Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי כרטיס אלקטרוני של מכונת כביסה

היה קצר ונשרף פס ,עשיתי מעקף והוא עובד עכשיו אבל

עדיין אין פיקוד למנוע .

הכל נראה טוב ותקין ,איך בכל זאת אני מוצא את התקלה?

פורסם

קשה בלי שרטוט.

אבל יש כמה "שיטות אצבע":

א. שיטת האצבע החמה - הפעל את הכרטיס, העבר את האצבע על כל אחד מהרכיבים וחפש את זה שמתחמם יותר מדי. עכשיו הוא חשוד.

ב. שיטת הצבע השחום - חפש רכיב אלקטרוני שהגוון שלו השתנה ועכשיו הוא כהה מדי.

ג. שיטת המסלולים - אני לא יודע איזה רכיבים יש המעגל הזה, אבל בגדול רוב הרכיבים האלקטרוניים הפשוטים עולים גרושים. פשוט קנה את כל מה שיש "על הדרך" של המוליך שנשרף ותחליף הכל.

חאפר חאפר, אבל כשאין מושג מאיפה להתחיל אין הרבה בררות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

העניין שאת הקצר אני עשיתי , מה יכול להנזק מקצר כזה , הכוונה איזה רכיבים יכולים לההרס מבפנים מבלי

שיראו את זה חיצונית ואם כבר אז איך אני יכול לבדוק אם טרנזיסטור תקין ? יש רק אחד ואני חושד בו

פורסם

למיטב ידיעתי, במרבית מכשירי המדידה (מולטימטר - רב מודד) יש אפשרות לבדוק טרנזיסטורים.

ואפילו צירפתי לך תמונה :-)

p54164b.jpg

פורסם

אני מתנצל, אבל יש לי סלידה מכל מה שקשור בטרנזיסטורים ומגברי שרת. פשוט בשיעורים האלו של לימודי הטכנאי הייתי נוהג להבריז לעזריאלי :roll:

בכל מקרה, בתכלס כמעט כל רכיב יכול לההרס חשמלית בלי שתראה שום נזק חיצוני עליו. אבל אני מניח שמדובר בכרטיס עם רכיבים מסיביים ולא עם נגדי רבע וואט עלובים, ולכן סביר להניח שהקצר שעשית היה מספיק כדי לפחם את הרכיב החשוד.

עריכה: פלאטיניום - כדי לבדוק עם הדבר הזה טרנזיסטור צריך להלחים אותו החוצה מהמעגל. ואני אומר, אם כבר הוצאת אותו החוצה ותצטרך גם להלחים אותו פנימה, לא עדיף לקנות חדש בהר-ציון ובא לציון גואל? חמישה שקלים על טרנזיסטור ועוד עשרה על אוטובוס ואתה שקט לעוד 15 שנה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
קשה בלי שרטוט.

אבל יש כמה "שיטות אצבע":

א. שיטת האצבע החמה - הפעל את הכרטיס, העבר את האצבע על כל אחד מהרכיבים וחפש את זה שמתחמם יותר מדי. עכשיו

שיטה מעולה כדי להתחשמל, במיוחד בכרטיס בקרה של מערכת 220V.

התיאור שאתה נותן לא מאפשר שום אפשרות לעזור לך במיקוד הבעיה. מי שיש לו נסיון, ידע או שניהם הוא בעל סיכוי גבוה לאתר את הבעיה גם ללא שרטוטים והבנה מלאה של הכרטיס. אם אתה לא רואה משהו שרוף או יודע לבדוק מעבר לזה חבל על הזמן שלך.

הדבר היחיד שאני יכול להוסיף מעבר לשיטות הכלליות שמנה צביקה הוא לבחון או לנסות להחליף רכיבים שנמצאים בקצוותיו של המוליך שנשרף לך (או רכיבים בסביבה שלהם).

פורסם

תתחיל מיזה שתבדוק וויזאלית סימני פחם שחורים,

נגיד שאין אז תבדוק טרנזיסטורים אם הם נותנים 0.5 וולט בערך בין BלE ( הרגל שליד הצ'ופציק זה אמיטר מולו זה הקולקטור והנותרת זה הבסיס)

תבדוק אם הקבלים תקנים , תחבר אותו למד התנגדות ותראה שהוא נטען ולא קצר, ואח"כ תעביר למדידת מתח DC על מנת לראות אם הוא שומר את המתח שלו.

דיודות תבדוק עם הרב מודד גם 0.5 -0.7 וולט ,או במצב של התנגדות 1K ברב מודד יתן לך את התנגדות הדיודה גם בערך של 600 אום.

ויש כאלה שיתנו קצת יותר וכאלה שקצת פחות אבל זה עדיין בגדר תקין,

תבדוק אם יש מחי הזנה, אם המייצבים תקינים,

ובגדול תנסה פחות או יותר לקבל רעיון או מושג על מה הכרטיס מבצע, ואיך

ותנסה להבין את זה ברמה כללית, זה מאוד יעזור לקבל מושג.

"תזרום" עם הזרם על המעגל החשמלי תתחלי מהמתח ההזנה ותבדוק אם יש מתחים ואיפה .

.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...