Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אח...כל כך מוכר לי כל הנושא הזה.

מה לא עברתי בתקופה שחיפשתי מכונית. כל הסוחרים השקרנים שבטלפון טוענים שהאוטו רשום על שמם עד שאתה מגיע לפגוש אותם. כמובן הסיפור לגבי הבעלים הקודמים...לא חסרים כאלו שטוענים שבעלים קודמים=2 אומר שהוא היד השניה.

זכור לי סיפור אחד מאוד משעשע. קבעתי אם סוחר (כמובן שנודע לי שהוא סוחר אחרי שנפגשתי איתו) לראות את ה-106XS שלו (זאת אחרי שהתייאשתי מלמצוא XSI וראלי דור ראשון במצב נורמאלי בארץ). אגב באיזור נו"ש בחיפה המקום ש ו ר ץ בסוחרים!

בכל אופן אני מגיע למקום פוגש אותו. אני מסתכל על האוטו...רגע זה לא XS!

הסוחר אומר לי בטח זה XS תסתכל רשום (מדבקה מעפנה).

בעצבים הסברתי לו שהמושבים מקדימה הם פשוטים ולא הספורטיביים שיש לXS, אין לוח שעונים, הפגוש הקדמי שחור ולא בצבע של הרכב ואין פנסי ערפל. בנוסף אגב אפשר להבדיל בין XS לגרסאות היותר פשוטות...בעזרת המתלים. לגרסאות ה-XS ומעלה (ראלי ו-XSI) יש מתלים קדמיים קצת שונים מאלו של הגרסאות היותר פשוטות וניתן להבחין ויזואלית כך נורא בקלות (למי שיודע על מה להסתכל).

הסוחר שנורא התרשם (לא ממש) מבקיאותי בנושא סינן קללה על אלו שנתנו לו למכור את האוטו.

אני בדיוק אחרי רפרוף על WRX STI ביד 2. רק להכנס לתמונות ולראות כמה מהן בכלל בלי כונס אויר...

בהתחלה חשבתי שזה אנשים תמימים שבחרו בהקמת המודעה בתת דגם הלא נכון. עכשיו אחרי הקריאה של מה שכתבת....

are you a mexican or a mexican't?

(ג'וני דפ, שם, שם)

• תגובות 885
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

סיפור מהחיים שהסתיים היום:

לפני שנתיים וחצי הגעתי לרכוש הונדה סטרים בירושלים.

אחרי החלטה שהפעם אשקיע 30K ברכב ולא 10K, כמו בפעמים הקודמות -

עסקאות שהתפוצצו לי(החלפתי שלושה(!) מנועים לסובארו DL אצל איזה קקה בבית דגן עם "מוסך" בחצר האחורית).

המוכר - יהודי טוב, חרדי, מהר נוף, נעים הליכות. עובד בקידום נוער בעיריית ירושלים. משדר אמינות מרשימה.

ניכר שהוא לא מבין בין פגוש ימינו לפגוש שמאלו,

ובהמלצתו הלכנו יחד אל המוסכניק שלו, שמטפל ברכב בקביעות ומכיר אותו היטב.

מוסך רמי לוי גבעת שאול, יסלח לי אלוהים אם אני עומד לפגוע בפרנסה של האיש בלי שמגיע לו, כי להלן נראה שבהחלט מגיע לו.

באתי עם אחי, שהחיים ציידו אותו בידיים טובות בענייני מכונאות, המון למידה עצמית, ומעט מאוד מהתמימות שלי. לא עזר.

אחי כמובן עלה על כמה בעיות, צינור אויר קרוע, ואיזו נזילת שמן שולית...

המוסכניק הראה לנו ספר טיפולים מסודר, הרכב עומד למכירה ב196KM והיה טיימינג לפני 6KM.

כי טיימינג ראשון עושים אחרי 120 ואחר כך כל 60.

הרגשתי שאין לי הרבה אמון במוסכניק, אבל כן הייתה לי תחושת אמון במוכר.

מה גם שהייתה תחושה ש"עלינו" על הבעיות והורדנו מחיר בהתאם, ל28K.

בקיצור, תוך חצי שנה הוצאתי על האוטו 10,500 ש"ח. ובמרוצת השנתיים וחצי שחלפו זה הצטבר ל28,000 ש"ח.

והיום נפטרתי מהרכב ב3,000 שקל למרות מחירון של סביב 17,

כי הגיע זמן הטסט והמוסכניק שלי אמר שיעלה לפחות 5K להעביר אותו וזה לא סוף הצרות לצערו.

הקטע החזק בסיפור, שסביב 240KM שאלתי את המוסכניק שלי מתי כדאי לעשות טיימינג,

לאור העובדה שהרכב עבר טיימינג ב190.ההוא שאל אותי: "מההה??", ואמר חכה רגע.

חזר אלי אחרי חמש דקות ואמר: "לא טעיתי, לרכב הזה לא עושים טיימינג, יש לו שרשרת".

עכשיו, שוב אני מאמין שהבחור שמכר לי את הרכב לא ידע שהוא שילם על טיימינג כשלרכב הזה לא עושים טיימינג(ראיתי בחשבוניות ישנות).

בהנחה שהמוסכניק הנוכחי שלי לא טעה בנושא.

וגם אם טעה, מאחר ועברתי שני סבבים במוסך הנ"ל לפני שברחתי משם, יש יסוד אמיתי לרוח הדברים כאן.

עריכה אחרונה על ידי um23100

(ג'וני דפ, שם, שם)

פורסם

לאור הסיפורים מסמרי השיער כאן, ומכיוון ואני לפני רכישת הרכב הבא:

כמובן למדתי כבר המון אבל אשמח אם מישהו יכול להכווין אותי ברשימת שאלות שנכון לשאול כשמתקשרים למפרסם מודעה ביד 2.

אני תמיד לא ממש יודע מה לשאול ותמיד מקבל בתגובה לשאלה - מה אתה יכול לספר לי על האוטו?, את התשובה - מה שכתוב במודעה...

ועוד שתי שאלות -

1. איך עולים על קילומטראז' שעבר טיפול?

2. עולה מהשרשור שמכוני בדיקה עלולים להיות שקרנים בדיוק כמו הסוחרים,

ואני עוד חשבתי שבדיקה זה הקלף האחרון שעוד בידיים שלי לבירור אמיתי של מצב הרכב.

מה אני עושה כדי לדעת שאכן פעלתי נכון בשביל לבדוק רכב כמו שצריך??

(ג'וני דפ, שם, שם)

פורסם

הק"מ מתועד ברישיונות הרכב ככה שאם יש לך את הרישיונות הקודמים אתה אמור לראות כמה הרכב עשה כל שנה ואם יש חריגה תדע שמשהו לא בסדר. מה שאני עשיתי לאחרונה כאשר רכשתי רכב זה לוודא שאני קונה רכב עם היסטוריית טיפולים מלאה, לאחר מכן דיברתי טלפונית עם המוסכניק של הרכב שהסביר לי עליו בטלפון(בעיות, טיפולים שעבר, טיפולים שצריך לעבור), לאחר מכן לקחת למכון בדיקה שראיתי בפורומים שיש עליו המלצות חמות-מ.מ.מ. בבני ברק. הרכב עבר בדיקה ואכן התוצאות תאמו את מה שאמר המכונאי של הרכב. אז אחרי כל זה הייתי בטוח שעשיתי את המקס'. כמובן שגם קראתי באינטרנט על מה כדאי לבדוק בדגם הספציפי הזה לפני קניה.

לסיכום, תעשה שיעורי בית על דגם הרכב שאתה רוצה לרכוש, תנסה להכיר את הדגם ולבוא מוכן ולהתמקד בנק' בעייתיות. כמו למשל האם יש שרשרת או רצועת טיימינג וכל כמה זמן מטפלים, באיזה שמנים משתמשים ומחלות נפוצות\recall. רצוי גם תמיד להגיע עם עוד מישהו שיעיף מבט על הרכב כי לפעמים מהתלהבות אתה מפספס דברים.

פורסם

בקיצור, תוך חצי שנה הוצאתי על האוטו 10,500 ש"ח. ובמרוצת השנתיים וחצי שחלפו זה הצטבר ל28,000 ש"ח.

והיום נפטרתי מהרכב ב3,000 שקל למרות מחירון של סביב 17,

כי הגיע זמן הטסט והמוסכניק שלי אמר שיעלה לפחות 5K להעביר אותו וזה לא סוף הצרות לצערו.

נראה לי שאתה צריך להחליף מוסכניק. בנית את האוטו מחדש 3 פעמים בכסף הזה?

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אתה טועה. ועברתי הרבה כדי להגיע לידיו של האיש. אנשים עולים אליו לרגל ממרחקים עצומים לטפל ברכב אצלו, בגלל המוניטין שלו, במקצועיות ועוד יותר ביושר שלו. והוא אמנם לא זול אבל בנאדם.

הרכב פשוט עבר ה-מ-ו-ן. נפלתי בקניה הזו בלי ספק.

אם אתה רוצה אוכל לדלות לך רשימה של דברים שעשו בו. אל תשכח שהרכב לא שכיח והחלפים כולם יקרים אם קיימים....

(ג'וני דפ, שם, שם)

פורסם
סיפור מהחיים שהסתיים היום:

לפני שנתיים וחצי הגעתי לרכוש הונדה סטרים בירושלים.

אחרי החלטה שהפעם אשקיע 30K ברכב ולא 10K, כמו בפעמים הקודמות -

עסקאות שהתפוצצו לי(החלפתי שלושה(!) מנועים לסובארו DL אצל איזה קקה בבית דגן עם "מוסך" בחצר האחורית).

המוסכניק הראה לנו ספר טיפולים מסודר, הרכב עומד למכירה ב196KM והיה טיימינג לפני 6KM.

כן.

וכאן למעשה נמצאת הטעות שלך. לא ב-10K, לא ב-30K. קנית רכב גדול בסוף ימיו, אחרי שעבר חיים קשים מאוד.

הוצאת עליו 28 אלף שקל בשנתיים וחצי וערך הגרט שלך היה 3000 ש"ח.

סה"כ מצאת את עצמך מזדמבר פעם אחר פעם במוסך ומשלם תמורת חוסר האמינות, והוצאת 55 אלף ש"ח תוך 30 חודשים, שהם 1833 ש"ח בחודש.

עכשיו - אם היית הולך מראש בקטע אחר - נגיד סיטרואן C4 פיקאסו בת 3, שמגיעה מליסינג עם 90 אלף ק"מ - היית משלם סביבות 60K על הרכב - ובהלוואה של כל הסכום (לא חייב) ל-5 שנים, היית משלם סביבות 1100 ש"ח בחודש.

היית נוסע ברכב חדיש ונעים, עם ק"מ סביר, נמנע ממוסכים במשך 5 שנים (רוב הזמן) - ובסוף התקופה בוודאות היית יכול למכור רכב גדול ותקין בן 8, ב-10K, שאותם תגלגל לרכב הבא - ואז תוכל לשלם גם מעט פחות מדי חודש.

אז מה עדיף?

פורסם
וכאן למעשה נמצאת הטעות שלך. לא ב-10K, לא ב-30K. קנית רכב גדול בסוף ימיו, אחרי שעבר חיים קשים מאוד.

הוצאת עליו 28 אלף שקל בשנתיים וחצי וערך הגרט שלך היה 3000 ש"ח.

סה"כ מצאת את עצמך מזדמבר פעם אחר פעם במוסך ומשלם תמורת חוסר האמינות, והוצאת 55 אלף ש"ח תוך 30 חודשים, שהם 1833 ש"ח בחודש.

עכשיו - אם היית הולך מראש בקטע אחר - נגיד סיטרואן C4 פיקאסו בת 3, שמגיעה מליסינג עם 90 אלף ק"מ - היית משלם סביבות 60K על הרכב - ובהלוואה של כל הסכום (לא חייב) ל-5 שנים, היית משלם סביבות 1100 ש"ח בחודש.

היית נוסע ברכב חדיש ונעים, עם ק"מ סביר, נמנע ממוסכים במשך 5 שנים (רוב הזמן) - ובסוף התקופה בוודאות היית יכול למכור רכב גדול ותקין בן 8, ב-10K, שאותם תגלגל לרכב הבא - ואז תוכל לשלם גם מעט פחות מדי חודש.

אז מה עדיף?

ד"ר סובארו, אם תעיין בשרשור שפתחתי להתייעצות לגבי רכב 7 מקומות עם מטען,

מהימים האחרונים, תגלה שאת התובנה האדירה הזו הצלחתי כבר להבין לבד. רק לצערי למפרע...

גם בקניית רכב מליסינג אפשר ליפול, והC4 במיוחד. בשישי האחרון אצל המוסכניק שלי, תו"כ חשיבה משותפת מה תהיה הקניה הבאה, הוא הראה לי סמס מאותו יום של C4 שקנה לקוח מליסינג ותוך 3 חודשים הוציא עליה 15 אלף שקל, והואעוד באמצע הבעיה שעליה הכסף נשפך, לא אצלו במוסך...

ליפול בקניה אפשר גם עם רכב מודל 2014, והנפילה שלי לא הייתה בקילומטראז' לצערי, אם כי אני מסכים שהוא היה אמור לגרום לי לבדוק יותר לעומק.

ילדים לומדים מנפילות, מבוגרים מחפשים מי שם להם רגל. אני משתדל כעת להיות יותר ילד בהקשר הזה.

(ג'וני דפ, שם, שם)

פורסם

זה בסדר, אני את הלקח שלי למדתי גם אני. אחרי שהכל נכנס לטבלאות אקסל, הבנתי שעדיף מראש לשלם סכום הגיוני לבנק או לחברת מימון ולא לשעבד את הכסף הזה למוסך. נכון שאפשר ליפול גם עם מודל 2014, אבל עם מודל 2001 הסיכויים לפגוש מוסכניק הרבה יותר גבוהים :)

פורסם
זה בסדר, אני את הלקח שלי למדתי גם אני. אחרי שהכל נכנס לטבלאות אקסל, הבנתי שעדיף מראש לשלם סכום הגיוני לבנק או לחברת מימון ולא לשעבד את הכסף הזה למוסך. נכון שאפשר ליפול גם עם מודל 2014, אבל עם מודל 2001 הסיכויים לפגוש מוסכניק הרבה יותר גבוהים :)

צודק ב-100%.

עליתי על זה ממש שנייה לפני שעשיתי טעות שחשבתי לקנות רכב ב10K.

רכב קונים או עם מימון(הלוואה מהבנק וכו') או בסכום הגיוני(אם יש לך מזומן ביד - אם כי לא תמיד הכי חכם), כי איך שלא תסתכל על זה תוציא את אותו הסכום, סביר להניח שאפילו באותו טווח זמן שתיפרוס את ההלוואה.

רכב ב10K יראה מוסך על דברים שלא חשבת שקיימים, רוב הרכבים יהיו עם ק"מ גבוהה (ואולי רק 1 ל 10,000 יהיו אנשים שבאמת טיפלו ברכב שלהם עד לק"מ הזה, חבל על הסיכון).

בקיצור, עוד דבר,זה שהמוכר הוא בן אדם אמין לא אומר שהוא ידע לטפל ברכב שלו, לפני שיצאתי לחפש רכב כבר פסלתי את האפשרות הזו שאם הבן אדם אמין כנראה שהכל טוב, אין קשר בין האמינות של הבן אדם לבין מה שהמוסכניק שלו עשה לרכב או הוא עשה לרכב (אני מכיר כמה אנשים אמינים מאוד שאין להם מושג איך לשמור על רכב וגם זה לא מעניין אותם, ומצב הרכב נראה בהתאם).

לא סומכים על אף אחד כשקונים רכב, צריך להצטייד באיש מבין, או במוסכניק שמדברים איתו לפני שמביאים אליו רכבים וזהו.

ככה מסתדרים.

העיקר לא לחזור על אותה טעות מהרגע שהבנת אותה.

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

C4.jpg

היום הלכתי לראות את הרכב שבמודעה.

בתחילת השבוע היה מצויין קילומטראז' 180K במודעה, מאז ניראה שזה נערך.

בטלפון הבחור לא התבלבל למרות שבשתי השיחות שקיימנו לא ציינתי את דגם הרכב עבורו אני מתקשר.

כאשר הגעתי למקום שנקבע, התקשרתי והבחור אמר לי שהוא מגיע עוד 10 דקות, ואז נזכר לוודא שהגעתי "בשביל הסיטרואן". פה עלה החשד.

כאשר הגיע הבחור עם הרכב, התברר שהרכב עם 410K ק"מ והמנוע לכאורה הוחלף בחדש מהניילון לפני 180K (אשרי המאמין). כל המנוע מלא שמן ויש הזעת שמן ברורה ב3 מתוך 4 מזרקים.

הבחור דאג לציין שיש לרכב שוק מטורף אבל היה להוט מאוד לסגור עיסקה, עד כדי כך להוט שהציע להחליף איתי בעד הרנו העתיקה שלי, כמובן עם תוספת נאה מצידי. לאחר שלא הסכמתי רצה לקנות ממני את הרנו במקום.

קיצר סוחר קלאסי.. הזהרו.

יום טוב גם לך

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

זה עוד עדין חמי איש מבוגר הגיע מאילת באוטובוס ספישל לירושלים בשביל לקנות קיא רכב בעלות של בערך 130 אלף שואלים בטלפון אין בעיות אפשר לבצע העברת בעלות נאמר כן אומרים לו שאנחנו מגיעים לירושלים ובסוף נאמר לנו שהרכב משועבד לבנק. אתם מבינים לא יכולת להגיד לפני מה אנשלים חושבים לעצמם אני משתגע.....

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

פורסם

מי שמגיע מרחוק שיבקש מס' רישוי וצילום רשיון רכב לפני שהוא טורח.

בודקים שעבודים לפני שבאים באמצעות האנטרנט.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...