Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניקוי בית מצערת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

בבעלותי רכב פרטי מסוג דייטסו אפלאוס, מזה תקופה שיש לי תקלה של טורים עולים ויורדים,

היום הייתי אצל חשמלאי שביצע ניקוי בית מצערת והבעיה נפתרה, הממהההה לקח לי על טיפול של חצי שעה ,

300 ש"ח (במזומן...) אני מרגיש ממש רע עם המחיר הזה, מה דעתכם האם יש למחיר זה הצדקה ?

תודה מראש

ירון

פורסם

שמע, הוא פירק, ניקה , ביצע עבודה. זה בעל מקצוע.

אתה מודד לו זמנים? והוא ת'כלס פתר לך את הבעיה, אולי המחיר קצת גבוה, אבל אל לך להתבכיין (בטח לא לאחר מעשה).

בעל מקצוע אמור להרויח ולהתפרנס, ואם המחיר נראה לך גבוה, אל תחזור אליו שוב, חפש מישהו אחר.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

היי ארז,

תודה על תגובתך, אני לא מסכים איתך, מתפקידו לפתור בעיות לשם כך הוא בעל מקצוע,

ומחיר צריך לשקף את מה בפועל הוא עשה: מורכבות וזמן העבודה / חלפים / השקעה במציאת פתרון / מאמף פיזי ושימוש באמצעים לתיקון. בתכל'ס נשבע גג חצי שעה הוא עבד לי על האוטו. אם אני ימצא שהמחיר לא הוגן בעיני זה לא נראה לי להתבכיין אלה לדרוש מה מגיע לי ....

פורסם

בלי להעליב, אבל זה מה שאני שונא, אנשים שמשלמים בלי לחשוב פעמיים אבל לאחר מכן בוכים אחריי שטיפלו בהם ותיקנו להם.

למה רק "עכשיו" מצאת את הפורום למשל? (לא בא אלייך בטענות כן) אבל הנקודה שלי היא, אם מצאת עכישו, אולי בפעם הבאה כדאי לך לעשות סקר שוק קטן? לקבל ייעוץ באינטנרט? בפורום? מחבר?

למשל למה דווקא חשמאלי וניקוי בית מצערת? סתם דוגמא למה לא מוסך שהיה עושה לך את זה בחצי נגיד?

תמיד כיף לבכות ואחרי זה לדרוש החזר כספי, אבל הבעיה תוקנה? טופלה? אין לך כל זכות לבוא אליו בטענות אפילו שהוא גבה מחיר גבוהה לכאורה.

תמיד ניתן להתלונן.

פורסם

ואת זה היית צריך לומר לו במקום.

אני מסכים איתך שהמחיר נשמע גבוה, האם שאלת אותו מיד מה עלות "שעתון יצרן" אצלו? כמה לשעת עבודה הוא גובה?

שילמת מזומן, היית צריך לדרוש פירוט.

אבל לאחר מעשה, תתנחם בכך שלפחות הוא פתר את הבעיה. לא חסרים בעלי מקצוע שהיו לוקחים יותר בלי לפתור בכלל בעיה כזו או אחרת.

welcome to Israel

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

ארז צודק.

ובנוסף, לכל עבודה ניקבע זמן למשל עבור ניקוי מצערת לפי "המחירון" העבודה היא שעה נגיד אז לא משנה כמה המוסכניק יעבוד על זה אם 10דקות או 3 שעות הוא חייב ליגבות מחיר לפי המחירון הקבוע ואסור לו מעבר לזה.

אז נגיד וניקוי מצערת לפי המחירון זה שעה עבודה והוא עשה לך את זה בחצי שעה אז מגיע לו לפי המחירון.

ניקוי מצערת כמו שהוא עשה עולה במוסך מורשה כ200-250ש"ח (לא יודע לגבי הרכב שלך אבל במאזדה לאנטיס זהו המחיר)

פורסם

השוני פה זה שהוא היה אצל "סתם" חשמלאי ולא באיזה מוסך מורשה.

כל הענין של "שעתון יצרן" לא ממש תקף, כי אין שום יצרן שמדווח לחשמלאי כמה הוא אמור לגבות על זמן עבודה.

זה נטו בעל מקצוע מול לקוח (או להיפך).

ירון, אל תבכה על חלב שנשפך (או על ספריי קרבורטורים במקרה שלך :lol: ), שמח שהבעיה באה על תיקונה, ולמד ממנה לעתיד.

שא ברכה.

פורסם
השוני פה זה שהוא היה אצל "סתם" חשמלאי ולא באיזה מוסך מורשה.

כל הענין של "שעתון יצרן" לא ממש תקף, כי אין שום יצרן שמדווח לחשמלאי כמה הוא אמור לגבות על זמן עבודה.

זה נטו בעל מקצוע מול לקוח (או להיפך).

ירון, אל תבכה על חלב שנשפך (או על ספריי קרבורטורים במקרה שלך :lol: ), שמח שהבעיה באה על תיקונה, ולמד ממנה לעתיד.

שא ברכה.

ביגלל זה כתבתי את המחיר..

במוסך מורשה זה עולה יותר זול מחשמלאי, שזה לא העסק שלו בכלל ליגוע במצערת (לא מזלזל אבל זאת לא עבודת חשמלאי).

החשמלאי עבד על הרכב וגבה מחיר יותר גבוהה ממחירון של מוסך.

אבל זהו הוא פתר את התקלה שילמת בעבור זה אין מה לעשות, יכלת פשוט באותו הרגע להגיד לו אם "אפשר הנחה" או להגיד לו שזה יקר..

ארז, יותר נכון לא בוכים על ספריי שהתנדף. (הוא מתאדה.)

פורסם

חברים,

ממש תודה על התגובות, זה בהחלט היה שיעור,

מה שהכי מרגיז אותי זה כמו שארז אמר שלא עמדתי על המקח באותו רגע,

אני שואל אותו את המוסכניק: "בטוח שזה המחיר?" אני מסביר לו... "אני מוציא לך מזומן מהמתנות שקיבלתי ללידה"....(זאת האמת) והוא מסתכל עליי בחיוך כזה ואומר לי "מחיר מתנה"... הסתובבתי והלכתי,

מה שבטוח שכף רגלי לא תידרך שם יותר ....

תודה לכם

ירון

פורסם
חברים,

אני שואל אותו את המוסכניק: "בטוח שזה המחיר?" אני מסביר לו... "אני מוציא לך מזומן מהמתנות שקיבלתי ללידה"....(זאת האמת) והוא מסתכל עליי בחיוך כזה ואומר לי "מחיר מתנה"... הסתובבתי והלכתי,

מחיר מתנה בשבילו הוא התכוון, אתה לא הבנת :lol::lol:.

פורסם

צר לי וכואב לי.

על כל ההתבטאויות כאן.

אדם מקצועי, מחזיק מוסך, יש לו הוצאות, פתר לך בעיה, גבה תשלום.

אותך לא מעניין ההוצאות שלו, אותו לא אמור לעניין הכיס שלך.

300 שח, מתוכן בסביבות 40 שח לא שלו, כי הוא שליח של מעמ. נשאר לו 260 . זהו הסכום שהוא גבה ממך, את השאר גבתה המדינה, (והיא לא עבדה על האוטו).

איש המקצוע אבחן בעיה. סימן שהוא מקצוען. כי לא חסרים כאן סיפורים על דברים שנעשו לרכבי חברים כאן ולא פתרו את התקלות , ואשר בעלי הרכבים שילמו במיטב כספם.

להזכיר, הבעיה נפתרה, אבל כאן התשובות : "זה לא לחשמלאי" , "זה לא מוסך מורשה" וכו.

הולכים למוסך מורשה, בוכים ש"קרעו אותם" , הולכים ללא מורשה, קוראים לו "סתם חשמלאי" או "חאפר" ועוד אי אילו כינויים.

יותר מזה, אם בזמן העבודה היה הורס את המנוע? הוא אחראי, לצורך כך צריך ביטוח מוסך שעולה כסף ועוד.. ,אבל זה לא מעניין את אף אחד.

לא אכנס לכל הפרטים, אך לי בכל אופן, זה נשמע כמחיר סביר עד מלא אך בכל מקרה, הוגן לאבחון ותיקון שבוצע.

חוסר הגינות לא היתה כאן.

אתה רשאי בפעם הבאה לגשת למורשה ולשלם לפי המחירון, או ללכת לזולים, ולקוות שהזול מאוד, לא ייצא יקר.

אז שילמת מחיר מלא לעבודה שהוכיחה את עצמה, יתכן שחסכה לך גם זמן ודלק שהם שווים משהו.

דרך אגב, אתה או משיהו ציין/ת שבמורשה היה יוצא זול יותר. האם זה נבדק, והאם זה כולל אבחון ותיקון, או שזה מוגבל לשאלת "כמה היה עולה לי לנקות בית מצערת" מה שלא מכליל איתור תקלה (ובעצם התחייבות שהיא תפתור את הבעיה).

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...