שקיבלו כדור בראש.

אם לא היה הסייג הזה, זאת אומרת שהחוק היה מאפשר ירי בגנב בכל מצב והסייג בא למנוע מקרים מהסוג הזה, כי הרי מי מאיתנו לא היה רוצה להרוג את הגנב שפרץ לו לבית?

אתם עדיין יכולים לשבור לגנב כמה עצמות, תמיד אפשר לטעון להגנה עצמית (מה שקשה יותר כשמעורב בסיפור כלי נשק)

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
ואולי איזה הומלס חסר בית, חסר כסף, חסר משפחה, שיפרוץ בחיפוש אחרי אוכל וישלם על כך בחייו? (כי עכשיו מותר על פי חוק)

סליחה, אבל הבית שלי זה לא בית תמחוי ולא לשכת הסעד.

תיכף יגידו כאן שעליי להחזיק פק"ל 200 שקל בבית במידה וידפוק בדלת נרקומן שחסר לו כסף למנה. בעצם, למה לסבך אותו עם קניות, עדיף להחזיק עשרה גרם הרואין במלאי, גם למקרה שיביא את כל החבר'ה

עניין הסייג נוצר בשביל דבר אחד בלבד, שמחר בבוקר לא נתעורר ונמצא את עצמנו עם שלל גנבים שקיבלו כדור בראש

טוב מאוד. הטיפשים ימותו והחכמים ילמדו לחשוב פעמים, ולך תדע, אולי יעדיפו להתפרנס ביושר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...