Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דניאל,

אינני מסכים עם הפסילה על הסף שלא מדובר ב- VVT, מאחר ומדובר במנוע הספציפי הזה.

מהיכרותי עם הנושא מדובר בפולי תקול (כפי שציינתי עוד בתחילת השרשור, התקלה הנ"ל מוכרת היטב).

אמנם התקלות שציינת (מרימים או משאבה) גם הם גורמים לסימפטומים המתוארים, אך במקרה הנ"ל מרב הסיכויים (להערכתי לפחות) כי לא בכך מדובר.

שים לב גם כי פותח השרשור ציין בהודעתו הראשונה, מלכתכילה, כי הוא קיבל אבחנה ראשונית במוסך, ושם נאמר כי כנראה מדובר בפולי תזמון משתנה תקול.

יהיה מעניין לעקוב ולראות מהן התוצאות.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

שלום לכולם!

המוכר ביצע את התיקון על חשבונו. נראה לי שאני קונה את הרכב.

המוכר לא ציין בעיות סחיבה (כמו בשרשור ההוא) אלא רעש קצר בהתנעת בוקר, רעש כמו של מניפה אולי (אמר שזה קרה לו פעמיים).

הדיאגנוזה במוסך הייתה שזה כנראה הדפייזר (60% לפי המוסכניק), אבל במוסך בכלל לא הצליחו לשחזר את הבעיה (האוטו חנה שם כמה לילות, בדקו התנעות בוקר וכו').

אאעדכן אתכם בהמשך לגביי מה קורה והאם התקלה חזרה (אלוהים תעשה שלא!)

אין לי בעיה עם רכב מפונק שצריך טיפול, אם הוא משיב לי כראוי. אני לא עצלן. העיקר שלא ייתקע לי :shock:

מקווה שלא עשיתי את טעות חיי

אפי, שאלה לי אליך חבר ייקר:

האם אצלך ההחלפה של הפולי פתרה את הבעיה לתמיד?

שי

פורסם

בחור עובד,

ב"ה התקלה לא קרתה אצלי.

האם ההחלפה בוצעה במוסך מורשה רנו?

בדוק לפני רכישת הרכב כי אין מדרגות כח בהאצה.

תתחדש ותהנה.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

רעש הטירטור בבוקר למספר שניות, לאחר שהרכב חנה למשך הלילה, מקורו בפולי דיפייזר. לצורך התיקון דרוש להחליף יחד איתו את כל מערכת התיזמון (רצועות, גלגלות ומותחנים) ולכן התיקון הוא יקר.

הבעיות של חוסר הכח בסיבובי ביניים לא קשורות כלל לדיפייזר ולא מרגישים אותם בגיר אוטומט. לגיר רגיל, עד כמה שאני זוכר, יש עדכון תוכנת למחשב שפותר את הבעיה, אין הרבה רכבים כאלו עם גיר רגיל ולכן לא יצא לי אישית להתקל בתופעה.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

יש לי בעייה דומה. נאמר לי במוסך מורשה של רנו (פ"ת) שצריך להחליף גלגלת משתנה של הטיימינג וחיישן דיפייזר. בנוסף הם טענו שצריך להחליף את כל הטיימינג מחדש. אתם בטח יכולים לתאר לכם כמה דבר כזה עולה אצלם!!!יקרנים בטירוף!!!

האם חובה להחליף טיימינג מלא, או שניתן לטפל בבעיה הזאת מבלי לעשות טיימינג חדש? כמו-כן האם מישהו יודע אם זה דורש טיפול מיידי (האם זה יכול לפגוע בטיימינג/בראשי מנוע), או שזה רק עניין של רעש בלבד, שאפשר לדחות?

ואם מישהו מכיר מוסך טוב של רנו (לא מורשה) שיכול לטפל בבעיה זו, אני ישמח לקבל פירוט...תודה

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם
במנוע K4M המותקן במגאן II רעש בהתנעות קרות נגרם, לרוב, עקב פולי דיפייזר שאינו תקין.

מדובר בפולי העליון של שסתומי היניקה, שמעבר לתפקידו כגלגלת חיצונית לגל הפיקות של שסתומי היניקה, הוא אחראי על התזמון המשתנה של גל זה.

הפולי המשתנה עובד עם סולנואיד נוסף, המותקן בחלקו העליון של מכסה השסתומים ואחראי על פעולתו של הפולי.

החלפתו של הסולנואיד פשוטה ומהירה.

החלפתו של הפולי אינה זולה, מאחר ודורשת הגעה למערכת התזמון (עבודה המקבילה להחלפת רצועת תזמון במנוע).

לכן, מומלץ לבדוק קודם את הסולנואיד.

אפי.

קראתי בעניין את תגובתך לבעיית חריקה בהתנעה והדיפייזר.

יש לי רנו סניק 1999 (יד ראשונה. שעשה רק 100000 ק"מ.)

בהתנעה בבוקר אני שומע בחודשים האחרונים חריקה מחרישת אוזניים לכמה שניות.

האוטו נדלק ללא בעיות.

לדעתך בעיית דיפייזר ?

המלצה לאן ללכת לטיפול בת"א והסביבה ? מעדיף לא למורשה.

בתודה

מתי.

פורסם

אין דיפייזר במנוע בשנת 1999.

החריקה אצלך כנראה מרצועת מנוע או מאחד המכללולים שמופעלים על ידה.

• תוכן חדש...