Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עבר זמן מה מאז שתכננתי את המערכת ברכבי, המערכת הותקנה ברובה, וכיום אני עובד עם הד יוניט Pioneer 880PRS. שאר הסטאפ הוא SQ ברמה יחסית גבוהה.

החלטתי לעלות את הנושא שוב, בתקווה שאולי משהו התחדש בשוק לאחרונה...

אני מעוניין ב-3 היכולות הבאות (טריוויאלי, אבל לא כל כך...):

1. ניגון קבצי Lossless כגון APE/FLAC (הפיוניר יודע לנגן WAV), וכמו כן MP3 ו-CD Audio.

2. גישה לכמות רצינית של קבצים. כמה, אתם שואלים? עשרות רבות של ג'יגות (יש לי היום 200GB והיד נטויה, אבל אני אסתפק בפחות).

3. שמירה על SQ ברמה גבוהה מאוד.

הפתרון הכי מתבקש הוא CarPC (כפי שהיה לי ברכב הקודם), אך העלות היא יקרה ואינני בטוח שזה פתרון חכם, בהתחשב בעובדה שאני מחפש HiFi ברמה גבוהה מאוד (המגבר והרמקולים שלי יורקים הכל החוצה, כל פירור קטן של רעש).

לא הצלחתי לקבל אסמכתה מאתרים בחו"ל על כך שהצליחו לשדך מחשב למערכת SQ רצינית ולהגיע לרמות גבוהות. כמעט כל מי שמתעסק ב-SQ עובד עם Head Unit של CD Audio, לעתים עם תמיכה MP3.

אם בכל זאת יהיה צורך במחשב, כנראה אתבסס על Laptop או משהו דומה, וכרטיס קול חיצוני (על מנת לנטרל רעשי מחשב והפרעות חשמליות). אני רוצה למזער עלויות.

אשמח לשמוע רעיונות נוספים. חשבתי אולי לחבר משהו ב-AUX לפיוניר. אולי מחשב פשוט בלי צג על "תקן" צ'נג'ר, אולי נגן חיצוני שיודע לקבל כל גודל הארד דיסק. לצערי לא מצאתי עדיין נגן שיודע לנגן את כל הפורמטים וגם לעבוד עם כל דיסק קשיח שהוא.

אולי בכל זאת יצא בשעה טובה HU שיודע לקרוא התקני USB וגם לפענח קבצי APE/FLAC?

כל העניין הוא בסימן שאלה אחד גדול. עלות מול תועלת...

אשמח לשמוע את עצותיכם.

- - -------[Fireball]------ - -

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עבר זמן מה מאז שתכננתי את המערכת ברכבי, המערכת הותקנה ברובה, וכיום אני עובד עם הד יוניט Pioneer 880PRS. שאר הסטאפ הוא SQ ברמה יחסית גבוהה.

החלטתי לעלות את הנושא שוב, בתקווה שאולי משהו התחדש בשוק לאחרונה...

1. ניגון קבצי Lossless כגון APE/FLAC (הפיוניר יודע לנגן WAV) איך בדיוק אתה מנגן איתו WAV ? הוא מקבל זכרון חיצוני דרך USB או שאתה צורב WAV ?, וכמו כן MP3 ו-CD Audio.

הפתרון הכי מתבקש הוא CarPC (כפי שהיה לי ברכב הקודם), אך העלות היא יקרה ואינני בטוח שזה פתרון חכם, בהתחשב בעובדה שאני מחפש HiFi ברמה גבוהה מאוד (המגבר והרמקולים שלי יורקים הכל החוצה, כל פירור קטן של רעש).

לא הצלחתי לקבל אסמכתה מאתרים בחו"ל על כך שהצליחו לשדך מחשב למערכת SQ רצינית ולהגיע לרמות גבוהות. כמעט כל מי שמתעסק ב-SQ עובד עם Head Unit של CD Audio, לעתים עם תמיכה MP3.

פוקאליסט עשה CARPC והיה לו תרד'ים מעניינים בכך . האמת היא שאני חשבתי על זה גם , בגלל אותן סיבות (לי יש הרבה פחות ממך אבל עדיין זו ספריה מכובדת) . ומשום מה לא השתכנעתי שזה מספיק טוב . הוא גם לא יכול היה לומר בצורה מוחלטת שזה כך

אולי בכל זאת יצא בשעה טובה HU שיודע לקרוא התקני USB וגם לפענח קבצי APE/FLAC? לא נראה לי . מספיק גם ככה במוצרי היי אנד יש מחשבים שעושים בדיקה של האות ובדיקה של השעון שמתזמן את הסימפול , כך שלהוסיף עוד דקודרים לפורמאטים כאלו , יסבך את האלקטרוניקה הפנימית יותר מידי .

כל העניין הוא בסימן שאלה אחד גדול. עלות מול תועלת...

אשמח לשמוע את עצותיכם.

גם אני אשמח לשמוע על דברים חדשים בנושא

בברכה יהודה

פורסם

עד כמה שאני יודע, המחשב יודע לנתח נתוני אודיו ברמה גבוהה מאוד, בבית יש לי מחשב די ישן שמריץ את כל ספריית האודיו שלי, DVDים וכדומה, באיכות שלא נופלת מC, בעניין הוא כרטיס הכל, אם למחשב רכב יש מקום לכרטיס PCI (או באמת כרטיס חיצוני) אפשר לשים כרטיסי כל כמו הcreative audigy Xi-Fi, שיש לו יכולות עיבוד של 24 ביט

http://www.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=208&product=16559

יש סדרות יותר זולות, זו בין הגבוהות של CREATIVE,

יש עוד מספר חברות, אבל את הCREATIVE אני מכיר גם מגיימינג וגם מהמחשב מולטימדיה שלנו

לי זה נראה כפתרון מספק, למרות שעוד לא בדקתי אותו אישית בחיבור לרכב...

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

הרבה אמנים מקליטים את הדיסקים שלהם בעזרת מחשב ויותר ויותר אולפנים עוברים לציוד מבוסס PC כך שלחלוטין אפשר להגיד שמחשב אכן יכול לספק את האיכות הנדרשת, הכל תלוי בכרטיס הקול והמעבד.

אחת הבעיות היא שייצרני כרטיסי הקול הטובים ביותר לא מפתחים דרייברים למולטימדיה אלה רק להקלטות וסטריאו.

אם אתה לא מעוניין במולטימדיה, קח כרטיס FW של M-audio ונראה אותך מתלונן על איכות.

מדי כחצי שנה יוצאים כרטיסים חדשים לשוק, טובים עוד יותר מקודמיהם ובגלל שמדובר במחשב בדר"כ אפשר לשדרג.

היום יש דריברים ותוכנות משלימות לאוהבי הסאונד נטו (כמו Kx project שאתה הכרת לי) ועוד תוכנות כמו "Loudspeaker Frequency Allocator", Electri-Q שמאפשרות לך לקבל אקולייזר דיגיטלי 61 ערוצים לערוץ בסט-אפ 4 way.

הבעיה במחשב היא שלא מדובר במוצר מוגמר לקהל הרחב, צריך להשקיע הרבה זמן וחיפושים כדי שהכל יעבוד כמו שצריך.

הפאנץ' ליין לכל הנושא - DVD-Audio תחפש אחד כזה לרכב ותודיע לנו כמה עולה.

אני אשמח לקבל אסמכתא לאתר שלא הצליח לשדך מחשב למערכת SQ.

אל תתבסס על חומר שנכתב לפני 3 שנים, התחום מאד התקדם בנושא האיכות בשנים האחרונות.

נ.ב.

יש לי כרטיס קול FW חיצוני שרציתי לחבר למחשב, היו ההההמון רעשי אלטרנטור אז ירדתי מזה.

מי שרוצה מוזמן לקחת אותו לבצע ניסויים.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

אם מחשב לרכב זה סיפור גדול מדי, אני משער שאין מנוס מהחלפת ההד-יוניט להד יוניט "אמיתי" וצריבת השירים מפורמט לוסלסס ל WAV. הנאה מובטחת.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זה לא מספיק SQ בשבילכם?

http://www.cardomain.com/ride/788315

(אותו המחשב והכרטיס קול שיש לי, כמעט אותו הסאב וכמעט אותו הסט :) - אני צעד אחד אחורה)

פורסם
אם מחשב לרכב זה סיפור גדול מדי, אני משער שאין מנוס מהחלפת ההד-יוניט להד יוניט "אמיתי" וצריבת השירים מפורמט לוסלסס ל WAV. הנאה מובטחת.

איתמר.

100%!

פורסם

מה אתה חושב שאני עושה כיום? צורב Loseless ל-CD Audio.

אבל יש לי עשרות רבות של דיסקים בפורמט Loseless.

זה גם מבאס לצרוב את כולם, וגם מעצבן להחליף דיסקים (אני לא מכיר צ'נג'ר של 200 דיסקים :evil:).

מה עוד שיש לי הרבה סינגלים, אותם באמת מעצבן לצרוב - הם תופסים הרבה, מתעדכנים לעתים קרובות, ולא מתחלקים לדיסקים.

איך בדיוק אתה מנגן איתו WAV ? הוא מקבל זכרון חיצוני דרך USB או שאתה צורב WAV

אני לא, כיום אני צורב CD Audio, אבל בעיקרון הפיוניר יודע לקרוא WAVים על דיסקים, וכמו כן ניתן להוסיף לפיוניר מתאם להארדיסק חיצוני. הזמנתי מתאם כזה, אבל בעיה בהזמנה גרמה לי להרהורים האם זו הדרך הנכונה. המתאם גם הוא קורא WAV, וכמובן MP3. אני יכול להפוך את כל ה-APE/FLACים שלי ל-MP3 320kbps או ל-WAV, אבל לא מתלהב מהרעיון.

אני מתעסק עם מוזיקה (תחביב), ובהחלט אפשר להוציא איכות ממחשב שלא תבייש ציוד יקר מאוד.

הבעיה היא שמחשב ברכב = הרבה כסף והרבה התעסקות, במיוחד אם מעוניינים להשיג SQ.

מי כמוני יודע (שנה וחצי עם CarPC ברכב). זה לא Plug and Play כמו הד-יוניט.

כמו שהגדיר פוקאליסט:

הבעיה במחשב היא שלא מדובר במוצר מוגמר לקהל הרחב, צריך להשקיע הרבה זמן וחיפושים כדי שהכל יעבוד כמו שצריך.

זה התאים לי אולי לפני שנתיים. היום אין לי הרבה זמן חופשי לזה.

אגב, מעניין הקישור ל-CarDomain ששלחת. אני אעיין.

פורסם

עוד לינק מצויין לכל מי שמתכנן CarPC ורוצה SQ אמיתי.

http://www.mp3car.com/wiki/index.php?title=Audio_Tuning_via_Software&oldid=2178

פורסם

בתור עורך מוזיקה(מדי פעם ),אני יכול להמליץ לך על תוכנה בשם Acid Pro .

אני רוצה שרק תנסה ותראה את ההבדל הנגרם כשאתה שומר שם באיכות שונה.

אתה יכול לשמור ברמה דיי גבוה,וכן בקובץ MP3 .

אפשר להוציא באיכות VBR,דיי גבוהה.

אני חושב שאם תנסה לא יקרה כלום;),תוכנה דיי מרשימה אחרי הכל.

בהצלחה.

פורסם

חשבת על לבצע decode לקבצי הלוסלס שלך, לשמור כ-wave (כך אתה לא מאבד איכות) ואז להשתמש במכשיר IPOD שמחובר דרך ה-AUX בכדי לשמוע?

יש מכשירים כאלו עם 30-40G (ואולי יותר). הדבר היחיד הוא שאני לא יודע כמה איכותי החיבור AUX, ואם לא מאבדים בשימוש דרכו משהו מאיכות הקבצים.

HU: PRS

FRONT: Morel hybrid 5

SUB: Focal 27A

AMP: Bazooka EL460

פורסם

ב-2 המקרים משהו נדפק:

כאשר אני ממיר APE/FLAC ל-WAVים, הנפח שהם תופסים מוכפל (וכבר יש לי מעל 100GB). בשביל לנגנם אני לא צריך iPod של 40GB. אני יכול לחבר דיסק קשיח USB לפיוניר 880PRS עם מתאם, אולי דיסק קשיח של ניידים בנפח 180GB.

כאשר אני ממיר APE/FLAC ל-320kbps MP3, אני מרוויח קצת מקום. מאידך, אני תמיד ארצה לשמור את המקור במחשב שלי ולכן יש כפילות של כל האלבומים. מה עוד שאני מעדיף לשמוע את המקור מאשר MP3, אע"פ שהוא 320kbps מקודד היטב וכמעט באף מקרה לא אצליח להבחין בניהם.

שלומי, אני מוזיקאי ומבין חצי דבר באודיו... :wink: (עובד עם קיובייס אגב).

אני גם יודע לזהות MP3ים ושאר תופעות לוואי של כיווץ. השמיעה שלי לא פנומנלית, אבל בהחלט טובה.

עשיתי לא מזמן בדיקת ABX והצלחתי לגלות 15 מתוך 20 פעמים קידוד של 256kbps (של LAME) מול המקור (WAV).

אבל - זה במבחן סיזיפי עם קטע קטן ומורכב שחוזר על עצמו, באוזניות מוניטורינג, בווליום גבוה, ובחדר שקט לחלוטין.

בקטעי מוזיקה "רגילים" אני לא אצליח לזהות מי המקור ומי המכווץ, במיוחד כאשר אני לא ב"מבחן" ולא שמעתי את 2 הגירסאות מבעוד מועד. בכל מקרה. לא בזה עסקינן. אין לי מושג איך נכנסנו לנושא :roll:

פורסם

1. ניגון קבצי Lossless כגון APE/FLAC (הפיוניר יודע לנגן WAV), וכמו כן MP3 ו-CD Audio.

2. גישה לכמות רצינית של קבצים. כמה, אתם שואלים? עשרות רבות של ג'יגות (יש לי היום 200GB והיד נטויה, אבל אני אסתפק בפחות).

3. שמירה על SQ ברמה גבוהה מאוד.

הייתי רוצה להבין מה זה קבצי lossless מאיפה אתה משיג אותם? או שזה פורמט שאתה מעביר אליו דיסקים מקוריים שיש לך בבית וכך אתה שומר אותם במחשב?

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

הוא עושה את זה כיום, אך מעוניין בפתרון יותר נוח ופראקטי. אני מסכים שכשאתה מאזין להמון מוזיקה וסגנונות שונים, סחיבה פיזית של 60 דיסקים מקוריים לאוטו, זה לא פראקטי. אני למשל, מתפשר על MP3 איכותיים אמנם, משיקולי נוחות.

לגבי קבצי LOOSELESS - זהו פורמט שאליו אתה ממיר את הדיסק המקורי ואז שומר אותו במחשב, צורב או עושה בו שימושים. זהו פורמט ממש לא מקובץ, ונאמן למקור.

יואב

יואב :arrow:

• תוכן חדש...