Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

ביום שישי האחרון , החלפתי שמן בפוקוס שלי .

הרגשתי שינוי בתגובת המצערת ורמת הסחיבה .

מה זה אומר ? האם אמור להיות שינוי בתגובה לאחר החלפת שמן ?

תודה ,

נתן

***עריכת מערכת: שים לב להוראות כתיבת כותרות*******

כאן: https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1254627&postcount=1

נרכשה- וולבו s60  נפח 1600 T4

נמכרה- פורד פוקוס 1600 סמ"ק 2008  TREND X

פורסם

אדון מרק 10

לא נראה לי שהבנת בדיוק למה התכוונתי וגם התגובות שלך מעידות על חוסר בגרות אז. . . .

מה שהתכוונתי לכתוב הוא שיכול להיות מצב שהשמן שהיה ברכב שלי טרם ההחלפה היה מאיכות

בינונית או לא ברמה גבוהה .

לא סתם אומרים שהחלפת שמן היא כמו חצי אוברול למנוע ואכן לאחר ההחלפה חל שינוי

בסחיבה של האוטו ( לא מזמן הועלה כאן שרשור בנוגע להשפעת המצתים וגם להם יש השפעה ) .

לא נראה לי שהשינוי פסיכולוגי . . זה היה עובר לי מיד .

נתן

פורסם

בחור צעיר ונחמד, תהנה משיפור בסחיבה לאחר החלפת שמן מנוע, איזה שמן שפכת לתוך המנוע ?

זה מזכיר לי את נס חנוכה :idea:

איזה כייף לי :)

פורסם

בטח שם LM.

בכל אופן שיפורים כפי שתוארו רחוקים מלהיות מורגשים מהחלפת שמן.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

נתן כתב : "לא סתם אומרים שהחלפת שמן היא כמו חצי אוברול למנוע "

מי אלה האומרים ?. שילכו ללמוד. :-P

מרק צודק, אין קשר בין החלפת שמן המנוע לבעייה שציינת. או נכון יותר לשינוי בתגובה.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אכן יכול להיות שיפור ב"סחיבה" בתנאי כי מחליפים לשמן יותר דליל, אבל ממש להרגיש שיפור בסחיבה זה לא ריאלי לחלוטין. במקרה הטוב ,הסחיבה תהיה "משופרת" באחוזים בודדים (למשל 2%-3% יותר כוח).

אבל (!!!), אם אכן היה שינוי במצערת זה הגיוני לחלוטין ,בתנאי כי הרכב הוא פורד פוקוס דור II.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

חברים ,

אני לא מבין למה אתם חושבים שאני מציין בעיה ?

להפך , אני מציין שיפור ועד כה לא קיבלתי הסבר לכך . אני נוהג "קצת יותר" מיום אחד

כדי להיות ער לתגובות בכלל ובמצערת ברכב שלי בפרט.

זה לא שהרכב שלי הפך להיות אימפרזה טורבו ביום אחד אם כך הבנתם, מדובר בשינוי קטן אבל שינוי .....

נתן

פורסם

אני אמרתי לך שיכול להיות הבדל בתחושה במצערת רק אם הרכב שלך הוא FF2, אבל לא ציינת איזה רכב יש לך.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

לא קיבלת שיפור בביצועים, בין אם אתה מרגיש משהו לבין אם לא, לא משנה איכות השמן הקודם. כמו שכבר כתבו לך כמה אנשים. לא קיבלת הסבר? קבל - מנסיונות שונים על כלי רכב שונים עם שמנים שונים שעדיין עונים להגדרות היצרן לשמן נכון של אותו רכב, הבדיקות על דינמומטרים קבעו תוצאה זהה עד כדי סטיה תקנית של מכשיר הדיינו בעצמו.

ספציפית לאופנועים, במעבר לשמנים בצמיגות נמוכה המוגדרים "מעלי הספק" עם תוספי חיכוך יש שיפור של 2%-3% הספק, שגם אותו קשה לבודד מסטיה תקנית של המכשיר. "להרגיש" אותו - הרבה מעבר ליכולות של נהג מצוי.

שמן שונה גורם לשוני ברעשי עבודת המנוע, והאסוציאציה אצלך היא לשינוי לטובה (כנראה, יותר שקט במצבים נתונים), זה לא ההסבר שחיפשת, אבל זה מה שמצאת. אולי ל-BURZUM יש הסבר יותר טוב לגבי טיב הרגשת שיפור תגובת המצערת הקשור לדגם הרכב הספציפי שלך, מקווה שיגיב בקרוב.

תתחדש.

• תוכן חדש...