Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6947 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית, וזה מוכח מדעית, ואם תרצו אפנה אתכם בדיוק למחקריו של פרופ' אלעזר לשם מהעברית שחוקר את הנושא הרוסים נקלטים יותר מהר מאשר עליות שנות ה50.

שנית, יהודה, לקחת את תחושת הבטן שלך אודות מי מסוכן יותר ומי פחות, הכללת אותה על כלל אזרחי המדינה , ובכך גרמתעוול למגזר שלם.

בנוסף, כאשר אתה אומר שלויקיפדיה יש עוד מה ללמוד, מבלי לבדוק את הנושא, זה מראה רק שדעותיך הן אינטואטיביות ואינן מבוססות על בדיקה וחקירה. אתה מוזמן להקיש בגוגל את המילים "גר תושב" ולראות תשובות מתוך שיעורים של רבנים המקובלים עליך המסבירות את המשמעות. אם תרצה שאפנה אותך לספרים עצמם, אשמח לעשות זאת עבורך.

ולבסוף , וזה הדבר החשוב ביותר, גם אם נניח שאתה צודק ובעליה הרוסית יש יותר שיכורים \ אלימים \ אנטישמים מאשר בחלקים אחרים של האוכלוסיה, עדיין יש לשאול האם אין גורמים אחרים שהביאו לכך. לדוגמא, הדרך בה קלטו אותם בארץ. תפקידנו, בתור חברה קולטת לעשות הכל ע"מ להקל על קשיי ההסתגלות של אנשים המגיעים מתרבות אחרת, ולא, לא רק כי מגיע להם אלא כי אחרת מי שייפגע מכך נהיה אנחנו יותר מכל.

פורסם

יהודה, למה אתה מדבר רק על הצדדים השליליים? למה לא לדבר על אותם משכילים שהגיעו במיוחד בעלייה הגדולה בשנות ה-90? כול אותם רופאים/מהנדסים/מורים וכו'? על התרומה הרבה שלהם לארץ?

פורסם

יהודה, ראשית יש לי עובדה לציין בפניך - לא מעניין אותי מה המוצא שלך ומה הדת שלך אבל אתה ג-ז-ע-ן.

אני ומשפחתי בתור עולים מחבר העמים נמצאים כבר 17 שנים בארץ, כולנו משכילים עובדים ולא חיים על גבו של אף אחד וכך גם הרוב המוחלט של העולים שאני מכירה (ותאמין לי שאני מכירה אותם קצת הרבה יותר טוב ממך).

יהודה, עם כל הכבוד (ואין יותר מדי) - אני לא באה וקוראת לכל הדתיים אוכלי חינם כי לא כולם כאלה ואני אפילו יכולה להעיד על החלק החרדי במשפחתי (כן יהודה! חרדי! יש לי קצת יותר מושג ממה שאתה חושב על התרבות החרידית מאחר וכמעט כל המשפחה שלי בארץ הם האלו) שביניהם יש רבים שעובדים למחייתם למרות שחלקם תלמידי ישיבה.

אתה גזען ומונחה על ידי סטיגמות. העולים מחבר העמים תרמו הרבה יותר ממה שאתה מסוגל להבין לארץ הזו ובוא לא נדבר על העובדה שבעיקר העולים מחבר העמים וממזרח אירופה היו אלו שתרמו לייסודה של מדינת ישראל.

אז מה שחלק מהם לא רואים את עצמם גרים בארץ? אתה לא מכיר ישראלים שהמטרה שלהם בחיים היא לעבור לגור בחו"ל? אני מכירה יותר צברים כאלה מעולים ותאמין לי שמעגל המכרים שלי רחב.

אז יכולים לתלות את זה בבעיות הגירה , ואי הטמעות בחברה הישראלית שדוחפת אותם לכך , וזה לגיטימי. אבל העניין הוא שאז אנחנו והמערב (פחות) היינו מוכנים לקלוט אותם , וכאן ניתן להם סל קליטה שיחסית למערב הוא די נדיב , ומה שמקבלים מהם זה את אי רצונם להשתלב /את האלימות והשכרות /את פריחת חנויות לא כשרות . וכול הדברים האלו מעידים על כפיות טובה . כי חוץ מהחנויות ,כול שאר הדברים הם לא היו עושים אם הם היו מגיעים לאמריקה . ושם כידוע לכולנו אין סל קליטה . או שתשתלב או שתמות . ואני בטוח שבסתר ליבם הם גם יודעים את האמת הזו . אז כן הם כפויי טובה . ואת דעתי על כפויי טובה לא צריך לומר.

קודם כל - מי אתה בדיוק שתחליט מהי כפיות טובה? ואיך בדיוק אתה קובע אתץ העובדה שבארה"ב זה לא היה קורה? על איזה בסיס עובדתי אתה מפזר את ההשערות חסרות השחר האלו?

קודם תבסס את דבריך על עובדות ולא על השערותיך שאתה מבין משהו מהמחקרים שאתה קורא, אחרי זה בוא להתדיין.

יוליה, עולה מחבר העמים ונמצאת 17 שנים בארץ.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם
כאן ניתן להם סל קליטה שיחסית למערב הוא די נדיב

א. אתה חי בסרט. אין לך מושג על מה אתה מדבר . הסל קליטה של מי נמוך יותר? של סקנדינביה? גרמניה? צרפת? אתה פשוט מקשקש.

ב. אל תדאג, המקורות שהרבנים המזרוחניקים לומדים מהם הם אותם מקורות של החרדים. לא ביקשתי שחלילה תקרא את המאמר אלא רק תוציא ממנו את המקורות ותשב ללמוד מהם בצורה מסודרת . (בהנחה שהגמרא עצמה היא מספיק חרדית בשבילך) . אבל, למה לך? הרי קל בהרבה לשבת מול המקלדת ולזרוע שנאה שאינה מבוססת על כלום מלבד הדעות הקדומות שלך, וכל מה שצריך לעשות זה לשוות לה נופך מדעי כדי שתיראה יפה יותר. למה שתשב ללמוד ולבדוק בצורה מסודרת?

פורסם

יהודה, אם בתור עולה הייתי נתקל בכמוך ושכמותך על בסיס קבוע, הייתי נעשה אנטישמי מהר מאוד.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

הודעות גזעניות נמחקו מהשרשור.

הנהלת הפורום לא תסבול דברים כאלה גם כהבעת דעה, ואנו מתנצלים על כך שהם נשארו על גבי הפורום למשך זמן כה רב.

נא להמשיך את השרשור באופן תרבותי ובהתאם לנושא.

פורסם

אם אנשים יחשבו - זו כבר תהיה התחלה טובה וצעד מבורך.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...