Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6604 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אסור היה לבצע מעבר נתיבים בכיכר, לא היה קו מקווקו שמפריד בין הנתיבים.:idea:

לדעתי ירון מאיר לא טעה פה בכלל.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין איסור למעבר נתיבים במעגל תנועה.

הקו המקווקוו נועד בכדי שתוכל לחצותו בעת יציאה מהמעגל מנתיב הפנימי.

לא רצוי לבצע מעבר נתיבים במעגל התנועה בשל השטחים המתים שנוצרים.

פורסם
כן רק שלא תמיד יש אפשרות להכנס בשמאל, עקב תנועה רבה שלא נותנת לך להשתלב לפניי זה.

להחליף נתיב באמצע המעגל גם זה לא בא בחשבון, עלול לגרום ליותר נזק.

פה מתחילה הבעיה שלך.

אתה יודע מלכתחילה שאתה צריך את הנתיב השמאלי,

אתה יודע שאתה צריך את המעגל הפנימי,

אבל כמו ישראלי טוב, אתה אומר לעצמך - לא נורא, ניכנס בימני, ניסע במעגל החיצוני, אני יודע שזה עלול להפריע אבל נזרום...

ואז בא מישהו בדיוק כמוך - הוא יודע שהוא צריך את הנתיב הימני, הוא יודע שהוא צריך את המעגל החיצוני, אבל הוא כבר ראשון בצומת, ואז הוא אומר לעצמו - לא נורא ניכנס בשמאלי ונזרום, מקסימום נחתוך.

היות ואתה מודע לכך שאתה נכנס מנתיב לא מתאים ונוסע בנתיב לא מתאים במעגל - החובה היא שלך להיות זהיר שבעתיים ולצפות שאולי מישהו ירצה לחתוך אותך. אילו פנית ימינה ביציאה השניה, ממילא לא היתה בעיה לרכב האדום.

זה שהוא נכנס ממעגל חיצוני לנתיב ימין של היציאה כבר לא צריך להיות ענין שלך, שהרי הוא מהיר ועצבני וקולט שהוא צריך לתת תגובה חדה יותר כדי להספיק לצאת לפניך. יכול להיות שהוא גם הספיק לקלוט שאתה עוצר, יכול להיות שהרגיש שבתגובה שלו הרכב קצת נזרק ולכן הגיע לנתיב הימני. כל זה לא אמור לעניין אותך, שהרי לפחות תאורטית היית אמור לצאת ימינה בפניה שניה ולא לבלבל נהגים אחרים.

יש לך תמיד אפשרות להיכנס למעגל התנועה מהנתיב השמאלי - זה רק יקח לך יותר זמן.

יוני - לא אמרו שלא צריך לאותת בכיכר, עדיין חובה לאותת. מה שאמרו זה שהטסטרים יגלו התחשבות מסויימת שהרי הנבחן הלחוץ, פעמים רבות לא עיקל שהוינקר כבר נסגר ולכן שוכח להפעילו שנית, והכל על שבריר שניה.

קורה לפעמים שאני נכנס לכיכר והתנועה לא בדיוק מאפשרת לי לצאת במקום שאני חפץ. במקרה שכזה אני ממשיך את נסיעתי במעגל התנועה ומתכנן מחדש את יציאתי בהתאמה.

הכביש הוא לא רק שלי, אני מודע לכך שבכיכרות יש פתח לאי הבנות, מחטפים וטעויות, ועל כן אני משתדל לקחת בחשבון הכל, גם טעויות של אחרים, גם חוסר התחשבות של אחרים וגם שאולי אחרים לא יקראו נכון את התקדמותי.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
אם אסור היה לבצע מעבר נתיבים בכיכר, לא היה קו מקווקו שמפריד בין הנתיבים.:idea:

לדעתי ירון מאיר לא טעה פה בכלל.

צודק, התכוונתי שעדיף לא לעבור נתיבים כלל וכלל. במיוחד שאין שום סיבה ממשית לעבור נתיבים אם בוחרים את הנתיב הרצוי ע"פ הסימון. אולי פעולה שגויה מהיסוד היתה התבטאות קצת חריפה, אבל הנק' הובנה. אגב זה שהקו מקווקו לא בהכרח אומר שניתן לחצותו, שהרי למשל בפניה שמאלה או ימינה ברמזור כשיש מספר נתיבים, עד סוף הפניה אסור לעבור נתיבים, השאלה איך מבחינת החוק מוגדרת כיכר, האם היא כמו רמזור או שמא כמו כביש רגיל עם מספר נתיבים.

ROOONEEYY

• תוכן חדש...