Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

יש לי חבר מוסכניק (אבא של חבר שלי :wink: ), מתמחה בעיקר בטרקטורים, אבל גם מטפל במכוניות.

ברשותו: אופל קורסה שנת 2000 מנוע 1.2 קוד מנוע: , x12xe , עבר כבר כ-170K ק"מ

הבעיה והתסמינים: כאשר הרכב חם, ההתנעה קשה מאוד (מניע בסטרטר שלישי), כאשר הרכב קר, מניע מיד במכה ראשונה.

המנוע מצלצל בטורים גבוהים, ומפסיק לצלצל מיד עם העלאת הילוך (קצת הפוך מהסטנדרט לא?)

המנוע מזייף בטורים נמוכים (בסרק), ולא עובד עגול.

מעצירה במקום, בתחילת נסיעה, הרכב לא מגיב ללחיצת גז, מקרטע, לא סוחב ומאיץ לאט לאט.

נסיונות תיקון: במקרה, לחבר הנ"ל מנוע זהה במוסך, ועל כן החליף את כל החיישנים שמצא בו , למעט חיישן על גל הינע (חיישן נקישות). הוחלף חיישן שעל הטיימינג, וחיישן שעל הקרבורטור כדבריו (שאין כמובן) , כלומר חיישן ששייך כנראה למערכת ההזרקה (אני לא מכיר את הרכב באופן אישי).

הרכב עבר אינפוזיה (ובכ"ז נכשל בזיהום אויר בערכים גרועים , מצטער, אין לי אותם), כמו כן הוחלפה המצערת.

האם יש למישהו מושג, לאיזה כיוון לפנות כעת ? מי החשוד העיקרי בתקלה זו?

בדיקת הסעפת יניקה למציאת סדקים תיעשה בקרוב (ותוחלף אם יהיה צורך).

מה עוד ניתן לבדוק כדי לבודד את הבעיה?

כל עזרה/רעיון יתקבלו בברכה.

ארז

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

כמובן שברכב הזה אין קרבורטור אלא מע' הזרקה.

בתקלות של זיוף מנוע המתמחים בד"כ בתיקון הינם מכונים להזרקות /ו/או מוסכים מורשי היבואן U.MI (רק ששם קורעים לאנשים את הכיס).

יש גם המלצות בפורום על בעלי מקצוע כאלה.

אם הוחלפו כל החיישנים ואין פיתרון כנראה הבעיה לא בהם.

נשמע שהבעיה שייכת למע' ההצתה /דלק .

מתי והאם בכלל הוחלפו חוטי הצתה ברכב ? אם יש לך אפשרות במוסך לבדוק עם חוטי הצתה חדשים אחרים את תגובות הרכב ולבדוק גם חשד לבריחת ניצוץ מהמפלג.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

נראה לי שהדבר הראשון הנכון לעשות הוא לחבר את הרכב לסורק במקום להחליף חצי ממערכת ניהול המנוע. אם לא רואים תקלות (ולדעתי זה לא סביר שיקרה) ניתן לקבל כיוון לא רע לתקלה ע"י הבנת תוצאות בדיקת 4 גזים, בייחוד לאור העובדה שהוא נכשל על זה.

פורסם

תודה חברים, הרעיונות הועברו הלאה לבדיקה , אחזור לעדכן. (אביב, אתה ער ב 5 בבוקר? :shock: )

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שלום חברים, עדכונים:

מערכת הדלק נבדקה, היא תקינה ובלחץ המתאים.

הרכב עבר סריקה לתקלות, ולא נמצא דבר.

ברכב הצתה אלקטרונית, וכל המכלול שלה לרבות הצמה הוחלפו, ללא שיפור.

החשד הבא נפל על מרימי השסתומים (ההידראוליים). בוצע פלאשינג למנוע , עם חומר בבקבוק שחור (ששמו לא זכור, סורי).

לאחר מכאן, הוחלף השמן לצמיגות 5W40 של דלקול כמדומני.

הורגש שיפור קל, אך הבעיה בעינה עומדת!

הרכב עדיין נכבה בעמידה, מקרטע ולא מגיב טוב בנסיעה מהירה, ומניע מאוד קשה ורק בסטרטר ארוך שלישי או רביעי , כל זה רק לאחר שהמנוע חם ובטמפ' עבודה, כשהוא קר, הכל סבבי.

האם לדעתכם מרימי השסתומים הם המקור לבעיה?

מה עוד ניתן לעשות?

רעיונות יתקבלו בברכה.

פורסם

לפי התופעות שצינת כאן, היתי אומר שסתום EGR שידוע כבעיתי במנועי סדרת X של אופל.. :wink:

אבל רשמת שהרכב חובר לבדיקת תקלות.. ולא נמצאה תקלה.

לחץ דלק ומשאבה תקינה, כויל חוטי הצתה...

והיתי ממליץ לבדוק באופן שטחי ויסודי את צינורות הואקום.

אצלי היו את הסימפטומים של רעידות וכיבוי מנוע בעמידה וההתופעה נפסקה לאחר שמצאתי חור בצינורית ואקום אחת ברכב (X14XE)

עדי

פורסם

האם נורית צ'ק אנג'ין (כתומה) דולקת?

האם בוצע חיבור לסורק תקלות?

מנוע שמזייף על המקום, אין קל (יחסית) מכך לעלות על התקלה, גם אם לוקח זמן, עדיין, זה לא כמו לאתר תקלה שמתרחשת אחת לתקופה.

אם לא חובר לסורק תקלות, נראה לי שעדיף להתחיל בכך.

לגבי לחץ דלק, איך נבדק לחץ הדלק, מה היו התוצאות, האם נבדקה ספיקה? לרשום "נבדק ותקין" זה לא בהכרח מצביע על תקינות.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אני לא מכיר את הרכב ואת מע' ניהול המנוע בו.

אבל, הדבר הראשון שקופץ לי לראש כשאומרים לי שרכב מתניע ועובד מצוין כשהוא קר, ולא עובד טוב כשהוא חם, זה שהתערובת עשירה מדי.

אם יש גישה לסורק, מה טוב, וכדאי לראות מהי טמפרטורת המנוע שהמחשב קורא.

אם אין, ניתן למדוד את ההתנגדות על חיישן הטמפרטורה במצבי חום שונים של המנוע ולראות אם זה תואם לערכים התקניים. לאחר מכן כדאי למדוד את התנגדות החוטים מהקונקטור של החיישן לכיוון המחשב, בין החוט והשאסי, כדי לוודא שהחיישן מחובר למחשב עם חיווט תקין. יתכן גם שכדאי לנתק את החיישן וזה ידליק נורת תקלה בלוח השעונים ואז יש אינדיקציה לכך שהחיישן מחובר למחשב.

אם וידאתם שקריאת הטמפ' למחשב תקינה, כדאי לבדוק את נושא המזרקים. אני לא בקי במזרקי בנזין, אבל להערכתי יש מקומות שידעו לחבר את המזרקים למכשיר בדיקה ולומר לכם אם המזרקים מתנהגים באופן תקין.

אלו שני הכיוונים הראשונים שהייתי הולך עליהם עם תקלה כזו.

פורסם

דני, נורית צ'ק אנג'ין לא דולקת.

בוצע חיבור לסורק תקלות במוסך מורשה UMI, ולא נמצאה תקלה מפלילה (לא נמצאה שום תקלה).

בנוגע ללחץ דלק: בעל הרכב הוא מוסכניק, כשהוא אומר לי שבדק ונמצא תקין, אני נוטה להאמין לו, הוא יודע מה הוא עושה, או לפחות מכיר עמיתים למקצוע שיודעים.

חנן וADITI - תודה רבה על רעיונותיכם הטובים, הם יבחנו גם כן.

צר לי על הבלבול והעמימות, אך זה אינו רכב שלי, ואני רק מנסה לעזור לחבר עם נסיונכם והידע הרב.

אמנם הוא מוסכניק, אבל לא מהסוג של "סורק תקלות-איבחון-מחשב רכב" וכו'. להסיע אותו בזמן כמה שנים קדימה מבחינה טכנולוגית לא ניתן, אני מנסה ללמד אותו להתעסק עם מחשב, כדי שיוכל להשתתף פה בעצמו ולהשתמש באוטודאטה, וגם זה לא קל בכלל.

הוא אחלה בעל מקצוע, אבל קצת OLD SCHOOL :oops:

פורסם

לחבר

בנוסף לעצות הטובות שעליך לבדוק

פרק את הדאון פייפ מסעפת הפליטה וצא לנסיעת מבחן ,הרגשתי שהממיר סתום

פורסם

תודה יגאל (?) , חשבתי על זה אך אין "בק-פיירים" , אני מניח שננסה בכ"ז , אין מה להפסיד.

פורסם

ערב רב

מד כמות אויר מזייף

הוא הפתרון לבעיה

בהצלחה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

• ספונסר פורום
פורסם
ערב רב

מד כמות אויר מזייף

הוא הפתרון לבעיה

בהצלחה

אמת,נסה לנתק את מד כמות האוויר,שנמצא על צינור היניקה לפני הפילטר אוויר,וצא לנסיעת מבחן,אם יש שיפור,החלף בחדש.

אורן

• תוכן חדש...