Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הגענו להחלטה לרכישת רכב. (הגיע הזמן..)

התלבטות בין רכישת רכב משומש (יד 1, תקציב עד 40K , דובר רבות בפורום זה ואין צורך להרחיב)

מול רכישת חדש - בקומבינות הליסינג השונים.

ראיתי מבצע חדיש המציע את הטריק הבא:

מקדמה של כ- 20% מעלות הרכב (נאמר על סיריון חדשה הם מעוניינים בכ-30LK מקדמה)

לאחריו - 2.5 שנים (30 חודש) של תשלום של כ- 800 ש"ח.

ובסוף התקופה - לקנות את האוטו בנותר (עם תוספת של כ1500 שח ריבית , לא משמעותי).

או לחלופין , להחזיר את האוטו - ולקבל משהו ממנו כמקדמה לגלגול נוסף של ליסינג לפי הנכתב מעלה.

(היתרה מחושבת כ: עלות הרכב לאחר שנתיים (לאחר ירידת ערך כמובן) פחות הנותר לתשלום (משהו כמו 50% מעלותו המקורית)

בסופו של דבר יוצא שאם מגלגלים - מפסידים כ- 30K - כלומר את ירידת הערך....

אבל מדובר בראש שקט! אוטו חדש , בלי בעיות....

אשמח לדעתכם ...:)

פורסם

מה שאתה מציג נקרא "ליסינג מימוני" בשפה מקצועית.

זה זהה לקיחת הלוואה מהבנק על עלות הרכב פחות המקדמה שאתה משלם.

כמה דברים שכדאי לשים לב אליהם בליסינג מומוני:

1. האם הרכב נרשם על שמך או על שם חברת הליסינג
  2. אם תרצה להמשיך לעסקה חדשה בעוד 30 חודש, כמה הם ישלמו לך עבור הרכב שלך? קח בחשבון שכשהם אומרים "מחירון", הם מתכוונים למחירון עם ההפחתות שזה פחות 12%-20% עבור מכירה לסוחר, הורדות על ק"מ, תאונות ועוד הרבה דברים שלא שמעת עליהם.

בסופו של דבר, אין כאן שום שקט נפשי (שקיים בליסינג תפעולי).

פורסם

לא בדיוק אותו הדבר כמו לקחת הלוואה בבנק

מדובר בהלוואת בלון,בריבית גבוה מאוד של 7% שנתי שזה פריים ועוד 2% לערך, לאומת הלוואה רגילה בבנק שתקבל בריבית של פריים -0.5 לפחות.

מדובר באלפי שקלים הבדל,חוץ מזה אתה אמרת בעצמך שאתה בתוך 30 חודש מפסיד 30000 שקל על ריביות בלי קשר לירידת ערך של הרכב עצמו

אם יש לך אפשרות לבצע כזה מהלך,עדיף לקחת הלוואה רגילה מהבנק ולשלם ריבית נמוכה ולדעת שהרכב שלך בלי כל מיני קומבינות שעולות הון תועפות.

בכל מקרה ב-40000 שקל אפשר לקנות רכב נחמד מאוד,הוא לא יהיה חדש אבל רוב הסיכויים זה יצא לך הרבה יותר זול :p

פורסם

קודם כל אני בהחלט מסכים שלקנות רכב "חדש מהניילון" מקנה שקט נפשי כמעט בכל המקרה א-ב-ל המחיר של השקט גבוה יחסית.

ראשית אקדים ואומר שהליסינג הפרטי הינו תחליף להלוואה בנקאית.

זאת אומרת שמי שקונה רכב בליסינג פרטי בעצם מחליט לקחת את ההלוואה במקום בבנק - בחברת הליסינג.

קודם כל צריך להחליט אם רוצה בכלל לקנות רכב חדש משום שבקניית רכב חדש נוסופים שני רכיבים משמעותיים לאחזקת הרכב והם:

מחיר הכסף - גובה הריבית שאנו משלמים לגורם המממן את העיסקה.

ירידת ערך - רכב חדש מאבד חלק גדול מערכו בשנים הראשונות לחייו.

נהוג לחשוב שמחיר הכסף בבנק (כלומר הלוואה בנקאית ) זולה יותר ממימון ע"י גורם פיננסי אחר (למשל חברת ליסינג) כי בסופו של דבר החברה גם כן מקבלת את האשראי מגוף כלשהו וגם היא צריכה להרוויח.

מסתבר שעובדה זו נכונה בחלק מהמקרים אך ודאי שלא בכולם, ויש לך הסבר פשוט: בחלק ניכר מהמקרים חברת הליסינג מקבלת הנחה מהיבואן ומעבריה חלק מההנחה ללקוח באמצעות אשראי מסובסד. כרגע אפשר לראות תופעה כזאת בעיקר בדגמי שברולט הקוראניים (שאגב נמכרים בהנחות של 10-15000 ש"ח גם לאנשים פרטיים) ישנה גם חברה המתמחה בליסינג לפרטיים שמוכרת מגוון רחב של דגמים ונותנת אשראי צמוד למדד ללא ריבית ל-36 חודשים.

לסיכום לא תמיד הליסינג הפרטי לא משתלם צריך לבדוק כל עיסקה בצורה פרטנית.

אישית בשל העובדה שהשוק כרגע הוא שוק של קוניים וחלק מחברות ההשכרה/ליסינג מציעות מכוניות בנות שנתיים ב-60% מערכן כחדשות - אנ הייתי הולך על רכב משומש בכסף שיש לי ולא על רכב חדש עם הלוואה (בכסף שאין לי)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מסכים עם zvit,

לאחרונה בדקתי עלות מאזדה 3 בליסינג מימוני בחברת אלבר ואם מחשבים את המקדמה + תשלום חודשי x מספר תשלומים + אופצית רכישה = מקבלים בדיוק את עלות הרכב, כלומר 111K ש"ח.

זה נראה כאילו אין ריבית, אך בפועל הריבית מסתתרת בחלק ההנחה שקיבלה חברת הליסינג מהיבואן, או במילים אחרות היבואן גילגל כחצי מההנחה שקיבל מהיבואן ללקוח באמצעות חוסר ריבית.

פורסם

נושא זה נידון אין ספור פעמים בפורום.

כל פעם הגענו למסקנה חד משמעית, שללקוח פרטי אין שום סיבה להתקרב לליסינג מימוני.

חבל שעדיין חלק מן העם חושב שמדובר בצלב האדום, שמחלק מתנות.

והרי כולנו יודעים, שאין מתנות חינם, אתה משלם עליה במקום אחר הרבה כסף.

פורסם

תודה!

האם כל חברת ליסינג מציעה ב-60% מערכן רכבים בנות שנתיים? תוכל להכיון אותי מעט?

קודם כל אני בהחלט מסכים שלקנות רכב "חדש מהניילון" מקנה שקט נפשי כמעט בכל המקרה א-ב-ל המחיר של השקט גבוה יחסית.

ראשית אקדים ואומר שהליסינג הפרטי הינו תחליף להלוואה בנקאית.

זאת אומרת שמי שקונה רכב בליסינג פרטי בעצם מחליט לקחת את ההלוואה במקום בבנק - בחברת הליסינג.

קודם כל צריך להחליט אם רוצה בכלל לקנות רכב חדש משום שבקניית רכב חדש נוסופים שני רכיבים משמעותיים לאחזקת הרכב והם:

מחיר הכסף - גובה הריבית שאנו משלמים לגורם המממן את העיסקה.

ירידת ערך - רכב חדש מאבד חלק גדול מערכו בשנים הראשונות לחייו.

נהוג לחשוב שמחיר הכסף בבנק (כלומר הלוואה בנקאית ) זולה יותר ממימון ע"י גורם פיננסי אחר (למשל חברת ליסינג) כי בסופו של דבר החברה גם כן מקבלת את האשראי מגוף כלשהו וגם היא צריכה להרוויח.

מסתבר שעובדה זו נכונה בחלק מהמקרים אך ודאי שלא בכולם, ויש לך הסבר פשוט: בחלק ניכר מהמקרים חברת הליסינג מקבלת הנחה מהיבואן ומעבריה חלק מההנחה ללקוח באמצעות אשראי מסובסד. כרגע אפשר לראות תופעה כזאת בעיקר בדגמי שברולט הקוראניים (שאגב נמכרים בהנחות של 10-15000 ש"ח גם לאנשים פרטיים) ישנה גם חברה המתמחה בליסינג לפרטיים שמוכרת מגוון רחב של דגמים ונותנת אשראי צמוד למדד ללא ריבית ל-36 חודשים.

לסיכום לא תמיד הליסינג הפרטי לא משתלם צריך לבדוק כל עיסקה בצורה פרטנית.

אישית בשל העובדה שהשוק כרגע הוא שוק של קוניים וחלק מחברות ההשכרה/ליסינג מציעות מכוניות בנות שנתיים ב-60% מערכן כחדשות - אנ הייתי הולך על רכב משומש בכסף שיש לי ולא על רכב חדש עם הלוואה (בכסף שאין לי)

פורסם

כרגע יש מבצע על רכבים משנת 2007 בחברת "ניו קופל":

ראה הקישור המצ"ב:

http://www.shlomo.co.il/PagesHe/Sales/SearchQuickSales.asp?RT=Sales&it=1

גם שיטוט ביד 2 בחלק של סוכנויות הרכב יניב הזדמנויות דומות מעניינות.

בהצלחה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

את אותה עסקת "ליסינג מימוני" תוכל לבצע לבד בלי חברת הליסינג שאכן גורפת בריבית גבוהה (בדר"כ באיזור הפריים +2..)

ישנם עסקאות מאוד מאוד דומות (גם זהות) אשר תרכוש את הרכב על שמך (יש לזה השלכה בשווי הרכב בסוף התקופה.. רכב ליסינג מאבד אוט' 10% מערכו עפ"י לוי יצחק! שלא לדבר אם חס ולחלילה חברת הליסינג תפשוט רגל-כבר קרה !!)ותשלם רק פריים -חצי.

שים לב ! תשאל מהי הריבית ,ישנם חברות אשר רושמות על שמך הפרטי בעסקה דומה אך בריבית של 10% שנתית:shock:-זה המון!!

העסקאות שעליהם אני מדבר נותנות לך אפשרות לבחור מהו התשלום הראשוני שלך ובהתאם לזאת עסקת הבלון שלך תשתנה.. כמובן שמה שיישאר לך בסוף התקופה לצורך גלגול לרכב חדש יהיה יחס ישיר למה ששמת בהתחלה..

מה שיוצא בתכלס זה שאתה שילמת בממוצע את הירידת ערך של הרכב. תהיה לך אפשרות לרכוש את הרכב (או לסגור את ההלוואה) מתי שרק תרצה (בעצם לשלם את הבלון..) או אפילו לחלק אותו לעוד תשלומים..

העסקה הזאת בעצם מועתקת מהעולם המערבי.. שים לב שדילרים בארה"ב מפרסמים רכב לפי תשלום חודשי (כמו הפלאפונים בארץ..) .

זאת בעצם שיטה מאוד נוחה למימון והיא גם הכי נוחה (בעיניי !) כי התשלום החודשי נוח , אין בשיטה זאת שום הטבה או איזשהוא קסם , זה פשוט שיטת מימון נוחה וחכמה אשר עוזרת לך לממן רכב בתשלום חודשי נוח..

קח בחשבון שרכישת רכב אינה רכישת נכס! הרעיון הוא שינוי גישה , אתה בעצם צורך ברכב ולא באמת רוכש אותו... (יש מבין?)

Not the sound of silence -ABARTH

• תוכן חדש...