Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח לכולם.

מהי טמפ' העבודה הנורמלית של מחשב ניהול ?

כיצד מתקררים מחשבי הניהול והאם ישנה אפשרות להתקין מאוורר קטן לפיזור החום ?

האם כתוצאה של חום יתר, המחשב יכול "להשתגע" ?

פורסם

אל תתפוס אותי במילה אבל מדובר בד"כ בעד 70-80 מעלות.

לחלקם יש צלעות קירור, חלקם פשוט נמצאים באיזור פחות חם, כמו תא הנוסעים, בחלקם עובר סולר בתוך גוף המחשב שמקרר את הרכיבים, חלקם צמודים לגוף קירור שדרכו עובר סולר. אם אתה עובד בתצורה המקורית אין סיבה שתסבול מבעית חימום של המחשב, ואין סיבה להוסיף קירור. המחשב יכול להתקלקל מחימום יתר וגם יכול להראות תופעות מוזרות כשהוא מתחמם.

פורסם

יש טמפ' מסויימת שאם המחשב עובר אותה המחשב ישרף או יפסיק לעבוד עד שיתקרר.

אין צורך לחשוב על פתרון לקירור לא שמעתי על מיקרה שבו מחשב רכב התחמם על יתר המידה, היצרן כבר בטוח חשב על פתרון לקירור יעיל, כך שאין צורך בעוד אמצעי קירור.

פורסם

אז לפי התגובות שלכם אין צורך בהתקן מיוחד לשמירת טמפ' עבודה יעילה של מחשב ניהול אבל מצד שני מחשב הניהול יכול להגיע לחימום יתר ואז יתחיל "לשגע" את הרכב.

אז מה עושים?

פורסם

אני לא מבין מה אתה שואל. יש מקרים שהמחשב צריך אמצעי כלשהו לקירור ובמקרים כאלה היצרן דואג לאמצעי הקירור הזה ולכן אתה לא צריך לדאוג לזה. אם המחשב יגיע לחימום יתר עקב תקלה כלשהי אז צריך לפתור את התקלה, בדיוק כמו תקלה בקירור של מכלול אחר, כמו מנוע או גיר.

פורסם
אם המחשב יגיע לחימום יתר עקב תקלה כלשהי אז צריך לפתור את התקלה[/u]' date=' בדיוק כמו תקלה בקירור של מכלול אחר, כמו מנוע או גיר.[/quote']

אז מה הפתרון? להחליף את המחשב? התקן קירור נוסף?

פורסם

יחידת בקרה אלקטרונית תמוקם ברכב היכן שתמוקם והיא מתוכננת לעמוד בטמפ' האפשרית במיקום זה.

אם יחידת הבקרה לא תקינה רק בימים חמים נניח או מנוע חם (בהתאם למיקום) אז יש תקלה ביחידה עצמה.

פורסם

אני לא יודע למצוא פתרון אם אין תקלה. אם היית שואל אותי על רכב ספציפי, למשל: על וולוו FL, ואומר לי שמחשב המנוע מראה טמפ' של 90 מעלות, הייתי חושד שהטרמוסטט שנמצא במסנן הראשוני לא נפתח ומעביר את עודף הסולר אל מיכל הדלק אלא מחזיר אותו למערכת הדלק, שם הוא מתחמם עוד יותר ומחמם בדרכו את מחשב המנוע. הפתרון: החלפת בית המסנן הראשוני.

לרכב אחר, תקלה זהה היתה מכתיבה פתרון אחר, פתרון שמן הסתם לא הייתי מכיר אם לא הייתי מכיר את הרכב.

פורסם

דניסאן, היצרן כבר דאג לקירור המחשב ניהול וכל חלקי האלקטרוניקה הזקוקים לקירור ברכב.

אינך צריך לדאוג לקירור הרכיבים, היצרן כבר בטוח השתמש באמצעי קירור.

• תוכן חדש...