Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום!

מעניין אותי , במידה ומישהו רוצה למכור רכב שעבר שיפוץ ראש מנוע, צריך להזכיר את זה במכירה?

במידה וכן, זה עוזר למכירה לטובה או לרעה? מה שהקונה אמור להבין זה שבעצם נגמרו המים ברדיאטור, העסק התחמם ונפרץ הראש, הוא לא אמור לדעת שזה קרה מסיבות אחרות (שלא רלוונטיות כרגע), אבל מצד שני ברגע שהראש "חדש" ומשופץ זה בעצם יותר טוב כי הסיכוי שיילך הראש שוב בזמן הקרוב הוא קטן והאוטו סוחב הרבה יותר טוב, לא?

לסיכום, זה מוריד מהמחירון או רק ייתרון למכירה?

**סתם לשאלות מיותרות, אותו רכב הוא תקין , עובד מצוין , נוסע חלק כל הטיפולים בזמן וחוץ מזה שהראש מנוע מבריק כמו חדש (שפותחים מכסה מנוע רואים) אי אפשר לגלות ששיפצו ראש מנוע.

תודה,

אוהד.

פורסם

דעתי היא שכל עוד הרכב תקין ואין בעיות מיוחדת שהקונה צריך לדעת, אז מיותר בהחלט לציין זאת, הרבה אנשים נרתעים מההעובדה שנגעו במנוע ובסופו של דבר מתרחקים, ושלא בצדק!

בהצלחה במכירה...

Honda hornet 600

פורסם

אני לא מעוניין למכור רק חשבתי על האפשרות שזה יכול להוות בעיה בעתיד,

בכל מקרה כמו שאמרת במידה והרכב תקין והכל טוב ויפה אז למה לא? אותו דבר אני גם יכול להגיד אם יש שאסי\קצה שלדה באוטו אבל שאר האוכלוסיה תגיד שאסי? לא מתקרב לזה אפילו אם האוטו 100%.

יש מצב שיגידו גם פה ראש מנוע לא מתקרב לזה ויידפק הכל?

עכשיו סתם מעניין אותי עוד משהו, נניח מישהו עם רכב ישן בשנתונים של 95+\- יש לו צד ג', לא באשמתו הוא עומד ברמזור מישהו בא בטיל נכנס לו מאחורה קיפל לו את כל הבגאג'.

הצד הנפגע הכניס את הרכב למוסך מסתבר שנפגעה אמבטיית הבגאג' (להבנתי זה שילדה?), במוסך אמרו לצד הנפגע שזה שטויות ולא שאסי ולא נעליים אז הצד הנפגע תיקן את המקרה על חשבונו ועזב את המקרה (כמובן הגיש תביעה לביטוח וזה עדיין בתהליכים לקבל את הכסף על הפגיעה.)

ממה שהבנתי, פגיעת אמבטיה בבגאג' זה שלדה? במוסך סידרו ומתחו את הכל ונראה באמת כמו חדש חוץ מבדפנה של הבגאג' קרוב לבולם הימיני יש עיוות ממש קל שלא כלכך שמים לב, אז יש סיבה להורדת מחירון וכדומה?

תודה,

אוהד.

פורסם
אני לא מעוניין למכור רק חשבתי על האפשרות שזה יכול להוות בעיה בעתיד,

בכל מקרה כמו שאמרת במידה והרכב תקין והכל טוב ויפה אז למה לא? אותו דבר אני גם יכול להגיד אם יש שאסי\קצה שלדה באוטו אבל שאר האוכלוסיה תגיד שאסי? לא מתקרב לזה אפילו אם האוטו 100%.

יש מצב שיגידו גם פה ראש מנוע לא מתקרב לזה ויידפק הכל?

עכשיו סתם מעניין אותי עוד משהו, נניח מישהו עם רכב ישן בשנתונים של 95+\- יש לו צד ג', לא באשמתו הוא עומד ברמזור מישהו בא בטיל נכנס לו מאחורה קיפל לו את כל הבגאג'.

הצד הנפגע הכניס את הרכב למוסך מסתבר שנפגעה אמבטיית הבגאג' (להבנתי זה שילדה?), במוסך אמרו לצד הנפגע שזה שטויות ולא שאסי ולא נעליים אז הצד הנפגע תיקן את המקרה על חשבונו ועזב את המקרה (כמובן הגיש תביעה לביטוח וזה עדיין בתהליכים לקבל את הכסף על הפגיעה.)

ממה שהבנתי, פגיעת אמבטיה בבגאג' זה שלדה? במוסך סידרו ומתחו את הכל ונראה באמת כמו חדש חוץ מבדפנה של הבגאג' קרוב לבולם הימיני יש עיוות ממש קל שלא כלכך שמים לב, אז יש סיבה להורדת מחירון וכדומה?

תודה,

אוהד.

אוהד לשאלתך הראשונה...

תיקון נזק שנגרם למנוע בגין תחזוקה לקויה ו או בלאי של המנוע, לא משתווה לפגיעת שילדה מכל סוג שהוא...

מנוע אפשר לשפץ להחליף וכו', שילדה פגוע ובצדק ראוי ורצוי לציין בפני הקונה.

לגבי השאלה השנייה צריך לראות את זה אי אפשר לענות ככה, ומן הסתם למכונאים שתיקנו את זה יש אינטרס לסדר את זה מישהו אמר ($$$)??

Honda hornet 600

פורסם

אני לא משוה מכת שאסי למנוע אחרי תיקון\טיפול אבל עדיין אנשים נזהרים מזה לא?

לגבי המכונאים , אותו נפגע לא התכוון בכלל להוריד את הרכב מהכביש לא משנה חומרת הפגיעה (במידה ואפשרי לתקן) ואחרי שאמרו לו אנשים (כולל אני) שיש מצב שזה שילדה הוא שאל את בעל המוסך ואת העובדים שלו בשושו אחרי חצי דקה וכולם ענו בשלילה שזה לא שאסי, לעומת זאת מישהו אחר שאין לו מושג במכוניות ראה את המכה במקרה וישר קפץ מכת שאסי אמבטיה והציע לקנות את הרכב ברבע מהמחיר (?!!?).

יש למישהו עוד הצעות?

פורסם

אין תשובה חד משמעית,לי למשל לא יפריע רכב אחרי אוברול,או ראש אם הרכב נבדק ונמצא במצב תקין,אך יש אנשים שזה כן יפריע ועל זה תיפול הקניה,כנ"ל לגבי קצה שילדה.

ולעניין המוסך עם האמבטיה,דרוש את זה בכתב מבעל המוסך ,שזה לא שילדה,תראה מה תגובתו.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

אני לא הייתי בא לבדוק בכלל רכב שעבר תיקון כלשהו במכלול עיקרי. שיפוץ ראש מנוע/החלפת אטם ראש נכנסים עמוק לתוך ההגדרה הזו. זה רכב פסול לקנייה מבחינתי.

יתרה מזו, אני גם לא הייתי בא לבדוק רכב שעבר התחממות מנוע, ולא משנה למה זה קרה.

פורסם

תלוי מה היתה חומרת הנזק. אם החליפו את ראש המנוע, או שמא תיקנו אותו/שיפצו. אם החליפו - הייתי לוקח בעיניים עצומות. אם שיפצו - לא הייתי מתקרב.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

למה לא היית מתקרב?

מה כל שיפוץ ראש מנוע הוא אסון? אין שום מכונית על הכביש ששיפצו לה את הראש והיא במצב טוב?

אתם מגזימים.

פורסם

לא... אני לא הייתי מתקרב, לכל רכב שהוא יותר מבן 15. או ליחילופין, אם הוא בן 15+ והחליפו לו מנוע, בלי לשחק בקילומטראז', הייתי מתקרב. אבל שיפוץ?! מילא החלפה... אבל לאחר שיפוץ?! לך תדע מי פתח וסגר אותו...

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

מה זאת אומרת מי פתח וסגר אותו?

יש קבלות של המוסך שביצע את העבודה, אפשר לבדוק את איכות העבודה "והשם" שלו.

מי אמר שעדיף להחליף למנוע שאתה לא יודע מה עבר עליו,איך טיפלו בו וכמה קילומטר הוא עבר.

לי לא תיהיה שום היתנגדות לקנות רכב שעבר ראש מנוע שאני יודע שהמוסך שלי עשה לדוגמא.

פורסם

יאללה, מה אתם עושים סיפור מלהוריד ראש? מה זה טיסה לירח וחזרה?

אין שום בעיה לקנות רכב שעבר ראש מנוע, כל עוד הוא שופץ כמו שצריך אין עם זה שום בעיה, וגם אם לא שופץ כמו שצריך אז כמה כבר יעלה לשפץ ראש? אלפיה? אלפיה וחצי?

ומה שהכי מצחיק הוא שאם לא יגידו לכם שהורידו ראש אתם גם לא תדעו את זה, ככה שאין מה לעשות מראש מנוע טיסה לירח. כולה ראש, כל מוסכניק עיוור ופיסח יודע להוריד ולהרכיב ראש. לא צריך לגמור פרופסורה בשביל זה. ושיפוץ עם ממילא לא משפצים את הראש לבד אלא שולחים למשפצים. ככה שלקחת הכל בפרופורציות.

ROOONEEYY

פורסם
אני לא הייתי בא לבדוק בכלל רכב שעבר תיקון כלשהו במכלול עיקרי. שיפוץ ראש מנוע/החלפת אטם ראש נכנסים עמוק לתוך ההגדרה הזו. זה רכב פסול לקנייה מבחינתי.

יתרה מזו, אני גם לא הייתי בא לבדוק רכב שעבר התחממות מנוע, ולא משנה למה זה קרה.

אני תומך בדעה הזו.

כל מי שכותב "אין בעייה במידה וזה בוצע במוסך מקצועי ובלה בלה בלה", אתם לעולם לא יכולים לדעת, איך התבצע השיפוץ וההרכבה, אתם לא יכולים לדעת, אם סגרו את הראש בטורק מתאים, אם החליפו ברגים שהיו פסולים, אם לא גילחו מהראש יותר מידי, אם תיקנו את הבעייה העיקרית שגרמה לצורך בשיפוץ ראש.

אל תיהיהו תמימים, הרי ברור לכם, שלא כולם עובדים "לפי הספר", ומה שמעניין את הנהג הישראלי הממוצע זה קודם כול מחיר תיקון נמוך.

פורסם
כל מוסכניק עיוור ופיסח יודע להוריד ולהרכיב ראש

גם כל מוסכניק, גם המטומטם שבהם, יודע להגיד אם פתחו מנוע או לא. אגב, משהו שאף אחד לא אמר כאן, עם ראש מנוע/מנוע משופץ, יש ירידה בביצועים (תלוי בטיב השיפוץ).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...