Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

למכוני רישוי יש שיטה ידועה להרוויח עוד כסף על ידי מכירה במקום (במחיר מופקע הרבה פעמים) של מוצרים כדי לעבור טסט (למשל "אם תקנה תוסף דלק נעביר אותך את בדיקת הגזים ואת הטסט"). :x

היום עשיתי טסט לאוטו שלי במכון "מבדק" בפ"ת ושם שברו שיאים חדשים של חוצפה.:evil:

למכון הנ"ל יש פינה קטנה וחמודה של אביזרי רכב שונים כגון מחזירי אור (שאין בהם צורך על פי חוק יותר), מספרי רכב, משולשים וכו'. כנראה שעובדי המכון קיבלו הוראה לבדוק את הדברים קטנים ביותר במכוניות כדי שלפינת החמד הזאת תהיה יותר רווח.

בטסט היום הבוחנת פתאום בדקה דברים שבחיים לא בדקו לי באף טסט שעשיתי עד היום לאוטו (במכון אלן בחולון או בקמפיוטסט ראשון לציון למשל), כמו משולש אזהרה ותקינות של מספר הרכב. :shock:

האוטו שלי במצב מצויין ועשיתי טיפולים והחלפתי צמיגים באלפי שקלים לפני הטסט כדי לעבור אותו, ולכן עבר את כל הבדיקות הרציניות בקלות. בהתחלה לא מצאתי את המשולש והיא ביקשה לראות אותו או שאני אקנה אחד בפינה שלהם (בהמשך מצאתי), ואז הגברת החמודה סימנה לי את המספר הקדמי (הקדמי!!!) כתקול. :shock::evil:

לפני מספר שבועות אכן עברתי תאונה קטנה עם האוטו בה המספר הקדמי התעקם ומעט מהצבע השחור של סיפרה או 2 התקלף, אבל הדבר לא ממש הורגש והמספר היה מאוד קריא מכל כיוון או מרחק. רק אם ממש התקרבו למספר ראו שחלק קטן מהצבע התקלף.

הלכתי לאנשים הנחמדים שבפינת מספרי הרישוי, הראתי להם את המספר ואמרתי להם שהליקוי ממש קטן. האנשים שם היו יחסית בסדר, ראו שהמספר פחות או יותר תקין, ואמרו לי לחזור אליה ולהגיד שאני אצבע את זה לבד כי באמת שזה אפשרי ובאמת דבר קטן ולא מורגש. הבוחנת ה!####! אמרה לי שאני חייב לקנות מספר חדש ב50 ש"ח כי זה לא חוקי לצבוע את המספר, ואם היא תראה שתיקנתי את הצבע לבד וזה לא מספר חדש היא תכשיל אותי!! :evil::evil::evil:

אני בחור מאוד שליו בדרך כלל אבל ברגע שהיא אמרה את זה איבדתי את שלוותי, ועד עכשיו אני עצבני מאוד על העושק הזה.

אני מספר את הסיפור הזה פה גם כדי לראות אם יש אנשים שקרה להם משהו דומה, וגם כדי להזהיר מפני מכוני רישוי גנבים שכאלה. לא מספיק שמשלמים 86 ש"ח על בדיקה שלוקחת 3 דקות (שזה עוד אפשר להבין כי הם צריכים להתפרנס), מכון "מבדק" בפ"ת סחט ממני בכוח ובטענות שווא עוד 50 שקל על "מוצר משלים"! :x:x:x

שיא האבסורד היה כשהבחור של המספרים רצה לשים לי את המספר החדש במסגרת פלסטיק עם פרסומת של...מכון "מבדק" בפ"ת. מיותר לציין שסרבתי, ולא בנימוס.

לפי דעתי צריך להוציא מחוץ לחוק מכירה של מוצרים במכוני רישוי, כי יש פה ניגוד אינטרסים ברור.

אם נתקלתם במקרה דומה במכון ליווי... סליחה... רישוי אחר, אנא ספרו פה כדי להזהיר אנשים.

בכל מקרה תיזהרו ממכון "מבדק" בפ"ת, בעיקר אם המשולש שלכם ומספרי הרכב לא במצב מושלם.

תודה על הזמן

יום טוב

:wink: זה התחיל כיונדאי קופה... אבל היום זה טוסקאני 8)
  • תגובות 178
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה כ"כ ידוע , צפוי ונפוץ מה שעשו לך עם המספר.

גם לי ניסוי לא אחת להשחיל את האלמנט הזה. מאז , לפני כל טסט, אני מוריד את המספרים מהרכב , מנקה אותם ועובר עליהם עם טוש שחור כמה פעמים. המספר יוצא "כמו חדש", ואין להם סיבה להכשיל על פרט זה.

מומלץ בחום. אין ברירה , חייב לפתח שיטות לעקוף את העושק שהם עושים.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אני מבין אותך לחלוטין, מקרה זהה לשלך לפני שנה, נאלצתי להחליף לוחית רישוי כי מהספרה התקלף קצת מהצבע השחור,

אתה עשית טעות, במקום להתווכח , הייתה קופץ הבייתה וצובע עם קצת צבע שחור ... והופה הכל תקין.

(אני לא עשיתי כך כי לא אני עשיתי טסט לרכב באותו הזמן ואבא שלי שאין לו כח להתעסק בשטויות החליף לוחית רישוי חדשה)

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

באחד הטסטים הקודמים שלי זה קרה לי גם ,שאלתי את הטסטר אם הוא רוצה שאני אצבע את המספר לידו או אחר כך,

הוצאתי לו טוש פרמננט שחור מהתא כפפות, וכשהוא ראה אותו - הוא חתם לי על ה"עובר".

יש כמה דברים שצריך לעשות לפני טסט , ביניהם צביעת המספר בלוחית (תמיד יש עליו איזה שפשוף מחולירה תורן שחנה עליך) , ובדיקת כל הנורות , כדי לא להגיע למצב שאתה נופל על שטויות ואחר כך משלם ביוקר (וגם על טסט חוזר)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

כן גם אני יותר לחוזר לשם בגלל שהכשילו אותי על בדיקת זיהום אוויר לאחר שהחלפתי אגזוז ממיר קטליטי וכל שאר ירקות.

אני במקרה עברתי שם כמה פעמיים (בגלל בדיקת זהום האוויר) , תגידי לך הם כל פעם מחדש שמו פרסומת על הטמבון האחורי??

כי אני אחרי כל פעם הורדתי את המדבקה והם בכוח שמו לי חדשה.

זה בסדר, חצי מהמכון הזה יושבים במעצר מאתמול.

על מה??

פורסם
אני מבין אותך לחלוטין, מקרה זהה לשלך לפני שנה, נאלצתי להחליף לוחית רישוי כי מהספרה התקלף קצת מהצבע השחור,

אתה עשית טעות, במקום להתווכח , הייתה קופץ הבייתה וצובע עם קצת צבע שחור ... והופה הכל תקין.

(אני לא עשיתי כך כי לא אני עשיתי טסט לרכב באותו הזמן ואבא שלי שאין לו כח להתעסק בשטויות החליף לוחית רישוי חדשה)

רציתי באמת לעשות את זה... הבוחנת הז### אמרה שהיא לא תעביר אותי אם זה לא מספר חדש. הייתי יכול ללכת ראש בראש ולקנות במקום אחר בשביל הפרנציפ, אבל אני גר בחולון ועשיתי את הבדיקה שם רק כי החלפתי באיזור צמיגים ורציתי לסיים עם זה כבר וללכת לעבודה.

הוצאתי לו טוש פרמננט שחור מהתא כפפות

צודק, אני אאמץ את הגישה הזאת בחום במקרים הבאים.

אגב ששאלתי את אנשי המכון הנחמדים למה הם נטפלים דווקא לדבר קטן כזה הם אמרו ש"אתה רוצה ששוטר יתפוס אותך ויתן לך קנס על זה?" או "המספר לא תקין" וחירטוטים כאלה... מוזר שעוד משהו קטן שצריך לבדוק כמו פח באוטו שגם עליו מקבלים קנס בתאוריה הם לא בודקים, כי אין להם את זה בפינת חמד שלהם. שאלתי אותם למה הם לא בודקים את הפח ולא הייתה להם תשובה.

פורסם

הייתה כתבה היום בעיתון (או אתמול?) על רשת של מכוני טסטים שהעבירה אנשים תמורת שוחד.

"מבדק" בפ"ת היה אחד מהמכונים שהוזכרו בכתבה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אני במקרה עברתי שם כמה פעמיים (בגלל בדיקת זהום האוויר) , תגידי לך הם כל פעם מחדש שמו פרסומת על הטמבון האחורי??

כי אני אחרי כל פעם הורדתי את המדבקה והם בכוח שמו לי חדשה.

האמת שלא... כנראה חצי מהם באמת בכלא אז יש מחסור בכוח אדם :)

פורסם

אני אומר, תרגיש טוב עכשיו למה הבוחנת הנחמדה בטח יושבת בחקירה ברגעים אלה ממש

ולא מצליחה "להעביר" להם את ההסברים שלה לגבי השוחד.

כיום: סקודה סופרב 2013 (שטים לנו בהנאה)

רנו קליאו ספורט 2.0

סיאט איביזה Turbo 20v

פורסם
אני אומר, תרגיש טוב עכשיו למה הבוחנת הנחמדה בטח יושבת בחקירה ברגעים אלה ממש

ולא מצליחה "להעביר" להם את ההסברים שלה לגבי השוחד.

האמת שלצערי זה קרה היום בבוקר, והמעצרים היו אתמול בלילה... הכלבה עדיין מסתובבת חופשי.

אילו רק הייתי יודע כמה מושחת המכון הזה לא הייתי מתקרב לשם. אל תעשו את אותה טעות כמוני.

פורסם

עם כל הכבוד, משולש ומספר רישוי תקין וקריא הם חובה שהוגדרה עפ"י חוק. אם אין לך משולש אתה לא אמור לעבור טסט, כנ"ל לגבי אפוד זוהר או אפילו סוכך לשמש.

מצחיק, מעצבן, מכעיס? מסכים איתך, אבל לך תסביר את זה לגלעד ארדן וחבריו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אפוד זוהר משולש ומספר תקין הן דרישות צודקות סך הכל.

הבעיה היא שההגדרה של "מספר תקין" היא קצת מעורפלת ומכון הטסטים יכול לפרש אותה כרצונו.

לדעתי ולדעת 99% מהאנשים שהייתי שואל המספר שהיה לי היה תקין ב100%. לדעת הבוחנת לא.

שתבין, יש לי באוטו אפוד זוהר ומשולש, שניהם חדשים ותקינים. המספר ה"לא תקין" זה מה שעצבן אותי.

ועוד משהו - כמעט אף אחד לא משתמש בפח של אוטו פרטי. ראוי להסיר את הדרישה המגוחכת הזאת, ובאותה הזדמנות לאסור בחוק על מכירה של מוצרים במכוני רישוי.

פורסם

תגיד תודה שהכשילו אותך על דבר שהוא חצי נכון

אצלי הרסו במכוון לוחית קדמית כדי שאני אחליף וזה היה במכון בנס ציונה (מכון הרמכז בע"מ)

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...