Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בימים אלו אני חורש את הפורום הנפלא הזה במטרה להרחיב את ידיעותיי לקראת רכישת רכבון ב 20K. אני עדיין לא מפרסם את התלבטויותיי שכן עדיין לא סיימתי את החרישה. ובכל זאת, יש לי שאלה קטנה: לאורך הת'ראדים אני שם לב שיש המלצות די גבוהות על וולקן, אך הרבה פעמים כאשר 306 מוזכרת יש הסתייגויות (מסיבות שונות). אבל מהפורום אני גם מבין שמדובר בשני רכבים כמעט זהים! מישהו יכול להסביר לי האם הגיוני שמישהו ימליץ על הוולקן ובאותו משפט יאמר להתרחק מ 306 (או שהיא כבדה, בינונית וכו')? ובקיצור, מה קורה כאן?

אני, אגב, שמתי עין על 306, (XR 1800 או XN) אך בעקבות הקריאה כאן יש לי הסתייגויות. ההרגשה מכם שהרכב דיי בינוני ויש עדיפים ממנו. בעבק הרחוק (8 שנים) יצא לי לנסוע לא מעט עם XR 1800 ונהניתי נורא (לעומת 205 למשל שאין לי מושג למה ממליצים עליו כאן. יש לי אחד כרגע. אבל אני מקשיב :)). טוב, זה היה לפני 8 שנים, ואולי אתם מדברים על הרכב בהינתן הבלאי שנוצר מאז שלא מוכר לי. לא יודע... ממשיך לחרוש.

אגב 2, מלבד נוחות נסיעה, ומנוע סביר, מאוד חשוב לי הגימור הפנימי. אני לא יכול לסבול רכב שמתפרק או נראה כמו עגלה מפנים (ראה 205 לעומת 306). כאמור אני ממשיך לקרוא, אך אם למישהו יש הצעות מועילות, אשמח לשמוע. טוב, אולי כבר אגיד מה אני מחפש:

20K

נסיעה בתוך העיר בעיקר

לא זולל

ידנית יהיה נחמד

לא מחפש לטוס, אבל שיהיה חזק וזריז.

אין דרישות מיוחדות באמת. רק שיהיה אמין (זה תלוי ברכב שאמצא, אני יודע), ולא עגלה כמו ה 205 (שזריזותו ומהירותו ידועה לי).

משום מה אני זוכר שה XR 1800 שנסעתי עליו היה מאוד זריז וחזק לעומת ה 205. אני בכלל לא זוכר שהיה מה להשוות. ושוב, ערערתם אותי בנקודה זו עם הטענה שהוא כבד.

xena

פורסם

הוולקן וה-XSI אכן מאוד דומות.

הסיבה שהרבה אנשים ממליצים על הוולקן היא בגלל תמורה טובה יותר לכסף. המחירון של הוולקן נמוך יותר משל ה-XSI ובגלל שמדובר ברכבים מאוד דומים הוולקן זוכה ליותר המלצות. יש שאומרים שההיגוי האחוריהפסיבי שיש בוולקן טוב ומורגש יותר מזה של ה-306.

שלא תבין לא נכון, ה-306XSI היא מכונית טובה יותר מהוולקן בזכות עיצוב יפה יותר, איכות בניה בתא הנוסעים עדכנית יותר (של הוולקן עדיין טוב מאוד לתקופה ההיא), ג'נט 15" עם מידת צמיגים מקורית עדיפה ובלמים גדולים יותר.

במציאות המחירים של היום ההבדלים באלפי ש"ח בין הוולקן ל-XSI אינם גדולים, אבל 306XSI טובה תעלה כנראה יותר מה-20K שיש לך. יהיה כנראה גם קל יותר למצוא וולקן שמורה מאשר 306 שמורה.

לגבי ה-306 1.8, תזכור שרכב ספורטיבי הוא לא רק רכב זריז או מהיר. יש פרמטרים רבים במיתלים ובכיולם שעושה הבדל גדול. יכול להיות ש- 306 1.8 תרגיש לך זריזה אבל אין מה להשוות לגירסאות הספורטיביות. אם תמצא 306 ידנית כזו שמורה מאוד אפשר לקנות אותה ולהחליף בולמים+קפיצים ולעשות אותה דומה מאוד לאחיות הבכירות.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

בוא נראה שהבנתי.

כשמדברים על הזהות לוולקן נפח 2000, מדברים על 306XSI ולא על XR או XN - וXSI הוא הדגם הספורטיבי והטוב יותר מה XR ו XN?

כלומר, וולקן 96 (נפח 2000) שעולה 16,500 ש"ח זהה ל306XSI (נפח 2000) שעולה 24,500?

מה דינם של הוולקן בנפח קטן מ 2000? האם הם זהים גם כן ל 306ים בהתאמה? וולקן 1800 ל XR וכו'? או שמדובר רק על נפח 2000?

תגיד לי שהבנתי נכון ונגמרה החרישה (אלא אם כן תמליץ על רכב אחר מהשניים. אגב, רכב מרווח גם חשוב. נראה ש ZX עונה על כך.

פורסם

אין וולקן 1.8.

לוולקן היה מנוע 1.9 עד 94' ומ 94' והילך 2.0.

רק הדגם האוטומטי המשיך לעשות שימוש במנוע ה 1.9 המעולה.

ל 306 XR ול ZX 1.8 יש ביצועים טובים למדי ופעולת מנוע נעימה מאד.

היתרון העיקרי שלהן על הגירסאות הספורטיביות הוא בנוחות נסיעה טובה יותר,ובעובדה שמרביתן לא נאנסו באכזריות ע"י רוכשיהן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
בוא נראה שהבנתי.

כשמדברים על הזהות לוולקן נפח 2000, מדברים על 306XSI ולא על XR או XN - וXSI הוא הדגם הספורטיבי והטוב יותר מה XR ו XN?

כלומר, וולקן 96 (נפח 2000) שעולה 16,500 ש"ח זהה ל306XSI (נפח 2000) שעולה 24,500?

אני מבין שהבנתי נכון?

כלומר, וולקן מחזיק בתוכו אחלה של מנוע, שנמצא בדגמים מתקדמים של ה 306. ומכאן ההמלצות הגבוהות כאן.

במילים אחרות: XN שנת 96 עולה בדיוק כמו וולקן שנת 96 - 16000, למרות שאין בכלל מה להשוות מבחינת מנוע?

לגבי ZX 1800 (לכך התכוונתי ורשמתי בטעות וולקן 1800), האם הוא זהה ל XR 1800?

פורסם

דווקא המנועים הם לא גולת הכותרת של הצרפתיות.

אתה בטח יודע שהן מצטיינות בהתנהגות והנאה שהן מספקות ולא בהכרח במנועים שלהן.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

לוולקן היה מנוע 1.9 עד 94' ומ 94' והילך 2.0.

אם הייתי קטנוני , הייתי אומר שמשנת 93 רוב הוולקנים הם בעלי מנוע 2 ליטר ובודדים בעלי 1.9 .

אבל אני לא קטנוני .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

אם אבחר בו, אלך על 95-96, ככה שזה לא משנה.

שאלה אחרת: אני מבין ש 306 נפח 1600 הוא בעל בלוק ברזל, מה שמצמצם נזקים שעלולים להיות משימוש בעבר ממי ברז. השאלה היא איזה 1600? דיאמנט או XR?

ומה לגבי וולקן / XSI? ברזל או אלומיניום?

פורסם
אם הייתי קטנוני , הייתי אומר שמשנת 93 רוב הוולקנים הם בעלי מנוע 2 ליטר ובודדים בעלי 1.9 .

אבל אני לא קטנוני .

אתה ועוד איך קטנוני. אבל גם אני. בשנת 93 מנוע ה 1.9 שודך אך ורק לתיבה האוטומטית. הידנית התכבדה במנוע 2 ליטר. אח"כ נעלם מנוע ה 1.9 כליל. בכלל, הדגם הכי מוצלח של הוולקן היה ב 92, אז היה מנוע 1.9 ללא ממיר קטליטי, חופשי, משוחרר, נהדר וזהה לחלוטין ל 205 GTI 1.9. היו זמנים.

אגב, 1.9 אלומיניום, 2.0 ברזל. האלומיניום רגיש מאוד לנוזל קרור אבל קל יותר ונותן איזון עדיף לרכב.

פורסם

שוב שלום,

לאחר חרישות עמוקות, הנטייה הראשונית שלי נשארה ואף חוזקה על ידי כמה מחברי הפורום: 306.

נותר רק לבחור נפח/דגם, וגם על זה ויתרתי בשלב זה. הבחירה תעשה על פי מצב הרכב שאמצא.

להלן כמה שאלות ואשמח לעזרה:

1. מצאתי 306XN שנת 97 עם 140,000 ק"מ. קילומטראז' סביר? רק שאדע מה לחפש. זהו הקילמוטראז הכי נמוך שמצאתי עד שנת 99 לכל דגמי 306.

2. האם יש לרכב שוק (בהנחה שהרכב שמור ושווה קנייה)? סתם מסקרן אותי.

3. בדיקות הרגילות: תאונות, שילדה, מנוע הוחלף, טיפולים מיוחדים, מזגן, יד, השכרה, רכב נצבע, הגה כוח, צריכת דלק.

4. בדיקות יותר ספציפיות לרגישויות של 306/ZX: שימוש בנוזל קירור של היצרן במנוע, מצב סרן אחורי, מצב גיר/מנוע, גומיות שסתומים, משולשים קדמיים ותקינות חימום פנימי ומזגן (רדיאטור חימום פנימי).

האם שכחתי משהו באחת הרשימות?

5. האם ללכת לפי מחירון לוי יצחק במקרה הזה או שהוא לא מייצג לטעמכם?

6. האם בכל זאת כדאי להתעקש על נפח מנוע מסוים? הצרכים שלי הם בעיקר נסיעה בתוך העיר, וגם לא יותר מידי. אך מניסיונכם יש עדיפות מבחינת אמינות לנפח או דגם מסוים? משהו כמו יותר נפוח יותר אמין?

תודה רבה מראש לכל העוזרים. אני אמנם בן 32 אבל זהו הרכב הראשון שאני קונה, ואין לי ממש ניסיון מלבד מה שקראתי כאן (קצת כמו ניאו שלמד קונג-פו בהחדרת מחט לראש).

xena

פורסם

306 זה אחלה אוטו והיה לי כזה, הוא דיי נוח , היה לי XN מנוע 1400 עם חלונות חשמל בלבד וידנית.

אני מחיפה ואני יכול להגיד לך שהאוטו הזה עגלה ואין לו כח לטפס את העליות ביותר מ70 קמש (אבל מה זה משנה כולנו נוסעים 50 בעיר , לא?)

מבחינת נוחות פיג'ו ידועים בכיסאות והריפודים שאתה נכנס בהם אתה יושב נוח ולא מרגיש משהו נוקשה כמו שאתה יושב על קרש.

המזגן (בשנתון שהיה לי - 95 היה בהרכבה ישראלית עצמית והיה דיי חרטא) אבל עושה את העבודה.

האוטו דיי אמין , היה אצלי כחצי שנה ולא היו בעיות בכלל רק מבעיה אחת ענקית שרצוי לשים לב, המנוע 1400 זה אותו מנוע של הפיג'ו 205,

מכיוון שהפיג'ו 205 יותר קלה וה306 גדולה וכבדה ממנה, המנוע קשה לו לסחוב כמו שציינתי.

אז התקמצנו פיג'ו ושמו בלוק מנוע מאלומניום, וכמו שאתה יודע ישראלים לא אכפת להם מהרכב , ומה שבעצם קרה אצלי זה שבעלים קודמים כולם השתמשו ברדיאטור במים מהברז (ואיך אני אמור לדעת את זה?) והמים אכלו את הבלוק מנוע ונוצר לי חור בגודל של שקל וכתוצאה מכך על המים פשוט ברחו החוצה, את הרכב מכרתי כמובן בהפסד של איזה 4-5 אלף.

עד כמה שאני יודע גירסת ה1600 שם הבלוק עשוי ברזל יציקה, וגירסת ה1800 שוב שמו אלומניום אז להתרחק! (אלא אם כן אתה מוצא אחת ש100% שמו לה מים ירוקים כל השנים).

אוהד.

פורסם
אתה ועוד איך קטנוני. אבל גם אני.

אני בניגוד אליך לא קטנוני ולכן לא אגיד שיובאו מס' וולקנים ידניות בשנת 93 עם מנוע 1.9 .

נה נה בננה .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

כעת אני רואה שלא מומלץ מנוע עם בלוק אלומיניום, בשל החורים שנוצרים שם מהכנסת מי ברז בעיקר. רק שלא ברור לי איך אני יכול לדעת את זה אם זה לא וודאי שב 1600 יש ברזל (ראיתי כמה מקרים בהם היו ויכוחים בנושא כאן). אם כך האם אפשר לקבל דרך יעילה ובדוקה לדעת האם מדובר בברזל או אלומיניום?

אהה, וגם עוד דבר קטן:

שוב שלום,

לאחר חרישות עמוקות, הנטייה הראשונית שלי נשארה ואף חוזקה על ידי כמה מחברי הפורום: 306.

נותר רק לבחור נפח/דגם, וגם על זה ויתרתי בשלב זה. הבחירה תעשה על פי מצב הרכב שאמצא.

להלן כמה שאלות ואשמח לעזרה:

1. מצאתי 306XN שנת 97 עם 140,000 ק"מ. קילומטראז' סביר? רק שאדע מה לחפש. זהו הקילמוטראז הכי נמוך שמצאתי עד שנת 99 לכל דגמי 306.

2. האם יש לרכב שוק (בהנחה שהרכב שמור ושווה קנייה)? סתם מסקרן אותי.

3. בדיקות הרגילות: תאונות, שילדה, מנוע הוחלף, טיפולים מיוחדים, מזגן, יד, השכרה, רכב נצבע, הגה כוח, צריכת דלק.

4. בדיקות יותר ספציפיות לרגישויות של 306/ZX: שימוש בנוזל קירור של היצרן במנוע, מצב סרן אחורי, מצב גיר/מנוע, גומיות שסתומים, משולשים קדמיים ותקינות חימום פנימי ומזגן (רדיאטור חימום פנימי).

האם שכחתי משהו באחת הרשימות?

5. האם ללכת לפי מחירון לוי יצחק במקרה הזה או שהוא לא מייצג לטעמכם?

6. האם בכל זאת כדאי להתעקש על נפח מנוע מסוים? הצרכים שלי הם בעיקר נסיעה בתוך העיר, וגם לא יותר מידי.

תודה רבה מראש לכל העוזרים. אני אמנם בן 32 אבל זהו הרכב הראשון שאני קונה, ואין לי ממש ניסיון מלבד מה שקראתי כאן (קצת כמו ניאו שלמד קונג-פו בהחדרת מחט לראש).

xena

פורסם

אני מבין שבין היתר, ההבדלים בין XN, XR ו XT הם ברמת הגימור. למה הכוונה? לאיכות הבנייה של פנים הרכב? במה זה בא לידי ביטוי (אני לא מדבר על חלונות חשמליים וכו')?

כמו כן, במה מתבטאים ההבדלים בין הדורות?

אגב, יש הסבר מדוע XR שנת 97 עולה 20000 ואילו דיאמנט מאותה שנה עולה רק 18300? אני מבין שמדובר באותו דבר כמעט, ואף מעט יתרון ל דיאמנט.

• תוכן חדש...