Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העמסה על גגון (הכותרת נערכה)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו יודע מה המידות החוקיות להוביל דברים על גגון הרכב?

לצורך העניין אני רוצה להעביר מיטת ספר זוגית ( כזאת שיכולה להתקפל )

וחבל לי בשביל זה להזמין הובלה שבטח תהיה יקרה.

פורסם

בגדול זה תלוי במשקל הכולל של הרכב:

רכב עד 1500 ק"ג מותר עד 2.5 מטר מהריצפה עד לנקודה הגבוהה ביותר

1500-3500 ק"ג מותר עד 3 מטר

3500-8000 ק"ג מותר עד 3.5 מטר

מעל 8000 ק"ג מותר עד 4 מטר

* במקרה אני עושה עכשיו תיאוריה למשאית

פורסם

המשקלים המתוארים מעלה מתייחסים למשקלים הרשומים כמשקל כולל ברשיון הרכב.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אאל"ט כל המידות האלה רשומות בספר התאוריה, נסה לחפש באתרים ללימוד תאוריה (google is your friend)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

תודה לכולם..

מצאתי מה שחיפשתי בתקנות התעבורה :) ..

תקנה 85(א)(1) קובעת: לא יוביל אדם מטען ברכב או עליו כאשר המטען אינו חורג – א. מחוץ לדפנות הצדדיים… ב. יותר ממטר אחד מחוץ לנקודה הקיצונית ביותר של החלק הקדמי או האחורי של הרכב כפי שקבעם יצרן הרכב… (החלקים שהושמטו אינם רלבנטיים לשאלה).

כלומר: לצד הרכב אסור למטען לחרוג אפילו 1 מילימטר. מאחור מותרת חריגה עד 1 מטר.

תקנה 88 קובעת: היה מטען חורג מחוץ לחלק הקדמי ביותר של הרכב או האחורי ביותר של הרכב, יסמן המוביל את המטען בקצה החורג כאמור, בין בזמן תאורה ובין שלא בזמן תאורה במשולש.

משולש לסימון מטען חורג מאחור, לפי תקנות התעבורה, הוא שווה צלעות, שצלעו 60 ס"מ, עשוי פח וצבוע בלבן מחזיר-אור. למשולש מסגרת אדומה ברוחב 7.5 ס"מ. לא סמרטוט אדום ולא משולש האזהרה הרגיל. כמו כן יש להתייחס לאמור בתקנה 85(2)(ג):המטען מסודר באופן שלא יסתיר את הפנסים לוחיות הזיהוי, מחווני הכיוון או מחזירי-האור של כלי הרכב, וכל סימון אחר למטרת בטיחות.

פורסם

יש עוד נקודה, וזה המשקל. למשל, בסיטרואן ברלינגו שלי כתוב בספר רכב את המשקל המקסימלי המותר לפי היצרן, כמדומני 100 קילו במקרה שלי. שזה הגיוני. אבל לא נראה לי שיעצרו אותך על זה כל עוד שייראה שהעסק עומד כראוי.

ועוד דבר, אחרי שהתחלת ליסוע ופנית כמה פניות, תעצור ותבדוק שזה באמת עדיין חזק ובמקום כמו שחשבת. חשוב מאוד. ושוב פעם לפני דרך מהירה!..

פורסם

מאוד בזהירות !!!

יצא לי להוביל כמה וכמה דברים על גג הרכב, מזרון זוגי למשל, אך פעם אחת כשהייתי צריך להוביל לוח שהיה גדול מהרכב, עשינו בו 4 חורים וקשרנו.... מה שעשיתי עם המזרון.

נסעתי לי כמה דקות והכל היה בסדר, ואז בטפשותי שחכתי שיש לי קרש ענק על הגג והאצתי ל70. הרגשתי התרוממות קלה של המרכב, צליל של חבלים נקרעים והספקתי לראות במראה האחורית את הלוח דואה לו כמה עשרות מטרים באוויר לפני שנחת בבטחה על הקרקע (למזלי הרב זה היה בשעת לילה ואף אחד, מלבד הלוח עצמו, לא נפגע מהטמטום שלי..)

בקיצור, כמה דברים. קודם כל להשתמש בגגון איכותי, לדוודא מעמסה מקסימלית של הרכב (לפי ספר רכב \ גוגל אם אין ספר) ושל הגגון, לבדוק מה המהירות המקסימלית המותרת לנסיעה עם הגגון, לוודא התקנה טובה, להשתמש בחבלים טובים בלי קומבינות !! קשרים חזקים, לא כפולים ולא משולשים אלא כאלה שגם טיל לא ישחרר. משולש אזהרה ומומלץ גם יותר מזה, אם יש אפשרות לשלט מטען חורג.

לוודא שהכל יציב ועומד, והעיקר לנהוג לאט, בימני, ובעדינות בפניות ובהאצות.

(נ.ב ... הלוח המדובר היה פוסטר קשיח מבית קולנוע, גדול מהחיים, של ג'וני דפ, בשביל החברה...)

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

• 11 שנים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ ברשותכם

חיפוש ברשת לא הראה שהשימוש בגגון הוא חובה. האמנם?

כל החוקים והתקנות, גם מה שמצוטט פה בשרשור מתייחס למידות ומשקלים, ואין שום איזכור לגגון או התקן ייעודי לנשיאה.

תודה על כל תשובה (ולא, אני לא הולך להוביל חצי דירה על הגג קשורה ב"חוט בלאי" :-P)

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...