Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

בתחילת השבוע היה חמסין, ברוב טיפשותי נסעתי לטייל בירושלים,

כמובן בחמסין הזה לא הייתה ברירה והדלקתי מזגן,

אני רגיל שהחום מנוע ברכב לא מגיע לרבע מהמחוג, כך זכור לי משנה שעברה,

להפתעתי באמצע הדרך גילתי שהחום מנוע עבר את החצי ממזמן,

כיביתי מזגן, החום ירד יחסית לשליש התחתון והתייצב,

מסתבר שכנראה מערכת הקרבורטור עובדת תקין - עובדה שהחום ירד לאחר כיבוי המזגן (הגיוני?)

מבדיקות ונסיונות שערכתי בימים האחרונים מסתבר שכאשר נוהגים ברכב רגיל החום מנוע סביר בסביבות הרבע התחתון,

אבל עם מזגן הוא עלול במהירות לעלות, (פרט לנסיעה סביבות ה90 - 100 קמ"ש).

האם מישהו מכיר את התופעה, יכול להיות שהקרבורטור "קצת" סתום ולכן הוא לא מתפקד 100% ?

או בגלל סיבה אחרת?

אשמח לקבל עצות בנידון .

תודה

שמוליק

נ.ב מדובר בסובארו לאונה מטופלת כראוי מודל 91 גיר ידני מנוע 1.6

פורסם

שמוליק שלום רב !

אין קשר כלל לקרבורטור, יש קשר עקיף לרדיאטור באם הוא סתום.

לא ציינת האם המאורר החשמלי נכנס לפעולה, בעת הפעלת מדחס המזגן.

חזור ועדכן בנושא המאוור החשמלי, רד עכשו לרכב ובדוק האם הפעלה של המזגן מפעילה מיידית את המאוור החשמלי.

בדוק תחילה מפלס מי קירור ברדיאטור, ואל תסתפק בבדיקה במיכל העבוי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה, מיד יורד לבדוק,

פשוט להרים מכסה מנוע ולראות האם ברגע הדלקת המזגן (כשהמדחס מתחיל לפעול) נדלק גם המאוורר?

תודה

.

כמובן בדקתי מים מיד ומלאתי (לא שהיה ריק, אבל מלאתי את רוב המיכל).

פורסם
תודה, מיד יורד לבדוק,

פשוט להרים מכסה מנוע ולראות האם ברגע הדלקת המזגן (כשהמדחס מתחיל לפעול) נדלק גם המאוורר? כן!

תודה

.

כמובן בדקתי מים מיד ומלאתי (לא שהיה ריק, אבל מלאתי את רוב המיכל).

שים לב לצבע המים בראדיאטור(חום משמע זקוק לניקוי דחוף, שקוף =יש מי ברז להחליף מהר כדי למנוע קורוזיה, ירוק רוב הסיכויים שזה תקין כי יכול להיות שזה מים לא איכותיים ) ורצוי מאוד שהמים שמלאת הם לא סתם מים מהברז.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

תודה רבה על התגובות והטיפים,

אז כך, בדקתי כרגע באוטו, כאשר מדליקים את המזגן המאוור המסומן בחץ אדום לא נדלק, המאורר השני כמובן דולק ללא כל קשר למזגן,

מה עושים?

attachment.php?attachmentid=114220&stc=1&d=1209135489

IMG_7149.jpg

פורסם

תבדוק אם החיבור של החשמל שלו מחובר, תחפש קונקטור, בצבע לבן אם אני לא טועה, ותראה אם הוא מנותק, אם כן אז המאוורר לא יעבוד .

אם זכרוני לא מתעתע בי , אז אני סבור שהקונקטור ממוקם באזור התחתון של הראדיאטור ליד המאוורר החשמלי.

פרטים בה"פ .

פורסם

האם מילאת מים במיכל העודפים? או דרך הפקק שנמצא בתמונה שלך בצד שמאל למטה

פתח את הפקק הזה כשהמנוע קר (חשוב, לא כשהוא חם, אפשר לחטוף כוויה) ובדוק את מצב המים שם...צריך להיות מלא עד הפקק

פורסם

מילאתי מים באמצע נסיעה, כך שפתחתי את מיכל העודפים, אבדוק את המיכל מים עצמו, וכמובן אבדוק את הקונקטור הנ"ל.

תודה רבה!!!

פורסם

שמוליק שלום רב!

לדעתי המאוור המסומן בחץ אדום הוא המאוור החשמלי של המנוע, שאין לו קשר ישיר למזגן, ולכן אינו אמור להכנס לפעולה במנוע קר עם הפעלת מזגן, אך אני לא בטוח, אך כמדומני שהוא אמור להכנס לפעולה כגבוי למאוור מזגן, כאשר הטמפרטורת

מנוע עוברת את מחצית השכון חום.

לכן יש לבדוק האם המאוור נכנס לפעולה במנוע חם ללא הפעלת מזגן, והאם הוא מגבה את המאוור השני שלא מסומן בחץ, בעת הפעלת מזגן, בטמפרטורה שצעל לחצי?

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה שלום!!!

אתה מתכוון לרדיטור ולא לקרבורטור. וכן, אתה צודק הוא "קצת" סתום. זה קורה ברכבים ישנים במיוחד בימים חמים ובמיוחד בדרך לירושלים, מנסיון.

מה שאתה צריך לעשות זה ללכת למקום של רדיאטורים שם מפרקים אותו ומנקים אוטו ממולץ בכל מיקרה ברכבים ישנים. זה בערך 250 שקל.

בקשר למאוורר המסומן בחץ אדום, הוא אמור להיכנס לפעולה כאשר הוא מקבל פקודה מיוניט חום מנוע הנמצא בדרך כלל באחד הצינורות של המים או ברדיאטור עצמו. פשוט תעקוב לאן יוצא החוט מהמאוורר.

הפקודה מגיעה בחום של 90 מעלותואז המאוורר נכנס לפעולה.

פורסם

שמוליק שלום,

אתה מתאר שתי תופעות בלתי תקינות:

1. חום מנוע בדר"כ נמוך מטמפ' עבודה תקינה (90 מעלות, מרכז הסקאלה).

2. חום יתר במאמץ ובמזג אוויר חם.

אני מציע שתיגש למוסך מקצועי ומומלץ ותבצע בדיקה כללית למערכת הקירור, בכלל זה האם יש תרמוסטט, האם הוא מקורי ומתפקד, בדיקה שהמאווררים נכנסים לפעולה בזמן ובהתאם להתרשמות המוסך בדיקות נוספות. בעיות במערכת הקירור הינן הרות אסון למנוע ולא כדאי להזניח. זה תמיד יתפוס אותך ברגע הכי לא נוח.

בהצלחה וחזור לעדכן.

פורסם

בלאונה המאוורר החשמלי אמור לעבוד בשני המקרים הבאים:

1. חום מנוע עולה ללא קשר להפעלת המזגן, ברגע שהחום עולה לטמפ' מסויימת יוניט החום אמור להפעיל את המאוורר החשמלי.

2. ברגע שמופעל המדחס מאוורר זה אמור לעבוד בקביעות ללא הפסקה.

אני לא יודע איך עובד העניין של המזגן והמאוורר, אני רק יודע שבוודאות עם הדלקת המדחס אז מאוורר זה נכנס לפעולה מידית ללא הפסקה, (כנראה שהפעלת המזגן מקצרת את היוניט ובכך גורמת למעקף במסלול הזרם)

את היוניט שמפעילה את המאוורר אפשר לבדוק בקלות בתנאי בית, במידה והמאוורר המכאני מופעל מהפולי של משבת המים, תתפוס אותו ושחבר יניע את הרכב , חום המנוע יעלה יחסית מהר, ושהחבר ישים לב מתי החום מנוע מגיע לחצי סקלה, כשהחום מגיע לחצי סקלה אמור להידלק המאוורר החשמלי , אם הוא לא נדלק אז היוינט תקול , מנותק, או לא תקין מסיבה אחרת.

פרטים בה"פ .

פורסם
בלאונה המאוורר החשמלי אמור לעבוד בשני המקרים הבאים:

1. חום מנוע עולה ללא קשר להפעלת המזגן, ברגע שהחום עולה לטמפ' מסויימת יוניט החום אמור להפעיל את המאוורר החשמלי.

2. ברגע שמופעל המדחס מאוורר זה אמור לעבוד בקביעות ללא הפסקה.

אני לא יודע איך עובד העניין של המזגן והמאוורר, אני רק יודע שבוודאות עם הדלקת המדחס אז מאוורר זה נכנס לפעולה מידית ללא הפסקה, (כנראה שהפעלת המזגן מקצרת את היוניט ובכך גורמת למעקף במסלול הזרם)

את היוניט שמפעילה את המאוורר אפשר לבדוק בקלות בתנאי בית, במידה והמאוורר המכאני מופעל מהפולי של משבת המים, תתפוס אותו ושחבר יניע את הרכב , חום המנוע יעלה יחסית מהר, ושהחבר ישים לב מתי החום מנוע מגיע לחצי סקלה, כשהחום מגיע לחצי סקלה אמור להידלק המאוורר החשמלי , אם הוא לא נדלק אז היוינט תקול , מנותק, או לא תקין מסיבה אחרת.

לפי התמונה המצורפת לא קיים ברכב זה מאוור מכני, אלא שני מאוורים חשמליים בלבד.

מאוור חשמלי השייך למערכת הקירור, ומאוור שני שמופעל מיד עם הפעלת מזגן.

בברכה

צביקה

פורסם

שמע יש לך בעיה בלאונה יש בעיה בצד של המאורר כלומר צג שמאול יש יונט יש לכול הסבראו בעיה אם המגעים.

המאורר ימיני יעבוד קבועה שים לב לצד השמלי.:-)

:razz:ישראל ד"ר סבראו

טיפול לכול סוגי הרכב

• תוכן חדש...