Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

יש לי רדיו דיסק מסוג:

Pioneer DEH-1900MP,

זה מערכת חדשה שנקנתה מחנות מורשת בחיפה בסכום של 700 שקל ומגיעה עם שלט, קוראת אמפי3 ויציאה לדיסקמן\אמפי3 ועוד כל מיני שטויות.

למערכת הזו מחוברים מקדימה באוטו 2 רמקולים פיוניר קטנים (לא יודע כמה וואט , הרכב זה מיצובישי קולט ומי שמכיר יש מקדימה מתחת לדשבורד מקום ל2 רמקולים), מאחורה מחוברים 2 רמקולים של קננווד 300 וואט כל אחד (בקיצור 150 אראמאס).

לאחרונה שמתי לב שאני מפעיל את המערכת על מקסימום (עד רמה אחת שהרמקולים לא מתעוותים) בזמן נסיעה המערכת קופצת וכאילו נכבית לשניה ושוב נדלקת עד שאני מוריד את הווליום.

זה קורה רק בשירים מסוימים בעלי תדר בס-נמוך זתמרת שהבאס ממש חזק אז זה קורה.

אין לי בעיה באלטרנטור או במצבר (חדש לגמרי חודשיים אצלי), ובחיבורים הכל תקין ומסודר,

מה יכולה להיות הבעיה?

נ.ב אני רוצה בקרוב לקנות מגבר עם סאבוופר, האם שאני יקנה ויחבר הכל, הבעיה הזו תעלם?

תודה מראש,

אוהד.

פורסם

המערכת (רדיודיסק)

לא יכול לספק לרמקולים קרוב לוודאי ל6\9 שלך עוצמה נדרשת

הייתי ממליץ לבדוק את ההארקה של המכשיר ובכלל את הצמה של הרדיודיסק , חיבורי הרמקולים למערכת

בברכה רוני .

פורסם

שכחתי לציין, פירקתי את הרמקולים מאחורה לצורך איזה בדיקה באוטו שלא קשורה לחשמל , חיברתי אותם חזרה לפני שבועיים ועבדו מצוין עד לפני כמה ימים שעכשיו חזרתי הביתה שמתי לב כבר כמעט בכל שיר העסק קופץ.

הצמה על המערכת בלי לבדוק אני כמעט בטוח שמחוברת מצוין התקין לי אותה טכנאי מורשה בעל עסק בהגברות רכב שאני מכיר בחיפה.

איך אפשר לבדוק חיבורי רמקולים?

אני פשוט פותח את הבגאג' ומסתכל שהפלוס-מינוס יושבים כמו שצריך, הבנתי שזה משנה אם הקטבים הפוכים כי אז המימברנה נכנסת\יוצאת בהתאם לחיבור זאת אומרת "פועלת הפוך" למרות שזה עדיין מנגן כמו שצריך (רק קופץ).

יש אולי עוד הצעות?

ובמידה ואני ירכוש מגבר וסאבוופר, יהיה לרמקולים מספיק "כח" שהרדיו-דיסק לא מסוגל לספק והכל יעבוד טוב?

תודה מראש,

אוהד.

פורסם

שאלה אורות הרכב גם מתעמעמים בזמן הקפיצות? עם כן לא משנה עם המצבר חדש או גם עם האלטרנטור חדש או תקין יש לך בעיית של צריכת חשמל ברכב שזה רוב הסיכויים הבעיה. עם האורות דולקים כרגיל ורק המערכת נכבת ונדלקת אז כנראה כמו שרוני אמר חוטים או ברדיו דיסק או ברמקולים או הדבר שאני ממש לא רוצה להגיד קיבלת אולי מכשיר ריפרש כלומר מכשיר שעבר תיקון במעבדה של פיוניר וחזר למדף המכירות במחיר מוזל יותר... במצב כזה המערכת שווה לת*ת

פורסם

האורות לא מתעמעמים לא החיצוניים ולא של הלוח שעונים ,

מה שכן מתעמעם זה התאורת רקע עצמה של המערכת והמנורת-גג(שזה סוג של מנורה כחולה\אולטרה) אבל זה היה מהיום הראשון וגם ב3 מערכות הקודמות שהיו לי של פיוניר (מדגמים יותר ישנים של 3 שנים אחורה) שברגע שמפעלים עוצמה מקסימלית שהרמקולים מסוגלים "לסחוב",(עד שרמה אחת מעל יש כבר עיוותים).

המערכת שקניתי היא חדשה לגמרי, ראיתי שהבחור הוציא אותה מקופסא מהמחסן סגורה לגמרי הקרטון היה סגור לגמרי עם סלוטייפ לא בייתי, משהו תעשייתי אם אני לא טועה, צמה יושבת מופרדת סגורה בשקית פיוניר, המערכת בשקית פיוניר סגורה לגמרי, אותו דבר גם השלט ולמטה חוברת הוראות, עם כל זה יש לי אחריות שנה אם אני לא טועה וחשבונית מסודרת והכל.

יש למישהו אולי הצעות נוספות?

אוהד.

פורסם

קודם כל חבל שלא עשית בדיקה אפשר להשיג את המכשיר הנל ב550 ש"ח דבר שני כל עוד יש עמעום של מנורה שלא קשורה למערכת (מנורת גג שציינת) אז יש לך בעיית חשמל ברכב.

פורסם

היו עד עכשיו ברשותי 3 מכוניות,

פיג'ו 306, רובר 214, ועכשיו המיצובישי קולט,

בשלושתם היו מערכות פיוניר מ3 סוגים שונים, ברובר היה גם קנווד ובהתחלה במיצובישי היה גם קנווד אבל מסוג אחר.

בשלושתם המנורת גג "קפצה" כאשר היה מוזיקה בפול ווליום שהרמקולים "סוחבים על הקצה" וגם ברכב של אמא שלי פיג'ו 205 יש את התופעה הזו, וגם ברכב של חבר שלי(סופר לאנסר) שיש לו סאבוופר עם מגבר יש את התופעה של המנורת גג.

אבל לאף אחד מהם אין קפיצה במערכת בזמן ניגון,

התופעה שקוראת אצלי זה לא שהמערכת ניכבית, אלא היא פשוט עוצרת את הניגון לשניה, כאילו הדיסק בעצם שרוט ולא מתאפשר לקריאה, מה שבפועל זה לא ככה כי עובדה שאיך שמורידים את הווליום כל העסק עובד פיקס.

הצעות? אולי ללכת למוכר של המערכת (חנות מורשת בחיפה שמתעסקת במערכות) עם האחריות ולבוא בתלונות?

אוהד.

פורסם
קודם כל חבל שלא עשית בדיקה אפשר להשיג את המכשיר הנל ב550 ש"ח דבר שני כל עוד יש עמעום של מנורה שלא קשורה למערכת (מנורת גג שציינת) אז יש לך בעיית חשמל ברכב.

לא בהכרח.. הנורה הפנימית של הרכב מושפעת מתזוזות מתח בגלל שהיא צורכת מתח נמוך.

אם האורות החיצוניים לא מתעמעמים, אז החשמל תקין, לא בדיוק תקין אבל לא משהו שיכול לגרום להפרעה כזו.

:wink:
פורסם

בוקר טוב אוהד

כמו שזה נשמע לי יש לך בעיה באחד הרמקולים

ואני יסביר

בשלב ראשון , סט אפ של מכשיר קדמי פיוניר ושני סטים של רמקולים לא מייצר בעית מתחים ברכב

מה שכן יכול להיות הוא שאחד הרמקולים דפוק ואסביר למה

רמקול יכול לעבוד כמעט בצורה מושלמת בהפעלה עדינה אפילו כשהוא בעצם רמקול דפוק מכיוון שלפעמים התקלה ברמקול יכולה לבוא לידי ביטוי רק כשאנחנו מאמצים את הרמקול

אז הוא צריך לעבוד קשה יותר, מהלך הממברנה שלו נעשה ארוך יותר, ובשלב זה עלולה לצוץ הבעיה שיכולה להיות ספיידר שהשתחרר מהדבק , ואו נקודת פיק על הסליל שמכניס קליפינג רק במהלך ממברנה ארוך, ועוד כמה אפשרויות

אני מציע בחום לגשת למתקין ולתת לו לבדוק כל רמקול בנפרד דרך אוומטר בעת קליפינג של המכשיר

בברכה

d.c

earthquake sound frik

פורסם

וואלה D.C קודם כל תודה רבה על התשובה,

נראה לי באמת זה הבעיה, אצלי ברמקול הימיני של הקנווד שיושב מאחורה, אין תפסן , משום מה שקניתי את האוטו הוא הביא לי את הרמקולים האלה חינם אמר שהם מפציצים ועובדים מעולה, ובהחלט המוכר צדק רק אין תפסן לחבר את החוט, אז מה שבעצם עשיתי זה ליפפתי את הכבל שיוצא מהמערכת אל הרמקול על אותו חוט חשמל שמחובר עם דבק למימברנה.

מה שבעצם עשיתי זה אסור כי אני יודע שמהמתח על אחד הכבלים בזמן הנסיעה זה עלול להיקרע או למשוך את זה וזה בעצם יכול לעשות את הבעיות, חשבתי שזה עד עכשיו זה אבל לא באמת הייתי בטוח וסתם לפרק ולבדוק לא רציתי.

בכל מקרה עכשיו שלדעתי עלינו על הבעיה, יש למישהו פתרון זמני שיעבוד לקומבינה שעשיתי עם החיבור של הרמקול?

(חוץ מלהוריד אותו הביתה ולהלחים כי אין לי זמן ללכת לקנות בדיל ולשבת להתחיל להתעסק עם זה עד סופש הבא (עובד מהבוקר עד תחילת הערב) .

אוהד.

• תוכן חדש...