Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדכון מהיום

הרכבתי לוח שעונים חליפי- התקלה חזרה.

האם להשאר עם הכיוון החשמלי או להחליף משאבת מים ורדיאטור? (להזכירכם הבעיה בעיקר בעליות ובמהירות מעל 100)

האם תיתכן בעיה בחיווט מהיוניט ללוח השעונים?

האם בפוקוס מקבל לוח השעונים אינדיקציה ממקור נוסף חוץ מיוניט החום בראש המנוע?

במוסך כללי (לא של החברה) טוענים שנתקלו בבעיה בהונדה סיויק והוחלפה משאבת מים שפתרה את הבעיה-האם להוציא 700 ש"ח נוספים לניסיון נוסף שאולי תיפתר הבעיה (ואולי לא?)

• 9 חודשים מאוחר יותר...
  • תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כן,

גם אני באותה סירה. הבעיה התחילה חצי שנה לאחר שקניתי את הרכב (2003, 5 דלתות).

בביקור הראשון במוסך התברר שיש סדק במיכל העיבוי וחוץ ממנו החליפו גם את משאבת המים. ההבדל הוא שלפני התיקון זה קרה פעמיים במהירות נמוכה ונדלקה גם נורית האזהרה של המנוע (באמת היה חסר נוזל קרור, כי המיכל היה סדוק).

אחרי התיקון זה קרה במהירות גבוהה או בעליה, ונורית האזהרה לא נדלקה וגם לא היה חסר נוזל קרור.

במשך כמה ימים לאחר התיקון שמעתי בעבוע ממיכל העיבוי בדקות הראשונות של הנסיעה. חזרתי למוסך, ונאמר לי שאולי זה בועת אויר, אז ניקזו לי ומלאו לי מחדש. נאמר לי גם שאין להם דרך לוודא במאה אחוז שלא נשארה בועת אויר (מוזר שפורד לא מספקים דרך חד משמעית לניקוז אויר מן המערכת).

מאז אין בעבועים, אבל מדי פעם המחוג אכן קופץ לאדום ואחרי שניה או שתיים (אני עוצר בצד) חוזר לנורמלי לגמרי. קרה גם שהמחוג התחיל לעלות, לא הגיע לאדום וחזר.

אז זה לא משאבת מים, לא מיכל עיבוי, לא יוניט או מד חום (תגובות קודמות) וכנראה גם לא התחממות אמיתית (אני מאד מקווה. אדע בטוח אחרי החלפת סתם ראש).

נשאר אולי באג במערכת הממוחשבת?

אבירם - התגובה האחרונה שלך בנושא הייתה בפברואר. משהו קרה מאז?

דני

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לאחר שחברים נוספים שפנו אלי במייל נתקלו בבעיה:

הפתרון היחידי והפשוט לבעיה היה של בית ספר למכונאות שנה ראשונה: פשוט הוציאו את הטרמוסטט. ההסבר המקצועי לעניין מאשים את ראש המנוע בייצור לחצים שמגיעים למערכת הקירור בפוקוס לאחר התיישנותה.

ממליץ לא להוציא המון כסף ופשוט להוציא את הטרמוסטט.

• ספונסר פורום
פורסם

אכן כך,מניסיוני העשיר בפוקוסים,ולאחר שסבלתי מהבעיה המדוברת הנ"ל ממספר רב של רכבי לקוחותי,רק לאחר החלפת אטם ראש מנוע הבעיה נעלמה לחלוטין!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=223244&highlight=%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%93+%D7%A4%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1+ESI+TURBO

מצורף קישור לשרשור ישן,כהו זמנית התנהל דיון בפורום TT בנושא,ובכל זאת,לאחר כמה רכבים עם הבעיה הנ"ל,שבכולם המחוג קופץ לאדום רק במהירות של מעל 100-110 קמ"ש ולאחר החלפת כל חלק אפשרי במערכת הקירור,כולל מעקף,לצינורות,ראדיאטור,תרמוסטט,משאבת מים,חיישן,לוח שעונים,מאווררים,מיכל עיבוי...

הפתרון היחיד שהעלים את הבעיה לחלוטין בכמה רכבים היה החלפת אטם ראש מנוע.

בברכה,

אורן בן סימון

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

(אני מקפיץ את השרשור לאחר בעיה זהה לחלוטין שיש לי וחיפוש שביצעתי בפורום.)

יש לי בעייה זהה, ואשמח לקבל מידע מאלה שטיפלו בה.

מדובר בפוקוס 2002 1.6

הבעיה התחילה לפני שבועיים. המחוג עולה לקו האדום לכמה דקות ויורד פתאום חזרה לאמצע.

הלכתי למוסך מרכזי של פורד . בהחלטה מהירה החליפו לי משאבת מים והחזירו לי את האוטו. אחרי כמה ק"מ הבעיה חזרה שוב.

עשיתי "אחורה פנה" וחזרתי למוסך שם החליפו לי טרמוסטט ומיכל עיבוי.

למחרת נסעתי מחוץ לעיר (י-ם ת"א) אחרי כ15 דקות של נסיעה מהירה 100-120 המחוג עלה שוב.

שוב חזרתי למוסך ולטענתם האוטו לא מתחמם וכנראה הבעיה היא בלוח שעונים.

-נמאס לי להיות שפן ניסויים שלהם ולהחליף חצי אוטו לפי הסדר שהם מחליטים... בינתיים המצב נשאר ככה.

כרגע התופעה נוצרת רק במהירות גבוהה או בעליות. בתוך העיר האוטו לא מתחמם..

לפי מה שראיתי פה גם החלפת לוח שעונים לא תעזור... האם באמת צריך להחליף אטם ראש?!

אשמח מאד לשמוע איך פתרתם את הבעיה..

פורסם

הפתרון מובא כאן שחור ע"ג פורום.

לאחר ניקוי מערכת הקירור, הוצא את התרמוסטט לחלוטין. אם בעיית ההתחממות הרגעית נפתרת אזי יש צורך להחליף אטם ראש.

אם היא חוזרת, שווה לבדוק אם זו בעייה חשמלית

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם

פיזו 306 1.4 בדיוק אותה בעיה במשך כמה חודשים, הוחלף טרמוסטט ובוצע ניקוי רדיאטור. כלום לא עזר, רק אחרי חצי שנה שנסענו כך ראינו כבר שמן במים והכנסנו למוסך להחלפת אטם. הבעיה נעלמה.

בהצלחה.

פורסם
הפתרון מובא כאן שחור ע"ג פורום.

לאחר ניקוי מערכת הקירור, הוצא את התרמוסטט לחלוטין. אם בעיית ההתחממות הרגעית נפתרת אזי יש צורך להחליף אטם ראש.

אם היא חוזרת, שווה לבדוק אם זו בעייה חשמלית

החליפו לי טרמוסטט חדש..

לא הבנתי מה העניין לנסוע בלי טרמוסטט?

זה בטוח אטם ראש? כי האוטו נוסע כרגיל.. (אגב מה העלות של טיפול כזה?)

יכול להיות שיש אוויר במערכת הקירור? או שהרדיאטור חלש?

פורסם

אני בעל פורד פוקוס 2001 ויש לי אותה בעיה עם שעון מים. כאשר אני פותח סויצ' שמניע וכאשר אוטו חם השעון קופץ לאדום וחוזר באותו רגע ל-90 מעלות גם זה קורה בתוך נסיעה פתאום אבל מנוע עובד כמו שצריך. החלפתי משאבת מים, טרמוסטט, לוח שעונים, יוניט חום גבוה אבל בעיה לא נעלמה. ניגשתי לחשמלאי הוא בדק טמפרטורה שיוצאת מהמחשב - הכול תקין. חשמלאי חושב שישנו קצר בין החותים שמובילים ממחשב ללוח שעונים, פשוט אולאי לא מגיע מינוס ואם מגיע אז בתדירות הלא קבועה.

אנשים!!! מה אתם חושבים על זה?

(במוסך FORD בכלל לא יודעים מה הבעיה, כל פעם רוצים להחליף משהוא אחר, איזה אנשים מקצועים עובדים במוסך מורשה, אז מה צריך לקחת אוטו לספרד? :twisted:)

פורסם

אם זו הגישה שלך אז כן כך אותו לספרד שימצאו לך פיתרון, עדיף מאשר לטפל בלקוחות כמוך במוסך כלשהו.

ובתקווה תחליט לשנות גישה אז אני יתייחס יותר ברצינות לבעיה שלך, כאשר אתה אומר שקראו לך את הנתונים דרך המחשב הכל היה תקין אז זאת אומרת שגם בזמן אמת כשהמחוג קפץ הטמפ' שהמחשב הוציא הייתה תקינה?

דבר שני באיזה סוג מכשיר השתמשו להוציא נתונים מהרכב?

* אני לא פתחתי שרטוטי חשמל של הרכב הנ"ל אך למייטב זכרוני אם יהיה נתק כלשהו בחוט המחוג דווקא יפול ולא יטפס.

האם בוצעה לך איזושהי התעסקות במערכת קירור המנוע לאחרונה?

אתה יודע אם קיים לך מעקף במערכת הקירור? (אם אתה לא מבין על מה אני מדבר חפש בשרשורים קודמים).

כמה ק"מ עבר המנוע?

האם התקלה מופיעה לעיתים קרובות רחוקות או באופן קבוע?

תענה על כל השאלות ונראה לאן נמשיך.

פורסם

לא יותר זול ופשוט להוציא תרמוסתת (באופן זמני), ולראות אם הבעייה חלפה, ואז תוכל להאשים אטם ראש. הרי ראית שאצל אחרים זו הייתה הבעייה.

המשפט הבא הוא אמת,

המשפט הקודם הוא שקר !

פורסם

רז באמת נראה לך שהייתי משקיע בכל כך הרבה שאלות אם זה היה כזה פשוט?

עצם העובדה שכתוב שהמחשב הוציא טמפ' תקינה על אף שהמחוג הראה אחרת כאן יש מקום לחששות שזו לא תיהיה הבעיה.

כך ממני משפט לחיים - "אם אין מה לומר אין מצוה לומר"

פורסם

התשובה שלי התייחסה כאלטרנטיבה להחלפת חלקים בשיטת "מצליח", ואין בה משום לסתור את שאלותיך.

(וזכור לי שAVIRAMB5 ג"כ בדק את הטמפ' בנפרד ובכ"ז היו תוצאות יציבות לעומת המחוג שקפץ)

נ.ב

אני מאוד מעריך אותך כבעל מקצוע המאבחן בדלק מוטורס, אך הדרך של תגובות מתנשאות לדעתי אינה הדרך הראוייה לפורום זה, שים לב להתייחסותך כלפי המגיבים רק בשני הפוסטים האחרונים.

המשפט הבא הוא אמת,

המשפט הקודם הוא שקר !

• תוכן חדש...