Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, הגיע השעה להתקדם :)

קצת רקע: אני בן 24, כרגע עובד בחברת הייטק, במשכורת יחסית נמוכה , אני בנאדם שלומד מהר, שואל המון שאלות, ונוטה לחקור את מה שמעניין אותי - אני לא הכי חזק במתמטיקה ובגלל זה לא בחרתי ללכת בכיון של תכנות.

את כל הידע שלי רכשתי לבד, ללא קורסים וללא שום דבר, הכל מחטטנות ולימוד עצמי, אבל ככל שאני מתקדם בעבודה, אני מגלה שיש לי עוד הרבה ללמוד.

בעבודתי אני תומך באתרים מסויימים, לפעמים עם 2-3 שרתים, לפעמים עם אחד, לפעמים עם עשרה. אני יודע את העבודה בצורה כללית, אני יודע לעבוד טוב עם AD וכו' אבל חלש מאוד ב EXCHANGE, וכל מיני דברים שלא יצא לי לעבוד איתם (סטייל טרמינל סרבר ועוד), אני מעולה בכל הקשור ל WINDOWS , הן XP והן 2000 ואפילו 98 , אין תקלה שאני לא יודע לפתור (כמעט !) , ואני מתמצא מאוד בתחום הזה..

מאוד מעניין אותי התחומים הבאים: אבטחת מידע וכו' , רשתות וכל הקשור לז'אנר הנ"ל

מה שאני מחפש זה משהו שיתן לי המשך טוב יותר לחיים, אני כשלעצמי בנאדם שאפתן, רוצה להגיע רחוק, משרות עם שכר גבוה הן משהו שמאוד קורץ לי (לא לכולם?) , רציתי בהתחלה MCSE, אבל זה לבד לא יביא אותי רחוק, חשבתי אולי ללמוד MCSE+CCNA \ אבטחת מידע, משהו בסגנון

בנוסף אני חובב לינוקס, מאוד הייתי רוצה ללמוד לינוקס מעבר לשימוש הביתי הרגיל, האם בשוק העבודה יש דרישה למנהלי רשת לינוקס ?

אז רציתי לשמוע מכם , אלה שעשו את הצעד, מה עושים ? מה לומדים ? האם יש שילוב של אבטחת מידע ורשתות ? האם יש משהו אחר שקשור לתחום שכדאי ללמוד ? ואם כן - איפה לומדים ? האם יש מכללה מומלצת ? (כמובן ג'ון ברייס וסלע .. אבל בטוח יש עוד)

מה לגבי מילגות, העסק הזה יקר מאוד , האם יש מישהו\משהו שיכול לעזור בעניין ?

אשמח לכל תגובה בעניין ותודה מראש :)

שניר.

פורסם

ג'ון ברייס מקצוענים אמיתיים.

לימוד ברמה גבוהה ( מורים , חומר לימוד , דרך העברת החומר ) , כיתות לימוד ממוחשבות.

יש להם את כל הקורסים שאתה מחפש , בסוף הקורסים יש כמובן מבחנים בינלאומיים של מייקרוסופט או של מה שאתה לומד.

המצטיינים , בהרבה מקרים , מקבלים עבודה באחת מחברות ההי טק השותפות בלימודים.

בקשר למילגות אני לא יודע , אבל הלימודים אינם זולים כל כך.

ביקור באתרם יתן לך תשובות רבות לשאלותייך.

בברכה.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

אתה מספר לי את מה שאני יודע :)

הקורסים רבים, ועולים הרבה כסף, השאלה אם יש משהו שמכסה לפחות 2 מהדברים שאני רוצה , שהריי הם חופפים.

קורס שאני אוכל להגיד "יש לי תעודה X, שכר התחלתי XX,XXX " (הכל כמובן בתנאי שאני אמשיך בדרכי שהיא לתת 110% מעצמי וללמוד בצורה לא פחות ממעולה)

פורסם

CCNA ילמד אותך רק לתפעל סויטשים וראוטרים של סיסיקו מסידרת ה 29XX קטאליסט, ואולי קצת יתן לך הבנה כללית על ה IOS של ציוד רשת מתקדם.

אל תעשה CCNA אם אינך מתכוון להמשיך ל 2 ההסמכות שבאות אחריו (CCNP, CCIE) לא מסתכלים על הסמכה אחת , לעומת זאת אם השלמת את שלושתם אז מחזיקים מזה בכל העולם ברמה של מהנדס.

לגבי אבטחת מידע, זה לא קשור למה שנאמר קודם או לרקע שלך בתחום, תוכל להתחיל את התחום החדש הזה בגוי ברייס, יש גם לסיסיקו וגם לצ'קפויינט קורסים מהטובים בתחום.

אבל כדי לימצא אחרכך עבודה בתחום הזה, לרוב דורשים ניסיון, מה שאין לך.

אם אתה ממש רוצה להתקדם עם משכורות בהתאם א פשוט לך על לימודי תואר (נכון להיום על הנדסת חשמל משלמים הכי טוב)

אם לימודי תואר זה לא הכיוון שלך אז המלצתי היא לימודי תחום הלינוקס, ללכת על הסמכות לרמת של ADMIN זה טוב ויש דרישה לזה בשוק אבל המשכורות הטובות והביקוש הגבוהה נימצאים אם אתה ברמה של DEVELOPER בין אם זה אפליקציות או דריברים.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

קודם כל תודה,

דבר שני, אין לי חצי מושג בחשמל, אבל התחום מאוד מעניין אותי, בעיקר כל הקטע של אלקטרוניקה וכו'

לגבי DEV בלינוקס, אני לא מכיר את התחום בכלל .. רוב התכנות שלי מסתכם בקבצי BATCH בדוס ..

האם יש איזה קורס שניתן לשלב בין DEV ואדמין בלינוקס

או קורס שמשלב את CCNP, CCIE, CCNA

אני מחפש משהו באמת שיקדם אותי חזק קדימה.

לגבי תואר אקדמי - אין לי בגרות לצערי (ואני לא אתחיל ללמוד את זה עכשיו) , ולעשות עכשיו פסיכומטרי וכו' לא בא בחשבון אין לי ראש לזה.

אני צריך משהו שמדבר אלי לצערי..

פורסם

אין משהו שמשלב את הקורסים של סיסקו, ההסמכה השניה שלה היא למידה על ציוד יותר מתקדם (סדרות 7XXX ומעלה) והסמכה השלישית היא פיתרון בעיות ברמה של מומחיות.

זה משהו שנידרש בהמון חברות שלהם מערך רשת גדול ואתה חייב לדעת לתפעל את הציוד פרפקס.

לדעתי (בתור אחד שהוסמך) זה תחום מאוד משעמם ולא מעניין עד מוות, כל היום להיות בארונות תיקשורת ולעבוד מול CLI משעמם

אם כבר יש לך זיכרה לתיקשורת אז תנסה ללכת על לימודי לינוקס אדמין או שאתה יכול ללכת על פיתוח, זה תיכנות יותר קל משפות התיכנות המוכרות לוינדוס.

תראה, כמובן שיש עוד דרכים שיש להם דרישה, אתה יכול להתקדם בתחום המסדי נתונים שזה הסמכות של אורקל ודומיו

פורסם

יש דרישה לזה הרבה יותר גבוהה ממנהלי רשת של וינדוס, השכר יותר גבוהה

לדעתי המקום הנצלני ביותר ישלם באיזור ה 7000 ברוטו, רוב העבודות הם 8.5-10K , כמובן שזה עולה עם הניסיון.

פורסם

כמה עלה לך (אם בכלל) להוציא את שלושת ההסמכות האילו, ואיפה למדת ..

העבודה אולי משעממת, אבל אני בטוח שהשכר שלך שווה את זה - לא ?

בנוסף הייתי רוצה לשמוע עוד אנשים שאולי יכולים לתת דעה בעניין

תודה.

פורסם

בעיקרון ההסמכה סופסדה לי ע'י המעביד, היתה לי סך הכל השתתפות עצמית של 5K. וזה היה בגון ברייס.

ממה שזכור לי כל הסמכה עולה בין 10-15K, ספרים 200$ לכל הסמכה, וכל מבחן עולה גם כן 200$, יוצא יקר אבל הרבה יותר זול מהנדסאי.

השכר טוב אבל העבודה קריעה בגלל שזו עבודה שמרביתה היא פתרון בעיות, אז תמיד יש בעיות ואין לך נחת, תמיד מקפיצים אותך, תמיד מתעקב לצאת הביתה כי בעיות לא חסר ומי שמתעסק בזה הוא הבורג המרכזי במערכת.

בכל אופן אני כבר לא עובד בזה.

פורסם

סתם מעניין אותי, יש קורס רציני לLinux sysadmin בג'ון ברייס?

אני לא מדבר על קורס בסיסי, אלא משהו מעבר למישהו שכבר יש לו ידע במערכת.

פורסם

בלינק הראשון אני רואה המון קורסים שקשורים לAdministration, אני רואה שכל קורס הוא בין מספר מפגשים.

יש טעם לעשות את כולם ואז להבחן להסמכה, אולי RHCE?

לגבי התמחות בתקשורת, לדוגמא VoIP. אלה לא לימודים זולים, והם בטוח לא נותנים לי יתרון על בעל תואר אקדמאי, השאלה אם יש דרישה בשוק, ואם ההסמכה הזאת נותנת לי איזשהי אפשרות להשתלב בשוק.

פורסם
CCNA

אם אתה ממש רוצה להתקדם עם משכורות בהתאם א פשוט לך על לימודי תואר (נכון להיום על הנדסת חשמל משלמים הכי טוב)

אתה בטוח בזה? אני הבנתי שזה המצב אחרי 5 ויותר שנות ניסיון, וגם בלא יותר מ-1000 שקל לנטו. לעומת זאת, למסיימים 'טריים' השכר לבוגרי מדעי המחשב גבוה יותר. ככה שמעתי ממספר מהנדסים. אשמח אם תפרט מקרים שאתה מכיר :)

אגב, אין לי מושג עד כמה טבלאות שכר משקפות את השוק (הרי מן הסתם חברות האאוטסורסינג אוכלות-החינם מנסות לפרסם שכר נמוך הממוצע האמיתי - כדי להנמיך את הציפיות בקרב המועמדים) - אבל גם לפיהן ההבדל בין חומרה לתוכנה נטו לא כזה רציני. מה שכן, הבנתי שעעדיף להתעסק בתוכנה למערכות משובצות מחשב (RT) - שם השכר יותר גבוה יחסית לתחומים אחרים של תוכנה.

אביעד

פורסם
בלינק הראשון אני רואה המון קורסים שקשורים לAdministration, אני רואה שכל קורס הוא בין מספר מפגשים.

יש טעם לעשות את כולם ואז להבחן להסמכה, אולי RHCE?

לגבי התמחות בתקשורת, לדוגמא VoIP. אלה לא לימודים זולים, והם בטוח לא נותנים לי יתרון על בעל תואר אקדמאי, השאלה אם יש דרישה בשוק, ואם ההסמכה הזאת נותנת לי איזשהי אפשרות להשתלב בשוק.

היום הייתי ב ג'ון ברייס, הקורס של RH , קורס שלוקח אותך מ 0, ומכין אותך להסמכת RHCE , הם דורשים 19K ..

• תוכן חדש...