Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סאגת פרארי-מקלארן או פרשת נייג'ל סטפאני הולכת ומתקרבת לקיצה.

ביום חמישי בפאריז יערך דיון שעוסק בנושא העברת המידע של פרארי למקלארן-מרצדס, חוקית או שלא חוקית,

ריגול תעשייתי או יצר הרפתקנות אבל בכל מקרה ההחלטה שם עשויה להשפיע באופן משמעותי ביותר על

גורל אליפות העולם בפורמולה-1 .

ה-FIA וכל מי שעוסק כיום בספורט הזה שקרוי פורמולה-1 מאמין בפייר-פליי או במינימום יושר של קבוצה אחת

כלפיי יריבתה ומקלארן למעשה מואשמת כי עברה על ההסכמה הזו.

הקבוצות ומנהלי הקבוצות חתומים מול ה-FIA והצוות שמנהל את סדרת הפורמולה-1 על הסכם שהוא חלק

מהסכם הקונקורד, מה שמניע את הפורמולה-1 בעצם, שמשמעותו היא אחת - אסור להעתיק או לשכפל חלקים

של קבוצה אחרת תחת הסכמי זכויות יוצרים למינהם.

בהנחה שמקלארן-מרצדס ימצאו אשמים בדיון הזה הם יכולים להענש החל מאזהרה פשוטה, דרך הורדת ניקוד ועד

הסוף המר של פסילה. כמובן שכל עונש יצירתי באמצע גם הוא יתכן .

פרארי טוענים כרגע שקופלין, מקבוצת מקלארן החזיק ברשותו מסמך של קרוב ל-800 עמודים שכולל חומר רגיש

ומסווג של מכונית ה-F2007 ולא יתכן שהחומר הזה היה בידי איש של מקלארן מבלי שאף אחד ידע על כך או חמור

מזה יעשה בזה שימוש.

מקלארן לעומת זאת טוענים להגנתם כי זהו עניין של איש אחד, קופלין ולא של קבוצה שלמה והם חפים מפשע.

בנוסף הם אומרים שלהם עצמם לא היתה שום יוזמה בנושא הזה ולמעשה הקבוצה האיטלקית יכולה לבוא בטענות

רק לעצמה כי איש צוות שלה הוא זה שהעביר את החומר, הוציא אותו מידיים אוכלות ספגטי והעבירו לידי קופלין

ואשתו, שפתאום גם מעורבת בתביעה הזו.

פרארי שכרו עורך-דין ויועץ בריטי כרגע בכדי שייצג אותם בתביעה ובדיונים מול בית המשפט בלונדון ומול המשטרה

הבריטית ומנהלים למעשה שני דיונים משפטיים במקביל. הראשון מול סטפאני באיטליה והשני כאמור מול קופלין

באנגליה .

כל מי שעוסק ועוקב אחרי הפורמולה- 1 מבין בעצם כי ההחלטה הקרובה עשויה להיות רעידת אדמה בכל הקשור לעונה

הזו וההשלכות שיהיו לה לעתיד.

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

נכון שלא יכולתם להיות רגועים כל היום ולא ידעתם למה...? בגלל שעדיין לא ידוע היה מה תהיה ההחלטה .

ובכן ה-FIA החליטו שמקלארן אשמים בזה שהחזיקו ללא רשות ניירת רישמית של פרארי אבל בגלל שלא

עשו זאת בכוונה או בידיעה מקלארן לא יענשו על כך. מצחיק , נכון ?

אז זהו שלא , לפחות את פרארי זה לא מצחיק , אבל ביננו זה הרי היה ברור .

באם ה-FIA היו מענישים את מקלארן בהפחתת ניקוד או סילוק מהאליפות , השם ישמור, העוקץ מהאליפות

היה מוסר וכל העניין היה נעלם לו ואז לא היתה לי סיבה לטוס להונגריה בעוד מספר ימים...:lol:.

ה-FIA הודיעו שלמעשה אין ויכוח על עצם החזקת המידע אלא באם נעשה בו שימוש ומכיוון שלפחות כעת

לא ניתן להוכיח כי מקלארן עשו בו שימוש כך גם לא ניתן להעניש אותם.

אבל בואו ניקח מקרה דימיוני , השערה כזו.

נניח ומקלארן על צוות המוחות שלה ראו מה פרארי תיכננו ב-F2007 וגילו שחלק מסוים לא מספיק טוב ,

הם לא העתיקו ויצרו כמותם אלא ישר הלכו ובנו משהו טוב יותר , כנף קדמית למשל...

פרארי משתמשים בצמד כנפונים מקדימה שנפרדות ומורכבות בכל צד של החרטום ואילו מקלארן...?

הם הלכו והוסיפו במהלך העונה הזו כנף שלמה קטנה מעל החרטום.

בתחילת העונה היו אלא צמד הפרארי שפתחו בסערה ורק אחר כך מקלארן צימצמו את הפערים .

אני לא רומז כלום, רק נותן דוגמאות דימיוניות, בכאילו ואולי...

כמובן שהתגובות לא אחרו להגיע ופרארי טענו שההחלטה לא הגיונית וכי ברור שמקלארן נהנו מיתרון

לא צודק באליפות בגלל החומר הסודי שהחזיקו ברשותם , בזכות קופלין.

פרארי טוענים שהחומר שהגיע למקלארן הכיל מידע על רצפת הרכב, הכנף האחורית ומערכת הבלימה

של הפרארי , דברים שמהם הפיקה מקלארן תועלת רבה.

מקלארן-מרצדס הגיבו על ההחלטה של ה-FIA ואמרו כי היא שקולה ומאוזנת ובהחלט תואמת את הציפיות

שלהם, נו מה , הם בטח לא יכלו להגיד אחרת, ההחלטה היא החלטה אבל מקלארן לא נפגעו כלל, כאילו

לא קרה להם בעצם כלום.

אגב - ההחלטה התקבלה פה אחד, מעניין אם זה היה הפה של ברני אקלסטון או מקס מוזלי...? :wink:

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

פורסם

על הנקודות אני רשמתי פטנט...

אני לא יודע אם אפשר לקרוא לזה שחיתות, לכל הסאגה הזו סביב פרשיית פרארי-מקלארן וכו' כי למרות הביקורת הרבה שיש לי על ההחלטה ועל חבר המחליטים הרי מה רצינו שיהיה - שיזרקו את מקלארן מהסבב ? שיורידו ניקוד ?

מקלארן-מרצדס היא אחת משתי הכוכבות הראשיות במרוצי הגראן-פרי ובלעדיה זו שוב תהיה אותה הצגת יחיד של פרארי כנו בעידן האדום של מיכאל שומאכר .

לפעמים ההחלטות שמתקבלות , מתקבלות עוד בטרם היה דיון בכלל .

בוא נשים את הקלפים על השולחן - לכולם ברור שמקלארן ידעו יפה מאד לגבי החומר של פרארי וברור שגם הסתכלו עליו שלא נאמר השתמשו בו.

לכולם גם היה ברור שאם היה מדובר באיזו קבוצה קטנה וזניחה המשמעות היתה אחת - החוצה .

אבל מכיוון שמדובר במקלארן ובצמד הנהגים שמושכים הכי הרבה קהל כיום - המילטון בזכות היותו סנסציה ואלונסו, פעמיים אלוף עולם שכולכם אוהבים לשנוא - ברור לכולנו שהיו חייבים להשאיר אותם במשחק.

להוריד למקלארן רק את ניקוד היצרנים אולי היה מתקבל יפה יותר אבל לא בטוח שרון דניס ונורברט האוג היו מוכנים לכך.

ניסיתי לחשוב על פיתרון יצירתי מעניין והגיוני מה כן יכול היה להיות עונש ולא מצאתי עדיין, אולי עבודה בחוות סוסים או עבודות שרות בכנסת...

לילה טוב

דובי

• תוכן חדש...