Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לסמן כלי רכב משוקמים כדי שהציבור ידע מה הוא קונה !

**מדוע רכב "אובדן להלכה" עולה לכביש לאחר שיקומו ללא "סימון" והוא נמכר כרכב רגיל ובמחיר רגיל ! , אבל בקרות מקרה הביטוח השיפוי יהיה לפי.... רכב משוקם !.**

מכונית מסוג "יונדאי- גטס" שנת יצור 2006 עם 55000 ק"מ נכנסה אלינו למכון הבדיקה, הלקוח בא לבדוק אותה לפני שהוא סוגר את העסקה עם סוחר רכב העוסק בטרייד-אין במוסך מרכזי בבאר שבע , הסוחר מנסה כל הזמן לשכנעו לוותר על בדיקת הרכב הנראה חדש וכל זאת אל מול דלפק הקבלה של המכון, בכל זאת הרוכש הפוטנציאלי עמד על שלו ודרש בדיקה לפני הרכישה .

כל מערכות הרכב נבדקו ונמצאו תקינות ובמרכב... הוחלפו 2 כנפיים ומכסה מנוע כולל תיקון פח החזית , קורות האורך והעמודים תקינים.

בסיכום , ישבתי עם המוכר והקונה , שמעו את תוצאות הבדיקה , הבחור החליט לרכוש את המכונית לחצו ידיים לאחר שהסוחר הסכים להוריד ממחירון הרכב כ-5% על הממצאים שגילינו במכונית ויצאו את המכון.

כעבור חודש ימים , מתקשר אלי הלקוח והודיע לי שהמכונית שבדק אצלנו יש עבר ביטוחי ("אובדן להלכה") והיא למעשה "רכב משוקם" , את הפרטים האלה גילה אצל סוכן הביטוח שלו שבמקרה הרכב שרכש היה גם מבוטח של אותה חברת הביטוח , מה עושים ? הוא שואל , לי אין מה לעשות !...אני עונה לו , לנו במכון הבדיקה אין לנו את היכולת לדעת את עברו הביטוחי של הרכב , גש למוכר ! אמרתי לו , כי הוא חייב לפי החוק לדווח לך על עברו של הרכב .

זהו אחד מהמקרים הרבים שאני עד להם ובמקרה אחד אפילו הגעתי עד לבית המשפט.

**אז איפה כאן הבעיה ?, התשובה היא "חברות הביטוח" !.**

רכב עובר תאונה , לפעמים לחברת הביטוח לא כדאי כלכלית לתקן אותו למרות שהנזק הגולמי הישיר לא מגיע ל-60 אחוז , המבטח משלם

למבוטח כמעט את עלות הרכב הפגוע והוא המבטח מוכר אותו לסוחר !, הסוחר מתקן את הרכב בדרך "חסכונית" ובמסלול קצר, הווה אומר במינימום הוצאות , עם חלקים זולים ומשומשים (ולפעמים גם ממקורות מפוקפקים).

לאחר התיקון, הרכב חייב לעבור בדיקת תקינות כללית הכוללת גם טיב התיקון של המרכב והשלדה במפעל בדיקה המורשה מטעם משרד התחבורה , יצוין שללא הבדיקה אסור לרכב הנ"ל לנוע בכבישים.

הרכב עובר בדיקה לפי תקנה 309 וחוזר לכביש עם אותה הזהות

ועם אותו רשיון רכב .

הרכב נמכר על ידי הסוחר כרכב רגיל ומבלי לספר לרוכש על עברו הביטוחי .

הרכב הזה עושה את כל "הסבב" במטרה אחת והיא : למזער את ההוצאות של חברות הבטוח.

"אובדן להלכה" זו למעשה "המצאה" (מבריקה יש לומר) של חברות הביטוח המפילה בסופו של דבר אזרחים תמימים שלא יכולים לדעת וגם לחקור את "עברו" של הרכב שרכשו במחיר מחירון מלא !.

מהם המקרים בהם מחליט השמאי יחד עם חברת הביטוח לקבוע כי הרכב המסוים הוא אובדן להלכה ?

שיקול דעת השמאי ובהמלצתו , רכב שעבר תאונה ושלדת הרכב או שלדת המרכב נפגעו קל והופעלו כריות האוויר , כאשר הנזק הגומי הוא פחות מ-% 60 (הרבה פחות) הרכב הנ"ל יוגדר "אובדן להלכה" , מובן שמשתפים גם את המבוטח המקבל את ההצעה ברצון למרות שהוא מקבל כסף פחות ממחירון הרכב

כ-15% עד 20% או יותר.

יש מקרים בהם נמצא רכב אחרי גניבה ופורקו בו מספר מכללים כאשר לחברת הביטוח לא כדאי לשקמו הוא גם יוגדר "אובדן להלכה" ויימכר לסוחר.

**בחברות הביטוח רכב אובדן להלכה כבר "מסומן" וירידת ערך משמעותית בקרות מקרה הביטוח הוא דבר בטוח.**

אין בעיה שרכב משוקם יעלה לכביש ויימכר כי רכב זה למזלנו הטוב מחויב לבצע בדיקה קפדנית לפי תקנה 309 , אלא שרכב זה בחברות הביטוח מסומן ב-"אות קיין"! הווה אומר אם רכב זה ייגנב, המבוטח יקבל פחות כסף בעשרות אחוזים! משוויו בשוק

המשומשות.....וכאן טמון המוקש !!. איש לא ידע את עברו הביטוחי של הרכב , אין שקיפות ואין חובה לדווח עליו למשרד התחבורה/רישוי.

חמור לא פחות שחברות הביטוח מבטחות מכוניות בעלות עבר ביטוחי כזה במחיר פרמיה מלא כי הן "לא טורחות לבדוק את עברו"....מדוע להם לעשות זאת כאשר הן מקבלות דמי פרמיה מלאים גם כאשר מדובר ברכב משוקם. מתי הן כן יבדקו ויחרשו עמוק ?...רק בקרות מקרה הביטוח ! (בזמן גנבת הרכב או בתאונה קשה ובאובדן גמור).

**לפני שנים לרכב "משוקם" החליפו מספרי רישוי ! , למען יראו וידעו הנהגים מה הם רוכשים , אם כן החליטו לקנות רכב זה ישלמו מחיר הראלי לשווי הרכב "המשוקם".**

כיום אין שקיפות לרכב שעבר "שיקום" , על הכבישים נעים מאות של כלי רכב משוקמים ומרבית הבעלים לא יודעים זאת !, חלקם יידע רק בקרות "מקרה הביטוח" כלומר רק אם הרכב ייגנב או יעבור תאונה שהנזק הגולמי הישיר הוא 60 אחוז ומעלה ויוכרז כ-"אובדן גמור", אז חברת הביטוח תשפה אותם לפי שווי רכב משוקם.

יצוין שחברות הביטוח המבטחות רכב כלשהו לא טורחות לבדוק את עברו הביטוחי והנהג משלם פרמיה מלאה ..אלא רק כאשר יש תאונה או גנבה של הרכב המבטח "חוקר" ומוצא שהרכב היה "אובדן להלכה" ומכה בהלם את המבוטח .

**לדעתי , זה לא הוגן ואפילו גובל במרמה !!.**

לפי כל אמות מידה יש כאן דבר לא מוסרי של הליך "לא נקי" שיש לטפל בו מייד וללא דיחוי .....לדעתי הפתרון יהיה בסימונם של כלי רכב ששוקמו או שכל רוכש רכב יוכל לקבל מידע על עברו של רכב אצל כל סוכן ביטוח וזאת לפני הרכישה של הרכב.

דוד ברזילי :-D

מנהל מכון לבדיקות רכב

באר- שבע

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

מסכים לחלוטין עם טענותיך- צריכה להיות שקיפות מלאה בנושא.

כמו קודמי, גם אני מבקש- החלף FONT

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
מסכים לחלוטין עם טענותיך- צריכה להיות שקיפות מלאה בנושא.

כמו קודמי, גם אני מבקש- החלף FONT

עידן

(גם אני מבקש החלף פונט)

איך בכלל מגיעים למצב כזה?

הרי אם הרכב עבר טוטל לוסט (מעל 60 % לפי ההגדרה) אז איך אפשר לשקם אותו? מבחינת העברת טסט ורישוי, הרי אם יש נזק כזה ,אז בטוח יש נזק חמור לשלדה, דבר שיתגלה בטסט.

ואם המבוטח שבמקרה גילה שרכבו לשעבר כן נוסע בכבישים למרות שנאמר לו שהרכב "מת" יכול לתבוע את חברת הביטוח על מרמה?

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
(גם אני מבקש החלף פונט)

איך בכלל מגיעים למצב כזה?

הרי אם הרכב עבר טוטל לוסט (מעל 60 % לפי ההגדרה) אז איך אפשר לשקם אותו? מבחינת העברת טסט ורישוי, הרי אם יש נזק כזה ,אז בטוח יש נזק חמור לשלדה, דבר שיתגלה בטסט.

ואם המבוטח שבמקרה גילה שרכבו לשעבר כן נוסע בכבישים למרות שנאמר לו שהרכב "מת" יכול לתבוע את חברת הביטוח על מרמה?

ידידי,אתה תמים....

שילדה לא בודקים בטסט והיא לא ממש מעניינמת את ה.... של הבוחנים.

לי היה רכב שנפגע מתאונת שילדה (קצה שילדה) ועבברתי טסט בלי בעיות ובלי קומבינות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

ואיך מכון הבדיקה לא מצליח לעלות על זה?

הרי בדיוק על זה הוא מקבל כסף.

אני הייתי בשלב ראשון תובע את המכון על רשלנות

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

מאמר נפלא ואמיתי

מכון הבדיקה כלל לא צד בעיניין,

הרכב עבר מכון התקנים,ועבר מכון בדיקה.

הבוחן זיהה כי הוחלפו כנפיים ומכסה מנוע, כלומר הייתה פגיעה בחלקו הקדמי.

אבל מה באמת עושים בעיניין ?

למי צריך לפנות על מנת להחזיר את הסימון על רכב שהביטוח הוריד מהכביש?

האם יש צורך לעצומה כלשהיא?

אני הראשון שיחתום על כך.

ירון מאיר

פורסם

לדוד ברזילי

כולי תקווה שמושג "אובדן להלכה" יעלם מנוף התחבורה בישראל,וכל הכבוד על הניסיון להעלות את הנושא על סדר היום!

אך קמה לה צרה חדשה בדמות חברות הליסינג אשר אינן מבטחות את כלי הרכב ,ועל כן כל חוקי המפקח על הביטוח ,וכל מסקנות ועדת ששון ,ונהלי משרד התחבורה אינם תקפים במקרה זה,ואיש הישר בעיניו יעשה!

יגאל

פורסם

תודה על השיתוף , לא הייתי מודע למצב עד היום וזה בהחלט יהיה הדבר הראשון שיעלה על ראשי בקניית הרכב הבא.

• תוכן חדש...