Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

יש לי אופל קורסה 2000.

בהנעות הראשונות שהרכב קר הוא מניע חלק,

כשהוא חם מנסיעה קודמת ההנעה מגמגמת ואפילו נותנת תחושה של כמעט כיבוי!

אבל הרכב נוסע מצויין, ואין שום תחושה שמשהו לא בסדר לאחר שתי השניות הראשונות.

אשמח אם תעזרו לי במציאת הסיבה לכך!

פורסם

אני לא בטוח שאני צודק - אני כותב כאן השארה, שיכולה להיות לא נכונה, אבל נראית לי הגיונית למצב.

מה שקורה, שאחרי הנסיעה המנוע חם וכך גם האויר בסביבתו, כולל סעפת יניקה - חם הרבה יותר מהרגיל. ואז, אחד משני הדברים קורה - או שאין לך חיישן חום אויר (ואז המערכת נותנת הרבה יותר מדי דלק יחסית לאויר החם הדליל מאוד), או שהחיישן מוציא קריאה מחוץ לטווח התייחסות המחשב - והמחשב לא נותן פיצוי מספיק. אחרי 2 שניות הראשונות, האויר החם בסעפת מתחלף באויר חיצוני עם טמפ' בטווח קריאה - והכל עובד.

תבדוק את נדוקת היניקה של הרכב - האם היתה לו סעפת יניקה ששואבת אויר מחוץ לרכב וניתקו אותה?

פורסם

מתעלק

אותה תופעה אצלי, אבל בפורד פיאסטה 1990 1.4, קרבורטור

משמע- אין חיישני כלום...

למישהו יש מושג?

:loco:...Judge Not, Lest Ye Be Judged

פורסם

לדעתי הבעיות נובעות מסטרטרים תקולים, בוקסות הסטרטר משופשפות.בעיקר זאת הקרובה לבנדיקס.

כאשר המנוע חם העוגן משפשף בשדות.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

השערה פרועה מניסיון רע.

אצלי בפג'ו 309 לשעבר תקלה דומה,עד שהרכב נתקע והלכה משאבת דלק לעולם שכולו טוב.

אם מותקנת ברכב משאבה כזו כדאי להיכנס למוסך לבדיקה שלה,הם מקצועיים ויודעים.

יכול להיות שיש בעיה בספיקה של המשאבה והעובדה שזה קורה בהתנעות חוזרות (נניח חצי שעה אחרי התנעה עם מנוע קר...) יכולה לאושש את ההשערה.

בדיקה מקיפה למשאבת הדלק תשאיר אותך במצב שלא תיתקע ולא תוכל להניע כלל.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לא ידוע לי על זה שהוציאו לי ברכב את סעפת היניקה, הרכב ברשותי קצת פחות משנה ובהתחלה שקניתי אותו לא היתה לי התקלה הזאת כלומר זו תקלה חדשה, אבל מעניין לדעת ש uRical אומר שגם לו יש תקלה דומה ואצלו זה קרבורטור כך שאולי זה לא חיישן! השאלה היא האם זה נשמע חמור ככה שאני חייב לרוץ למוסך, כי כמו שאמרתי לא מרגישים שום דבר לאחר השניות הראשונות וגם לא קרה לי אף פעם שהרכב לא הצליח להניע.

פורסם

דוד צודק זה קשור יכול להיות גם לסטרטר.

אצלי במאזדה לאנטיס 97 הזרקה רב נקודתית גם קורה את הבעיה הזאת פעם בהרבה מאוד זמן ההתנעה מלווה ברעידות ולפעמים כאילו שאין לסטרטר כוח. אבל זה רק בשניות הראשונות. שנייה אחת או שתיים.

פורסם

הייתה לי בעיה דומה , לאחר נסיעה שתא המנוע חם הסטרטר מרגיש תפוס ושהוא קר ההנעה בסדר , אבל עדיין לא משתווה לסטרטר החדש..

בכל מקרה נותר איזה סוג של חופש בתוך הסטרטר כתוצאה מבלאי ולמעשה בגלל החום בתא מנוע החלקים בסטרטר מתרחבים ואז הם "נתפסים/ננעלים".

אגב , בבימרים הישנות הייתה בעיה שההסוויץ' הפסיק לתפקד עקב התחממות בגלל שהסיכה בתוך הסטרטר התרחבה ונתפסה..

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

בנוסף לפתרון שדוד הציע ,

כדי להיות בטוחים

חברו רב מודד בסקאלה של VDC בין הקוטב החיובי של המצבר לנעל הכבל העבה בכניסה לסטרטר

הפעילו את המתנע כאשר המנוע חם ,הקריאה לא צריכה לעבור את ה 2V

אם כן יש לבדוק את נעלי הכבל במצבר ובכניסה לסטרטר ,לבדוק האם הכבל מתחמם או נעלי הכבל באופן בלתי שגרתי

יגאל

פורסם

אני חושב שהתגובה של יגאל מתקרבת יותר למטרה, לפחות במקרה שלי.

אני די בטוח שהבעיה אינה בסטרטר עצמו שכן ההתנהגות הופיעה גם לאחר שיפוץ סטרטר (אלא אם השיפוץ היה חאפרי ולא שמתי לב, אבל זו כבר בעיה אחרת).

תיתכן גם בעיית אספקת דלק משום שבשניות הראשונות לאחר הנעה (שוב, רק לאחר שהרכב חם!) הטורים מאוד נמוכים. הבעיה אינה בקרבורטור לדעתי משום שהוא עבר (ומדי פעם עובר שוב) אצל צביקה, אז אין חשש לדיאפרגמות ו/או כיוון לקוי.

אין בעית ניצוץ- פלאגים+כבלים חדשים, כויל תקין וכן הלאה.

אין לי ספק שהבעיה במקרה שלי חשמלית ובנוסף, כנראה שמשאבת הדלק כבר לא מה שהיתה.

ייבדק

:loco:...Judge Not, Lest Ye Be Judged

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם!

רק רציתי לעדכן על פתרון התקלה אצלי ברכב, על מנת שכל האחרים שנתקלו ויתקלו בתופעה דומה, ידעו לפחות אחת מהסיבות האפשריות לתקלה הזו (כמובן שאצלי זה עבד לא יודע איך אצל האחרים זה ישפיע, אבל אפשר לקחת את זה בחשבון).

חבר שלי ממוסך UMI פתר לי את הבעיה והוא קודם כל התחבר למחשב רכב ולא מצא שום תקלה, לאחר מכן הוא בדק את סעפת היניקה, ששם נמצא פרפר המצערת (דיסקה הקובעת את כמות האוויר שתעבור דרך הצינור) והוא ראה שיש לי שם המון ליכלוך שנצבר (ברמה של שכבה טובה של פיח) וגם סביב הפרפר היה הרבה לכלוך, בקיצור הוא פירק וניקה את הכל וגם שחרר סתימה קטנה של שסתום וואקום (באותו המכלול כמובן), החזיר הכל וזהו עבד טוב, נפתרה התקלה והמנוע נשמע חלק ושקט הרבה יותר.

החבר שלי הסביר את הסיבה לתקלה שכנראה שסביב הפרפר היה הרבה ליכלוך דבר שגרם לפרפר לא לחזור למקום הנכון ואפילו נשאר חריץ אויר דבר שגרם לחיישן של מיקום הפרפר להתבלבל או למחשב לא להעריך נכון את כמות האויר שקיים, אז כשהמנוע חם לקח לסיפור הזה 2 שניות להתייצב, לעומת מצב של הנעה כשהמנוע קר שבו הצוק מופעל ואז התקלה לא מורגשת כי איך שהוא העניין הזה נעקף.

עכשיו תסלחו לי בבקשה במידה ולא נשמעתי ברור או שלא הסברתי נכון פרטים מסויימים פשוט אני לא מבין בכלל, ואיך שהסברתי זה לפי הבנתי ממה שאמרו לי, כך שאם יש חוסר דיוק או טעות אז זו הטעות שלי בהסבר.

בכל מקרה אני מקווה שהפרטים האלו יעזרו לאנשים בעתיד.

בהצלחה!

מיכו.

• תוכן חדש...