Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברים.

זוכרים שבמחשבים של פעם היו צגים דיגיטלים שהראו את המהירות שהמחשב רץ בה וכפתור טורבו שהיה מאיץ אותו?

אז השגתי צג כזה.

וחבר עם פיאט אונו התלהב והחליט שהוא רוצה לבנות מזה מד מהירות לרכב.

ידע באלקטרוניקה יש, ידע בתכנות בשביל להכין מיקרוצ'יפ יש גם יש.

מה שחסר - זה קצת מידע ובשביל זה השרשור נמצא בטכני.

השאלה היא כזאת:

איך לוח המכוונים של פיאט אונו שנת 92 )דגם 70S) מקבל את המידע שלו ומעביר אותו למד המהירות, כלומר איך מגיע הזרם החשמלי, האם מגיעים פולסים או זרם מתגבר?

סרטוט חשמלי של לוח המכוונים גם יעזור.

בקיצור השאלה היא כזאת: איך עובד מד מהירות של פיאט אונו?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
ערב טוב חברים.

זוכרים שבמחשבים של פעם היו צגים דיגיטלים שהראו את המהירות שהמחשב רץ בה וכפתור טורבו שהיה מאיץ אותו?

אז השגתי צג כזה. - הצג הזה 'טיפש' ויש לי כמה כאלה.

וחבר עם פיאט אונו התלהב והחליט שהוא רוצה לבנות מזה מד מהירות לרכב.

ידע באלקטרוניקה יש, ידע בתכנות בשביל להכין מיקרוצ'יפ יש גם יש.

מה שחסר - זה קצת מידע ובשביל זה השרשור נמצא בטכני.

השאלה היא כזאת:

איך לוח המכוונים של פיאט אונו שנת 92 )דגם 70S) מקבל את המידע שלו ומעביר אותו למד המהירות, כלומר איך מגיע הזרם החשמלי, האם מגיעים פולסים או זרם מתגבר?

סרטוט חשמלי של לוח המכוונים גם יעזור.

בקיצור השאלה היא כזאת: איך עובד מד מהירות של פיאט אונו?

הצג נקרא seven segment ויכול להציג רק 2 ספרות כלומר אם הפיאט תגיע למהירות 100 קמ"ש אז צריך כמה תצוגות.

יש לך סכימה של המעגל שאתה הולך לבנות ?

כמו שכתב קודמי תצטרך להמיר את האות המכני לאנלוגי/דיגטאלי.

איזה כייף לי :)

פורסם
הצג נקרא seven segment ויכול להציג רק 2 ספרות כלומר אם הפיאט תגיע למהירות 100 קמ"ש אז צריך כמה תצוגות.

אפשר להציג ב-HEX. ד"א SEVEN SEGMENT מציג רק ספרה אחת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

התצוגה של PC ישנים מורכבת משתי תצוגות של 7 סיגמנטים המולחמים על מעגל מודפס עם נגדים לשם הצגת שתי ספרות (לזה התכוונתי).

לחיצה על כפתור הטורבו היתה ממתגת נגדים שונים לשם הצגת הספרות הרצויות ללא קשר אמיתי עם מהירות המעבד.

איזה כייף לי :)

פורסם

בקיצור seven segment זה בסה"כ אוסף של לדים שמסודרים בצורת מספר.

אפשר לקנות יחידות של seven segment בכל חנות אלקטרוניקה במחיר של כמה שקלים, קנה לך 3 כאלה ותצמיד אותן אחת לשניה במקום זה שתלשת מהמחשב.

פורסם

יש VSS לחלק מהרכבים האמריקאיים שמקבל אליו כניסה של כבל ספידומטר ומוציא יציאה של כבל, כך שהוא מחובר בטור בין כבל הספידומטר ובין שעון המהירות. הVSS הזה נותן חיווי חשמלי של מהירות ומשמש ככניסה למחשב המנוע והגיר. אם תמצא כזה, יש לך מקור טוב לפולסים.

מה עושים עם הפולסים?

אם יש לך טיפטיפה רקע באלקטרוניקה וראש על הכתפיים, אני משוכנע שתוכל לקבל מכאן תובנות מצוינות לגבי המצרכים והמתכון שאתה צריך, גם לגבי הוספת ספרה שלישית:

http://www.vellemanusa.com/downloads/0/manual_k2625.pdf

אגב, את הקיט של וולמן ניתן לקנות מ:

www.dekada.co.il בכ200 ש"ח, נכון ללפני שבועיים.

פורסם
אבל למה לא לעשות מזה מד סל"ד? מד מהירות כבר יש, מד סל"ד לעומת זאת יש רק לאונו טורבו..

(אני מזמין!)

יש גם לדגם s.x.i.e

שהוא די נדיר בארץ.

Suzuki Jimny

פורסם

לקחתי לתשומת ליבי את הכל, אני אשב על זה מחר עם חבר ונראה מה אנחנו עושים.

בכל מקרה הצג הוא אכן אוסף של לדים, רק של 3 ספרות ולא 2, שכן הוא מהתקופה של מעבדי ה166MHZ:)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...