Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"החוק פוטר מאחריות פלילית אדם שנוקט באלימות נגד מי שנכנס למקום מגוריו, לבית העסק שלו, או למשקו החקלאי המגודר, בכוונה לבצע עבירה."

לכאורה נראה כי המדינה באמת נותנת חופש לאזרח הקטן להגן על עצמו, ורכושו.

אך אם תקראו את השורה הבאה, תבינו עד כמה החופש הזה שווה לתחת:

"עם זאת, בחוק קייים סייג הקובע כי "החוק לא יתן הגנה אם מעשה ההגנה היה לא סביר בעליל בנסיבות העניין".

החוק משאיר פרצה ענקית אפילו לעוכר דין מתחיל, לדרוש פיצויים ל"גנב המסכן" כי האגרוף שלך ריסק לו את הפרצוף.

וכמובן גם, שלא מצויין מה קורה במקרה של נסיון פגיעה ברכוש פרטי הנמצא בשטח ציבורי, דוגמת אוטו או אופנוע.

והנה הקישור לכתבה:

http://news.walla.co.il/?w=//1302428

מה אתם אומרים, עוד ספין תקשורתי, או באמת המדינה מנסה לעשות משהו למען האזרח?

דימה.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמו שאמרת, כנראה שלאיזה מישהו בממשלה הייתה באמת כוונה טובה, אבל במשך הזמן שלקח לאשר את החוק הזה נוספו עוד ועוד ועוד סייגים שבעצם מבטלים את כל הפוטנציאל החיובי שהחוק הזה היה אמור לתת.

פשוט אבסורד הדבר הזה, אם אני אישית אתקל בפורץ בבית שלי, אני אעשה כל מה שאני יכול כדי לעצור אותו בלי לחשוב על התוצאה - יש לי זכות להגנה עצמית, ובטח ובטח כשזה בטריטוריה שלי.

מקווה שהחוק הזה באמת ישחרר את דרומי ולא ינצלו את הפירצות בו כדי להשאיר אותו במעצר.

פורסם

זה לא שהחוק שווה לתחת, שהרי הוא מרחיב את אפשרויות ההגנה של האזרח בשיעור ניכר.

עד היום, אם היית תוקף אדם שנכנס לביתך במטרה לגנוב, היית צריך להוכיח שהותקפת (לאור סעיף ההגנה העצמית שבחוק העונשין), וכי פעלת באופן סביר.

חוק זה פוטר אותך מהצורך להוכיח את זה, אך עדיין מחייב אותך להגיב באופן סביר בנסיבות (משמע, אם הפורץ אינו חמוש, אסור לך לירות בו סתם כך). מה שכן, מתן הסמכה כזו למר ישראל ישראלי מקרבת אותנו צעד אחד נוסף למערב הפרוע...

PUG-306 XSI MK2

פורסם

זה מה שבעייתי בחוק הזה, מצד אחד הוא מעולה כי הוא מחזק לנו את הזכות להגן על עצמנו, אבל מצד שני כמובן יהיו אנשים שיקחו את החוק לידיים וישתמשו בו לרעה.

פורסם

אין דבר כזה להשתמש בחוק הזה לרעה.

נכנס לך פורץ לבית/עסק? הוא ויתר על הזכות שלו לחיים. שילמדו את זה כבר לכל הרוחות.

הרי משטרה גם ככה לא תעשה כלום גם אם תצליח לתפוס אותו לעקב אותו ל-3 שעות שמותר לך (והם יגיעו אחרי 4.5 שעות), אם כבר קרה והחליטו להכניסו למאסר, הרי שייצא אחרי 24 שעות גם ככה, אם יוגש כתב אישום הרי שזה סתם יתקע את המערכת המשפטית, ועד שהגיעה הכרעת הדין כבר נוספו לו 50 תיקים אחרים, ועל כולם ביחד הוא יקבל 4 חודשים על תנאי.

אז אם ולו פורץ אחד "יסגור את הבסטה" בזכות החוק הזה - נעשה כאן צדק.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

אתה צודק כשאתה אומר שברגע שפורץ נכנס לך לטריטוריה הוא ויתר על הזכות שלו לחיים, בעצם ננסח את זה אחרת - כשהוא נכנס ביוזמתו לשטח שלך על מנת לפגוע\לגנוב\וכו', הוא צריך להיות מודע לזה שגורלו נתון בידייך.

בקשר לשימוש לרעה, תמיד יהיו האנשים שימצאו איך להשתמש בחוקים כאלה לרעה, בעיקר חוק עוצמתי שכזה, חוק חורץ גורלות.

אנשים ימצאו דרכים לסגור חשבונות על ידי הובלה של הקורבנות שלהם לשיטחם ואז לעשות בהם ברצונם - סתם הבאתי דוגמא, אני לא נכנס לניתוח שלה כי אולי היא מאוד קשה לביצוע, אבל באמת שאנשים כבר ימצאו דרכים לניצולו לרעה של החוק.

פורסם

מי שינסה לעשות זאת - בהצלחה. אל תשכח שעורכי דין גם יודעים לעבוד מעולה.

אני לא רואה הרבה אפשרויות לתימרון החוק הזה, יידרש הרבה מאוד עבודה בבית משפט בשביל לצאת נקי מדבר כזה.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

ומה תגידו על מי שיקום באמצע הלילה לקראת פורץ, יקח את אקדחו הטעון (כי עכשיו מותר על פי חוק) וכך, מוצף אדרנלין בשילוב היותו הלום שינה, יקטול את בנו שחזר בדיוק מבילוי?

ואולי איזה הומלס חסר בית, חסר כסף, חסר משפחה, שיפרוץ בחיפוש אחרי אוכל וישלם על כך בחייו? (כי עכשיו מותר על פי חוק)

החוק הזה הוא תוצר של דעת קהל מוסתת ושל חברי כנסת שחושבים שהם שופטים ב"כוכב נולד" ושהציבור מצביע ב- SMS (במקרה הזה ההצבעה היתה בטוקבקים ב- YNET).

במדינה מתוקנת יותר, דעת הקהל היתה דורשת להבין מה בדיוק מתרחש בדרום הארץ, שגורם לאוכלוסיה הבדואית לפרוץ שוב ושוב (ושוב ושוב) למשקים חקלאיים.

אולי דעת הקהל היתה דורשת הסבר ענייני מהשר לבטחון פנים לגבי אוזלת היד המוחלטת של המשטרה, שלא מצליחה להגן על רכושם של אזרחי המדינה.

אצלנו, במקום זאת, קיבלנו שוב הפרטה של חובות המדינה.

"לא רוצים שיפרצו לכם? אין בעיה. קנו אקדח ופוצצו את ראשו של הגנב".

תמיד רצינו להשתייך למערב. אנחנו מתקרבים למערב הפרוע.

פורסם

ארנון,

אני אישית מכיר מישהי שפרצו לבית באמצע הלילה,

ובזכות העובדה שיש לה נשק, היא איימה על הגנב, והוא נמלט, כשאת החפצים הגנובים שנטל מביתה, הוא השליך במנוסתו.

המשטרה תפסה אותו לאחר מכן.

אז נכון, החוק עלול ליצור מצבים שונים, אבל יש בו גם דברים חיוביים.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
נכנס לך פורץ לבית/עסק? הוא ויתר על הזכות שלו לחיים. שילמדו את זה כבר לכל הרוחות.

זה לא מה שהחוק אומר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
ומה תגידו על מי שיקום באמצע הלילה לקראת פורץ, יקח את אקדחו הטעון (כי עכשיו מותר על פי חוק) וכך, מוצף אדרנלין בשילוב היותו הלום שינה, יקטול את בנו שחזר בדיוק מבילוי?

אם אתה חושב שבנאדם שקם באמצע הלילה והורג בטעות את בנו - שוקל לפני זה אם לירות או לא לירות תוך כדי מחשבות על הדיון של אתמול בכנסת - אתה חי בסרט.

ואולי איזה הומלס חסר בית, חסר כסף, חסר משפחה, שיפרוץ בחיפוש אחרי אוכל וישלם על כך בחייו? (כי עכשיו מותר על פי חוק)

ועל זה יש לי רק דבר אחד להגיד: על הז*ן שלי ההומלס, ושישלם על כך בחייו! כי הוא לא שונה מאף פורץ אחר ולי לא איכפת אם מי שפורץ אליי הבייתה הגיע בעגלת קניות או במרצדס!

אם ילד בן 15 יכול למצוא עבודה גם הומלס יכול, רק שההומלס לא רוצה כי הוא התרגל לזה שהוא לא עושה כלום כל היום.

בגלל זה אני לא תורם לאנשים ברחוב אף פעם - אם הוא יכול לעמוד בצומת כל היום - אז הוא גם יכול לעבוד כל היום, הוא לא רוצה? שידפק ושיאכל שאריות.

ועוד 5 תווים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...