Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דבר אחד לא הבנתי מכל הסיפור הזה: אם מספר השלדה והמנוע מצויינים במקור על תויות המחוברות בניטים ולא בהטבעה, אז למה הפקידים האנאלפבתיים דורשים להטביע את המספרים?

אצלי מספר המנוע אמנם מוטבע, אבל מספר השלדה מופיע על תוית מפח. האם צפויה לי בעיה בטסט?

חוץ מזה, מכיוון שהתוית המקורית מאוד בלויה וכל הצבע ירד ממנה, חשבתי להחליף אותה בתוית חדשה, זהה למקור, שאפשר לקנות מאנגליה. האם זה עלול לגרום לבעיות אצל רשויות המדינה, שעלולות לחשוד לזייפתי את המספרים?

בכל מקרה, כל המספרים באוטו תואמים את אלה המצוינים ברשיון.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני טס להטביע סוף סוף. שם אמנם מתלהבים מהענתיקה שלי אבל גם מודיעים לי שמדובר בשלש הטבעות, 250 ש"ח לאחת. אבל למה 3?? אני שואל. אני רואה רק שני מיספרים. כן אומרים לי שם..מיספר אחר לשילדה, או קי. מיספר למנוע, נכון. והדגם?? אבל אני אומר, זה פשוט תוספת למיספר. שום דבר. אני ניפרד מ750 ש"ח.

טס בחזרה לבוחן שוב מחכה בתור....אופססס 12:30 מפספס את מישרד הרישוי. אין יותר קבלת קהל. אז זהו, מחר אני אצתרך לשוב לחולון על מנת לקבל רשיון רכב חדש עם השינוי.

מחר גם יגמר תוקף הרשיון הזמני שהוצאתי. ביוקרטיה כבר אמרתי??

לסיכומו של דבר, אני מבין שיש בעיה. אבל למה אני אשם, למה אני צריך לשלם. הרי את רשיון הרכב לא אני הנפקתי. רשות הרשוי הנפיקה. והכל מתאים.

מקווה לעבור טסט עוד השבוע,

אריה

הסכומים שנדרשת לשלם הם גזילה גדולה וגם החיוב לבצע זאת במכון הצמוד למשרד הרישוי זוהי שערוריה.

ישנם עוד מכונים מורשים להטבעה(גם אצלי) ומשרד הרישוי אינו יכול לחייב הטבעה אצל מטביע מסויים. אצלי התמחור נמוך יותר(175 ש"ח) ואין הפרדה בין דגם מנוע למס' מנוע - חיוב אחד.

2. "רכב אמריקאי?, תחליף את הפנסים!" כך נבח עלי הבוחן בלי לראות אותי בכלל. - אין צורך להחליף פנסים ברכב אספנות!!! ומעניין שבאמריקה "המפגרת" מוסעות רק 200 מליון מכוניות והפנסים מאירים את דרכיה האפלות. פה, בארץ הקודש תריך תאורה אסימטרית. קשקושים מארץ התנך. אפשר גם וגם ולא תחושו בהבדל.

טעות! גם רכב אספנות חייב בפנסים אסימטריים.

את ההבדל מרגיש הנהג שממולך :shock:

דבר אחד לא הבנתי מכל הסיפור הזה: אם מספר השלדה והמנוע מצויינים במקור על תויות המחוברות בניטים ולא בהטבעה, אז למה הפקידים האנאלפבתיים דורשים להטביע את המספרים?

אצלי מספר המנוע אמנם מוטבע, אבל מספר השלדה מופיע על תוית מפח. האם צפויה לי בעיה בטסט?

חוץ מזה, מכיוון שהתוית המקורית מאוד בלויה וכל הצבע ירד ממנה, חשבתי להחליף אותה בתוית חדשה, זהה למקור, שאפשר לקנות מאנגליה. האם זה עלול לגרום לבעיות אצל רשויות המדינה, שעלולות לחשוד לזייפתי את המספרים?

בכל מקרה, כל המספרים באוטו תואמים את אלה המצוינים ברשיון.

ראה את תגובתו של אריה.

יתכן וישנו מס' שלדה טבוע ברכבך, אך אינך מודע לעצם קיומו.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

שאלה ל kompy,

בעבר הכשילו אותי על פנסים סימטריים. איך אפשר לחיב רכב בן 50 שנה להתקין פנסים סימטריים כשאין כאלה לרכב המדובר. מדובר בפנס מהסוג הישן- כלומר ריפלקטור ניפרד, מנורה, וזכוכית.

מה למשל יעשה יגואר שנות הארבעים עם מעטה זכוכית שטוח מלפנים??

אריה

פורסם

1. יגואר הוא רכב תוצר אירופאי, כך שפנס אסימטרי מקביל צריך להיות לו.

2. 99% מהרכבים עם הפנסים הסימטריים, פנסיהם בתצורה עגולה. פנסים אלו ניתן להשיג אסימטריים.

3. לרכבים אשר לא ניתן להשיג בשבילהם פנסים אסימטריים, לבקש ממח' תקינה ברשות הרישוי(בעת הרישום הראשוני) לציין זאת בתנאים והגבלות של רשיון הרכב.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

הי kompy,

זה לא כל כך עונה על השאלה, משום שהרכב נולד בארץ. בארץ עברו לפנסים אסימטריים אי שם בשנות השבעים- 20 שנה אחרי שהרכב נולד.

אין, אין פנס אסימטרי שאפשר להתקין ברכב.

אריה

פורסם

ראה את תגובתו של אריה.

יתכן וישנו מס' שלדה טבוע ברכבך, אך אינך מודע לעצם קיומו.

בהראלד אין מספר שלדה מוטבע, אלא אם כן זאת היתה דרישה מיוחדת במכוניות שיובאו לארץ. נדמה לי שקראתי שבהולנד היתב

דרישה כזאת ושם אכן יש מספר שלדה מוטבע.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

טעות! גם רכב אספנות חייב בפנסים אסימטריים.

שמעתי את זה הרבה, אבל מאחורי אלפי קילומטרים של נהיגת לילה בארה"ב וקנדה, לא זכור לי שסונוורתי, בניגוד לנסיעות בארה"ק, בה מסנוורים אותי בכל נסיעה כמעט.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אשמח להסבר כלפי התופעה המצוינת מידי פעם (בהקשרים של משרד הרישוי) הקרויה "מעכרים" במשרד הרישוי. האם הם מקבלים משכורת כמו עובדי משרד הרישוי? למשל מוזכר כאן בשרשור מעכר שמעמיד טנדר ונגרר בתור לעמדה 1. אם הוא אינו מקבל משכורת ממשרד הרישוי הוא וודאי עצמאי אם כך. מהו תחום העיסוק שלו לענין מע"מ?

אני לא מצליח להבין את התופעה הזו, ופחות מכך את קיומה המתמשך. כל הסבר ופירוש יהוה נדבך נוסף בניסיוני להבין את המתרחש סביבי במדינת ישראל.

תודה למסבירים.

פורסם

התופעה הזאת של "מעכרים" קימת כמעט בכל תחום בו אתה ניזקק למימסד. אפילו במינהל מקרקעי ישראל. כשאדם מן הישוב ניזקק למבוכי הביוקרטיה המפרכת שלנו נוצר פיתוי לשלם כסף למישהוא שיסדיר את עניניו מול הרשויות.

דוגמה- בחצי השנה האחרונה "שרפתי "ארבעה ימים על הענין הזה של הטבעת המיספרים. יש מי שיעשה חשבון,( ואני לא שופט כאן איש) ששוה לשלם למישהוא על מנת שיסדיר את הענין. יסדיר, לא אומר שיעשה משהוא לא חוקי. פשוט שיעבור את הביוקרטיה הזאת במקומו.

ושלא תבין אותי לא טוב. גם אני לא אוהב את התופעה. אבל לא מאשים מי שמישתמש בשירותים האלה.

אריה

פורסם

בחיאת ג'ו, אפילו אם אובמה היה מגיע לא היה יכול לעשות דבר. העץ הזה(עמדה1) גדל עקום ואי אפשר לישר אותו. אני הייתי בתור של המכוניות באותו לילה כאשר צילמו לכלבוטק.

לאחר מכן ראיתי את התכנית ושמעתי את ההסברים של מנכ"ל משרד התחבורה. מה אומר לכם חברה, לא הייתי מאמין על ידידנו רפי גינת. המנכ"ל פשוט מרח אותו.

אני יכול להצביע על חלק מהבעיה. באותה התכנית הסביר מנכ"ל משרד התחבורה שהנה אטוטו...הם הולכים להעביר חלק מהענינים שעמדה אחת מטפלת בהם לידי מכונים פרטיים וכך ליעל ולקצר את התורים. יפה. ואכן כך נעשה. ואולם, באותה הנשימה נוספו גזירות חדשות. באותו בוקר אומלל פגשתי כמה נהגים של מכוניות שלהם גג שמש. הללו נישלחו ע" מכוני הרשוי כשהיגיעו לטסט, על מנת להמציא אישור שגג השמש הוא מקורי ונעשה במיפעל,ו..יש לצין זאת ברשיון הרכב.

מן הנפצה חדשה שלא ברור מהכן הגיע. אז...יכול להיות שהוצאו חלק מהבדיקות למכונים פרטיים, אבל הוסיפו חדשות.

אומר זאת כך- אניחנו מיצרים כל כך הרבה תקנות ( חלקן הייתי אומר קנטרניות) עד שקשה לאכוף אותן.

אריה

פורסם

תגיד אריוס!

שר התחבורה זה לא זה שגם הכשיר את צהל למלחמה האחרונה?

התראיין ב TV, הזיל דמעות כמו הילד הבוכה "וקרע" את הלב לאחר שקרא את "מי הזיז את הגבינה שלי".

במקום להתעסק עם עניני צבא, קורא על עכברים.

אולי צריך חיזבאללה כדי להפעיל את "עמדה מס' 1".

השר בטח חושב שזו עמדה באיזה מוצב! רמטכ"ל לשעבר או לא?

כבר כתבתי שישראל הנאורה עוד תלמד את כל העולם מה זה תקינה (תקיעה)...ואח"כ עוד שמים לי דגל ישראל עם IL על המספר.

אירופה עלאק!

אגב, שמת לב שאין אותיות למספרי הרכבים פרט ל: צבא, משטרה, דיפלומטים ורכב מהשטחים (כל המיוחסים)

Big-Block - I mean a realy Big, the Bigest

פורסם

תודה, הבנתי. אחלה תופעה. גם פה באנגליה לא חסרה בירוקרטיה, ובמקרה הצורך ניתן להעזר בע"וד. מעכר אם כך הוא סוג של אמצעי עזר פטור ממס. כל יום אני לומד משהו.

• תוכן חדש...