Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכל חברי הפורום.

הרכב פיג'ו 306 שנת 99' מנוע 1400 גיר ידני.

בשבועיים האחרונים אני נתקל בבעיה שדיי מטרידה אותי.

כאשר אני בנסיעה, ואני מרפה מהגז נשמע כמו דפיקות מכיוון הגיר.

אני אסביר יותר לעומק:

אם אני על הילוך שלישי לדוגמא ב3,000 סל"ד (בערך 60 קמ"ש) ואני מרפה מהגז ונותן לרכב להאט לבדו עד ל40 קמ"ש (כאשר הילוך שלישי עוד משולב.)

ישנו רעש של דפיקות קלות מכיוון הגיר במהלך כל האטה של הרכב עד שהמנוע כבר "דורש" החלפת הילוך.

מהרגע שמרפים מהגז עד להאטה הדרושה להחלפת ההילוך נשמעות הדפיקות

כלומר, הרכב "נשען" על הגיר ושומר על המהירות כמה שיכול קרוב ל40 קמ"ש

אם כי יש לציין כמה שיותר קרוב לסל"ד הנמוך הדפיקות חזקות מאשר בסל"ד הגבוה יותר (כל זה כאמור, בלי גז).

וברגע שאני לוחץ על הגז או לוחץ על הקלאצ' הרעש נעלם.

זהו לא רעש של מנוע מגמגם כתוצאה מהילוך לא מתאים.

הייתי במוסך, בדקו שיש שמן והכל, אך הוא טוען שזה מגיע יותר מכיוון הציריות וגם אם זה מהגיר זהו לא רעש שדורש טיפול.

שתי ציריות ושני משולשים קידמיים הוחלפו לפני חודשיים.

הם עדיין באחריות אך לא משם אני נוטה להאמין שהבעיה נובעת.

הרכב לפני 5,000 ק"מ עבר טיפול גדול כולל הכל! (משאבת מים, פלאגים, פילטרים, שמנים, רצועות, טיימינג.. כל מה שאפשר לעשות לרכב אחרי קניה בשביל ראש שקט)

הבעיה בגיר? או משהו אחר ?!

עזרתכם. תודה.

פורסם

אני לא מבין למה אתה מתנגד לדיאגנוזה שלהם שהם צריכים לקחת אחריות על עצמם?

לי זה גם נשמע כמו ציריות ואני זוכר שככה היה גם אצלי (סל"דים מסוימים - לרוב בלי / עם מעט גז - > דפיקות)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

הבחור שאמר לי את זה זה מישהו שאני מטפל אצלו כבר 5 שנים ואני מאוד מאמין לכל מילה שלו, כמו שאתה אמרת.

אבל לא מסתדר לי...

כי גם בשיוט נניח, ב50 קמ"ש, ברגע שאני שומע את הדפיקות האלו ברגע שאני לוחץ על הקלאצ' הרעש נעלם.

יש איזשהו קשר בין הקלאצ' לציריות בגלגלים כאשר נפסקות הדפיקות ?!

פורסם

שכחתי לציין הציריות לא הוחלפו על ידם, לכן האחריות לא ע"י אותו מוסך.

החלפתי במקום אחר. אני מתכוון ללכת אליו בכל מקרה לבדיקה.

אבל שוב, כאמור, לעניות דעתי שזה לא מקור הבעיה.

פורסם

כן המייסב הוא חלק נפרד במנגנון, לרוב מחליפים אותו ביחד עם טס הלחץ ודיסקת החיכוך.

האם כשאתה משחרר את המצמד הרעש חוזר?

פורסם

כן!

כשיש את הרעש ואני לוחץ על הקלאצ' הרעש נעלם, שאני מרפה מהקלאצ' להילוך בחזרה - הדפיקות חוזרות.

פורסם

אני חושב שצריך לבדוק את העניין של המיסב לחץ והמזלג שלוחץ עליו.

הבעייה היא שיש צורך לפרק את תיבת ההילוכים על-מנת לראות את המנגנון.

פורסם

אם זה באמת נשמע לך זה, אז אלך לבדוק את זה אחרי שאבקר אצל מי שהחליף לי את הציריות למבט נוסף.

פירוק גיר?

בזול לא נראה לי שאצא מזה..

פורסם

דווקא לא , ציריה תיהיה כנראה זולה לשיפוץ בהרבה ממיסב שיצריך הורדת גיר.

מה גם שמיסב במיוחד אם החליפו אותו - קשה להאמין שהתחיל לדפוק פתאום , ולרוב יעשה רעשים כאשר הקלאץ' לחוץ ולא הפוך.

תשמע בחור , אני הייתי בודק קודם כל את הציריות - נשמע לי בדיוק התקלה (ועובדה שלא רק לי , אלא גם למכונאי שמטפל לך ברכב). אחרי ששללת את זה - נמשיך הלאה.

(ולשם הבהרה - זו בהחלט בעיה שיכולה להיגמר לא נעים - מומלץ לך לתקן אותה ויפה שעה אחת קודם - במיוחד שהיא תגרום לך להיתקע במקרה הטוב אם הציריה תכשל)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...