Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום למומחי השמן.

באחרונה החלו אצלי בעיות בהנעה באיסוזו טרופר 3.0 וצניחה ועליה של הסל"ד בסרק.

יש גם קושי להניע , לפעמים הרכב לא מניע בכלל, הכל החל לפני חצי שנה בערך אחרי שהחלפתי שמן ופילטרים.

כרגע יש במנוע ACDELCO 10W40 ידוע לי שבמוסכי UMI משתמשים ב 5W30.

ניגשתי לקנות היום שמן של מוטורקראפט בדרגת איכות SM (אנא הכנסו לקישור)

עלה לי 115 ש"ח למיכל, אני זקוק ל 7.5 ליטר למנוע הענק הזה.

רשום שם שזה שמן למנועי בנזין, ולי יש טורבו דיזל 3.0.

האם זה אומר שאסור לי להשתמש בשמן?

איסוזו ממליצים להשתמש בכל שמן שאיכותו היא CF זה מה שרשום אצלם בספר הרכב.

זכור לי שסימון שמתחיל באות S הוא מיועד למנועי בנזין.

אודה לכם אם תוכלו לומר לי אם יש סכנה בשימוש בשמן הזה במנוע שלי.

תודה רבה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

בדרך כלל שמנים שמתאימים למנועי דיזל המפרט הטכני שלהם שונה מזה למנועי בנזין והאיכות הנדרשת משמנים למנועי דיזל היא גבוהה יותר ושונה.

הצמיגות היא לא המדד היחיד בכדי להחליט שהשמן מתאים לרכב.

בקישור שצירפת לא ברור מזה זה SM/SL/EC, בתקן API לא קיימת דרגת איכות כזו.

תקן ILSAC: GF- הינו התקן היפני לשמנים עבור מנועי בנזין לכן אני מסיק מכול הידוע לי שהשמן לא מתאים לרכב שברשותך.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה רבה לך מרק.

החזרתי את שני המיכלים(לחנות אחרת כי בראשונה לא היה משהו אחר), ולקחתי במקום שמן במיכל כחול, של ELF 5W40 .

4ליטר, דרגת איכות SL\CF.

ז"א שה ELF עלה לי 115 ש"ח ל 4 ליטר, זה מחיר טוב?

ושאלה הרבה יותר חשובה- האם במנוע קר שני שמנים אחד בצמיגות 5W30 והשני 5W40 יתנהגו אותו דבר(במנוע קר!).???

יש לי בעיות הנעה במנוע קר ,ואני חושב שבגלל זה עברו ב UMI ל5W30.

מישהו יודע איפה ניתן להשיג את ה ACDELCO 5W30 המזורגג הזה?

לא תעבור קניה אחת שאני לא מחזיר משהו לחנות חלפים:evil:

פורסם

עמית שלום,

לא נראה לי שהסיבה לבעיות התנעה נובעת משימוש בשמן בעל צמיגות מעט גבוהה יותר.

בעיקרון שמן 5W30 ו-5W40 התנהגו בצורה דומה בטמפ' נמוכה או כפי שרשמת כאשר המנוע קר (בבוקר).

תתפלא גם אני מהטיפוסים שמחזיר שמנים בגדים וציוד לאחר שקניתי ומצאתי שהמוצר לא מתאים לי. הסיבה העיקרית לתופעה היא חוסר או מידע לא נכון שנמסר לך בעת הרכישה בדרך כלל.

פורסם

כן מרק אבל אני גר בחור מרוחק, וכל פעם שאני בחנות אני צריך להידחף ולקבל החלטות בנוגע לסחורה שקיימת ברגע הנתון הזה בחנות, תמיד אחרי התשלום אני מגלה שמשהו לא בסדר.

היום הגעתי למצב שאני מחזיר פלאנג', וגם נותן לו פתק זיכוי מהחזרה קודמת, ושוב לוקח שמן לא מתאים, הכל בקניה אחת.:roll:

בכל אופן, האם המחיר 115 ש"ח לשמן ELF טוב?

אני לא מאמין שאני בכלל מתקרב לרמה הזאת של השמנים, הרכב במצב לא טוב לכן אני מפנק אותו בתקווה שזה יעזור.

פשוט לאחר החלפת השמן והפילטרים האחרונה החלו בעיות הנעה וסל"ד.

האם שימוש בפילטרים לא מקורים יכול לגרום לבעיות כאלו?

היום בחנות ניגש אלי הנדסאי רכב או משהו כזה, וטען שבמנועים עם טורבו, חובה להשתמש בפילטר מקורי, כי יש בפנים מנגנון צנטריפוגה או משהו כזה, שאין בפילטרים לא מקוריים.

על מה הוא מדבר?

תודה רבה.

פורסם

אכן מומלץ להשתמש אך ורק בפילטרים איכותים או מקורים בלבד מכמה סיבות.

1. בפילטר מקורי בדרך כלל מותקן שסתום אל-חוזר שתפקידו למנוע חזרת שמן לאגן (לקרטר) לאחר כיבוי המנוע וזאת בכדי לזרז את פעולת השימון בהתנעה הבאה.

2. שסתום עוקף.

ייתכן שגפ בפילטר תחליפי ללא שם תוצרת סין העממית קיים השסתום אבל לך תדע.

בקשר לשמן אינני יודע את מחירו בשוק.

פורסם

מרק דווקא נראה לי ששסתום יכול להזיק בטרופר,

רשום בספר הרכב שהפילטרים הם בעלי זרימה חופשית, האם זה ההפך מבעלי שסתום?

אם זה משנה, שניהם מוברגים בתחתית המנוע, כך שפתח ההברגה פונה כלפי מעלה, לכן לדעתי בעת כיבוי המנוע הם נשארים מלאים בשמן, גם בלי עזרתו של מר שסתום.

מה זה שסתום עוקף?

יש לך מושג על איזו צנריפוגה לפילטרי מנועי טורבו הבחור דיבר?

תודה לך.

פורסם
מרק דווקא נראה לי ששסתום יכול להזיק בטרופר,

רשום בספר הרכב שהפילטרים הם בעלי זרימה חופשית, האם זה ההפך מבעלי שסתום? - אולי אתה מתכוון 'למסנן זרימה מלאה' ? במידה וכן אין קשר בין קיומו של השסתום לסוג המסנן.

ייתכן שברכב שלך השסתום מותקן בבית המסנון או לחילופין לא צריך שסתום במנוע הזה.

תמתין לתשובה ממישהו שמכיר את המנוע.

אם זה משנה, שניהם מוברגים בתחתית המנוע, כך שפתח ההברגה פונה כלפי מעלה, לכן לדעתי בעת כיבוי המנוע הם נשארים מלאים בשמן, גם בלי עזרתו של מר שסתום.

מה זה שסתום עוקף? - במידה והמסנן נסתם עקב לכלוך השסתום נפתח ומאפשר זרימת שמן ללא סינון למנוע וכול זה על-מנת שהמנוע ימשיך לחיות.

יש לך מושג על איזו צנריפוגה לפילטרי מנועי טורבו הבחור דיבר? -אינני יודע

תודה לך.

אני ממליץ לך להרכיב פילטר מקורי או של חברת מאן פילטר (חברה גרמנית) שתוכל למצוא אצל צנטרל בת"א.

בכול מקרה בדיקה מהירה באתר של מאן פילטר מגלה שהפילטר ברכב שלך צריך להיות בעל שסתום אל-חוזר וגם שסתום עוקף.

חסל ניחושים.

http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_eur/index.html?ktlg_page=6&prdsl=1184&ktlg_lang=1&ktlg_01_mrksl=19&ktlg_01_mdrsl=6&ktlg_01_modsl=3&ktlg_01_fzkat=&ktlg_01_fzart=1&ktlg_subpage=2&gobackToPage=1

פורסם

מישהו יודע איפה ניתן להשיג את ה ACDELCO 5W30 המזורגג הזה?

לא תעבור קניה אחת שאני לא מחזיר משהו לחנות חלפים:evil:

MOTORCRAFT האדום חצי-סינטטי 5W/30 בפירוש איננו מתאים למנועי דיזל, אין לו שום תקן לדיזל.

ACDELCO סינטטי מלא 5W/30 ניתן להשיג, במקרה יש לידי חנות חלפים שמחזיקה שמן כזה. הוא בא בג'ריקנים של 5 ליטר ועולה בסביבות 120 ש''ח.

ELF שקנית.... יש לו תקן לדיזל? אני משאר שזה EXCELIUM?

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

אין על המוטוקראפט בכלל דירוג בתקן C?

לELF שהוא קנה יש דירוג CF

למרות שהמספר הראשון ב5W30/40 אותו דבר ה40 קצת יותר צמיגי.

בטרופר יש איזה מנגנון מפגר שתלוי בלחץ השמן לא? ( זכור לי משהו כזה ).

מנועי דיזל ישנים בדר"כ משתמשים ב15W40 , בשל יכולתו לשפר את הדחיסה בהנעה קרה ( ביחס לשמן דליל יותר ).

פורסם

הי תודה לכם,

על המוטוקראפט אין C .

השמן של ELF שקניתי בא באריזה כחולה ורשום עליו אקסלנס, צ'מפיון, ורנו בכל חור אפשרי.

בורזום, איפה החנות נמצאת?

• תוכן חדש...