Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6963 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן! יש לי מיצובישי קולט שנת 94 מנוע 1600 ידנית.

אתמול קניתי מצבר חדש של וולטה כי הלך המצבר באוטו שלי והאוטו הכל תקין נוסע מצוין.

עכשיו ממש לפני 10 דקות באתי לנסוע לאנשהו, הנעתי , הניע בלי בעיה מפעם ראשונה והכל תקין.

פתאום ישר על ההנעה הטורים עומדים על 3000! חיכיתי כמה דקות אולי זה יירד , לא ירד ולא כלום.

אז כיביתי את המנוע והנעתי שוב, שוב עומד על 3000, אז אמרתי נתחיל בנסיעה, נסעתי בדיוק 50 מטר ושמתי ניוטרל לראות מה מצב הטורים , אני רואה את מחוג הסל"ד קופץ מ1000 ל3000 בלי שליטה ויורד חזרה ל1000 ושוב אחרי חצי שניה עולה ל3000 ושוב אחרי חצי שניה יורד ל1000, כמובן עם רעש מצד המנוע ככל שהסלד גבוה יותר ככה הרעש חזק יותר.

עצרתי בצד ופתחתי מכסה מנוע בדקתי שיש מים (המנוע אפילו לא הספיק להתחמם והמחוג של הטמפ' הראה על טמפ' נמוכה כי האוטו עמד לילה שלם + כל הצהריים בחוץ בחניה.)

אז כן יש מספיק מים , שמן לא יכלתי לבדוק כי פחדתי אולי מהחום (אני לא כזה מבין בזה) , קיצר חזרתי חזרה הביתה והאוטו עדיין באותו מצב.

היום בערב אני צריך לצאת לאנשהו וממש לא בא לי לקחת את האוטו של ההורים או תחבורה ציבורית , שנסעתי במצב שהסלד קפץ האוטו נסע מצוין, השאלה אם מותר לנסוע במצב כזה ומה זה יכול להיות? (ואם כבר מישהו יודע על הדרך מה העלות לתיקון או החלפה? ).

תודה מראש,

אוהד.

פורסם

אוהד שלום רב.

נתק את הכבל השלילי[-] של המצבר השאר אותו באוויר כשתי דקות, ואז הרכב אותו בחזרה, ובדוק אם הבעייה נפתרה.

חזור לדווח ולעדכן בפורום.

את הצק שלח דרך יונת דואר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה תודה על התגובה, זה לא עזר

ניתקתי את המינוס ל10 דקות וחיכיתי בצד

בזמן הזה גם בדקתי שמן וראיתי שהכל בסדר.

לא עזר הניתוק של המצבר ואני מצרף סרטון שצילמתי בפלא שמראה בדיוק מה קורה שם:

פורסם

ערב טוב.

מנוע צעדים בדגמי מיצובישי זה מורכב מגיר הבנוי מגלגלי שיניים מפלסטיק. - אחד או יותר כנראה נשברו ניתן לשיפוץ\תיקון.

יש לוודא שמעבר המיים לכפסולה של טורים בוקר לא חסום והמעבר חפשי - גם כן טורים גבוהים עקב עודף אוויר.

בברכה .

חיים.

פורסם

אוקיי תודה חיים, יש לך אולי מושג כמה יכולה להיות עלות של תיקון כזה?

אבא שלי המליץ על מוסך סומרום שבחיפה בצק'-פוסט, אחרי בירור איתו הוא רוצה בסביבות ה600 שקל שיפוץ.

מחיר הגיוני?

אולי מישהו מכיר מוסך שייקחו ממני פחות כסף בשביל עבודה איכותית?

תודה מראש,

אוהד.

פורסם

שמע, אני אולי עושה פה 1+1 אבל זה שווה איזכור:

במיצובישי כריזמה, התופעה הזו מוכרת מאוד (מודלים של 98 למשל) וזה קשור לזה שמנתקים את המתח לרכב, בלי שיהיה גיבוי. רפי לין המליץ לדאוג לגיבוי מתח בזמן החלפת מצבר בשרשור עם בעיה דומה, וכמובן בכריזמה.

לדעתי, הבעיה שלך דומה, ומכיוון שמדובר באותו יצרן, יש סיכוי שזה גם נכון.

אם התופעה לא תעלם בתוך כשבוע מעצמה (כמובן שזה לא תופס במקרה שהאוטו ישב שבוע בחניה, אלא רק בעת שימוש רגיל) או במידה ואתה מרגיש שיש פה סיכון ממשי לך או לאחרים - קח את הרכב למוסך ומהר.

פורסם

לו רק בגלל הצרוף מקרים של התקלה שהחלה לאחר החלפת מצבר,ללא התקנת מצבר גבוי, יש סכוי, וכולי תקווה שהבעייה תחלוף מאליה..

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...