Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה, התעוררו אצלי כמה תהיות בתחום שמעולם לא חשבתי שיעניין אותי. אולי זה לא מתאים ב-100% לפורום, כי מדובר בעניין תיאורטי, אבל זה הכי קרוב שמצאתי.

רוב השמשות הקדמיות במכוניות בנויות בצורה אוירודינמית, כדי להחליק את המפגש שלהם עם הרוח בנסיעה מהירה.

מעניין אותי לדעת, למשל, מה קורה בכלי רכב בהם הזוית של השמשה היא כמעט ישרה (מכוניות ישנות מסוימות, חלק מסוגי המשאיות וכו'). בעוד שרוב חלקי הרכב הגדולים מורכבים בריתוכים והברגות למיניהם, השמשה מוחזקת בסך הכל ע"י גומי. מה קורה במהירויות גבוהות? או מה קורה אם הגומי ישן ויבש?

חוץ מזה, גם במכונית סטנדרטית עם שמשה בזווית אלכסונית, סביר להניח שבמהירות מסויימת הגומי מסביב לזכוכית "יאבד אחיזה". מה קורה במכוניות שמגיעות למהירויות מטורפות?

בקיצור, מה מבטיח לנו שלא ניפגע משמשה בפרצוף תוך כדי נהיגה במשאית במהירות של 250 קמ"ש? :-)

האם מישהו שמע אי פעם על תקלת שמשה בפרצוף?

פורסם

מכוניות ישנות ומשאיות לא מגיעות למהירויות כאלו. במכוניות ישנות שכן מגיעות למהירויות כאלו, הגומי בדרך כלל לא יבש.

כל זה לא קשור, השמשה בנויה ככה שהיא יכולה רק לצאת החוצה, לא להיכנס פנימה. היא גדולה יותר מהמסגרת הפנימית.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
כל זה לא קשור, השמשה בנויה ככה שהיא יכולה רק לצאת החוצה, לא להיכנס פנימה. היא גדולה יותר מהמסגרת הפנימית.

מחזק.

לפני הרבה שנים הייתה לי פיאט 127, יום אחד החלקתי על הכביש, הרכב פגע במעקה בטיחות מבטון והתהפך.

המכה לא הייתה חזקה במיוחד אבל השמשה הקדמית התעופפה מהרכב.

פורסם
בדיוק.

גם ככל שהגומי יבש יותר אז ככה השמשה תפוסה חזק יותר.

כשהגומי יבש אז הוא נסדק ומתפורר.

איך הגעת למסקנה הזאת?

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

בעבר היה גומייה בעלת פרופיל מיוחד שהייתה תומכת את השמשה הקדמית והאחורית למקומה, כיום מדובר בהדבקה בלבד כאשר הגומיה היא רק למניעת רעשי רוח ולנוי.

אין כל חשש שרוח יגרום לאיזשהי בעייה עם הגומיה או השמשה אך אם הגומיה אינה מורכבת נכון (שמשה מודבקת) היא תצא ממקומה עקב הרוח.

• תוכן חדש...