Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לסאגת האודי, הבעיות לא תמו.

אחרי התחממויות חוזרות ועשיית "ראש מנוע" (פעמיים), עדיין הייתי בתחושה שיש לחץ במערכת קירור.

הערב , אימי נסעה 200 מטר בעיר, והפלאנז' עליון של האוטו נשבר והמים עפו להם (בעיקר בצורת אדים).

הפלאנז' הוחלף לפני כחודשיים, והאשמה לא בו.

אני די חושד שהמנוע עבר נזק בלתי הפיך בהתחממות קודמת. לפני כשנה הוא התחמם בנסיעה בעיר עד שהמנוע כבה (לאחר קירור הונע מחדש).

אני זקוק להמלצה לבעל מקצוע מעולה (לא פחות!), שמבין ברכב הזה וידע לבצע עבודה כמו שצריך, ויבדוק אולי בדרך נס המנוע עוד חי. בשגרה האוטו נסע מצויין ובלי תסמינים כלשהם (מאז התיקון האחרון שעשיתי לו), אבל תמיד חששתי שיש יותר מידי לחץ במערכת קירור.

הרכב עבר 170K ק"מ. אין שמן במים או מים בשמן. כשהוא עבד (עד להערב) הוא עבד עגול ויפה. בדיקות זיהום של הטסט לפני כ-3 חודשים יצאו תקינות.

רון, אתה גם אופציה מעולה למרות המרחק, בהנחה שאתה מטפל גם ברכבים כאלה ולא רק ב WV (אנא תן דעתך).

בנוסף, יש למישהו מושג לסדר גודל של החלפת מנוע? פרטי הרכב בחתימה.

ארז

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אמנם בזמנו, כמעט אף אחד לא ממש התעניין במה שכתבתי (0 תגובות), אך אני מרגיש חובה מוסרית לעדכן.

מסתבר שהקדמתי להספיד את המנוע (ככה זה כשאמא היסטרית בטלפון).

החלפתי (שוב) פלאנז' עליון, והפעם החלפתי גם את הצינור העליון שהולך מהפלאנז' לרדיאטור (הוא היה נפוח ועבה מהדרוש), את הצינור החלפתי לחדש מקורי.

מאז ועד היום, לאחר נסיעות רבות שעשיתי (בינעירוניות בעיקר), לרבות יותר מחצי שעה פקק (בלילה בגשם), הרכב עובד ונוסע כמו שעון שויצרי. כלום לא התפוצץ, כלום לא נזל. האודי הזה צוחק עלי :?

הייתכן שהצינור הנפוח גרם לכל הבעיות הללו (פלאנז' מתפוצץ, מחבר פלסטיק מתפוצץ)?

אציין שבשגרה הרכב נוסע מעט מאוד (קילומטרים ספורים בשבוע), וגם זאת רק בעיר. אולי פה נעוצה הסיבה?

אני מניח שהרכב שמע שהוא עומד למכירה ולכן הסתדר מעצמו :?

(אני עדיין בוחן אותו, לא מתכוון למכור למישהו רכב עם בעיה כלשהי).

בנוסף, תודה גדולה לרפי לין ולרון על ההתעניינות והעזרה.

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

ככה זה כשאתה מנסה למכור את האוטו, כמו חיית בית. :-)

ככל שידוע לי באותם שנים עדיין הבלוק לא היה אלומיניום. אם התיאוריה שלי נכונה, אז כניראה זאת הסיבה למה הוא שרד...

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

קראתי את הודעה שלך וברצוני לשתף אותך בניסיון (עדיין קטן) שלי :wink:

יש לי רכב בדיוק כמו שלך רק משנת 1994 שנמצא ברשותי קצת יותר משנה. רכב עשה הרבה בעיות ולמרות הכל אני אוהב אותו מאד (אתה בטח מבין אותי). אגיד לך שאיני מוכן להחליף אותו לאף יפאנית :wink:

הסיפור שלי דומה: נסעתי בפסח האחרון (בשיא החום) מתל אביב לירושלים והתפוצץ אחד הצינורות וכל נוזל קירור נשפך החוצה. מד חום מנוע לא הראה דבר(הסתבר שאינו תקין) והמשכתי לנסוע עד שהשמן רתח והמגנים מפלסטיק בתוך המנוע נמסו ומשאבת שמן נסתמה. במוסך שלי לא האמינו שמנוע ישרוד:shock: אבל אחרי שיפוץ ראש קטן המנוע בסדר גמור.

המנוע מסוג זה (ABT 2.0) מאד אמין. אני יושב גם בפורום רוסי של אאודי ויש שם הרבה יותר מידע. אם תצטרך עזרה - תרגיש חופשי לפנות אלי :wink:

נכון לעכשיו אני מחפש אדם שעושה דיאגנוסטיקה מלאה של מנוע כזה כי יש צריכת דלק גבוהה:-(

ואל תמהר להחליף מנוע, קודם תבדוק טוב את שלך. הבעייה שבארץ קשה למצוא בעל מקצוע וניסיון שיעשה הכל. ולשלם ים של כסף לצ'מפיון על כלום פשוט חבל:idea:

AUDI 80 1994 ABT 2.0 Mono-Motronic Manual Black

פורסם

תודה רבה על תמיכתך (שמת לב שהשרשור מלפני כמעט חצי שנה?).

למדתי על בשרי שהמנוע הזה לא מת כ"כ מהר, ובאותו הזמן מיהרתי להספיד אותו.

היום ב"ה , בעזרת האנשים המאוד איכותיים פה בפורום וייעוצם, האוטו תקין לגמרי, ואני מבסוט.

דפדף קצת בפורום, אתה תמצא הרבה מידע על הרכב שלי והצרות שעשה לי.

נחליף מידע מידי פעם. לדיאגנוסטיקה עדיין לא נכנסתי (אני בדרך לשם :oops: ), אבל במה שאוכל לעזור אעזור.

• תוכן חדש...