Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עקב מצב כלכלי מסובך לא יהיה באפשרותי לשלם את ביטוח הרכב לפחות בחודש הקרוב ולכן חשבתי על הקפאת הרשיונות במשרד הרישוי עד לשיפור המצב, האם יש תקופת מינימום להקפאת הרשיונות או שאני יכול אפילו להקפיא ליום אחד ואז לבוא ולהפשיר אותם? התהליך של הקפאת הרשיונות וההפשרה כרוכים בתשלום,וכמה?

מה בדיוק הפרוצדורה ע"מ להקפיא רשיונות? במה עליי להצטייד בבואי למשרד הרישוי?אגרת הטסט חייבת להיות משולמת בתוקף ע"מ להקפיא או שניתן גם להקפיא רשיונות של רכב שהטסט שלו כבר לא תקף?

אשמח מאוד למידע וייעוץ מה עליי לעשות ומה מומלץ במקרה כזה?

תודה מראש והמשך יום נעים לכולם

פורסם

זה לא עולה כסף.

אתה יכול לקבל זיכוי ממחיר האגרה (אם שולמה) עבור תקופת ההקפאה.

ההתחשבנות היא רק עבור חודש קלנדרי שלם, כלומר חלק מחודש אינו נחשב לענין תקופת הזיכוי.

במילים פשוטות: אם תקפיא את רשיונתך היום- 24/09 ותשחרר מהקפאה ב- 28/10, לא תראה אפילו שקל אחד.

אם תקפיא ב- 24/09 ותשחרר ב- 29/11, תקבל רק עבור חודש אחד = חודש אוקטובר, כי רק חודש אוקטובר היה חודש קלנדרי שלם.

לתשומת לבך. גם רכב שרישיונותיו מוקפאים חייב ביטוח חובה לפחות. מנסיון שלי בעבר, שילמתי ביטוח חובה מופחת בתור רכב עומד. רשמו לי בתעודה שהרשיונות מוקפאים וציינו את הכתובת שהרכב עומד. סכום ההפחתה לא היה משמעותי במיוחד, אבל גם זה משהו. (נניח במקום 1800 שילמתי 1400).

אם לרכב שלך אין טסט כיום, כאשר תשחרר אותו מהקפאה,תצטרך להוציא גם רישיון תנועה זמני שעולה כסף (כמה עשרות שקלים) והוא מוגבל למס' ימים בהתאם לבקשתך (נדמה לי 1-3 ימים, כבר לא כל כך זוכר). בכל מקרה התשלום לרישיון הזמני הוא בהתאם למס' הימים שביקשת. כמות האישורים הזמניים שאתה יכול לקבל בשנה, גם היא מוגבלת.

גם רישיון תנועה זמני, מחייב אותך ביטוח חובה.

רישיון תנועה זמני מחייב אותך לנהוג ברכב תקין.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

עד כמה שידוע לי, אם הרכב עומד בחניה פרטית אתה לא חייב בביטוח חובה.

אתה צריך להביא את רישיון הרכב ותעודת זהות.

הטסט לא חייב להיות בתוקף בזמן ההקפאה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

עד כמה שידוע לי, אם הרכב עומד בחניה פרטית אתה לא חייב בביטוח חובה.

לא נכון.

אפשר לומר שאם הרכב שלך חונה בחניה פרטית וסגורה, ושאין לאף אחד גישה לרכב, גם לא לילדים שמשחקים, אז הסיכון שאתה נוטל על עצמך הוא קטן יותר למצב שיתרחש מקרה ביטוח, אולם מבחינה חוקית אתה עדיין חייב בביטוח חובה.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

מבחינה חוקית למיטב ידיעתי החובה לבטח ביטוח חובה היא רק כאשר נוהגים ברכב.

אם הרכב עומד אין חובה חוקית לבטחו.

רכב עומד שאינו מבוטח עלול להיות מעורב בתאונה עם נפגעים (מספיק שרוכב אופניים יתנגש בו נניח) ואז עלולה להגיע תביעה.

אם הרכב עומד בשטח פרטי מגודר אז כנראה לא תהיה עילה לתביעה כזו מצד מסיג הגבול.

מצד שני, אם הרכב עומד במקום אסור לחניה, אחרי פניה עיוורת, ומישהו נכנס בו עם האופניים - בוודאי תהיה עילה.

כל המקרים שבאמצע - לך תדע.

לדעתי האישית אם הרכב עומד בשטח פרטי שלך, במקום מישורי - אפשר לא לבטח חובה ולישון בשקט. אבל אני לא עו"ד...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

WILL,

החוק קובע שיש חובה לבטח כל רכב מנועי.

כל עוד לרכב יש רשיונות והוא לא הורד/נגרט מהכביש, הוא תחת הגדרה של רכב מנועי.

לכן אמרתי, שאם הרכב חונה במקום סגור שאין אליו גישה לאף אחד, הסיכון שיתרחש מקרה ביטוח הוא קטן יותר, ומכאן שאם מישהו לא עשה ביטוח חובה, הוא מצמצם את הסיכונים של עצמו.

ההתעלמות ממשיג גבול אינה הדבר שעומד בשיקולים, אבל מה יקרה אם זאטוט במשפחה איכשהו יגיע למכונית ופתאום יתרחש משהו, למשל צמיג מתפוצץ, בדיוק הפגוש ניתק ממקומו ונופל על ראש הזאטוט.

וכמו שכולם יודעים, זאטוטים באורח פלא מצליחים להגיע לכל המקומות שלא רצינו שיגיעו אליהם.

רכב שרשיונו מוקפא, הוא עדיין תחת הגדרה של רכב מנועי. ההקפאה נעשית רק לצורך חיסכון באגרות.

לענין הפרשנויות - זה הא"ב שצריך להנחות את כולנו. בסופו של דבר לעולם לא נוכל לדעת מה יחליט שופט א' על מקרה מסויים, ומה יחליט על אותו מקרה שופט ב'. עובדה היא שיש הרבה מקרים ששופטים בערכאת עירעור משנים פסיקות.

לפעמים, לקנות בכסף שקט ושלווה, שווה את כל הטרדות שעלולים לבוא אח"כ.

• תוכן חדש...