Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
היה לי את הסאב הזה במשך שנתיים.

הוא נשמע הכי טוב על מגבר חזק ועם יכולת להשתלט עליו. מגבר שהיה לו עודף כוח.

הוא היה מחובר על רוקפורד 501BD. ונשמע מדהים. על לאנזר 1200D וגם היה מצויין.

בפורומים בחו"ל אנשים מריצים אותו על 500W RMS.

אז מי שמריץ את זה דיי מטומטם,הסאב מוצהר 350 WRMS לא אמרו שצריך לתת לו 500 - זה מגוחך ומטומטם למדי ושריפת הסאב תבוא דיי במהירות אמרנו 50 או 70 ארמס מקסימום-אבל 150?לא הגזמנו?לא פשוט לא זה שטויות במיץ ותגיד מה שבא לך אני אשאר על הדעה הזאת - תביא את הסאב הכי היי אנד שלך שים אותו שיפעל שעה עם 150 ארמס יותר ממה שהוא מקבל ועל גיין פתוח על מידת הצורך הוא לא יפעל את השעה הזאת,היה לי את ה P2 ותאמין לי דיי עבדתי עליו ותכננתי לו את התיבה הכי טובה שיש -נתתי לו עם מגבר יותר ב70 ארמס התחיל לחרחר לי אחרי יומיים.

וכן אם אתה שואל-אני דיי משווה רוקפורד לאינפינטי ,נמאס שאתם מתייחסים לחברה כחברה עממית כמו הימים ה"לא הכי טובים"של פיוניר-נמאס!רוקפורד חברה דיי טובה.

ולכן. למיצוי האלמנט. ושליטה טובה. אני ממליץ (תמיד שהמגבר יהיה חזק מהאלמנט במיוחד בסאבים) וכאן שהאלמנט הוא איכותי במיוחד. אני ממליץ על מגבר חזק יותר. לפחות 400W RMS)

חזק יותר לא יותר מדיי - אל תגזים(לא פחות מ400?הגזמת באמת).

עם כל הכבוד לידע המפוצץ שלך כן?

פעם אמרת לי לא לומר דעות של אחרים (ולא להבין את מה שאחרים מהפורום מבינים ולא אני לא לוקח מאנשים לא מוכרים לי - אני שואל וחופר בהודעות פרטיות דיי הרבה לאנשים די חכמים בפורום(מנהלים וכד') ..)

ואתה בא ואומר מה שאחרים עושים-אתה ניסית אותו עם 500 ארמס?לא חושב.זה מה שנקרא לומר לשני שהוא רושם שטויות לא כל שתי שורות שלך.

יום טוב.

פורסם

לשלומי - ההתייחסות בפורום לRMS היא לא נכונה.

מגבר שמספק 500 RMS הספק יוצא תמיד יגביר אות נכנסת X ב500 RMS

מגבר שמספק 200 RMS הספק יוצא תמיד יגביר אות נכנסת X ב200 RMS

אבל ההתייחסות האמיתית היא לאות הנכנסת ומה קורה בזמן שהיא מוגברת לעומת הצרכים של הסאב.

סאבוופר שמסוגל לקבל 350 RMS - ממש לא זקוק לכל ה350 האלה בשביל לספק תוצאות אופטימליות, הוא פשוט מסוגל לעמוד בהספק נכנס יציב של 350 RMS - הוא לא צורך את זה, הוא מקבל את זה.

לספק 350 RMS לסאב שעומד ב350 RMS זה עינוי מוחלט של האלמנט. (בהנחה והאות הנכנסת היא על סף הרגישות של המגבר)

בוא נניח ונכנס לך סיגנל למגבר בכמה וואטים אפסיים -

מגבר שיגביר אותם ב200 RMS יוציא לרמקול תוצאה של הגברה של Y דציבלים

מגבר שיגביר אותם ב500 RMS יוציא לרמקול תוצאה של הגברה של Y+Z דציבלים

אבל, אם הסאב וופר יספק תוצאה טובה של האות המוגברת בY דציבלים בלבד - יהיה לך קל יותר להשיג אותם בעזרת המגבר החזק יותר - אתה פשוט תסגור את הגיין ככה שהאות הנכנסת תוגבר לY במקום לY + Z

מה היתרון כאן של מגבר חזק? - שבמידה והסאב הזה יוכל לעמוד בקצת יותר מY - אם המגבר החזק אתה תוכל להשיג את זה בעוד שהמגבר החלש לא והוא גם יכניס יותר רעש ועיוות תוך כדי סיפוק הY בזמן שהמגבר החזק יעשה את זה בצורה חלקה יותר.

מגבר יותר חזק מרמקול ממש לא אומר שהוא יטגן את הרמקול - זה רק אומר שיש לך יותר סיכוי לטגן את הרמקול אם אתה לא יודע להשתמש במגבר.

- אבל! מגבר חזק יותר בהכרח יגרום ליותר עומס על מערכת החשמל של הרכב וזאת הנקודה הכי חשובה שצריך להביא בחשבון כשמדברים על תשתיות של מערכת החשמל ברכב.

אז - תשאל את עצמך אם אתה בהכרח צריך מגבר חזק יותר מהסאב? - במקרה הזה, ממש לא.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לשלומי - ההתייחסות בפורום לRMS היא לא נכונה.

מגבר שמספק 500 RMS הספק יוצא תמיד יגביר אות נכנסת X ב500 RMS

מגבר שמספק 200 RMS הספק יוצא תמיד יגביר אות נכנסת X ב200 RMS

אבל ההתייחסות האמיתית היא לאות הנכנסת ומה קורה בזמן שהיא מוגברת לעומת הצרכים של הסאב.

סאבוופר שמסוגל לקבל 350 RMS - ממש לא זקוק לכל ה350 האלה בשביל לספק תוצאות אופטימליות, הוא פשוט מסוגל לעמוד בהספק נכנס יציב של 350 RMS - הוא לא צורך את זה, הוא מקבל את זה.

אז מעניין למה אנשים נותנים 400 RMS לאלמנט שצריך 300 ארמס,כפי שאמרת כדאי לתת מגבר יותר חזק כדי לעבוד יותר חלק ולתת את הרמסים ברמת עיוות נמוכה יותר ויותר טובה אבל כשאתה מגיע לקץ מסוים בווליום ואתה נותן עיוות לסאב אתה נותן יותר גרוע במקרה של 400 מ350.

זאת אומרת-כאשר אתה נותן 400 ארמס ויש לך עיוות אתה נותן עיוות הרבה יותר רציני וגרוע מאשר ה350 שיתנו כי בכל מקרה עיוות של 350 ארמס לסאב שבאמת מקבל רק 350 זה קצת"יותר עדין"מלעוות ב400 הארמס.

לספק 350 RMS לסאב שעומד ב350 RMS זה עינוי מוחלט של האלמנט. (בהנחה והאות הנכנסת היא על סף הרגישות של המגבר)

תלוי מתי -אתה בתיבה פתוחה?הוא לא אמור לקבל בכלל 350 ארמס אלה רק 300 (למקרה הטוב ובתקווה שלא תעיף את הממברנה שלו)בתיבה פתוחה?אתה כן צריך את ה350 ארמס ועוד קצת יותר - כי לפי מה שראיתי במספר טבלאות ברשת בתיבות אטומות אחוז העיוות יותר נמוך בתיבה אטומה מאשר פתוחה .

בוא נניח ונכנס לך סיגנל למגבר בכמה וואטים אפסיים -

מגבר שיגביר אותם ב200 RMS יוציא לרמקול תוצאה של הגברה של Y דציבלים

מגבר שיגביר אותם ב500 RMS יוציא לרמקול תוצאה של הגברה של Y+Z דציבלים

אבל, אם הסאב וופר יספק תוצאה טובה של האות המוגברת בY דציבלים בלבד - יהיה לך קל יותר להשיג אותם בעזרת המגבר החזק יותר - אתה פשוט תסגור את הגיין ככה שהאות הנכנסת תוגבר לY במקום לY + Z

אנחנו מדברים על ארמס לא על וולת שמכניסים למגבר זה פשוט חבל - למה פשוט לקנות מגבר בהרבה יותר כסף כשאתה יכול לקנות מגבר הרבה יותר זול ולתת במדויק מה שצריך הסאב למרות שאתה מנצל את כל המגבר?למה אנחנו קונים מגברים כדי שלא לנצל אותם או מה?או שבחשש שהם לא יעבדו טוב?

מה היתרון כאן של מגבר חזק? - שבמידה והסאב הזה יוכל לעמוד בקצת יותר מY - אם המגבר החזק אתה תוכל להשיג את זה בעוד שהמגבר החלש לא והוא גם יכניס יותר רעש ועיוות תוך כדי סיפוק הY בזמן שהמגבר החזק יעשה את זה בצורה חלקה יותר.

יעשה את זה בצורה חלקה יותר?איך שתשים את הגיין רוב הסיכויים שתטגן את הסאב.

אני יכול להביא את הP1 (לדוגמה) של רוקפורד ולתת לו במקום 150 ארמס תתן לו נניח 1500 רמס

יעבוד יותר חלק-אבל בכל מקרה אתה לא משתמש במגבר!כל תזוזה קטנה לא טובה של הגיין אתה תהרוג את הסאב.

עזוב-זה גם לא כזה נכון אתה תספק את הכמות הנכונה ביותר במגבר יותר חזק אבל כאשר רכבים חלשים כמו שלנו שכל הזמן יש להם תזוזה במתח בין 12 ל 14 יעשה די הרבה נזק ופה נגמר הסיפור - אסור להגביר בעצם 150 ארמס ב300 ארמס(אולי הגזמה ה1500)כי אם אתה שם את הכיוון הכי טוב הפוטנציומטר זה לא הכי בטוח עדיין-כל קפיצת מתח תשרוף את הסאב ולא צריך יותר מדי זמן כדי לשרוף רכיב .

בכל מקרה זה חבל להשקיע יותר כסף על משהו שאנחנו לא צריכים .

אתה כביכול נותן הרבה יותר לסאב ממה שהוא צריך זה ממש לא טוב בשבילו ולא משנה הפוטנציומטר - זה לא מגדיר לך כמה ארמס אתה תספק לסאב זה רק מגדיר את המתח שנכנס למגבר שזה משהו שונה בהחלט

את העוצמה-אתה מספק אותה עוצמה רק במתח שונה וזה דבר בהחלט שונה

מגבר יותר חזק מרמקול ממש לא אומר שהוא יטגן את הרמקול - זה רק אומר שיש לך יותר סיכוי לטגן את הרמקול אם אתה לא יודע להשתמש במגבר.

אין דבר כזה לא יודע להשתמש במגבר-קבל דוגמה למה שאמרתי מקודם.

- אבל! מגבר חזק יותר בהכרח יגרום ליותר עומס על מערכת החשמל של הרכב וזאת הנקודה הכי חשובה שצריך להביא בחשבון כשמדברים על תשתיות של מערכת החשמל ברכב.

כן את זה אני מבין-עזוב שלפעמים יש שינויים במתח ברכב והמתח לא כזה יציב.

אז - תשאל את עצמך אם אתה בהכרח צריך מגבר חזק יותר מהסאב? - במקרה הזה, ממש לא.

כמו שציינתי מקודם-זה תלוי במצב של הסאב שלך-הוא בתיבהאטומה או בפתוחה?כי באטומה הוא יכול לקבל יותר ממה שהוא צריך ובפתוחה צריך פחות.

אני מאמין שעד פה זה הכל מידע מדויק בהחלט וננכון בהחלט.

פורסם

וואי שלומי כרגע אתה מדבר כמו ילד, גם אני יכול לשרוף את הסאב שלי עם מגבר של 150WRMS אז זה אומר שהוא יותר מדי חזק לאלמנט, חד משמעית לא!

מגבר יותר חזק משמשעות אות יותר נקי בתחום WRMS יותר גדול, בנוסף יכולת הוצאת האות היוצאת אחרי הגברה שלו יותר גדולה כלומר כך את המגבר של LANOSFORCE שחושב שהוא מוציע 200WRMS (ואני בספק) מכיוון שאין הרבה מגברים שמשתמשים בספק מתח חילופי כמו JL שבעצם שומרים על עוצמה האות היוצאת בין11.5V ל14.4V בתחום של 1.5אום עד 4אום, המגבר של LANOSFORCE מוציא אולי ב14.4V את ה200WRMS כאשר אני מאמין ברכב יש לו הספק של 13V וקצת כי כך זה ברוב הרכבים ברגע שהם מוטנעים ולכן מקבל הספק די קרוב. דבר נוסף שכל הילדים כאן צריכים להבין GAIN אינו צריך להיות במצב פתוח עד הסוף במצב כזה יגרם רק נזק למגבר ולאלמנט.

ברגע שישנו מגבר חזק יותר על אלמנט חלש יותר יכולת המשחק שלך עם הGAIN קצת מוגבלת אבל יותר טובה מכיוון שאתה לא מגיע לקצה היכולת של המגבר שאלו בדרך כלל הדברים לגרימת שריפת אלמנטים ולא כמה WRMS הם מקבלים.

כי כבר הוכח שישנם אלמנטים איכותיים וגם פשוטים שמסוגלים לקבל יותר מהמוצהר למשך זמן ממושך כגון הסופרימו, הסאבים של JL, אלמנטים כמו הDLS, HERTZ ועוד כמה חברים קרובים.

לפותח התר'ד כדי לסיים לך את הדילמה לפני שיהיה פה ויכוח סתמי בגלל שבן אדם עקשן (יודע כי גם הייתי כך) ישנם מגברים זולים ולא עוצמתי שיספקו לך את הסחורה ויזיזו את הסאב כמו שצריך, במקרה ויש לך כסף יותר עדיף שתקשיע במגבר איכותי וחזק יותר אך לא בPYLE שזה חברת מדבקה סינית

ולא רציתי לפתוח את הנושא הזה אבל רוקפורד הינה ותשאר כך כחברה טובה שמספקת סחורה טובה לעומת המחיר כגון JBL וINFINITY אך בחיים לא תיהיה חברת HIGH END.

פורסם

ומה באת לעשות בהודעה הזאת?

לסכם את כל מה שאמרתי ואמר lanosforce?תאמין לי שאני דיי יודע את כל זה ואם תקרא שוב את ההודעה שלי אתה תראה שכבר רשמתי את כל זה אך רשמתי גם על הסיכונים בכל מה שאמרת.

פורסם

P2 ו P1

הם לא סאבים שאתה יכול להשוות לאינפינטי פרפקט

לסאב טוב כמו האינפיניטי אתה יכול לתת 500 RMS

לסאב כמו הP2 שהוא כמו שאמרת שנמאס לך - הוא סאב עממי וגרוע יחסית

לכל רכיב איכותי אתה יכול לתת עוצמה גבוה מהמוצהר רק לדעת את הגבולות

אם לך הסאב התחיל לחרחר זה אומר שאתה לא ידעת איך לכוון אותו

מה עוד שמגברים כאלו ואחרים לפעמים מנפחים הצהרות ובכלל לא מקבלים את החשמל המתאים להם.

לרוב מגברים מודדים ב14.4 ומספקים נתונים בזרם הזה

ברכב שלך זה לא המצב בדרך כלל

מגברי JL מסדרת הSLASH מספקים את אותה עוצמה מ11V עד 14V והם לדעתי לסאב ,מגברים מעולים

לא פעם , לא פעמיים ולא עשר חיברתי רכיבים לעוצמה גבוה מהמוצהרת עליהם (אפילו פי 2) יש רכיבים שבנויים לזה, ויש שלא

פורסם
P2 ו P1

הם לא סאבים שאתה יכול להשוות לאינפינטי פרפקט

לסאב טוב כמו האינפיניטי אתה יכול לתת 500 RMS

לכל רכיב איכותי אתה יכול לתת עוצמה גבוה מהמוצהר רק לדעת את הגבולות

אם לך הסאב התחיל לחרחר זה אומר שאתה לא ידעת איך לכוון אותו

מה עוד שמגברים כאלו ואחרים לפעמים מנפחים הצהרות ובכלל לא מקבלים את החשמל המתאים להם.

לרוב מגברים מודדים ב14.4 ומספקים נתונים בזרם הזה

ברכב שלך זה לא המצב בדרך כלל

מגברי JL מסדרת הSLASH מספקים את אותה עוצמה מ11V עד 14V והם לדעתי לסאב ,מגברים מעולים

לא פעם , לא פעמיים ולא עשר חיברתי רכיבים לעוצמה גבוה מהמוצהרת עליהם (אפילו פי 2) יש רכיבים שבנויים לזה, ויש שלא

P2 גרוע?מצחיק אתה.

אני דווקא כן משווה בין האינפיניטי לבין הפי2 למה?כי הP2 עובד בתחום סאונד והאינפיניטי עובד בתחום סאונד אחר ובצורה אחרת.

בכל מקרה-תן לי דוגמה אחת שבה למשל נתת 700 ארמס לסאב של 350 .

אני מעוניין לראות איך הגברת אותו בדיוק ותן תמונות

זה נראה כמו"דיבורים באוויר"

.

פורסם

"P2 גרוע?מצחיק אתה."

כל פעם אני רואה שיש לך פחות ופחות מושג על מה אתה מדבר

נלך על קיצוניות

רמקול שמיועד לקבל 60 וואט ומקבל 170 וואט זה מספיק לך? (AUDISON)

או אותו רמקול על 150 וואט ממגבר אחר? (XETEC)

אל תלמד אותי ילד, אם אין לך מושג עדיף שלא תראה את זה ותלמד

נ.ב

P2 עדיין סאב גרוע ביחס לאינפינטי?

ומה זאת אומרת תחום סאונד שונה?

נ.נ.ב

אני לא עובד אצלך או אצל אבא שלך ולא חייב לך הוכחה (ובטח שלא תמונות) על כלום, אלו שמגיע להם הדגמה קיבלו אותה במפגשים כאשר בכמעט כל מפגש שיניתי משהו אחר במערכת

פורסם
P2 ו P1

שרגאמן - אתה כנראה לא היכרת את אבי בישלה.

היו לו בהונדה שלו שני סאבים P2 מותקנים ברכב - זה סאבים טובים וזה לא שהם נופלים מהאקפה או הקאפה פרפקט (אל תשכח שיש לי סאב של סדרת קאפה) זה סאב שונה מאוד באופי שלו מהאינפיניטי המדובר בת'רד.

הP1 זה סאב זבל - אין ספק, יצור עממי ונחות.

הP2 זה סאב מאוד מדוייק - מאוד פאנצ'י - עד כדי כך שהוא חסר רכות וחסר ליטוף - אבל זה סאב טוב, אל תטעה.

אבי בישלה דרך אגב לקח עם שניים כאלה בתחרות הראשונה של אממא מקום ראשון בSPL והמערכת שלו בכלל מערכת SQ טובה - אפילו טובה מאוד.

ולגבי הנושא של הRMS - "אין דבר כזה לא יודע להשתמש במגבר"??? אוי כמה שזה לא נכון.

אבל אין לי כוח ואין לי כוונה להתווכח.

גם עם מגבר חלש וגם עם מגבר חזק אפשר לטגן לרמקול את הסליל.

במקרה של החלש זה בגלל עיוותים גבוהים שגורמים לרמקול לנגן מחוץ לתחום התדר שלו.

במקרה של מגבר חלש זה בגלל טיגון חשמלי של הצליל באופן חד משמעי.

אתה צריך להבין שמה שאתה מכניס למגבר יוצא ממנו באופן ישיר אחרי שהוא הוגבר.

תכניס אות יותר חלשה למגבר - תקבל אות יותר חלשה מוגברת בצד השני שלו.

הכל יחסי - אתה צריך לבחור את המגבר הנכון בהתאם לסאב הנכון למגבר הזה וההפך.

לתת מגבר של 500 RMS לאינפיניטי קאפה פרפקט לדעתי - לא נחוץ, מוגזם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

"למה לערב הורים ?תזהר"

ילד, לא עירבתי הורים, נתתי לך להבין שאני לא עובד אצלך ולא אצל אבא שלך ואני לא חייב לך דין וחשבון והוכחות

מנסים לעזור לך ואתה עם ראש בקיר

אדי

חבל שאתה ושלומי קוראים חצאי משפטים

"לסאב כמו הP2 שהוא כמו שאמרת שנמאס לך - הוא סאב עממי וגרוע יחסית"

תחרויות SQ וSPL של פעם מתאימות לפעם, לא להיום, אולי לשוק של פעם

קאפה פרפקט ו P2? אותה רמה?

"לתת מגבר של 500 RMS לאינפיניטי קאפה פרפקט לדעתי - לא נחוץ, מוגזם."

יצא לי לשמוע פעם פעמיים את הסאב הזה על יותר מ500RMS, אל תטעה, הוא מעולה

ואל תטעה, אם לא שמעת אותו על מגבר איכותי שנותן את העוצמות האלה, אין לך מושג מה הוא יודע לעשות

נ.ב

שלומי, ממש לא אכפת לי שתישאר בשלך, ממש ממש ממש לא מעניין אותי

פורסם

שלומי.

אני נתתי לסאבים הרבה מעבר למוצהר.

היה לי פיוניר 600. מוצהר 300. קיבל כ 450WRMS. מונובלוק של רוקפורד עבד כך כ 4 חודשים עד שנמכר המונו.

היה לי אינפיניטי קאפא פארפאקט. קיבל החל מ 150W RMS ועד 550W RMS. אמיתיים! ולא עשה בעיות. ואני מוכן להתערב שזה שזהוא אצלו היום. (אם אני לא טועה. הוא הגיב בשרשור.) הסאב לא מחרחר. ועובד מדוייק ונקי כמו חדש.

יש לי 12W7. הוא מוצהר 750W RMS ב 3אום. (הוא עובד היום על מגבר שנותן כ 900W RMS.) מגבר של AMCRON. (קראון אורגינל מהסדרות הישנות) מגבר של חברות הגברה.

אגב אתה יודע שמערכות הגברה עובדות על מגברים שהם פי כמה מהאלמנטים שהם מחוברים אליהם.

לדוגמא.

סטים של JBL. שמוצהרים 600W RMS. שזה 100W טיווטר. + 500W מיד.

מחוברים למגבר שנותן 500W RMS לטיווטר. ו1000W למיד. ולמה? למה לקנות מגבר שהוא חזק פי כמה מהאלמנט?

כי מגבר חזק. ישלוט טוב יותר באלמנט.

כי מגבר חזק לא יתעווות וישרוף אותו.

כי מגבר חזק לא לא יתחמם בעבודה לאורך זמן. ובחום.

כי הסיכוי של מגבר חזק לשלוח אות DC. (מה ששורף לרוב את הרמקולים) הוא נמוך ממגבר חלש יותר שיחובר לאותו אלמנט.

כי מגבר חזק יותר יתן אות נקי יותר.

וכן רוקפורד P2 לאומת אינפיניטי קאפא פארפקט לדעתי זבל!. הוא שונה בסאונד. ורחוק למהיות SQ כמותו.

סאב סביר. ולא יותר מזה. ובמיווחד במחיר שנתנו לו בזמנו היה לא שווה את זה.

ודבר אחרון.

עם אני טועה. אני מקבל שמתקנים אותי.

אבל עם אני לא טועה ומנסים לתקן אותי כאשר אני בטוח ואני יודע שאני צודק.

עם כתבתי. ואמרתי אז נתתי.

ולפי רמת השאלות שלך לאחרונה (או יותר נכון כל הזמן.) אתה מנסה להראות שאתה יודע. אבל אתה לא מבין.

אתה קורא ומנסה לכתוב מחדש. אבל זה עדין לא עושה אותך מבין. או בעל נסיון מעשי.

בברכת תתבגר. ואולי בעוד שנה שנתיים כאשר תלמד טיפה. תחזור להציק

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...