Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברים ,

התחילה העלמות מים בדיאטסו של אחותי.

מהר מאד התגלתה הנזילה באיזור הפלאנג' הקדמי.

פירקתי העסק ,הממצאים הורידו את כל מצב הרוח.הפלאנג' עצמו אכול וזה לא נורא ,מה שנורא שהבלוק ,הפתח המעוגל אל הפלאנג' אכול בצד השמאלי שלו,איכול שרחב מהסגירה של הפלאנג'.ז"א כשאני מרכיב את הפלאנג' אפשר לראות את פנים המנוע דרך האיכול.

תמונות מצורפות ,מתנצל על האיכות ,מצלמת פלאפון.

מה אפשר לעשות?

דרך אגב ,מהיום הראשון שהרכב אצלה (יד שניה) היתה שם הדבקה מאפנה כזו.ברור שהמצב הוא תוצאה של מי ברז (בלוק אלומיניום?).

בכל מקרה זה שרד כמה שנים עם פריסטון שהחלפתי לה עם הקניה ,עד החודש האחרון.

תמונה001.jpg

תמונה003.jpg

תמונה006.jpg

אל תסתכלי בקנקן לכי תעשי קפה

פורסם

כמה זמן להערכתך זה יחזיק מעמד ?

יש דרך מומלצת לבנות את המקום חוץ מלנקות אותו וליצוק לתוכו?

פורסם

זו אכן בעיה של איכול בלוק המנוע בגלל שימוש במי ברז וזה מאוד אופייני לרכבי שרייד ואפלאוז מבית דייהטסו,שהשתמשו בהם במי ברז במקום נוזל קירור.

היה כאן שרשור של בחור עם פיז'ו שהצליח להדביק את העניין אבל להערכתי החלפת מנוע ברכב הינה שאלה של זמן.

הבלוק אכול-גם שיפוץ ראש לא יעזור ושלא יעבדו עליך בעיניים או יסבנו אותך.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אני לא מכיר את הרכב הזה ספציפית , אתה בטוח שהפלאנץ' מתחבר לבלוק ולא לראש מנוע?

אם הוא מתחבר לראש מנוע אז אתה יכול לבצע תיקון זמני ע"י מילוי אצל משפץ ראשים .

פורסם

יבגני ,אני חושב שלראש.ממש מתחת לחיבור של המפלג (פירקתי את המפלג כדי שתהיה גישה יותר נוחה).

רשמתי בלוק מתוך כוונה שזה חתיכה מהמנוע ,מתנצל על אי הדיוקים אם ישנם.

משפץ ראש איך ישפץ את האיכול ? ישים בעצמו פרופוקסי או ירתך חתיכת אלומיניום למקום ?

בכל אופן במצב הנוכחי המלצות איך לגרום לפרופוקסי20 לתפוס מאד יועילו.

קניתי אריזה (25 שקל) רשום עמידות עד 149 מעלות ושהוא נתפס ונהיה חזק יותר ממירב החומרים שעליהם או נדבק.

הטמ"פ של נוזל הקירור רחוקה כמה מעלות טובות מ149.

מילוי איכולים זה לא יעודו ? (אני לא מדבר על סדקים אלא על איכולים)

אז למה שהמילוי לא יצליח ?

פורסם

שייפתי את האיכול עם נייר זכוכית ,המקום נוקה לחלוטין .

לאחר מכן יצקתי פרופוקסי20 ועיצבתי אותו במדוייק.

לאחר מכן שוב שיוף עם נייר זכוכית, המקום נראה כמו חדש.

שאלתי היא ,במקרה המדובר ,שהאיכול הוא בראש ולא בבלוק -אין מדובר בסדק ודומיו.

כמה זמן יכול להחזיק הפרופוקסי ?

למה בעצם שהמקום יפרץ שוב ? (שכן הפרופוקסי יצוק היטב ועמיד במים עד טמפ של 149)

פורסם

לדעתי הפרופקסי לא יחזיק מעמד זמן רב, והדליפה תחזור. האיכול פשוט עמוק מידי לתיקון מסוג זה ותצטרך תיקון ע"י מילוי אצל משפצי ראשים/מנועים.

אך אל תמהר לבצע התיקון עכשיו! לדעתי מצב הראש הפנימי גם גרוע, פשוט המתן עד לפריצת קומפרסיה למערכת הקירור ותעשה שיפוץ ראש מלא או החלפת מנוע מפירוק.

פתח תכנית חסכון בבנק עוד ביום א' הקרוב..:-).

פורסם

לפי דעתי הפרופוקסי יחזיק המון זמן ..

גם החלק האכול הוא לא כ"כ גדול ובמקום דיי נוח.

מניסיוני עם החומר הזה,הוא מחזיק גם חורים בבלוק עצמו.

תבנה את המקום תנקה מסביב ולבסוף תצבע עם ספריי קלות(תעטוף מסביב עם עיתונים),שייראה כחלק 1 ואז זה גם לא יציק לך בעין.

מה שעשית -זה בדיוק מה שעושים עם החומר הזה.

זה יחזיק לטווח רחוק ,אפילו רחוק מאוד.

אגב,יש לך טרמוסטט ?

פורסם

יש תרמוסטט אבל לא במעבר הזה אלא במעבר השני.

אני דיי אובד עצות אם למכור את הרכב או לא.

הרכב כשלעצמו וגם המנוע פשוט בסדר גמור ומאד מוקפד בטיפולים.בדיקות 4 גזים הוא עובר עם פליטה כמעט אופטימלית ,הסחיבה מצויינת גם עם מזגן.

להתחיל להסתבך שוב עם רכב יד שניה או שלישית ,וכמעט כל הרכבים הקטנים עם ראשי אלומיניום ובמי מהם השתמשו עם מי ברז או לא נראה לי אותו בוץ ,מצד שני אם למכור זה הזמן.

דרך אגב המנוע עשה 133K.

מה אתם אומרים ?

פורסם

הבנתי.

אז מבחינת לחץ,אין על החלק המודבק לחץ - לפי דעתי הפרוקסי יחזיק שנים רבות בלי שום בעייה.

אני אומר - הסר דאגה מליבך.

אם אתה רוצה אקסטרה חוזק,יש חומר שמגיע בשפורפרת שנקראת - פלדה נוזלית.

זה עולה 20-30 שקל,ויש את זה ברשת אייס, שפורפרת קטנה,מגיע בצורת משחה נוזלית,אתה פותח את השפורפרת ומורח על כל החלק שבנית כולל קצת מעבר,תן לזה להתייבש איזה יום,אח"כ שים עוד שכבה,תן לזה להתייבש, בסוף צבע את כל הקטע עם זפריי שייראה מיקשה אחת - תקבל חוזק של פלדה,וזה מניסיון אישי מחזיק שנים רבות גם לחורים בבלוק מנוע-במקומות שיש לחץ! (שילוב של פרוקסי ואח"כ פלדה נוזלית).

פורסם

ואם יחזיק אז מה? מעברי המים בראש המנוע כנראה נראים אותו הדבר, שם אין אפשרות לתקן עם פרופוקסי. כדאי לקרוא בתשומת לב מה שאני כותב.

פורסם

זה לא מדוייק להספיד על סמך הדבר הזה את כל המנוע .

כנראה זה לא בטוח,ועל כנראה אי אפשר לסמוך,ועל כנראה אי אפשר לחיות,יש תקלה,יש בעייה תטפל בה.

סה"כ חתיכה אכולה לייד הפלאנץ של המים, סדר אותה וסע לשלום.

פורסם

אני חושב שאם אנשים בעלי נסיון מספידים מנוע כדאי להקשיב להם. המנועים האלו מועדים לפורענות גם כך ואם הפלאנג' נראה כך גם מעברי המים של הראש מנוע, זה עניין של זמן קצר עד לכשל הסופי.

פורסם

ראשית תודה על התגובות הן נותנות פרספקטיבה על המצב מכמה כיוונים.

אילו יצרנים מייצרים מכוניות קטנות עם מנוע עמיד למי ברז או לחלופין מנוע שהוא לא אלומיניום , ככה שגם אם באחד הידיים הקודמות השתמשו במי ברז המצב לא יהיה קטטוני ?

איך אפשר לזהות מצב של איכול פנימי בראש ? הרי בבדיקה לא נתחיל לנקז מים ולפרק פלאנג'ים ובטח שלא נוריד ראש.

איך בעצם מתמודדים עם העניין הזה.

• תוכן חדש...