Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קרבורטור 405

Guest Anonymous
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8292 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה לי אל המומחים,

ברשותי פג'ו405 משנת 90 8 שסתומים מנוע 1600.

שאלתי היא:

מאחורי הקרבורטור נמצאים שני פטמות ווקום האחת מתחברת באיזור הצ'וק האוטומטי והשניה מתחברת לדיאפרגמה המיועדת לקידום הצתה.

קיים אצלי חשש מה שמישהו החליף במיקום של השניים והדבר חשוב מאוד כי באחד הווקום גדל כשפותחים מצערת ובשני הוקום קטן !

האם משהו יודע מה החיבור הנכון?

ניתן להבדיל בין השניים לפי הגובה שבו נמצאת הפיטמה.

כרגע המנוע עצל, הוא אחרי ניקוי קרבורטור וכיוון הצתה, הדיאפרגמה של קידום ההצתה מתחברת כרגע לפטמה העליונה שבה הווקום חלש מאוד בסרק אך גדל עם פתיחת מצערת.

האם משהוא יכול לעזור?

תודה

פורסם

טוב, נתחיל מזה שברשותי אותו רכב,

אני לא יודע איך לעזור לך בשאלה שלך אני מניח שאיציק ידע

בכל מקרה מעניינת אותי הדיאפרגמה של קידום ההצתה (ואקום מפלג), אצלי ככל הנראה אני צריך להחליף אותה, אם גם אתה החלפת אותה תודיע לי בקשר לאיפה מצאת חלקים

אגב, בדקת צריכת דלק? המנוע הזה ידוע כזולל גדול

וכאן אני מצטרף בשאלה קטנה למומחים:

לפני ניקוי קרבורטור היה המון עשן שחור שמעיד על תערובת עשירה, האוטו אכל כ-7 ק"מ לליטר

אחרי בדיקה לאחר ניקוי הקרבורטור יצא לי 7.1 ואין עשן שחור בכלל..... מה שנראה לי תמוה קצת :roll:

יובל.

פורסם

יובל,

קודם תודה

שנית הכל התחיל אצלי מחור שהיה בדיאפרגמה המדוברת,

אותה החלפתי באחרת שקניתי דרך "המאגר" (שם קניתי את כל המפלג משומש ב 150 שח) בדיאפרגמה חדשה עלתה 180 שח באיזה חנות חלפים בת"א.

בקשר לצריכת הדלק, המצב אצלי דומה.

אשמח אם תעיף מבט אצלך ברכב בעיניין הווקום.

פורסם

צינור הואקום הולך מהואקום מפלג (הדיאפרגמה מתחת המפלג), לקרבורטור, נ"צ בין שני המצתים, בפטמה התחתונה יותר

בפטמה העליונה יותר בקרבורטור (ממש ס"מ מעל) יש לי מכסה כזה....

באיזור הצ'וק האוטומאטי לא מצאתי פטמה נוספת

בקיצור קידום ההצתה הוא התחתון יותר ככל הנראה

אם תרצה אני אוכל לנבור בספר של היינס לקבל יותר מידע

יובל.

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

צינור וואקום מפלג אמור להיות מחובר,ביציאת ואקום הכי נמוכה בקרבורטור!! הצינור השני בצורת -l[אל] מתחבר למיכל הואקום צ"וק אוטמט השחור [מהפלסטיק] ויציאת וואקום עליונה בקרבורטור. (שהי הצינורות חסרי משמעות ,במידה והדיאפרגמות במפלג ואו בצ"וק האוטמטי לא תקינות !!!). תמיד לרשות חברי הפורום צביקה.

צביקה קרבורטורים נתניה

054-4861318

עבודה-09-8332213

פורסם

צביקה צודק (3 פעמים אפילו :wink: ). הצינורית שהולכת לואקום היא התחתונה מבין השתיים (אני מניח שמדובר בקרבורטור SOLEX). הצינורית העליונה סתומה גם אצלי (מנוע 1900) עם מכסה.

יובל , אני מצאתי ואקום חדש ב"גל אור" , ברח' שונצינו ת"א.

פורסם

יש לי קרבורטור סולקס שפורק מ1600 -מונח ליד המחשב.

יש לי באוטו מנוע 405 1900 ועליו קרבורטור SOLEX.

לצערי , קראתי את הנאמר בלילה ולמרות שפתחתי מכסה מנוע לא בטוח שראיתי נכון עם

הפנס.

נקודה ראשונה- רק בקרבורטור 1900 יש יציאה לצוק אוטומטי והיא בנקודה הנמוכה ביותר

(בקרבורטור 1600 יש חיבור באורך2.5 סמ מראש הקרבורטור לצוק)

נקודה שניה- מזה כשבועים בזמן הדלקה ראשונה בבוקר המנוע לא עובד יפה (כאילו מייד נכבה בטורים נמוכים). הערב כשפתחתי מכסה מנוע ועקבתי אחרי צינורית הוואקום

למפלג ראיתי שהיא איננה מחוברת לשום מקום. שאלות:

א. יש קשר בין הצינורית לגמגומי הבוקר?

ב. למה נעלם בסלד יותר גבוה וכשהמנוע חם.

ג היכן היא מתחברתת למפלג?

:evil:

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

* חיברתי את צינורית הווקום- המנוע נשמע שגעון כבר בהדלקה. (עדיין לא ברור לי למה

כשהמנוע חם זה לא משפיע)

* שתי הקרבורטורים שלי זהים בעקרון אבל יש מודיפיקציות!

* בSOLEX שמורכב ב1900 אם מסתכלים מחזית הרכב ומעל הקרבורטור רואים מאחור

יוניט עם חיבור חשמלי. היציאה מעל היונט (מעל!) מתחברת לוואקום.

טיפה מימין ליוניט ומתחתיו (ובפרוש מתחת לקודמת) יציאה לצוק אטומטי (בסולקס 1600

היציא הזו לא מנוצלת והפיטמה בכלל חסרה (רואים חור).

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

לגיל ושאר חברי הפורום,הבהרה: לצינוריות הוואקום יש הרבה משמעות בפזו 405!! צינורית ואקום קרועה ו/או לא מחוברת ,ו/או לא מחוברת ליציאתואקום נכונה במאייד תגרע מתאוצת הרכב בסרק,ובזינוק מהמקום,אך לעומת זאת בסלד גבוה ומהירות גבוהה היא חסרת משמעות!!(כוונתי לצינורית וואקום מפלג!).כל הכתוב לעיל בתנאי שדיפרגמת ואקום מפלג תקינה!! בקשר לצינורית הווקום לצ"וק ישלה תפקיד חשוב בעת התנעת מנוע קר בלבד,לשם פתיחה חלקית של מצערת צ"וק.מקווה ששבעתם מההסבר. תמיד לשרותכם. צביקה.

צביקה קרבורטורים נתניה

054-4861318

עבודה-09-8332213

• תוכן חדש...