Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6743 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כבר כתבו לפחות פעמיים- "שנתיים מיום פקיעת רשיונו". יותר ברור מזה?

אסף.

ראשית תודה על התשובה המוסמכת.

קראתי שוב את השרשור כדי להיות בטוח שאיני טועה, אבל זו הפעם הראשונה שמישהו מביע דעה ברורה בעניין ולא משנה אותה אחרי כמה דקות.

אם כך יש לי כמעט שנה להעמיד את הלנציה על הרגליים. מצויין.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

אגב, המלצה כללית שלי כמי שנאבק בפקידי משרד התחבורע באופן קבוע- רצוי להרים טלפון ולשאול. יותר מזה- לבקש שישלחו לך פקס או מייל בו צילום של התקנה. בבוא יום, ועם פקיד/ה שחושב/ת שהיא/הוא יודע/ת (והנה מבזק: חלקם הגדול של הפקידים בורים בתקנות), יהיה יותר קל.

אסף.

פורסם

שלום,

אין לכם מושג כמה אסף צודק, וחבל! שהוא לא טועה במקרה הזה, אבל זה המצב בפועל.

הייתי במשרד הרישוי הראשי בחולון, בתאריך- 13.1.08.

ניגשתי "למודיעין" כדי לקבל מס'-תור, הפקיד שאל אותי מה אני צריך, ועניתי לו:

1. להוציא רישיון רכב חדש.

2. להקפיא רישיון רכב.

3. "להפשיר" רישיון רכב. (במשרד רישוי "קטן" אחר, אמרו לי שהם לא רשאים "במקרה זה" להפשיר)

4. להוציא כשרות תנועה זמני. (במשרד רישוי "קטן" אחר, אמרו לי שהם לא רשאים "במקרה זה" להוציא כשרות תנועה זמני)

5. לשאול 2 שאלות.

הפקיד התעניין בשאלות ואמר שיוכל לענות לי, ושאלתי אותו:

א. עד כמה זמן, מיום פקיעת הטסט ברישיון הרכב, ניתן להעביר בעלות?

ב. כמה זמן מיום פקיעת הטסט לרכב מיושן, ניתן עד החובה במעבדה המוסמכת? שנה או שנתיים?

מפוזת "הטווס" של הפקיד, היה אפשר להבין בטעות שהוא בעצמו כתב חלק נכבד מהתקנות הללו, התשובות שלו:

א. "דקה אחרי פקיעת הטסט, לא ניתן להעביר בעלות לשום רכב".

ב. "שנה אחת".

ד"א: הגעתי למשרד הרישוי, אחרי העברת בעלות לרכב ללא טסט, חודש ימים.

כשאמרתי לו, שחבר העביר בעלות היום ללא טסט לרכב, ושאני יודע שהחובה במעבדה(מניסיון) היא אחרי שנתיים

הוא ענה לי: "אם אתה לא מאמין, תשאל את הפקידות"

קיבלתי מס'-תור 239 והתור שהופיע על הצג (כמה לא מפתיע) 151 ולא זז!

אין ספק שבנתיים נהנתי מכרטיס חינם "לספארי".

הגיעה תורי סוף-סוף אחרי שעה וחצי, וניגשתי לפקידה:

1. הוצאתי את רישיון הרכב.

2. הקפאתי רישיון רכב אחר.

תוך כדי שאלתי אותה לגביי העניין של המעבדה והיא ענתה, "אני חושבת שנה אחת"

ובשלוש הפקידה אומרת לי, "אני מצטערת, עד שתי פעולות". מה מה שאלתי אותה, את צוחקת עליי, מה אני אמור לעשות עכשיו?

איפה זה כתוב/תלוי, והפקיד "במודיעין" לא אמר לי, ודאג לתת שני תורים. (להזכירכם אמרתי לו לגבי 5 הדברים)

באדישות ובקור רוח, אומרת לי, "כך מס'-תור חדש" ולוחצת על הפעמון-צג, ונדחפו כל "הספארי".

מה שעשיתי זה חיפשתי את הפקידה "הראשית" שנראת לי גם יותר נחמדה, ובעלת יחסי אנוש מינימליים.

תתפלאו מצאתי אותה וחיכיתי יפה ובשקט שתסיים עם הסיפור המוזר שהיה לגברת לפני: אותה גברת באה במיוחד מירושליים אחרי בירור טלפוני, כדי להוציא תו-נכה והיה לה את כל האישורים איתה, אבל רק מישהו אחד מסוגל לטפל בזה והוא יצא "להפסקת אוכל" ולא חזר.

הסברתי לה בנימוס את העניין, והוספתי שלפני חודשיים הייתי וזה לא היה קיים (עד שתי פעולות) והיא אמרה שנכון, זה באמת טרי.

תוך כדי שהיא עוזרת לי עם שאר הפעולות שהייתי צריך, שאלתי אותה לגביי 2 השאלות והיא ענתה:

א. "ניתן להעביר בעלות עד שלושה חודשים מיום פקיעת הטסט".

ב. "לגביי המעבדה, אם לא שינו את זה שוב, כרגע זה שנתיים".

מה הכוונה שינו? "הם לפעמים משנים את זה, צריך להתעדכן מדיי פעם".

שאלתי אותה גם, למה במשרד רישוי "קטן" ולא ראשי, לא יכלו לעשות את הפעולות הללו? והיא התפלאה ולא הבינה למה ואמרה: "אלו פעולות סטנדרטיות שכל משרד רישוי יכול לבצע, אני לא יודעת למה"

אני כן יודע, הפקידה בטח רצתה לצאת "להפסקת אוכל" או משהו אחר, אז מה אכפת לה.

לגביי ה-עד שתי פעולות למס', צריך לקחת יותר מספרים אם יתנו לנו בכלל.

אז זהו, שיש ספארי גם בחולון, ובחינם!

בקיצור: שישו ושימחו...

:wave: R5T

אדרנלין-מאוקטן בשביל זה אנחנו כאן!.ספורט-מוטורי? אותו תירוץ מונוטוני חוק זה חוק! וספורט זה ספורט,וזה רק ספורט.:x רוצים שיפור? רוצים שיפור? תוציאו מהבאגז' את הבוקסות של ההופעה!:screwy:"תעזבו" תמדינה הישראלים ברמה הכנסת דפוקה

פורסם

R5T,

לפי התשובה שקיבלת במשרד הרישוי - אף אחד לא נתן לך תשובה פסקנית. התשובה שקיבלת היא "אני חושבת".

אם אתה רוצה תשובה מוסמכת שבבוא היום תוכל לנופף איתה מול משרד הרישוי במקרה של בעיה, כדאי מאוד לשלוח שאלה בכתב ולקבל תשובה בכתב. על תשובה בכתב עונה בר-סמכא, שהחלטתו מחייבת מעבר לכל פליטת פה של פקידה.

כל עוד שלא ישנו את התקנות באמצע הדרך, בבוא היום הם יצטרכו לכבד את מה שהם כתבו (או לתת את הדין).

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

היום חידשתי רישיון לרכב מיושן שהופקד לפני שנתים וחצי עם טסט בתוקף.

חוץ מהתורים ללא בעיות וכמובן ללא מעבדה.

• תוכן חדש...