Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאשר אני מניע את הרכב בבוקר, הצליל של המנוע שונה , כלומר יותר חזק מהרגיל ומתכתי, מין תקתוק .

ברגע שאני מתחיל לנסוע או נותן מכה קטנה בגז, הרעש של המנוע חוזר למצבו הרגיל , כלומר חרישי, וכמעט בלתי נשמע.

מצב זה נשאר כול היום, עד לבוקר למחרת.

אמרו לי שאולי במנוע יש קצת שמן, ועד שמאבת השמן משמנת את כול המנוע לוקח זמן ולכן אני שומע רעש יותר חזק.

מדובר ביאריס 2006

מישהו יכול ליעץ לי בעניין זה?

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם הרעשים אכן נובעים משסתומי מנוע, אז מומלץ להחליף את מסנן שמן המנוע לאחר מקורי, כי אולי המסנן שבמכונית הנו ללא שסתום (תחליפי זול וירוד) או שהתקלקל בו השסתום כך שכל שמן המנוע חוזר לאגן השמן ובהנעת בוקר, עד ששמן המנוע עולה לשסתומים, נשמעים מהם תקתוקים.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אמת רפי, גם אצלי בסובארו היה את אותם צלילים מוזרים בבוקר הסיבה אכן שסתום שבבוקר השמן לא היה עולה בצורה רגילה.

!Blue Subaru Impreza

פורסם

הרכב עבר טיפול 15000 לפני כמה שבועות, ובטיפול זה הוחלף מסנן השמן+ אטם פקק ריקון, כול החלקים מקורים.

ברצוני לצין שבדיוק כעבור 60 שניות מההתנעה הראשונית (רק בבוקר), הצליל של המנוע נעלם לחלוטין ולא שומעים כלום (מצב רגיל).

במשך ה60 שניות הראשונות שומעים שהמנוע עסוק, וגם הצליל שלו נשמע בתוך האוטו.

פורסם

יתכן ומדובר במותחן שרשרת תיזמון לא תקין שגורם לרעש שרשרת, הרכב באחריות כנס בהקדם למוסך.

תאלץ ,כנראה, להשאיר את הרכב להתנעת בוקר במוסך בכדי שיוכלו לאתר את מוקד הרעש.

פורסם

וזה בדיוק מה שרפי אומר , שכנראה שבפילטר שמן ,השסתום שלו לא תקין ולאחר כיבוי המנוע יורד השמן לעוקה , במקום להישאר בפילטר ולמנוע את הרעשים שאתה שומע.

גש למוסך ותדווח על הרעש!

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

ראשית, רפי מדבר על שסתום במסנן שמן ואני מדבר על מותח הידראולי של מערכת התיזמון.

שנית, לוקח לשמן הרבה פחות מ-60 שניות (מקסימום 5 שניות) להגיע לכל חלקי המנוע ולכן אני די משוכנע שהבעייה היא לא בשסתום האל-חוזר במסנן.

פורסם

האוטו עדיין באחריות הוא צריך ללכת ולהתלונן על התקלה, ושיבדקו אותה כי אחרי שתיגמר האחריות , אם יקרה משהו הוא צריך שהיו לו הוכחות.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

לאחר שתבדוק את כול מה שהציעו לך ולא גילו שום תקלה אז כנראה שאין לך בעיה.

לפי דעתי פשוט בהתנעה הראשונה בבוקר המנוע עובד על טורים מעט גבוהים יותר למשך מספר דקות ולכן הרעש נשמע די מוזר.

גם לי יש רכב חדש מודל 2006 והמצב דומה לשלך.

תבדוק מה הסל"ד בהתנעה בבוקר ולאחר נסיעה של מספר דקות חזור לדווח.

איזה כייף לי :)

פורסם

סל"ד סרק לאחר שהמנוע הגיע לטמפ' עבודה הינו 600 סיבובים לדקה לרכב בעל גיר ידני ו-700 סיבובים לדקה לרכב בעל תיבה אוטומטית.

היצרן כותב כך:

2 minutes or more have elapsed since the engine

was started.

The Engine Coolant Temperature (ECT) is 75°C

(167°F) or more.

פורסם

היי דניאל, ייתכן שהוא פשוט לא שם לב לשעון הטורים, לפותח האשכול בדוק את שעון הטורים מה מצב הטורים בזמן הרעש בבוקר.

פורסם

מרק אתה בטוח בקשר למספרים שנתת 600 ידני ו700 אוטומט ? כי עוד לא פגשתי אף רכב בקונצרן (כלל כאלו חדשים לחלוטין) שעומדים בנתון הזה (אני מדבר על בדיקה עם מחשב רכב וראיה מדוייקת של הסל"ד)

בכל הרכבים שראיתי אוטומטיים וידניים הסל"ד היה בטווח של בין 760 ל800, ולפעמים שיחק בטווח של 30 סל"ד

פורסם

אצלי הייתה אותה תופעה בדיוק.

בהתנעות בוקר המנוע נשמע מחוספס משהו ועסוק.

אחרי מעבר לשימוש בשמן מנוע LM המתוסף ב MOS2 זה עבר כלא היה.

הוכחה אפשר לקבל אצל erez.

http://www.carsforum.co.il/vb/member.php?u=13521

בברכה.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:

• תוכן חדש...