Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא זה לא אני, יש לי דיבורית בלוטות' מצויינת ברכב :)

חבר התקשר אליי מבואס לפני חצי שעה, קיבל דו"ח אלפייה על דיבור בפלאפון.

הוא טוען שרק החזיק את הטל' ביד.

יש מה לעשות עם זה? אפשר להמיר את הדו"ח ל"נהיגה שלא ב2 ידיים" (סליחה על הציטוט הלא מדוייק)?

הוא כשנה וחצי על הכביש, לוחם בצה"ל (זה לא יעזור אה?).

בקיצור, יש מה לעשות?

נ.ב.

הדו"ח לנהיגה ביד אחת הוא 250 לא?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

נ.ב.

הדו"ח לנהיגה ביד אחת הוא 250 לא?

פעם ראשונה אני שומע את זה :shock:

אם השעה כתובה בדיוק על הדו"ח אז הוא יכול לבקש מהחברה פירוט שיחות ולהראות במשפט.

פורסם

שלייקס,

מתוך תקנה 28 (ב) - "... והנוהג ברכב רשאי להשתמש בטלפון רק באמצעות מיקרפון המותקן ברכב".

לכאורה עולה מהתקנה שאפילו לחייג או ללחוץ send - אסור.

על אחת כמה וכמה להחזיק את הטלפון ביד.

הבה נתחכמה - הוא החזיק את הטלפון ביד כדי לגרד איתו בגב - גם זה אסור, זה עדיין שימוש כלשהו בטלפון.

מצד שני, אני מכיר מקרה שבו מי שהיה צריך להישפט על עבירת טלפון סגר עיסקה עם התובע על אי אחיזה בשתי ידיים. לא שזה כלל תקף לכולם ולתמיד, אבל קודם צריך לבקש להישפט ולאחר מכן לא בטוח שכל תובע יסכים לעיסקה שכזאת.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
פעם ראשונה אני שומע את זה :shock:

שאתה שומע מה - שחייבים לנהוג בשתי ידיים (ואם לא יש על זה דו"ח) ?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
שאתה שומע מה - שחייבים לנהוג בשתי ידיים (ואם לא יש על זה דו"ח) ?

לא ידעתי שיש על זה דו"ח.

ברור שנוהגים ב 2 ידיים, נהיגה ביד אחת אינה בטיחותית ומסכנת

פורסם
לא ידעתי שיש על זה דו"ח.

ברור שנוהגים ב 2 ידיים, נהיגה ביד אחת אינה בטיחותית ומסכנת

למרות זאת, רוב הנהגים לפחות שאני מכיר נוהגים ביד אחת.

יותר נוח לפי דעתי, וכן.. גם יותר מסוכן במקרה של איבוד שליטה וכו'..

פורסם

אחרי שנהג זוכה לפני כמה שנים כי רק גירד באוזן עם האנטנה, והוכיח את זה לפי רישומי השיחות, החוק קצת השתנה- מעתה אסור להחזיק מכשיר סלולארי ביד בזמן הנהיגה, על המכשיר להיות מעוגן ומוחזק היטב לתושבת ברכב.

וכמובן שגם אסור לדבר בו ללא דיבורית...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הבנתי.

האם יש סיכוי להתחנף קצת ולהמיר את הדו"ח לסכום נמוך יותר?

יש מה לעשות בנידון? 1000 שקל זה לא בדיוק כסף כיס לחייל.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אם הדו"ח הוא על דיבור, הוא יוכל להוכיח שלא דיבר, והשופט יוציא אותו על " אז למה החזקת את המכשיר ביד, 250 שח קנס" אוטומטית, וזהו.

אם הדו"ח הוא על החזקת הפלאפון ביד בזמן נהיגה,צריך לחטט קצת ברשת ולראות מה העונש על זה בדיוק, ואם שווה לנסות לעשות משהוא עם זה בכלל.

זה מה שאני חושב.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יש לי שאלה:

נניח שבעת התרחשות האירוע אני מראה לשוטר את הטלפון ומבקש שיציין בדו"ח שהוא טוען שמטלפון שמספרו X התנהלה שיחה.

במקרה כזה יהיה לי קל להוכיח שלא הייתה שיחה לפי רישומי החברה הסלולרית.

עכשיו ניקח תסריט קצת שונה, מספר הטלפון לא נרשם בדו"ח, מגיעים למשפט עם פירוט שיחות שמוכיח שלא הייתה שיחה ואז התובע שולף שפן: מי אמר שזה הטלפון שבאמצעותו דיברת במהלך הנסיעה? איך מתמודדים עם זה?

פורסם

לא יודע אם יש תקדים משפטי לפירוט שיחות בזמן משפט, אבל ההיגיון הישר אומר...:

אתה לבד ברכב ?

יש לך טלפון אחד עם קו אחד על שמך ?

סביר להניח שהוא היה הפלאפון שהיה איתך ברכב.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

ברצוני לחדד לכולם את הנושא של להשפט על דיבור בפלאפון. קשה מאוד להוכיח כי באמת לא דיברתם בזמן הנהיגה, חוץ מהפלאפון עם קו פרטי לכל אחד יכולים להיות עוד עשר פלאפונים, כך שבמשפט לא ניתן להוכיח כי מטלפון ספציפי לא דיברתם. חוץ מזה, לא ניתן להדפיס פירוט שיחות, כמו שאתם חושבים, רק את השיחות היוצאות. על פי חוק חברת סלולאר אינה רשאית לתת פירוט שיחות נכנסות. אם השופט באמת יחליט שזה נחוץ להדפיס שיחות נסנכות הוא יוציא צו, באמצעותו ניתן להדפיס שיחות נסנכות. העלות של ההדפסה היא 2,000 ש''ח על חשבונכם.

בשורה התחתונה, אם אין לכם הוכחות שלא דיברתם בפלאפון כלל בזמן הנהיגה אין מה לגשת למשפט, כי שום תדפיסים לא יעזרו. השופט לא יכול לקבוע מאיזה טלפון כן או לא דיברתם וכמה טלפונים יש ברשותכם על שמכם או לא על שמכם. עיצה אחרונה: בזמן הנהיגה אל תגעו בטלפון ואל תוציאו אותו בכלל. שתי ידיים על ההגה, על תתנו סיבה לשוטר לקנוס אותכם.

אם השעה כתובה בדיוק על הדו"ח אז הוא יכול לבקש מהחברה פירוט שיחות ולהראות במשפט.

זה לא עובד כך

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

חברים לדו,ח על סלולרי יש ניסוח מדוייק.

הניסוח מדבר על שימוש ולא דיבור.

ז"א שלא רק לדבר אסור,אלא גם לשלוח SMS או סתם להחזיק את הטלפון ביד כי זה יכול להיחשב לשימוש ולא משנה למה.

הניסוח גם מדבר על זה שהשתמשת בטלפון סלולרי שלא באמצעות מיקרופון המותקן ברכב ז"א דיבורית לא משנה איזה BT או דיבורית רגילה,מה שאומר שגם אוזניה BT או רגילה זה אסור.

יש אפשרות לבדוק אם הדוח נרשם בצורה מקצועית,ז"א האם צויין איםה השוטר היה חאיזה אוזן לטענתו המכשיר היה צמוד,האם יש תאור צבע המכשיר,מרחק מהרכב,קשר עין עם הרכב עד לעצירתו.

האם השוטר היה לבד או עם עוד מישהו בניידת ואם היה עוד שוטר ברכב האם הוא צירף צזכר המתאר את פרטי המקרה.

בנוסף אם מקבל הדוח הוא לא נהג חדש ויש לו יותר מ3 שנים רשיון ללא עבירות תנועה הוא יכול הלגיש בקשה של המרת הדו"ח באזהרה בלשכת תנועה של אותו אזור בו נרשם הדו"ח

• תוכן חדש...