Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשאני לפני טיפול או תיקון לרכב, בד"כ אני בודק בכמה מקומות לפני שאני מחליט מה לעשות והיכן. העניין תלוי במהירות קבלת השירות, בצורת ההתייחסות של המוסכניק וכמובן גם במחיר (למרות שכבר תיקנתי רכבים במקומות שידעתי שלא יהיו זולים אבל רציתי דווקא את העבודה שלהם).

אני נוהג לשאול שאלות כדי לדעת ולהבין מהי התקלה ואיך מתקנים אותה על הצד הטוב ביותר.

היום נסעתי למוסך קרוב למקום מגורי בכדי לשאול לגבי החלפת מותחן מרעיש ברכבי ולגבי בדיקת חופש במשולשים.

ניגשתי לבעל הבית, ואמרתי לו שלום יפה ושיש לי שאלה.

לתדהמתי, ענה לי בעל הבית שהוא לא עונה על שאלות, כששאלתי מה קורה, הוא ענה שאני 'איש של שאלות' והוא לא איש של שאלות אלא של שירות שהוא נותן לאלה שצריכים את השירות. ושאין לו עצבים לשאלות.

אני מצידי החלטתי שזה לא מכובד בכלל לדבר אל לקוח בצורה כזאת, הסתובבתי ואמרתי 'חבל' בקול רם בעודי עוזב את המוסך.

אני יודע שמוסך זה לא יראה אף פעם שקל מכספי או מכספי בני משפחתי וחבריי הקרובים ואם יקרה המקרה והוא אי פעם יצטרך משהו ממני אז הוא יישלח לאלף עזאזל (סליחה על ההתבטאות).

מה דעתכם? האם אני לא בסדר בכך שאני חוקר ושואל שאלות לגבי תיקונים ברכבי ובסוף מחליט היכן לתקן אותו?

האם בעל המוסך צודק כשלא רוצה לשמוע לקוח שמגיע לבקש הצעה לתיקון רכבו?

בריאות לכולם!

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בעל מוסך שלא רוצה/אין לו סבלנות לענות על שאלות כנראה לא רוצה/אין לו סבלנות לטפל ברכב שלך כמו שצריך.

זו דעתי.

אגב, זה נכון לגבי כל בעל מקצוע בחיים.

מצד שני, עדיף לא לחפור לבעל מקצוע בראש בזמן שהוא עובד, זה סתם מעצבן אם מפציצים אותך בשאלות בזמן העבודה.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

ברוכים הבאים לישראל, איפה שכל בנאדם שני חושב שכולם חייבים לו משהו והוא לא פראייר של אף אחד ולמה מה קרה שהוא יבזבז עלייך זמן אם אתה לא מטפל אצלו באוטו.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אפשר להבין את המוסכניק לדעתי..

הוא בטח חשב שאתה מנסה להוציא ממנו טיפים בחינם..

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם

כל התייחסות לא מכובדת ללקוח בכל מקום אינה תורמת לבעל המקום.

שרות זה הדבר החשוב ביותר אשר בעל מקום אמור לתת ללקוח, זה בסופו של דבר מה שיתן לו הכנסה ויפרנס אותו.

ברגע שיש שירות לוקה בחסר התדמית של המקום נפגעת, לקוחות לא חוזרים לאותו מקום ומה גם שיידעים את הסביבה הקרובה שלהם שלא יתקרבו למקום, כך שרק בעל המקום נפגע מכך.

מכיוון שאתה משלם במיטב כספך אתה יכל לבחור איזה מוסך שאת רוצה ולהחליט שהוא מטפל לך ברכב.

מדוע אתה לא מטפל במוסך אחד קבוע?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

מוסכניקים לא אוהבים חוכמולוגים שאומרים להם מה לעשות, או שמעיזים חלילה לשאול שאלות טכניות.

המוסכניק הזה כנראה זיהה אצלך משהו כזה, ומיד נפנף אותך.

אם זו טעות מצידו? אולי טעות פיננסית, אבל בטוח חיסכון בכאב ראש.

ד"א - שלא תטעה - גם אני כמוך ואף גרוע יותר, אני לא משאיר את הרכב לבד,נמצא ליד הרכב וכ"ו.

פשוט צריך למצוא את המקום המתאים.

STI 2004

פורסם

לפני כשבועיים נכנסתי למוסך רון עם הרכב של אשתי.

התייעצות ושאלות הם חלק מהשירות. גם תו"כ עבודה על הרכב.

מומלץ ביותר. לא להתפשר.

בנאדם שלא סימפטי אליך הוא גם לא סימפטי לרכב שלך.

פורסם

אני חושב שעשית בצדק. הריי כל מקום שתיכנס אליו תשאל שאלות (לקנות משקפיים, לקנות מחשב, לקנות טלויזיה.. בכל מקום שואלים שאלות.. אלא אם עשית שיעורי בית מראש ואתה יודע מה אתה רוצה, וגם אז, יש בעל מקצוע שעדיף לשאול אותו)

ואני הייתי עושה בדיוק כמוך, לא מתקרב למקום שכזה.

פורסם

מוסכניקים מנוסים יודעים טוב מאוד להבדיל בין אנשים שבאו לבלבל את השכל ולא יראו מהם פרנסה,

לבין אנשים שמוכנים להקשיב מה הבעיה ולתקן אותה על הצד הטוב ביותר בלי קיצורי דרך.

זה לא אומר שומדבר על טיב העבודה של המוסך.

אני לא אומר שזה מה שפותח השרשור התכוון לעשות, אבל אני מנסה להראות את זווית ההתסכלות הנגדית, אבל אני גם חושב שפותח השרשור שכח לציין כמה פרטים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

פותח השירשור לא שכח לציין אף פרט, אני לא נכנס למוסך על מנת לבלבל את השכל אלא רק כשיש לי בעיה ואני מחפש לה פתרון.

דרך אגב, למרות שאני מבצע הרבה דברים לבד, כאשר אין לי את הכלים המתאימים אני לא מנסה בכלל אלא ניגש למוסך לטפל ברכב. מכיוון שאין מוסך טוב שאני יכול לסמוך עליו בכל בעיה בסביבתי, (וזאת דעתי האישית בלבד), אני נאלץ לבצע מין סקר שוק שכזה כדי לברר איזה סוג של עבודה אני יכול לקבל, באילו חלקים משתמשים ותמורת כמה כסף.

בעבר לקחתי רכב של גיס לטפל במוסך האמור, בנוסף לקחתי את הרכב שלי לכיוון פרונט ואת החלפת המשולשים שהייתי צריך ביצעתי במוסך אחר מטעמי נוחות הגעה ומחיר.

בסה"כ הגעתי אליו כ 4 פעמים בשנה האחרונה, לא בילבלתי לו את השכל מלבד אותה החלפת משולש ופעם נוספת שבה היתה תקלה, שלחתי את אשתי ולאחר ששמעתי את המחיר שלחתי אותה למקום אחר.

לא מכיר מוסך שמדבר כך ללקוחותיו, ישנם כמה וכמה מוסכים שאני מבקר בהם בכל פעם שיש לי או לקרוב משפחה בעיה ותמיד התייחסו יפה גם אם לא טיפלתי אצלהם בסוף.

בריאות לכולם!

פורסם
מוסכניקים מנוסים יודעים טוב מאוד להבדיל בין אנשים שבאו לבלבל את השכל ולא יראו מהם פרנסה,

לבין אנשים שמוכנים להקשיב מה הבעיה ולתקן אותה על הצד הטוב ביותר בלי קיצורי דרך.

זה לא אומר שומדבר על טיב העבודה של המוסך.

אני לא אומר שזה מה שפותח השרשור התכוון לעשות, אבל אני מנסה להראות את זווית ההתסכלות הנגדית, אבל אני גם חושב שפותח השרשור שכח לציין כמה פרטים.

מוסכניקים מנוסים או לא מנוסים לא יראו ממני או מהקרובים אליי שקל אחד וגם לא 'שלום' ברחוב אם לא ידברו יפה אליי.

א' ב' של שירות זה דיבור יפה ללקוח ולא מעניין לי את התחת מצב הרוח של נותן השירות או דעתו על העניין, על זה הוא יכול לדבר עם אישתו בערב.

זה שאני רוצה לתקן בעיה על הצד הטוב ביותר ללא קיצורי דרך (ואין כאלה ברכב שלי), מחייב אותי לשאול שאלות ולהבין את התהליך שהמוסכניק רוצה להעביר את הרכב שלי. כך אני שומר אותו במצב מעולה לאורך זמן.

בריאות לכולם!

פורסם

אני לא מאמין שלמוסכניק איכפט.

ברוב המוסכים אני רואה יש מלא עבודה - כך שלא נראה לי שהם מותרדים מעוד לקוח חוכמולוג.

אם לא בא לו לדבר איתך ולא נוצר קשר איתו - ברור שאין מה לעבוד איתו.

אני אישית חושב שהתנהגות שלו לא ראויה ברמה האישית ואנושית הכי פשוטה.

אבל זה עסק שלו - ואם הוא בוכר להתנהג כמו בהמה - אז שיהי לו לבריאות.

אתה יכול להפסיק להחזיק את עצבאותיך - הוא לא יפשוט את הרגל בגל זה.

לאמרות שהתנהגות שלו אפשר להשוות לסיטואציה שאתה נכנס לחנות (בגדים, אלקטרוניקה, מוזיקה, ספרים וכו') ולא נותנים לך להיכנס לשם אלא אם כן אתה מתחייב לרכוש משהו. הזוי, נכון?

זה מצער להודות אבל יש יותר מדי מדי מדי בעלי מקצוע שמתנהגים לא בסבר פנים יפות עם לקוחות לא מוכרים.

שמעתי בימי חיי כבר לא מעט סיפורי זוועה על יחס ללקוח פוטנציאלי חדש מצד בעלי מקצוע שאני מכיר אישית וניסיון שלי איתם הוא לא פחות ממעולה.

זה אפילו לא בדיוק קשור רק לבעלי מקצוע - יש היום אצל אנשים משהו אלים ומנוכר בהתייחסות לזולת.

לא קרה לכם שמישהו התנהג כלפיכם בכביש בצורה בהמתית וכאשר ראיתם מי יושב בתוך האותו פתאום ראיתם שכן/חבר/מכר שבחיים האמיתיים הוא מוכר לכם כאדם חיובי ביותר?

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

אם מוסך לא מתחיל משירות טוב - לדעתי אין טעם להכנס אליו.

רק תנסה לדמיין את האחריות על העבודה אם תצתרך לממש פעם.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מחזק את מה שההוא מעלי רשם.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...